Χρόνια πολλά γιαγιά ,παππού!!

Οκτ 20181

Παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας σήμερα και την τιμητική τους έχουν όλοι οι παππούδες και γιαγιάδες.Πρόσωπα αγαπημένα,λατρευτά και ξεχωριστά.Μιλήσαμε για τη σημασία που έχουν στη ζωή μας,αφού χάρις σ’αυτούς γεννήθηκαν οι γονείς μας απ’ τους οποίους ήρθαμε εμείς στη ζωή.Έχουμε 2 γιαγιάδες και 2 παππούδες ,οι γονείς της μαμάς μας(η μία γιαγιά και ο ένας παππούς) και οι γονείς του μπαμπά μας(η άλλη γιαγιά και ο άλλος παππούς).

Μέσω της συζήτησής μας,μας δόθηκε η ευκαιρία ν’αναφέρουμε και να παρακολουθήσουμε ένα βίντεο για την πορεία ανάπτυξης του ανθρώπου από το μωρό μέχρι τον παππού και τη γιαγιά αντίστοιχα. Αναφέραμε τα στάδια:

μωρό-αγόρι-άντρας-παππούς

μωρό-κορίτσι,κοπέλα-γυναίκα-γιαγιά

Παρακολουθήσαμε επίσης το βίντεο για την τρίτη ηλικία του 5ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής,στο οποίο καταλάβαμε ότι η ζωή, η διάθεση και η ζωντάνια δεν εξαντλούνται με το πέρασμα των χρόνων:

Φτιάξαμε δύο ειδών κάρτες για τα χρόνια πολλά στις γιαγιάδες μας και στους παππούδες μας,για να δώσουμε μία στο κάθε ζευγάρι. Γράψαμε ,με αντιγραφή και συζήτηση για τη φωνολογική ενημερότητα του κάθε γράμματος και τη δημιουργία της συλλαβής, από τον πίνακα τις ευχές.

Η πρώτη δημιουργία μας:

Η φωτογραφία που χρησιμοποιήσαμε:

Η δεύτερη δημιουργία μας:

     

Χρόνια πολλά παππού,γιαγιά!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων