“ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ”

Σήμερα θα μιλήσουμε για τα έντομα!!

Τα μικροσκοπικά ζουζούνια έκαναν την πανηγυρική τους εμφάνιση, σύντροφοι και συνοδοί της Άνοιξης. Ποια είναι αυτά; ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ!

Μικροσκοπικά, ωφέλιμα ή βλαβερά, τα συναντάμε παντού. Τι ξέρουμε γι’ αυτά;

Έντομο σημαίνει χωρισμένο σε μέρη. Είναι από τα πιο διαφορετικά μεταξύ τους είδη του ζωικού βασιλείου και αποτελούνται από περίπου 1.000.000 είδη. Αποτελούν επίσης τους μισούς από τους ζωντανούς οργανισμούς του πλανήτη. Έντομα μπορούμε να τα βρούμε σε όλα τα περιβάλλοντα ακόμη και μέσα στους ωκεανούς.

Συνήθως τα έντομα γεννούν αβγά και το επόμενο στάδιο είναι να «ρίξουν» το περίβλημά τους. Τα έντομα περπατάνε, πετάνε ή πετάνε και κάποια από αυτά κολυμπάνε. Επειδή τους επιτρέπει πολύ γρήγορη αλλά και σταθερή κίνηση, πολλά έντομα υιοθετούν το τριγωνικό βάδισμα με το οποίο περπατάνε αγγίζοντας με τα πόδια τους το έδαφος κάνοντας τρίγωνα.

Για να γνωριστείς καλύτερα με τα έντομα αρκεί μια ανοιξιάτικη βόλτα με τους γονείς σου. Κυκλοφορούν παντού. Σίγουρα θα συναντήσεις μυρμήγκια, πασχαλίτσες ,ακριδούλες, μελισσούλες κλπ.

Μια όμορφη δραστηριότητα που θα μπορούσες να κάνεις είναι να έχεις μαζί σου ένα μεγεθυντικό φακό ώστε να παρατηρήσεις καλύτερα τα μέρη του σώματος τους αλλά και πως συμπεριφέρονται στο περιβάλλον. Σίγουρα θα παρατηρήσεις ότι κάθε ένα κινείται με διαφορετικό τρόπο.

Ποια είναι τα επικίνδυνα έντομα;

Πως γίνεται το μέλι;

Ο Κύριος Σωστός παρουσιάζει τα πολυπληθέστερα πλάσματα του πλανήτη μας, τα έντομα,

Τα έντομα είναι η πολυπληθέστερη και η πιο πολυποίκιλη ομοταξία των αρθροπόδων αλλά και ολόκληρου του ζωικού βασιλείου, με τουλάχιστον ένα εκατομμύριο καταγεγραμμένα είδη – υπάρχουν περισσότερα είδη εντόμων απ’ ό,τι το σύνολο όλων των υπόλοιπων ειδών. Ένα ταξίδι με φαντασία και χαμόγελο στη γνώση…

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ

ΚΡΥΠΤΟΛΕΞΟ

Βρείτε τη λέξη σκίασε την με το χεράκι με το ποντίκι. Στο κάτω μέρος του κρυπτόλεξου μετακίνησε την μπάρα και δες όλες τις λέξεις που υπάρχουν στο κρυπτόλεξο. Σε κάθε λέξη αντιστοιχεί και ένα τραγουδάκι.

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ

ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ

ΠΑΖΛ

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=2b1ff748970a

Τι λείπει σε κάθε σειρά

https://wordwall.net/play/2068/299/234?fbclid=IwAR3lItGiy9_pt432pTrfFXt-UPSX8n1oj8DO-F5mkQqkvC-DQBXNSV9h64c

ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΝΤΟΜΑ 0

ΕΝΤΟΜΑ1

ΕΝΤΟΜΑ 2

ΕΝΤΟΜΑ

2ΕΝΤΟΜΑ3

ΕΝΤΟΜΑ4

ΕΝΤΟΜΑ 5

ΕΝΤΟΜΑ 6

ΕΝΤΟΜΑ 7

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 8

ΕΠΑΝΑΛΗΨ 8