Γράμμα από το νηπιαγωγείο

0

Συγγραφέας: 12ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ | Κατηγορία τα νέα του νηπιαγωγείου | , στις 04-05-2020

Ανακύκλωση


 

Στις σύγχρονες κοινωνίες το πρόβλημα της καταστροφής του περιβάλλοντος και οι συνέπειες που θα επιφέρει στον πλανήτη αλλά και στην ανθρωπότητα απασχολούν όλο και περισσότερους από εμάς. Κρίνεται επομένως επιτακτική ανάγκη να  ευαισθητοποιήσουμε  τα  παιδιά μας στη σημασία και την αξία της ανακύκλωσης από νωρίς.

Αγοράστε δύο κάδους διαφορετικού χρώματος και καθοδηγείστε το παιδί σας σχετικά με το ποια απορρίμματα βάζουμε στον απλό κάδο και ποια στον κάδο της ανακύκλωσης. Δώστε κίνητρο στο παιδί σας λέγοντας του συχνά μπράβο όταν διαχωρίζει σωστά τα απορρίμματα. Σίγουρα θα προσφέρει βοήθεια με περισσότερο ενθουσιασμό!Τέλος, όταν θα βγαίνετε βόλτα με το παιδί σας μπορείτε να παίρνετε από το σπίτι ότι έχετε για να ανακύκλωση και να το βοηθάτε να το πετάει στον κατάλληλο κάδο.

Δημιουργήστε κατασκευές μαζί με το παιδί σας από υλικά που αλλιώς θα κατέληγαν στα σκουπίδια. Πάρτε κουτιά, ρολά από χαρτί αλουμινόχαρτο, κ.τ.λ. και φτιάξτε  ρομπότ, κάστρα, τερατάκια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Οι παρακάτω φωτογραφίες μπορεί να σας δώσουν μερικές ιδέες.  Περιμένουμε φωτογραφίες από τις κατασκευές σας στο mail του νηπιαγωγείου οι οποίες θα αναρτηθούν στο blog μας.

 

Μπορείτε να δείτε μαζί με τα παιδιά βίντεο  για να μάθουν με απλά λόγια τα οφέλη της ανακύκλωσης.

O ΠΕΡΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΑΝΝΑ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΜΠΕTY H ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Πέππα Ανακύκλωση

Ανακύκλωση συσκευών – Δεν είναι Παραμύθι 1

Ανακύκλωση λαμπτήρων – Δεν είναι Παραμύθι 2

ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ 

 

Για το τέλος επειδή μας αρέσουν τα παιχνίδια και τα πειράματα έχουμε μια μαγική ζωγραφιά. Χρειαζόμαστε χαρτί κουζίνας, μαρκαδόρους και μια λεκανίτσα με νερό ή ένα πυρέξ!!! Και μην ξεχνάτε όταν το παιχνίδι τελειώσει πετάμε το χαρτί στον κάδο ανακύκλωσης.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

 ΜΑΓΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΑ 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς