Έχοντας επεξεργαστεί τη θεματική “από τ’αμπέλι στο κρασί”(εδώ και εδώ) ,στρώσαμε το τραπέζι με προϊόντα από το αμπέλι.
Τα παιδιά έφεραν μούστο,πετιμέζι,σταφίδες,μουσταλευριά,μουστοκούλουρα,σταφιδόψωμο,κρασί,
τσίπουρο και το ρίξαμε στο φαγοπότι!!! Όλα ήταν τέλεια!!
Γνωρίσαμε τα μέρη του σταφυλιού και αντιστοιχίσαμε τα τμήματα με την ονομασία τους.
Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας του ολοήμερου τμήματος συνδέσαμε το θεό Διόνυσο με το κρασί.
Διαβάσαμε το παραμύθι του κρασιού
και το εικονογραφήσαμε γράφοντας και τον τίτλο των εικόνων.
Το φύλλο του παραμυθιού:
Παρακολουθήσαμε πίνακες ζωγραφικής με θέμα το θεό Διόνυσο και συζητήσαμε για την εμφάνισή του σε κάθε πίνακα(τι φορά,τι έχει στο κεφάλι,τι κρατά,τι υπάρχει σε κάθε πίνακα κ.α.)
Στους πίνακες είδαμε αγγείο,κανάτα,μποτίλια,μπουκάλι που αποτελούν τρόπους αποθήκευσης του κρασιού. Αναφέραμε τα υλικά κατασκευής τους και επιμείναμε στο αγγείο και στην αρχαιότητα(αναφορά στον πηλό,στη διακόσμηση των αγγείων και στους χιτώνες).Είδαμε και διακόσμηση αγγείου με τη μορφή του θεού Διόνυσου.
Τώρα είμαστε έτοιμοι να διακοσμήσουμε και τα δικά μας αγγεία για τη φύλαξη κρασιού.
Τα φύλλα που χρησιμοποιήθηκαν:
Πρόσφατα σχόλια