12o Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

we are equal- we have the same rights

20 Νοεμβρίου-Παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων των παιδιών

Νοέ 201621

Σήμερα η Δευτέρα στο σχολείο μας ήταν διαφορετική!!!!

Και επειδή μέσα από τη διαφορετικότητα πηγάζει η ενότητα, η ισότητα, οι ισορροπίες στην καθημερινότητά μας και η ομορφιά της ζωής μας, το γιορτάσαμε κυριολεκτικά!!!

Λόγω της Παγκόσμιας ημέρας των Δικαιωμάτων των παιδιών , όπως συνηθίζουμε στο Νηπιαγωγείο μας εδώ και δύο χρόνια- εξαιτίας της συμμετοχής μας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ για τα δικαιώματα των παιδιών τις χρονιές 2014-2016, στήσαμε ανοιχτή γιορτή με τη συμμετοχή των γονέων.( για περιήγηση στο πρόγραμμα εδώ)

Τα παιδιά είχαν κατασκευάσει μια εργασία με πληροφορίες για τον εαυτό τους, την οικογένειά τους, τους φίλους τους, τις ελεύθερες δραστηριότητές τους μαζί με την οικογένειά τους, την οποία παρουσίασαν στους γονείς στα πλαίσια των δικαιωμάτων της ταυτότητας, του ονόματος, της οικογένειας, της φροντίδας, της φιλίας!!!!!( για την εργασία μπορείτε να δείτε εδώ , εδώ )

Φωτογραφίες από την προετοιμασία:

Εικόνα1 Εικόνα3 Εικόνα2

Όλοι μαζί παρακολουθήσαμε βίντεο με αντίστοιχες επισκέψεις γονέων στα πλαίσια της γιορτής για τα δικαιώματα των παιδιών. Μιλήσαμε για τα βασικά δικαιώματα και  τα παιδιά ανέλαβαν αυτό το κομμάτι της ενημέρωσης. Παιδιά και γονείς συνεργατικά κατασκεύασαν το λουλούδι των δικαιωμάτων, γράφοντας στον κύκλο του λουλουδιού όποιο δικαίωμα διάλεγαν και διακόσμησαν ανάλογα. Έβαλαν κορδέλες και καρτελάκι με τον τίτλο: 20 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων των παιδιών για να θυμούνται τη στιγμή.( Τα πατρόν θ’ αναρτηθούν αύριο)

Εικόνα7 Εικόνα6 Εικόνα5 Εικόνα8 Εικόνα13 Εικόνα4 Εικόνα14 20161121_095729 20161121_095903

Αποχαιρετίσαμε τους γονείς με το τραγούδι ” Αν όλα τα παιδιά της Γης”.

Όταν έφυγαν οι γονείς ακολούθησε τραπέζι κεράσματος με ότι είχαν προσφέρει οι γονείς για την ημέρα, χορός και παιχνίδι στην αυλή( Δικαίωμα στο φαγητό, στο παιχνίδι και στη διασκέδαση-χαρά).

Εικόνα12 Εικόνα15 Εικόνα11

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας όσους γονείς κατάφεραν να συμμετέχουν σήμερα στο πρόγραμμα και να μας φέρουν εδέσματα για το γιορτινό μας τραπέζι , δίνοντας χαρά στα παιδιά τους και την ευκαιρία να αισθανθούν σπουδαία αφού οι ίδιοι βρίσκονταν στο χώρο “εργασίας των παιδιών” και περίμεναν από τα παιδιά οδηγίες!!!!!

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε βίντεο για τη διαφορετικότητα, για την προσφυγιά(πολύ επίκαιρο θέμα) και ολιγόλεπτα βίντεο από το εκπαιδευτικό υλικό της Unicef για τα δικαιώματα των παιδιών.

DSC02102 DSC02103

 

 

Υλικό Unicef

Τα παιδιά τέλος ζωγράφισαν τη χάρτα των δικαιωμάτων, τη διακόσμησαν ανάλογα και έγραψαν τον τίτλο.

DSC02110 DSC02109 DSC02107 DSC02106 DSC02104 DSC02111

Η χάρτα των δικαιωμάτων των παιδιών (εδώ):

Εικόνα16 Εικόνα10

από κάτω από: Δικαιώματα του παιδιού| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 20 Νοεμβρίου-Παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων των παιδιών    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων