Παρουσίαση πίνακα πληροφοριών για τον εαυτό μου-Παιχνίδι αναγνώρισης γραμμάτων

Οκτ 201810

Τα παιδιά σήμερα, αφού ολοκλήρωσαν τον πίνακα παρουσίασης και πληροφοριών του εαυτού τους(εδώ,εδώ,εδώ,εδώ) έκαναν πρόβα για την αυριανή βιντεοσκόπηση,όπου το καθένα έχοντας βοηθό τον πίνακα θα παρουσιάσει τις πληροφορίες του στην ομάδα.

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας του ολοήμερου τμήματος συνεχίσαμε τη συζήτησή μας για το παιχνίδι(εδώ) και διαβάσαμε ένα καταπληκτικό παραμύθι,της δανειστικής μας βιβλιοθήκης, με τίτλο “Τι τρώνε…τα παιχνίδια”.Η ιστορία του παραμυθιού εξηγεί το σωστό τρόπο συμπεριφοράς μας απέναντι στα παιχνίδια(προσοχή,τακτοποίηση,σωστός χειρισμός,χρήση ανάλογα με την κατηγορία του κ.α.),ο οποίος εφαρμόζεται και στους φίλους μας και στους ενήλικες και στα ζώα.

Οι ιδέες των παιδιών και η επιχειρηματολογία τους  σχετικά με το τι τρώνε τα παιχνίδια,πριν την ανάγνωση του παραμυθιού, ήταν εξαιρετικές:

Ενδεικτικές απαντήσεις: “Τα παιχνίδια τρώνε το φαγητό που τρώμε κι εμείς γιατί μένουν σπίτι μας”,”τρώνε τυρί γιατί έχει βιταμίνες”, “δεν τρώνε γιατί δεν έχουν στόμα με δόντια”.

Τελικά τα παιχνίδια τρώνε ΑΓΑΠΗ και μόνο.

Αξιοποιώντας τη χθεσινή δραστηριότητα με το αγαπημένο μας παιχνίδι στο φόντο με τις γραμμές και τα σχέδια παίξαμε παιχνίδι φωνητικής ενημερότητας(το γράμμα και ο ήχος του),κάναμε ασκήσεις ορθοφωνίας με τη σωστή τοποθέτηση της γλώσσας στα δόντια ανάλογα με τον ήχο,βρήκαμε λέξεις που ξεκινούν από τα γράμματα και τέλος τ’αναγνωρίσαμε. Αυτή τη φορά παίξαμε με τα κεφαλαία.

Στον πίνακα γραφόταν τ’όνομα του αγαπημένου παιχνιδιού και το παιδί στο οποίο άνηκε το παιχνίδι έπρεπε να βρει το αρχικό του γράμμα.

Τα παιχνίδια: Κούκλα,Μπαλαρίνα,Μάρσαλ,Γοργόνα,Δεινόσαυρος,Λαγουδάκι,Λιοντάρι,Χταπόδι,

Κασετίνα Κέικ

Κλείνοντας τα παιδιά αναγνώριζαν το γράμμα του παιχνιδιού που άκουγαν,αφού είχαν επιλεγεί τ’ανάλογα γράμματα. Χωρίς γραφή του παιχνιδιού,μόνο με τη χρήση του λόγου.

 

από κάτω από: Erasmus+: Learning to play, το αρχικό γράμμα του ονόματός μου-τ' όνομά μου-ο εαυτός μου, Το παιχνίδι| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παρουσίαση πίνακα πληροφοριών για τον εαυτό μου-Παιχνίδι αναγνώρισης γραμμάτων    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων