12o Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

we are equal- we have the same rights

Παρθενώνας

Σεπ 201629

Με τα παιδιά σήμερα ξεφυλλίσαμε βιβλία και είδαμε εκπαιδευτικά βίντεο από το YouTube σχετικά με την κατασκευή του Παρθενώνα . Μιλήσαμε για τον Περικλή , το γλύπτη Φειδία και τους αρχιτέκτονες Ικτίνο και Καλλικράτη. Είδαμε την πρόσοψη του και μετρήσαμε πόσοι κίονες υπάρχουν , τι απεικόνιζαν τ’ αετώματα (ανατολικό αέτωμα: Η γέννηση της θεάς Αθηνάς από το κεφάλι του Δία, δυτικό αέτωμα: Η διαμάχη της θεάς Αθηνάς με το θεό Ποσειδώνα ) , σε ποιο σημείο του ναού βρισκόταν τοποθετημένο το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς, ποιος ναός ήταν το Ερέχθειο και από που το καταλαβαίνουμε( Καρυάτιδες), πώς αλλοιώθηκε ο Παρθενώνας και όλα τα κτίσματα της Ακρόπολης στο πέρασμα των χρόνων .

Κάναμε και μια πρώτη αναφορά στους ρυθμούς των κιόνων( ιωνικός, δωρικός, κορινθιακός), είδαμε στο διαδραστικό πίνακα φωτογραφίες από τους τρεις ρυθμούς και ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους προσπαθούσαμε να τους ανακαλύψουμε.

Συμπληρώσαμε και φύλλο εργασίας ωσάν γνήσιοι μηχανικοί και αρχιτέκτονες της εποχής και δημιουργήσαμε τη δική μας πρόσοψη του Παρθενώνα. Οι δουλειές μας θ’ αναρτηθούν αύριο.

Εικόνα1

Ακρόπολη 3D

Η κατασκευή του Παρθενώνα σε 3D αναπαράσταση

 

 

από κάτω από: Ε-Twinning ΄΄ Η πόλη μας΄΄| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παρθενώνας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων