Η Ευρώπη-Ελλάδα,κομμάτι της Ευρώπης

Νοέ 201819

Σήμερα ξεκινήσαμε τη γνωριμία μας με την ήπειρο Ευρώπη κομμάτι της οποίας αποτελεί η χώρα μας,Ελλάδα,αλλά και οι υπόλοιπες χώρες συνεργασίας του προγράμματος ERASMUS+ «Learning  to play,playing to learn»:

Ιταλία(συντονίστρια χώρα),Ισπανία,Πορτογαλία,Ουγγαρία,Βουλγαρία

Θα γνωρίσουμε σιγά σιγά την κάθε χώρα,το σχήμα της για να την αναγνωρίζουμε στους χάρτες,τη σημαία της,τα σημαντικότερα αξιοθέατά της και τα προϊόντα της.

Ξεκινήσαμε με την εφαρμογή Google earth και εντοπίσαμε την Ευρώπη και τη χώρα μας Ελλάδα.

Διαβάσαμε την ιστορία της Σ.Ζαραμπούκα «Ευρωζωική Κοινότητα» που με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο εξηγεί τι είναι και ποιες οι λειτουργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο διαδίκτυο επεξεργαστήκαμε πολλούς ευρωπαϊκούς χάρτες και ανακαλύψαμε τη χώρα μας.

Επίσης είδαμε την ευρωπαϊκή σημαία με τα 12 κίτρινα αστέρια της σε κύκλο με μπλε φόντο, τα οποία συμβολίζουν τα ιδανικά της ενότητας, της αλληλεγγύης και της αρμονίας ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης.

Ο αριθμός των αστεριών δεν έχει καμία σχέση με τον αριθμό των κρατών μελών. Ο κύκλος είναι σύμβολο ενότητας.(Ευρωπαϊκή Ένωση)

Τη φτιάξαμε:

Αρχίσαμε τη δημιουργία βιβλίου για τις χώρες μέλη του προγράμματος.

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας του ολοήμερου τμήματος συμπληρώσαμε ένα φύλλο εργασίας που θα συμπεριλαμβάνει και τις 6 χώρες-μέλη.Αρχικά τοποθετήσαμε τη χώρα μας.

Τα φύλλα που χρησιμοποιήσαμε:

Επεξεργαστήκαμε το υλικό από προηγούμενη ανάρτησή μας(εδώ και εδώ) όσον αφορά το μύθο της διαμάχης του θεού Ποσειδώνα με τη θεά Αθηνά για τ’όνομα της Αθήνας καθώς και για το σύμβολο-κόσμημα, τον Παρθενώνα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων