Τα ρούχα του χειμώνα

Ιαν 201825

Με τα παιδιά μιλήσαμε σήμερα για το ποια ρούχα και αξεσουάρ πρέπει να φοράμε τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα για να διατηρούμε τη θερμοκρασία μας και να μην χάνουμε θερμότητα βγαίνοντας στο παγωμένο περιβάλλον (περισσότερες πληροφορίες για τη θερμότητα και τη θερμοκρασία στις αναρτήσεις μας εδώ και εδώ.

Τα παιδιά αξιοποιώντας τις γνώσεις από την καθημερινότητά τους ανέφεραν όλα τα ζεστά ρούχα – μακρυμάνικες μπλούζες, μακριά παντελόνια,κάλτσες,ζακέτες, παλτό ,μπουφάν,μπότες,γαλότσες) και αξεσουάρ-σκουφί,κασκόλ,γάντια,»αυτάκια».

Φτιάξαμε τη χειμωνιάτικη ντουλάπα μας με χρωματιστά χαρτόνια Α4, ασημόχαρτο-για καθρέπτη,πομ πομ και σύρμα πίπας για χερούλια. Διαχειριστήκαμε ομαδικά τη γραφή των ρούχων της ντουλάπας μας βρίσκοντας τις συλλαβές τους και ξεχωρίζοντας τα γράμματα που τις αποτελούν.Τα γράψαμε στον πίνακα και μετά τ’ αντιγράψαμε στην εργασία μας.Τέλος διακοσμήσαμε τα εξωτερικά φύλλα της ντουλάπας.

Οι ντουλάπες μας:

Το φύλλο εργασίας από την Τάνια λίγο επεξεργασμένο.

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας του ολοήμερου τμήματος συμπλήρωσαν σταυρόλεξο με τα ρούχα από εδώ, άσκηση γραφής από εδώ και ζωγράφισαν το χειμώνα σε διαφάνειες με μεταλλικούς μαρκαδόρους.

Τα φύλλα εργασίας:

από κάτω από: Χειμώνας| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα ρούχα του χειμώνα    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Kατηγορίες

Βάνα Μπουλτή

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

TranslateTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων