12o Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

we are equal- we have the same rights

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα:”Ένα παιδί μεγαλώνει στην αρχαία Αθήνα”- Μουσείο Ακρόπολης

Οκτ 201626

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη μας εκπαιδευτική εξόρμηση για τη χρονιά 2016-2017 στο χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΄΄ Νέες Σελίδες΄΄ .Παρακολουθήσαμε ένα εκπληκτικό διαδραστικό πρόγραμμα με πολλές πληροφορίες , φωτογραφικό και εποπτικό υλικό για τη ζωή ενός παιδιού στην αρχαία Αθήνα. Επισκεφτήκαμε μέσα από την αφήγηση και τη διάδραση τον Παρθενώνα την εποχή της κατασκευής του , το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς, τα σπίτια της εποχής, γνωρίσαμε τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά της αρχαίας Αθήνας και ανακαλύψαμε ομοιότητες με τα σημερινά παιχνίδια( κούκλες, ζωάκια, αλογάκι σε ρόδες, μπάλα, ρόδα, γιο-γιο, κρυφτό,κ.α), μάθαμε για τις δραστηριότητες των αντρών και των γυναικών( άντρες στη δουλειά, γυναίκες υπεύθυνες για όλες τις υποχρεώσεις του σπιτιού και της ανατροφής των παιδιών). Μάθαμε για τα σχολεία της εποχής του Περικλή: Τα παιδιά διδάσκονταν γραφή, μουσική και γυμναστική. Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματικά παιχνίδια χρησιμοποιώντας τα υλικά μεταφερόμενα στην κλασική εποχή.

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου μας περίμενε ξεναγός για να μας παρουσιάσει ζωντανά όλα αυτά που είχαμε  αναλύσει στο σχολείο μας: 1ο) Τα αετώματα-Γέννηση της θεάς Αθηνάς, Διαμάχη Αθηνάς Ποσειδώνα για την πόλη του Κέκροπα, 2ο)Παρθενώνας και μετόπη της πομπής των Παναθηναίων,3ο)Καρυάτιδες.

Η επίσκεψη ξεκινά:

Εικόνα1

Μέσα στο χώρο των ” Νέων Σελίδων”:

Εικόνα2 DSC01676 DSC01677 DSC01678 DSC01679 DSC01670

 

Στο Μουσείο της Ακρόπολης:

Εικόνα3 Εικόνα4 Εικόνα5 Εικόνα6 Εικόνα8 Εικόνα9 Εικόνα7

από κάτω από: Εκπαιδευτικά προγράμματα-Επισκέψεις| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα:”Ένα παιδί μεγαλώνει στην αρχαία Αθήνα”- Μουσείο Ακρόπολης    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων