Πασχαλινές κάρτες και αβγοθήκες

Μαρ 201830

Οι πασχαλινές μας ευχητήριες κάρτες είχαν λαγούς και κοτοπουλάκια. Το κάθε τμήμα έκανε την κάρτα του με την ανάλογη διακόσμηση πετυχαίνοντας την ποικιλία στις κατασκευές.

Τα κοτοπουλάκια:

Οι λαγοί(τροποποιημένη ιδέα από το pinterest).

Τα παιδιά στο εσωτερικό της κάρτας πρόσθεσαν ένα αβγό. Έγραψαν «Καλό Πάσχα» μ’αυθόρμητη γραφή και το διακόσμησαν ελεύθερα μ’ότι πασχαλινά σχέδια ήθελε το καθένα.

Επίσης δημιουργήσαμε τις αβγοθήκες μας για να τοποθετήσουμε ένα από τα βαμμένα μας αβγά με την τεχνική του λαδοπαστέλ.

Η ιδέα:

Οι αβγοθήκες μας:

Διαμορφώσαμε το εξώφυλλο του βιβλίου του Πάσχα, με την εικόνα του Γολγοθά και τις παπαρούνες κάτω από το σταυρό.Τα παιδιά σε κάθε σελίδα του βιβλίου έγραψαν τον τίτλο του κάθε στιγμιότυπου της ιστορίας των Παθών(κοίτα το βιβλίο του Πάσχα, προς το τέλος της ανάρτησης).

Τα παιδιά συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας γραφής και οπτικής αναγνώρισης των γραμμάτων που λείπουν συγκρίνοντας με την ολοκληρωμένη λέξη.Π.χ στ-υ-ός , σταυρός)

Οπτική αναγνώριση των ξεχασμένων γραμμάτων:

  

Το φύλλο εργασίας:

Στο συγκεκριμένο φύλλο γραφής τα παιδιά μόνα τους λέγοντας τις λέξεις και αναγνωρίζοντας τις φωνούλες -συλλαβές(αβγό,κοτοπουλάκι,λαμπάδα)  τις έγραψαν. Στη συνέχεια έγινε η αξιολόγηση του φύλλου εργασίας  μ’ολόκληρη την τάξη στον πίνακα και τα παιδιά πρόσθεσαν τα ανάλογα γράμματα των λέξεων πάνω στις γραμμές.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων