Ο γάιδαρός μας ο Γκαρής

0

Συγγραφέας: 12ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ | Κατηγορία Παραμύθια (πολιτιστικά προγράμματα), πολιτιστικά προγράμματα | , στις 28-12-2021

Το πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο ΄΄ Ο γάιδαρος μας ο Γκαρής΄΄, που είχαμε πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια, βραβεύτηκε από την Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά στην κατηγορία: πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων συναφές με τη λογοτεχνική και τη δημιουργική γραφή. Είναι μεγάλη τιμή για το νηπιαγωγείο μας αυτή η διάκριση. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.

268589914 597670714795433 142020139234868972 n 1 Λίγα λόγια για το πρόγραμμα: Κάθε Παρασκευή ένα παιδί έπαιρνε τη μασκότ του νηπιαγωγείου μας, τον Γκαρή και ένα βιβλίο από τη δανειστική μας βιβλιοθήκη , με ήρωα ένα γαϊδουράκι ( το οποίο θα διάβαζε με τους γονείς του).

Τη Δευτέρα το παιδί παρουσίαζε με λίγα λόγια το βιβλίο που δανείστηκε και η νηπιαγωγός το διάβαζε στην ολομέλεια.

Τέλος το παιδί δημιουργούσε έναν πίνακα με μικτή τεχνική (ζωργαφική – κολλάζ) εμπνευσμένο από το παραμύθι που παρουσίασε.

Τα βιβλία αποτέλεσαν αφορμή για να πραγματοποιηθεί ένα μικρό project κάθε φορά  και να επεξεργαστούμε, ένα θέμα (π.χ. τη ζωή των γαϊδουριών σήμερα ή στα παλιότερα χρόνια, τη φιλία, τη συνεργασία κ.α.) το οποίο περιλάμβανε συζήτηση, παιχνίδια, κατασκευές, παιχνίδια ρόλων, βιντεοπροβολές κ.α.

 



Λήψη αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς