12o Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

we are equal- we have the same rights

5/6 Ιουνίου: Προστατεύω τη Γη

Ιούν 20156

Με την είσοδό μας στην εποχή του καλοκαιριού,(πού είναι όμως το καλοκαίρι; Ο καιρός δε μας βοηθά να το καλωσορίσουμε.),είχαμε ξεκινήσει με τα παιδιά να συζητούμε για τη σωστή συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε όλοι απέναντι στο περιβάλλον. Η επίσκεψή μας στις παραλίες με τα φαγητά μας , τ’ αναψυκτικά μας και  με όλα τα συνοδευόμενα είδη πρέπει να συνδυάζεται με σακούλες απορριμμάτων  ώστε φεύγοντας  να τις αφήνουμε καθαρές.

Σήμερα συνεχίσαμε την κουβέντα μας, δεδομένης και της ημέρας προστασίας του περιβάλλοντος  που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Μιλήσαμε για την άρρηκτη σχέση μας με το περιβάλλον ,για το  πόσο επηρεάζει τη ζωή και την υγεία μας η ρύπανσή του και για την υποχρέωσή μας να το διατηρούμε καθαρό και για τις επόμενες γενιές. Συζητήσαμε πώς παραλάβαμε το χώρο που ζούμε, πώς άλλαξε με το πέρασμα των χρόνων και με τη χρήση της τεχνολογίας και της εκβιομηχάνισης  καθώς και πώς επηρεάζεται η υγεία μας μέσω της τροφικής αλυσίδας και της αναπνοής. Συζητήσαμε για την ανακύκλωση, την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών και για την εξοικονόμηση ενέργειας. Τι είναι ανακύκλωση, πώς γίνεται η ανακύκλωση, τι σημαίνουν τα τρία βέλη στους κάδους ανακύκλωσης, τι προϊόντα παίρνουμε ανακυκλώνοντας( π.χ. ένα γυάλινο βάζο μπορεί να γίνει ποτήρι, ένα πλαστικό μπουκάλι μπορεί να γίνει μπουφάν……).Συνδέσαμε τέλος την ανακύκλωση με την προστασία των φυσικών πηγών ενέργειας και την αειφορία. 

Τα παιδιά ανέλαβαν δράση και πρότειναν τρόπους αντιμετώπισης προστασίας του περιβάλλοντος:( Δεν θ’ αφήνουμε κανένα σκουπίδι, θα τα πετάμε όλα στους κάδους, αν δούμε το φίλο μας και πετάει σκουπίδι κάτω δεν θα τον αφήνουμε να φύγει αν δεν το μαζέψει και το πετάξει στα σκουπίδια, θ’ ανακυκλώνω τα παλιά μου παιχνίδια για να γίνουν άλλα καινούργια, θ’ ανακυκλώνω το χαρτί για να μην κόψουν όλα τα δέντρα και δεν έχουμε δάσος να κάνουμε πικνίκ).

 

DSC00681 DSC00682 DSC00683 DSC00684 DSC00685 DSC00686 DSC00687

από κάτω από: Καλοκαίρι| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 5/6 Ιουνίου: Προστατεύω τη Γη    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων