Ενημερωτικό σημείωμα προς τους γονείς παιδιών του Νηπιαγωγείου.

Αγαπητοί γονείς,

Τα σχολεία ξανανοίγουν την Δευτέρα 1 Ιουνίου , αλλά με συνθήκες πολύ διαφορετικές, στις οποίες καλούμαστε να προσαρμοστούμε όλοι και να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή.

Απαραίτητο είναι να έχουν πάντα μαζί τους αντισηπτικά μαντηλάκια και να εξοικειωθούν με την χρήση τους όποτε αυτό χρειάζεται, κάτι που θα τους βοηθήσει  και στην μετέπειτα σχολική τους ζωή.

Αντισηπτικά θα υπάρχουν στο σχολείο, αλλά η χρήση τους είναι υπό την ευθύνη και εποπτεία του εκπαιδευτικού.

Μιλήστε με τα παιδιά σας για την σημασία τήρησης των αποστάσεων και μέτρων αυτοπροστασίας, όπως για παράδειγμα να μην βάζουν τα χέρια τους στο στόμα, την μύτη και τα μάτια.

Καλό είναι να κάνετε το πρωί πριν ξεκινήσετε για το σχολείο, μία θερμομέτρηση στο παιδί, έτσι ώστε να γνωρίζετε και να παρακολουθείτε καθημερινά την θερμοκρασία του.

Εάν το παιδί παρουσιάζει βήχα, καταρροή ή νιώθει αδιαθεσία, πρέπει να παραμένει στο σπίτι.

Το ίδιο πρέπει να γίνεται και όταν υπάρχει στο σπίτι σας κάποιο μέλος με ύποπτα συμπτώματα.

΄Όλα τα παραπάνω στοχεύουν στον περιορισμό της πιθανότητας διασποράς της νόσου covid-19 στην κοινότητά μας.

Τι πρέπει να γίνει αν έχουμε επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νηπιαγωγείο, (παιδί, εκπαιδευτικός ή άλλο μέλος του προσωπικού).

Αν το τεστ βγει θετικό

Ενημερώνεται αμέσως το νηπιαγωγείο,  και ο ΕΟΔΥ
· Ο ΕΟΔΥ επικοινωνεί με τον υπεύθυνο του νηπιαγωγείου, για να γίνει η επιδημιολογική διερεύνηση και ιχνηλάτηση όλων των πιθανών επαφών του κρούσματος (προσωπικού και παιδιών κ.λπ.),

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της ίδιας ομάδας/τμήματος θα απομακρυνθούν από το νηπιαγωγείο,  με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους και εφόσον δεν εκδηλώσουν κάποιο ύποπτο σύμπτωμα, θα επιστρέψουν μετά από 10 ημέρες.

Η απομάκρυνση παιδιών/ προσωπικού άλλων τμημάτων ή και όλου του νηπιαγωγείου,  θα εξετάζεται κατά περίπτωση ανάλογα με την εκτίμηση κινδύνου που θα προκύπτει κατά την ιχνηλάτηση των επαφών.