Καλώς ήρθατε…….. Ας γνωριστούμε

Αγαπητοί γονείς,

σας καλοσωρίζουμε στο Νηπιαγωγείο μας. Ελπίζουμε σε μια καλή συνεργασία, για να είναι πιο ομαλή η μετάβαση του παιδιού στο πρώτο του σχολικό περιβάλλον. Η κατανόηση και η στήριξή σας, ειδικά σε μία τόσο ιδιαίτερη χρονιά όπως είναι η φετινή είναι πολύτιμη. Σας καλούμε να συμπορευτούμε και να συνεργαστούμε αρμονικά αυτή τη δύσκολη χρονιά. Θα σας δώσουμε παρακάτω μερικές βασικές και χρήσιμες οδηγίες:

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Ένα φιλί, μια αγκαλιά κι ένα «Να περάσεις μια υπέροχη μέρα!», είναι όλα όσα χρειάζονται. Με εξαίρεση την αρχή της σχολικής χρονιάς, όπου το παιδί προσαρμόζεται, μην χρονοτριβείτε. Είναι καλύτερα να κάνετε μια καθαρή και γρήγορη αποχώρηση ακόμη κι αν το παιδί κλαίει. Σιγά σιγά θα αντιληφθεί τί συμβαίνει και θα αποκτήσει έλεγχο της κατάστασης. Διαφορετικά θα το χρησιμοποιεί καθημερινά για να επιβραδύνει την αποχώρησή σας. Κατά την τρέχουσα χρονιά και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ απαγορεύεται η είσοδος των γονέων και κηδεμόνων εντός του σχολικού κτηρίου. Κατ’ εξαίρεση και σε συννενόηση με την εκπαιδευτικό δύναται να εισέλθει ένας κηδεμόνας φορώντας υποχρεωτικά μάσκα και για σύντομο χρονικό διάστημα.

ΩΡΑΡΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Οι γονείς οφείλουν να τηρούν και να σέβονται το ωράριο του Νηπιαγωγείου. Το πρωί παραδίνουμε το παιδί στην Νηπιαγωγό και αποχωρούμε. Αποχώρηση παιδιού πριν τη λήξη του ωραρίου γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις  και μετά απο έγκαιρη επικοινωνία και συνεννόηση με την εκπαιδευτικό της τάξης. Σε κάθε πρόωρη αποχώρηση ο κηδεμόνας υπογράφει υπεύθυνη δήλωση. Η προσέλευση γίνεται στις 8.15-8.30οπότε κλειδώνει και η πόρτα. Για τα παιδιά του ολοήμερου και μόνο που έχουν δηλωσει πρόωρη υποδοχή η προσέλευση είναι 7.45-8.00.  Η αποχώρηση είναι στις 13.00 για τα παιδιά του πρωινού και 16.00 για τα παιδιά του ολοήμερου.  Η συνέπεια στην ώρα είναι πολύ σημαντική. Το παιδί χάνει ένα κομμάτι απο την καθημερινή ρουτίνα του σχολείου, αν συνεχώς καθυστερεί, κι έρχεται σε δύσκολη θέση απέναντι στους συμμαθητές του και τη νηπιαγωγό του. Ενώ στην αποχώρηση είναι δύσκολο να διαχεριστεί τους λόγους που φεύγει πάντα τελευταίο από το σχολείο.

Η είσοδος θα πραγματοποιείται απο την την πόρτα επί της οδού Αγ. Μαρίνης. Παρακαλούμε τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρηση να τηρείτε τις προβλεπόμενες αποστάστεις. Οι μαθητές θα παραλαμβάνονται απο τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό στην είσοδο της σχολικης μονάδας. Η αποχώρηση των παιδιών θα γίνεται ανά τμήμα από την ίδια πόρτα.

ΤΣΑΝΤΑ

Μέσα στην τσάντα του παιδιού σας θα βάζετε το δεκατιανό του, μια μικρή πετσετούλα και το μπουκάλι με το νερό του. Επιπλέον, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες θα χρειαστεί τουλάχιστον 2 μάσκες (κατά προτίμηση να μην είναι ίδιες) φυλασσόμενες σε ξεχωριστά σακουλάκια. Για τα παιδιά του ολοημέρου, το μεσημεριανό θα μπαίνει σε μεταλλικό σκεύος και θα το τοποθετείτε σε χωριστή τσάντα (περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν απο την υπεύθυνη νηπιαγωγό). Παρακαλούμε να αναγράψετε παντού το όνομα του παιδιού σας με ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Να ελέγχετε καθημερινά την τσάντα του παιδιού σας.

Επιπλέον, κάθε τσάντα πρέπει να περιέχει μια αλλαξιά ρούχα και μια εσώρουχα μέσα σε μια νάϊλον σακούλα, καθώς κι ένα πακέτο μωρομάντηλα με τα οποία θα είναι πιο εύκολο να αυτοεξυπηρετούνται στην τουαλέτα. Τέλος, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, συστήνεται η χρήση ατομικών υλικών γι’αυτό θα θέλαμε να τους βάλετε στην τσάντα,ενα πακέτο χοντρούς μαρκαδόρους μέσα σε μια μαλακή κασετίνα (βαρελάκι) κι μια συσκευασία πλαστελίνης, ενώ απαγορεύεται τα παιδιά να φέρνουν παιχνίδια απο το σπίτι τους στο σχολείο.

ΙΩΣΕΙΣ

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα πρέπει να γίνεται από εσάς η θερμομέτρηση του παιδιού σας καθημερινά καθώς και να ελέγχονται πιθανά ύποπτα συμπώματα. Το άρρωστο παιδί πρέπει να μένει σπίτι του  ακόμα κι αν εμφανίσει δέκατα, και θα πρέπει να επιστρέψει στο σχολείο τουλάχιστον ένα 24ωρο μετά, όντας απύρετο, και με τη σχετική ιατρική βεβαίωση. Δεν θα γίνεται δεκτό κανένα παιδί το οποίο εμφανίζει κάποιο σύμπτωμα. Σε περίπτωση εμφάνισης κάποιας ίωσης ή πόσο μάλλον σε περίπτωση που διαπιστωθεί θετικό κρούσμα COVID στο περιβάλλον σας ενημερώστε μας άμεσα προκειμένου να προχωρήσουμε στις προβλεπόμενες κατά τις οδηγίες ενέργειες. Σας ενημερώνουμε ότι δεν επιτρέπεται να χορηγήσουμε οποιοδήποτε φάρμακο στα παιδιά.

Στα προσωπικά σας email θα σας αποσταλούν οι επίσημες οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι οποίες βρίσκονται αναρτημένες και στο παρόν ιστολόγιο. Παρακαλούμε να τις διαβάσετε προσεχτικά και να τις λάβετε υπόψιν σας. Για λεπτομερέστερη ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου θα υπάρξει ενημέρωση από την αντίστοιχη υπεύθυνη Νηπιαγωγό εντός των επόμενων ημερών.

Οι εκπαιδευτικοί.

Κατηγορίες: Αρχική, Νέα - Ανακοινώσεις, Οι δραστηριότητες του σχολείου μας, Σεπτέμβριος. Ετικέτες: , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.