Άγιος Βασίλης μπολ – Μπάλα δέντρου

Δεκ 201718

Σήμερα  ξεκινήσαμε την εβδομάδα ακρόασης χριστουγεννιάτικων ιστοριών. Ήδη έχουμε δημιουργήσει τη χριστουγεννιάτικη βιβλιοθήκη στην τάξη μας με ιστορίες και παραμύθια που έφεραν τα παιδιά από το σπίτι. Έτσι σήμερα γνωρίσαμε:

» Τα Χριστουγεννιάτικα Αγγελάκια»

Σύντομη περιγραφή
Ώρα να κάνετε ησυχία!
Ακούτε το τραγούδι των αγγέλων;
Ψηλά εκεί στον παγερό ουρανό;
Τα αγγελάκια τραγουδούν και
τα Χριστούγεννα υμνούν!Είναι Χριστούγεννα! Τα αγγελάκια εκεί ψηλά στον ουρανό
τραγουδούν για την ειρήνη, το γέλιο και την αγάπη.
Μαγικές εικόνες συνοδεύουν τις όμορφες ευχές τους που θα
ταξιδέψουν πολύ πολύ μακριά για να χαρίσουν στιγμές αγάπης
και φιλίας! Αυτά είναι τα αληθινά Χριστούγεννα!

(οι πληροφορίες από τις εκδόσεις Μίνωας)

και «Τη νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη»:

Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη,
Σοφία Μαντουβάλου, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ένα βιβλίο, για παιδιά άνω των 5 ετών, που δεν πρέπει να λείπει από καμιά παιδική βιβλιοθήκη. Ένα βιβλίο ύμνος στην αγάπη, τρυφερό όπως η παιδική ψυχή, ελπιδοφόρο όπως η γιορτή των Χριστουγέννων.
«Ο διάσημος αλέκτορας Μίζα Ντελ Γκάλο, ισπανικής καταγωγής, γνωστός και ως πετεινός ή κόκορας, είναι φημισμένος για το ένα και μοναδικό παραμύθι που λέει τη μία και μοναδική νύχτα από τις τριακόσιες εξήντα πέντε νύχτες του χρόνου. Την ξεχωριστή αυτή ιστορία την άκουσε από τον μπαμπά του, που του την είπε ο παππούς του, που την άκουσε κι αυτός από τον μπαμπά του, που του την είχε πει ο παππούς του. »
Από τα ωραιότερα παραμύθια για την αγάπη, τη ζωή, τα παραμύθια, που τόσο αγαπάνε τα παιδιά. Οι μικροί μας φίλοι που αναρωτιούνται τι είναι η αγάπη, θα βρούνε στο βιβλίο αυτό τις απαντήσεις που γυρεύουν, και όλοι εμείς οι μεγάλοι θα θυμηθούμε τι σημαίνει πραγματική αγάπη.
«Είναι όμορφη όταν την κοιτάς, ζεστή και τρυφερή όταν την πλησιάζεις και σαν φως όταν της αγγίζεις. Είναι το συναίσθημα της μάνας καθώς αγκαλιάζει το μωρό της. Τη βλέπει το μωρό στο χαμόγελο της μάνας του. Ο πεινασμένος τη μυρίζει σε ένα καρβέλι ψωμί»
Η αγαπημένη μας συγγραφέας Σοφία Μαντουβάλου έγραψε ένα εξαιρετικό παραμύθι με θαυμάσια εικονογράφηση, για την αγάπη που ζεσταίνει τις καρδιές των ανθρώπων, που δεν γνωρίζει σύνορα, δεν βλέπει χρώματα, και γεννιέται κάθε φορά που γεννιέται και ένα παιδί.
Ένα βιβλίο, για παιδιά άνω των 5 ετών, που δεν πρέπει να λείπει από καμιά παιδική βιβλιοθήκη.(οι πληροφορίες από εδώ).

Στη συνέχεια τα παιδιά δημιούργησαν τον Άγιο Βασίλη που διακοσμεί τα πήλινα μπολ γιαουρτιού , τα οποία θα γεμίζουν με χειροποίητα μπισκοτάκια από τα χεράκια τους!!!!

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας του ολοήμερου τμήματος έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες μπάλες (ιδέα από το Pop-it – στη μέση περίπου της ανάρτησης)

 

 

 

 

από κάτω από: Χριστούγεννα| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Άγιος Βασίλης μπολ – Μπάλα δέντρου    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Kατηγορίες

Βάνα Μπουλτή

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

TranslateTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων