12o Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

we are equal- we have the same rights

1η Οκτωβρίου : Παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας

Οκτ 20163

Σήμερα, λόγω της παγκόσμιας ημέρας τρίτης ηλικίας που ήταν Σάββατο, μιλήσαμε με τα παιδιά για τους παππούδες και τις γιαγιάδες που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειάς μας. Κάναμε αναφορά στην αναπτυξιακή εξέλιξη του ανθρώπου : μωρό (αγόρι,κορίτσι),παιδί, ενήλικας(άντρας , γυναίκα), ηλικιωμένος(παππούς , γιαγιά).Συζητήσαμε τις διαφορές που παρατηρούνται ανάμεσα στα νεαρά άτομα και στους ηλικιωμένους, π.χ. ρυτίδες, αδυναμία στη βάδιση, στην όραση , στην ακοή, άσπρα μαλλιά κ.α.). Αναφέραμε ότι ο καθένας μας έχει δύο γιαγιάδες και δύο παππούδες, ένα ζευγάρι για τον κάθε γονιό. Κλείσαμε τα μάτια και ο καθένας φαντάστηκε τον εαυτό του πολλά χρόνια μετά τι θα είναι .Παππούς ή γιαγιά; εξηγώντας το λόγο ( τα αγόρια θα γίνουν παππούδες και τα κορίτσια γιαγιάδες). Ξεχωρίσαμε τα πρώτα γράμματα στις λέξεις παππού και γιαγιά( το Ππ και το Γγ) .Το κάθε παιδί ανέφερε ένα περιστατικό από τις στιγμές που περνά μαζί με τον παππού και τη γιαγιά του.

Διαβάσαμε στην τάξη παραμύθια για τη γιαγιά και τον παππού , επιβεβαιώνοντας την επιθυμία των ηλικιωμένων ατόμων να ξαναγίνουν πάλι παιδιά.( Οι παππούδες και οι γιαγιάδες έπαιζαν μπαλόνι , κρυφτό , πατίνι, κυνηγητό, έκαναν πύργους στην άμμο, έτρωγαν παγωτό, έσβηναν κεράκια την τούρτα και έπαιρναν δώρα κ.α.)

Εικόνα1 Εικόνα2

Φτιάξαμε ένα πορτρέτο αγάπης για τους λατρεμένους μας παππούδες και γιαγιάδες χαρίζοντάς τους τις ευχές μας να είναι πάντα καλά.

DSC01329 DSC01328 DSC01334 DSC01333 Εικόνα5 Εικόνα4

(Ιδέα από το pinterest)

 

Τραγουδήσαμε , χορέψαμε και συζητήσαμε πάνω στις εικόνες του βίντεο του τραγουδιού: ΄ Όταν γίνεις γιαγιά΄΄.

 

από κάτω από: Παππούς - Γιαγιά| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 1η Οκτωβρίου : Παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων