Η αλκυόνα και οι αλκυονίδες μέρες

Ιαν 201831

Με αφορμή τον καλό καιρό των τελευταίων ημερών, αδράξαμε την ευκαιρία, να μιλήσουμε για τις αλκυονίδες ημέρες στη μέση του χειμώνα αφιερωμένες στο θαλασσοπούλι αλκυόνη ή αλκυόνα.

Διαβάσαμε το μύθο της και με τις δύο εκδοχές της τιμωρίας του συζύγου της Κύηκα από το θεό Δία: α)Τον μεταμόρφωσε σε πουλί ,γλάρο και β) ναυάγησε το καράβι του σε ταξίδι και πνίγηκε).

Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για να διαβάσετε το μύθο.

Παρατηρήσαμε πολλές εικόνες στο διαδίκτυο καθώς επεξεργαστήκαμε και τις υπέροχες εικόνες που πλαισιώνουν την παραπάνω παρουσίαση του μύθου.Μιλήσαμε για τα χρώματα της αλκυόνης(πορτοκαλί και γαλάζιο), για το μυτερό και μακρύ ράμφος της,για τη διαμονή της στις ακτές και στα βράχια τους).

Δημιουργήσαμε το φυσικό περιβάλλον διαβίωσης και γέννας της αλκυόνης. Βάλαμε στο πουλί τα φυσικά του χρώματα και καθώς αποτελεί έναν από τους καλύτερους κυνηγούς ψαριών δε θα έλειπε το ψάρι στο ράμφος της. Για το διαχωρισμό ουρανού και θάλασσας διπλώσαμε προσεκτικά στη μέση το χαρτί Α4 και βάψαμε ανάλογα.

Οι αλκυόνες των εργασιών:

Χρησιμοποιώντας την ιδέα από εδώ συμπληρώσαμε φύλλο εργασίας φωνολογικής προετοιμασίας με λέξεις που έχουν την ίδια κατάληξη.(π.χ αλκυόνα-βελόνα-χελώνα-αιώνα-χειμώνα)

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας του ολοήμερου τμήματος συμπλήρωσαν σταυρόλεξο για την αλκυόνη από εδώ και την κατασκεύασαν από χάρτινα πιάτα:

Το φύλλο εργασίας:

 

 

 

2 Σχόλια στο άρθρο

“Η αλκυόνα και οι αλκυονίδες μέρες”

  1. Φεβρουάριος 4, 2021 στις 17:26       anastasia Έγραψε:

    Υπέροχη δουλειά! Πρωτότυπη και δημιουργική!


Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Αρχείο

Kατηγορίες

Βάνα Μπουλτή

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Βάνα Μπουλτή

TranslateTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων