12 Γυμνάσιο Πάτρας

Δίπλα στο μαθητή

-Η Νεανική μας Πένα!

Η περιβαλλοντική ομάδα του προγράμματος «Εξερευνώντας δημοσιογραφικά μονοπάτια…..» στις αρχές Φεβρουαρίου εξέδωσε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας ¨Η Νεανική μας Πένα¨. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ομάδας συνεργάστηκαν ώστε να εκδοθεί μια εφημερίδα σύγχρονη, με θεματολογία σχετική με το περιβάλλον και με δράσεις που πραγματοποιούνται από τα δυο περιβαλλοντικά προγράμματα που υλοποιούνται φέτος στο σχολείο μας («Εξερευνώντας δημοσιογραφικά μονοπάτια…..» και «Πρασινίζοντας τα αποτυπώματά μας»).  Σημαντική θέση στην εφημερίδα είχαν επίσης  άρθρα κοινωνικά, πολιτισμού, ιστορίας, τέχνης, κινηματογράφου και πολλά άλλα. Δεν έλειψαν επίσης από το τεύχος Φεβρουαρίου 2024 και Λογοτεχνικές ιστορίες, τη συνέχεια των οποίων όλοι περιμένουν με αγωνία στο επόμενο τεύχος.

Οι έφηβοι αρθρογράφοι της ¨Νεανικής μας Πένας¨,  μόλις είδαν τυπωμένη την εφημερίδα τους ένιωσαν απίστευτη χαρά και υπερηφάνεια, καθώς το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους και των δημοσιογραφικών τους ερευνών τους αποζημίωσε και με το παραπάνω. Με όρεξη, φαντασία και συνεργατική διάθεση έστησαν δύο ΄περίπτερα΄ στην είσοδο του σχολείου και προμήθευσαν όσους και όσες επιθυμούσαν να διαβάσουν την εφημερίδα. Δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των συμμαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών του σχολείου και έχουν ήδη σηκώσει μανίκια για το επόμενο τεύχος…

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί, καθώς και οι μαθητές/τριες του προγράμματος  ευχαριστούν θερμά όσους και όσες συνέβαλαν στην παραγωγή-έκδοση της εφημερίδας και ιδιαίτερα τον υποδιευθυντή, κ. Σωτήρη Οικονομόπουλο για την πολύτιμη βοήθειά του στην εκτύπωση της εφημερίδας μας.

New Phototastic Collage 3 1

 

 

New Phototastic Collage1 5

New Phototastic Collage 2 1

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων