ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ (Τηλεκπαίδευση)

ΗΡΩΕΣ

Τι είναι άραγε ένας ήρωας? Είναι αυτός που σώζει τον κόσμο? Είναι πολύ δυνατός? Έχει υπερδυνάμεις? Τον ακολουθούν αστέρια? Βοηθάει τους φίλους του? Είναι πραγματικός ή φανταστικός?

Όλες αυτές οι σκέψεις των παιδιών δημιουργήθηκαν χαζεύοντας τους αγαπημένους μας σούπερ ήρωες και αναγνωρίζοντας τις σούπερ δυνάμεις τους.

Ακούσαμε το παραμύθι για τον Βάτραχο που βοήθησε τους φίλους του και διερωτηθήκαμε..μήπως όλοι μπορούμε να γίνουμε ήρωες τελικά? https://www.youtube.com/watch?v=Hvkm7p-xCuw

Υπάρχουν άραγε αληθινοί ήρωες ανάμεσά μας χωρίς μπέρτα και στολή? .Γίναμε ντεντέκτιβ φωτογραφιών της καθημερινότητας και ανακαλύψαμε και κανονικούς ανθρώπους που βοηθούν τους άλλους ,χωρίς να φοβούνται, που χρειάζεται να έχουν παραπάνω δύναμη να αντέχουν τις δυσκολίες ,που σώζουν ανθρώπους ,τα ζώα αλλά και την φύση. Ήρωα σε κάνει η καθημερινότητα σου . Ηρωΐδα είναι η μαμά σου που σε φροντίζει και ξεχνά τη δική της κούραση , εσύ που βοηθάς τους ηλικιωμένους, ήρωας είναι ο μπαμπάς σου που σε φροντίζει μαζί με τη μαμά σου ,επίσης ήρωας είσαι ακόμα κι εσύ που προσπαθείς κάθε μέρα μέσα από τη γνώση να γίνεσαι καλύτερος!

        

Συζητήσαμε για όλους τους πραγματικούς καθημερινούς ήρωες που βρίσκονται δίπλα μας έτοιμοι να μας βοηθήσουν όποτε τους χρειαστούμε.

 

Αλλά μην ξεχνάς ότι και εσύ είσαι σούπερ ήρωας!

Και αν δεν ξέρεις γιατί δες το παρακάτω βίντεο

https://youtu.be/IaCWDRvoUn8

…και ένα τραγουδάκι!

https://youtu.be/qLrfLei-GM8

Ήρωες όμως είναι και  όλοι αυτοί που βοηθούν τους ανθρώπους , ακόμα και αν…. δεν είναι άνθρωποι!!

…και μια μικρούτσικη ταινία για ένα σκύλο ήρωα!

https://youtu.be/07d2dXHYb94

 

Ένα τραγουδάκι για ένα πραγματικό ήρωα (τον μπαμπά μας ) :

Κι ένα ακόμα τραγουδάκι για τους αγαπημένους μας ήρωες των παραμυθιών :

Ήρωας είναι άραγε πάντοτε ο πιο δυνατός ; Για να απαντήσουμε στο ερώτημα καλύτερα να παρακολουθήσουμε πρώτα το παρακάτω παραμυθάκι…

Και εδώ σας παρουσιάζουμε τους δικούς μας ήρωες (πραγματικούς ή φανταστικούς ).