ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

0

Συγγραφέας: 12ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ | Κατηγορία τα νέα του νηπιαγωγείου | , στις 19-04-2020

Κουνελάκια  και κοτοπουλάκια. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα αξιολάτρευτα πλασματάκια; Ειδικά τις ημέρες του Πάσχα τα όμορφα αυτά ζωάκια έχουν την τιμητική τους είτε ως παιχνίδια είτε ως σοκολατένιες φιγούρες.

Πώς συνδέονται όμως με το Πάσχα; Το κουνέλι όπως και το κοτοπουλάκι σχετίζονται με την άνοιξη και συμβολίζουν την Ανάσταση και την αναγέννηση της φύσης και τη νέα ζωή.

Η σημερινή μας λοιπόν ΑΠΟΣΤΟΛΗ θα περιλαμβάνει 3 μέρη:

1) Να φτιάξουμε όμορφα κουνελάκια και κοτοπουλάκια με υλικά που ήδη υπάρχουν στο σπίτι μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πλαστικά ποτηράκια και κουτάλια, ρολά από χαρτί υγείας ,χάρτινα σακουλάκια, υφάσματα, κουμπιά ,χαρτόνι ή και ότι άλλο υλικό θέλουμε και έχουμε διαθέσιμο, 2)Πασχαλινές καρτούλες για να τις στείλουμε σε όποιο αγαπημένο μας πρόσωπο επιθυμούμε μαζί με τις ευχές μας για το Πάσχα και 3)Κινητικά παιχνίδια για να διασκεδάσουμε με τους γονείς και τα αδέρφια μας αυτές τις άγιες μέρες.

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα σας και μην ξεχάσετε να μας στείλετε φωτογραφίες από τις κατασκευές σας στο blog του σχολείου μας.

Για να σας βοηθήσω σας στέλνω μερικές φωτογραφίες για να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΚΟΥΝΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ

 

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

 

 

4 διασκεδαστικά παιχνίδια για το Πάσχα!

Τα παιχνίδια που θα σας δείξουμε σήμερα ταιριάζουν καλύτερα βέβαια σε ένα πάρτυ που θα γίνει σε εξωτερικό χώρο, αλλά με λίγη καλή διάθεση μπορείτε να τα προσαρμόσετε για να παιχτούν και μέσα στο σπίτι! Εμείς βέβαια θα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτά τα παιχνίδια ακόμη και αν δεν ετοιμάζετε ένα πάρτυ γενεθλίων και αυτό γιατί είναι ιδανικά για να κρατήσετε απασχολημένα τα πιτσιρίκια τις ημέρες του Πάσχα.

Πασχαλινές αβγουλοδρομίες

Το παιχνίδι αυτό είναι πολύ γνωστό: δίνετε σε κάθε παιδί από ένα κουτάλι και από ένα αβγό (πασχαλινό φυσικά) και ετοιμάζετε έναν αγώνα δρόμου. Νικητής είναι αυτός που θα καταφέρει να φτάσει στη γραμμή τερματισμού χωρίς να σπάσει το αβγό του.

Βάλε την ουρά στο λαγό

Αυτό παιχνίδι παίζεται τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Ζωγραφίστε ένα λαγουδάκι αρκετά μεγάλο και φτιάξτε μια ουρίτσα από βαμβάκι. Τα παιδιά με δεμένα τα μάτια θα πρέπει να βάλουν την ουρίτσα του λαγού στη σωστή θέση.

Το κυνήγι των χαμένων σοκολατένιων αβγών

Σύμφωνα με μια παράδοση που μας έρχεται από τη Δυτική Ευρώπη -και που καθιέρωσε τα λαγουδάκια σαν σύμβολο του Πάσχα- ο λαγός του Πάσχα περνάει το βράδυ της Ανάστασης και αφήνει στους κήπους των σπιτιών τα πασχαλινά αβγά. Το παιχνίδι που ακολουθεί βασίζεται σε αυτήν ακριβώς την παράδοση. Κρύψτε στον κήπο ή σε διάφορους χώρους του σπιτιού σας σοκολατένια αβγουλάκια, δώστε στα παιδιά από ένα πασχαλινό καλαθάκι και αφήστε τα να βρουν όσα περισσότερα αβγά μπορέσουν.

Το φτερό της κότας

Χρειάζεστε μόνο ένα φτερό. Νικητές όσοι καταφέρουν να μην γελάσουν καθόλου όταν τους αγγίζετε το πρόσωπο και το λαιμό με το φτερό.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς