12o Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

we are equal- we have the same rights

20 Νοεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Νοέ 201529

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτήν την ημέρα, καθώς στο σχολείο μας εκπονείται ευρωπαικό πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα: τα δικαιώματα των παιδιών.
Αρχικά, υπήρχε προετοιμασία με συζητήσεις, κατασκευές, αφίσες σχετικές με τα δικαιώματα των παιδιών. Έτσι, κατασκευάστηκαν το δέντρο των ευχών, των δικαιωμάτων, ομαδικά δημιουργήθηκαν 2 αφίσες και το σύμβολο της Ειρήνης.
Στη συνέχεια, ακολούθησε διήμερο εκδηλώσεων στο σχολείο μας.
19/11/2015: Το σχολείο διακοσμήθηκε με υπέροχες μπαλονοκατασκευές, προσφορά των κου και κας Στόσεβιτς, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τον κόπο και το αμέριστο κέφι τους και τις 2 ημέρες των δραστηριοτήτων. Ένα τεράστιο ουράνιο τόξο φτιαγμένο από μπαλόνια φτιάχτηκε κι έδωσε χρώμα στο σχολείο μας. Μετά τα παιδιά έκαναν τα δικά τους ουράνια τόξα με λαχανικά, φρούτα και χειροτεχνίες. Στην αυλή είδαν και το <ουράνιο τόξο> με τη βοήθεια του ήλιου και του νερού από το λάστιχο της αυλής.
Μετά επισκέφθηκε και διάβασε ένα από τα παραμύθια της η συγγραφέας κα Ιωάνννα Μπαμπέτα, για να μιλήσουμε για την αγάπη και την ευτυχία. Τα παιδιά δραματοποίησαν και πραγματικά διασκέδασαν με τα παιχνίδια που έλαβαν χώρα αμέσως μετά. Ευχαριστούμε θερμά την κα Μπαμπέτα για την άμεση ανταπόκρισή της στην πρόσκλησή μας και την υπέροχη αφήγησή της!!
20/11/2015:Έγινε εργαστήρι γονέων παιδιών, όπου κατασκευάστηκαν καρδιές μαγνήτες για όλα τα παιδιά, σύμβολο αγάπης και βασικού δικαιώματος όλων των παιδιών.
Μετά ακολούθησαν ομαδικά παιχνίδια στην ηλιόλουστη και πολύχρωμη αυλή μας, που ήταν διακοσμημένη με καταπληκτικά μπαλόνια. Οι γονείς συμμετείχαν κι αυτοί τόσο στα παιχνίδια όσο και προσφέροντας τα πεντανόστιμα εδέσματά τους. Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που ήρθαν και που συνέβαλαν αισθητά στην επιτυχία αυτής της γορτής: τις κες Σερεφίδου, Χριστοπούλου, Σαράφογλου, Καστανίδη, Βελιώτη, Οικονομοπούλου. Παπγή, Ζαχαριάδη και Ροζάκη.
DSC_0102

DSC_0439

DSC_1080

DSC_0485

Εικόνα1

DSC_0499

DSC_0533

Εικόνα2

DSC_0632

DSC_0893

DSC_0954

DSC_0966

DSC_0971

από κάτω από: Δικαιώματα του παιδιού| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 20 Νοεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων