Φίδι νυσταγμένο

Ιαν 201818

Σήμερα μιλήσαμε για τα φίδια που κι αυτά πέφτουν σε χειμερία νάρκη(για την αρκούδα και το σκαντζόχοιρο πάτα πάνω στις λέξεις).

Βρήκαμε πολλές εικόνες στο διαδίκτυο, παρατηρήσαμε τα χρώματά τους , τις φολίδες στο σώμα τους ,το περιβάλλον που ζουν. Αντλήσαμε πληροφορίες από προηγούμενη ανάρτηση μας (εδώ) και μάθαμε ότι τα φίδια έχουν περιορισμένη όραση έως και μηδαμινή, δεν έχουν ακοή, καταλαβαίνουν με το σώμα τους τις δονήσεις του εδάφους και η γλώσσα τους χρησιμεύει για τη συλλογή πληροφοριών σε σχέση με τις μυρωδιές.

Παρακολουθήσαμε,από την προηγούμενη ανάρτηση μας , το βίντεο της γέννησης των αβγών του φιδιού και την εκκόλαψή τους και από το «Μαγικό κόσμο των ζώων» της Disney είδαμε όλα αυτά που πληροφορηθήκαμε.

Πήραμε το ρόλο των φιδιών, κυλιστήκαμε στη μοκέτα,χωριστήκαμε σε ζευγάρια και το ένα παιδί ήταν ΄΄το φίδι ΄΄και το άλλο ΄΄ο εχθρός΄΄. Ο ΄΄εχθρός ΄΄ χτυπούσε τα πόδια  στο έδαφος  και το ΄΄φίδι΄΄ αντιλαμβανόταν τις δονήσεις με την κοιλιά του.

Κλείσαμε τα βλέφαρα όσο περισσότερο μπορούσαμε για ν’αντιληφθούμε τη θολή ματιά του φιδιού και προσπαθήσαμε να πιάσουμε τη »λεία» μας. Τα καταφέραμε!!!

Με αυθόρμητη γραφή το κάθε παιδί προσπάθησε να γράψει με πεζά και κεφαλαία γράμματα τη λέξη φίδι.

Τα παιδιά επίσης συμπλήρωσαν φύλλα γραφής των γραμμάτων Φ,φ όπως φίδι.

Τα φύλλα του Φ,φ:

Κατασκευάσαμε το νυσταγμένο φίδι μας που κάνει παρέα στη νυσταγμένη αρκούδα της τάξης.

Το πατρόν για το φίδι:

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας του ολοήμερου τμήματος κατασκεύασαν ατομικά παιχνίδι φιδάκι το οποίο έπαιξαν στην τάξη. Το παιχνίδι-φιδάκι αποτελεί προϊόν και του προγράμματος ERASMUS+»Learning to play and playing to learn»

Ιδέα από εδώ.

 

 

 

από κάτω από: Erasmus+: Learning to play, Χειμερία νάρκη, Χειμώνας| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φίδι νυσταγμένο    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Kατηγορίες

Βάνα Μπουλτή

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

TranslateTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων