Αρχείο για "Απρίλιος, 2022"

Τα κάλαντα του Λαζάρου!

IMG d587b85d6f8c5bd73d08bd9e1c610124 VΤην Παρασκευή 15 Απριλίου, παραμονή του Λαζάρου, οι χώροι του σχολείου μας πλημμύρισαν με όμορφες παιδικές, μελωδικές φωνές.  Τα παιδιά του 53ου Δημοτικού σχολείου Πάτρας μάς επισκέφθηκαν και μάς τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου. Πρόκειται για κάλαντα που εξιστορούν την «εκ νεκρών έγερση» του Λαζάρου και είναι ένα από τα πιο ωραία πασχαλινά έθιμα που δυστυχώς ΄εξασθενεί΄ με το πέρασμα των χρόνων. Τα παιδιά, όμως, του 53ου Δημοτικού σχολείου  Πάτρας κρατάνε τις παραδόσεις και μεταφέρουν το μήνυμα της Ανάστασης γύρω τους!

Οι στίχοι από τα  κάλαντα του Λαζάρου

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια
ήρθ’ η Κύριακή που τρων τα ψάρια.
Σήκω Λάζαρε και μην κοιμάσαι
ήρθε η μάνα σου από την Πόλη.

Σου’ φερε χαρτί και κομπολόι,
γράψε Θόδωρας, γραψέ Δημήτρης,
γράψε λέμονια και κυππαρίσι.

Οι κοτούλες σας αυγά γεννούνε
δως και μας και μας να τα χαρούμε
και του χρόνου να τα ξαναπούμε…

Τα πρωτάκια μας είδαν την ταινία ΄Σμύρνη μου αγαπημένη΄

https://www.iaath.gr/images/com_droppics/348/full/15122021meg5.jpg

Την Τρίτη 5 Απριλίου 2022, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου  με τους/τις συνοδούς καθηγητές/τριες τους επισκέφθηκαν τον κινηματογράφο και παρακολούθησαν την ταινία ΄Σμύρνη μου αγαπημένη΄.

Πρόκειται για μια ελληνική, ιστορική και δραματική ταινία. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση, που αφορά στην καταστροφή της Σμύρνης το 1922.

Για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης πραγματοποιήθηκε αυτή η διδακτική επίσκεψη στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την ταινία που τους ταξίδεψε έναν αιώνα πίσω, σε ένα γεγονός που κάθε Έλληνας οφείλει να θυμάται.

Σε ρυθμούς ανακύκλωσης…..

Σε ρυθμούς ανακύκλωσης…..

Η σχολική κοινότητα του 12ου Γυμνασίου Πάτρας ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμα της ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Η δράση οργανώθηκε κατόπιν συνεργασίας της  Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και του Δήμου Πατρέων.

Ο κάδος τοποθετήθηκε στο σχολείο μας στις 4 Απριλίου 2022 και παρέμεινε στο χώρο για μια εβδομάδα.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί έδειξαν για μια ακόμα φορά έμπρακτα την αγάπη τους για το περιβάλλον μέσω της ανακύκλωσης. Όλοι καθημερινά έφερναν στο σχολείο παλιές και άχρηστες για αυτούς συσκευές που είχαν φυλάξει στο σπίτι τους για να τις ανακυκλώσουν στο σωστό κάδο τη σωστή στιγμή.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσοι βοήθησαν να ολοκληρωθεί η δράση με επιτυχία!

Και μην ξεχνάμε……κάθε υλικό ανακυκλώνεται στον κάδο του!

1649592466364 1649592466412 τίτλο

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Ασπράγκαθος, επισκέφθηκε το σχολείο μας!

Τη Δευτέρα 4/4/2022, ημέρα έναρξης του Προγράμματος Ανακύκλωσης ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών μικροσυσκευών, τόνερ και ηλεκτρικών λαμπτήρων, το σχολείο μας επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Νίκος Ασπράγκαθος.

Το σχολείο μας συμμετέχει τόσο στην ανακύκλωση χαρτιού στον κίτρινο κάδο αλλά και στη δράση της ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Την επίσκεψη του κ Ασπράγκαθου στο σχολείο μας κάλυψε ειδησεογραφικά το THE BEST.

Ακολουθεί αυτούσιο το άρθρο μαζί με φωτογραφίες.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Στο πλαίσιο της επέκτασης της ανακύκλωσης σε περισσότερα είδη υλικών,  ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, υλοποιεί από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, στα σχολεία της Πάτρας, Πρόγραμμα Ανακύκλωσης ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών μικροσυσκευών, τόνερ και ηλεκτρικών λαμπτήρων.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Ασπράγκαθος, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 4/4 το 12ο Γυμνάσιο Πάτρας και σε σύσκεψη, που είχε με τους καθηγητές, για το θέμα, υπογράμμισε τα εξής:

«Η ανακύκλωση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών στα σχολεία αποτελεί τη δεύτερη φάση του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για τα Διαλογή στην πηγή, μετά την τοποθέτηση κάδων με κίτρινο καπάκι για τη χωριστή συλλογή χαρτιού.

Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση της ανακύκλωσης, με Διαλογή στην πηγή, στα σχολεία. Συνδυάζεται η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη σημασία και τον τρόπο της ανακύκλωσης, σε χωριστά ρεύματα, με την πρακτική εφαρμογή.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, ώστε να γίνει καθημερινή πράξη η ανακύκλωση με Διαλογή στην πηγή, τόσο στα σχολεία όσο και στην πόλη.

Διεκδικούμε τη συγκρότηση Δημόσιου φορέα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Μεταξύ των άλλων, σε συνεργασία με το Δήμο, ο φορέας αυτός να υιοθετήσει και να εφαρμόζει αποκλειστικά το σύστημα της Διαλογής στην πηγή για να αυξηθούν τα ποσοστά ανακύκλωσης, να μειωθεί δραστικά ο όγκος των απορριμμάτων που θάβονται και να προστατεύεται το περιβάλλον με το χαμηλότερο κόστος για το δημότη».

*Η δράση υλοποιείται από τις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου, Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού του Δήμου Πατρέων και την  εταιρεία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.

Το Πρόγραμμα θα διαρκέσει 4 εβδομάδες και θα συμμετάσχουν  37 Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης της Πάτρας. Κάθε εβδομάδα θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα από 10 σχολεία.

Από δεξιά προς αριστερά: η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κα Ιωάννα Παπαϊωάννου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Νίκος Ασπράγκαθος και ο Διευθυντής του 12ου Γυμνασίου Πάτρας κ. Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος.

 

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων