12o Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

we are equal- we have the same rights

Οικογένεια

Οκτ 201612

Ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με το αγαπημένο θέμα ΄΄ η οικογένειά μου΄΄.

Το κάθε παιδί παρουσίασε τα μέλη της δικής του οικογένειας και τον αριθμό των μελών της. Π.χ η οικογένειά μου έχει τον μπαμπά, τη μαμά, εμένα και τον αδερφό μου. 1 ο μπαμπάς, 2 η μαμά, 3 εγώ, 4 ο αδερφός μου. 4 άτομα έχει η οικογένειά μου.

Εξηγήσαμε γιατί πρέπει να έχουμε 2 παππούδες και 2 γιαγιάδες. Γιατί είναι τόσο σημαντική η ύπαρξή τους στη ζωή μας.Είπαμε ότι το ένα ζεύγος παππούδων σχετίζεται με τη γέννηση της μαμάς και το άλλο με τη γέννηση του μπαμπά.Αναφερθήκαμε στο ΄΄Γενεαλογικό δέντρο΄΄, μιλήσαμε για τη διαφορά του με τα υπόλοιπα δέντρα και για τη χρησιμότητά του. Το γενεαλογικό δέντρο μας υποδεικνύει τις γενιές που προηγήθηκαν και από αυτές εξαρτάται η ύπαρξή μας. Τοποθετήσαμε ενδεικτικά στα κλαδιά τους παππούδες, τους γονείς μας , εμάς και τ’ αδέρφια μας στη σωστή θέση. Επεξεργαστήκαμε αρκετές εικόνες από το διαδίκτυο γενεαλογικών δέντρων και σε καθένα τα παιδιά αντιστοιχούσαν τη θέση των ανάλογων προσώπων.

Ξεκινήσαμε την ετοιμασία μιας ατομικής εργασίας που θ’ αποτελείται από διάφορα στάδια και θ’ δίνει πληροφορίες για τον καθένα σε σχέση με την οικογένειά του και τους φίλους του.

Τα παιδιά ζωγράφισαν το σπίτι τους με τα πρόσωπα της οικογένειάς τους. Έφτιαξαν το γενεαλογικό τους δέντρο.Κάθε σελίδα αφορά ένα πρόσωπο της οικογένειάς τους συμπεριλαμβανομένων και των παππούδων και των γιαγιάδων.

Μερικά δείγματα της δουλειάς μας:

DSC01445 DSC01446 DSC01447 DSC01448 DSC01449 DSC01450

από κάτω από: Οικογένεια| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οικογένεια    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων