Κ.κ όπως κλόουν

Φεβ 20185

Σήμερα ξεκινήσαμε την ανάπτυξη της θεματικής ενότητας των Απόκρεων. Και φυσικά η πρώτη εικόνα που μας ήρθε στο μυαλό  ακούγοντας τη λέξη απόκριες ήταν ο κλόουν ή παλιάτσος.

Οι Κλόουν είναι κωμικοί διασκεδαστές, με χαρακτηριστική εμφάνιση που οφείλεται στο μέικ -απ, τις πολύχρωμες περούκες και τα περίεργα ρούχα τα οποία φορούν, ενώ μπορεί να φορούν και αστεία καπέλα. Κινούνται και μιλάνε κωμικά προκαλώντας το γέλιο στους παρευρισκομένους. Ασκεί το επάγγελμά του σε οποιοδήποτε χώρο κληθεί να παρουσιάσει τις ικανότητές του, κυρίως σε παιδικές εκδηλώσεις.Ο κλόουν είναι μια εκμοντέρνιση του γελωτοποιού που γνωρίζουμε από τα πιο παλιά χρόνια. (Κλόουν)

Εξηγήσαμε ότι πίσω από τη στολή και το τεράστιο άσπρο και κόκκινο χαμόγελο του κλόουν κρύβεται ένας άνθρωπος που κατέχεται απ’ όλα τα συναισθήματα. Την ώρα που προσφέρει το άφθονο γέλιο στην παρέα ο ίδιος μπορεί  να μην είναι καθόλου χαρούμενος.Το τεράστιο βαμμένο άσπρο και κόκκινο χαμόγελο στο πρόσωπό του είναι μια τέλεια κάλυψη των πραγματικών συναισθημάτων του που την ώρα της δουλειά να είναι ο θυμός, η στενοχώρια ή η λύπη.

Ακούσαμε το τραγούδι “Ο Παλιάτσος”,Στίχοι: Μέλπω Ζαρόκωστα, Μουσική: Νότης Μαυρουδής , παρατηρήσαμε τις εικόνες του βίντεο και βγάλαμε τα συμπεράσματά μας!!!

Με το φύλλο εργασίας για το Κ.κ από το astropeleki ασχοληθήκαμε με το γράμμα και βρήκαμε πολλές λέξεις που αρχίζουν από αυτό. Ανακαλύψαμε μέσα στο τραγούδι του φύλλου εργασίας τα Κ.κ, τα ζωγραφίσαμε και τα γράψαμε χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά, μαρκαδόρους(χοντρούς και λεπτούς), ξυλομπογιές( χοντρές και ψιλές),κηρομπογιές.

Το φύλλο εργασίας για το Κ,κ.

Με τη βοήθεια του κλόουν που παίζει με  έξι μπαλάκια μάθαμε πώς γράφεται η λέξη “κλόουν”, από πόσα γράμματα αποτελείται και τ’αντιστοιχίσαμε στις μπάλες.

Σε κάθε κουμπί  της στολής του γράψαμε από μία συλλαβή(κα,κε,κο) και τα παιδιά ζωγράφισαν μια εικόνα που ξεκινά από την αντίστοιχη συλλαβή.

Το φύλλο με τον κλόουν:

από κάτω από: Απόκριες| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κ.κ όπως κλόουν    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων