Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης  κτίστηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Το νέο κτήριο του μουσείου θεμελιώθηκε το 2003 και άνοιξε για το κοινό στις 21 Ιουνίου 2009.

Κατά την διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου πολλά από τα εκθέματα αποθηκεύτηκαν στα υπόγεια του Εθνικού αρχαιολογικού μουσείου και στις σπηλιές των γειτονικών λόφων. Επανήλθαν στο μουσείο μετά το τέλος του πολέμου και τοποθετήθηκαν προσωρινά στα 1946 και 1947.

Το μουσείο της ακρόπολης είναι ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου, που περιέχει μοναδικά αριστουργήματα, κυρίως πρωτότυπα έργα της αρχαϊκής και κλασσικής ελληνικής τέχνης τα οποία συνδέονται άμεσα με τον ιερό βράχο της αθηναϊκής ακρόπολης. Πρόκειται για ελεύθερα αναθηματικά γλυπτά, καθώς και σύνολα αρχιτεκτονικών γλυπτών που κοσμούσαν τα οικοδομήματα που ανεγέρθηκαν σε διάφορες ιστορικές περιόδους στην Ακρόπολη.

Σημαντικό είναι το κενό στο μουσείο της ακρόπολης των πρωτοτύπων γλυπτών του Παρθενώνα, που βρίσκονται σε ευρωπαϊκά μουσεία και πανεπιστημιακές σχολές όπως το βρετανικό μουσείο, το μουσείο του Λούβρου κ.α.

Αποτέλεσμα εικόνας για μουσειο ακροπολησ

Πηγή 1 

Πηγή 2

Σχετικά με 김남준

BTS
EXO
BIG BANG
ZICO
KRIS WU
SHINee
BLOCK B
DEAN
CRUSH


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

3 Responses to Μουσείο Ακρόπολης

  1. Ενδιαφέρον καθώς οι πληροφορίες σου είναι περιληπτικές και σημαντικές.

  2. Ο/Η alex thdr λέει:

    Μπραβο για την προσπαθεια σου πολυ ωραιο το αρθρο σου!!!

  3. Ο/Η marakiktl λέει:

    Συγχαρητήρια για την εργασια χδ!!!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.