Follow Green: Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» Δήμου Παλλήνης

ΠΑΛΛΗΝΗ 2022 2023

Ο Δήμος Παλλήνης, προσπαθώντας καθημερινά για την προστασία του περιβάλλοντος, υλοποιεί, για 7η συνεχόμενη χρονιά, τον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας. Ο μαραθώνιος υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Το σχολείο μας, προσπαθώντας να αναδείξει τη σημασία της ανακύκλωσης στους μαθητές μας, θα λάβει μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό. Μεγάλοι και μικροί καλούμαστε να ανακυκλώσουμε χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, καπάκια, μπαταρίες, συσκευές. Οι επιδόσεις κάθε σχολείου στην ανακύκλωση καταγράφονται στην ειδική ενότητα της πλατφόρμας με τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΑ» και link https://followgreen.gr/pallini/contest, ενώ θα είναι δυνατή η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη της πλατφόρμας.

Ο μαραθώνιος ανακύκλωσης πρόκειται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2022. Στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι ένα μικρό σχολείο, όπως το δικό μας, μπορεί να κάνει τη διαφορά, για ένα καλύτερο περιβάλλον και μια πιο καθαρή πόλη για εμάς και τα παιδιά μας.

 

Στο σχολείο μας θα τοποθετηθεί σύντομα κάδος ΑΦΗΣ για συλλογή μπαταριών και δύο φορές κάθε μήνα, θα περνάει ομάδα του προγράμματος FollowGreen για να μαζεύει το χαρτί, το αλουμίνιο, το πλαστικό και τα καπάκια που θα έχουμε μαζέψει.

Μην ξεχνάτε ότι αυτά που είναι “σκουπίδια” για κάποιους, θα δίνουν πόντους στο σχολείο μας, οπότε ζητάμε τη βοήθειά σας για να συλλέξουμε όσο περισσότερα μπορούμε!

Μπορείτε να διαβάσετε την αποστολή του Δήμου Παλλήνης προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας εδώ.