12 Γυμνάσιο Πάτρας

Δίπλα στο μαθητή

-Συνέντευξη με έναν σκηνοθέτη

Την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, η πολιτιστική ομάδα του σχολείου μας είχε την τιμή και τη χαρά να υποδεχθεί, ύστερα από σχετική πρόσκληση, έναν εκλεκτό καλεσμένο, τον κ. Αρμάο Νικόλαο, καταξιωμένο σκηνοθέτη και ηθοποιό. Επίσης, ξεχωριστή τιμή αποτέλεσε η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή στη δράση της κ. Γεωργούση Ακριβής, Σ.Ε.Ε. Κοινωνικών Επιστημών (Π.Ε.78), η οποία έχει την παιδαγωγική ευθύνη του σχολείου μας.

Οι μαθητές/τριες του πολιτιστικού προγράμματος αλληλεπίδρασαν ποικιλοτρόπως με τον κ. Αρμάο, σε ένα όμορφο και ζεστό χριστουγεννιάτικο περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές/τριες:

  • πήραν από τον σκηνοθέτη-ηθοποιό μια καλά προετοιμασμένη δομημένη συνέντευξη
  • απήγγειλαν ποιήματα, τα οποία είχαν προετοιμάσει στις συναντήσεις της ομάδας, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του προγράμματος και
  • διεύρυναν, μέσα από τη διαλογική συζήτηση, το πεδίο των γνώσεων τους σχετικά με την τέχνη της υποκριτικής και της σκηνοθεσίας.

Η δράση ολοκληρώθηκε με τον διαμοιρασμό των χειροποίητων γλυκισμάτων, που οι μαθητές/τριες παρασκεύασαν και με μεγάλη θέρμη προσέφεραν στους προσκεκλημένους.

Η πρόσκληση-δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος, που υλοποιείται, κατά το τρέχον σχολικό έτος, στο σχολείο μας, με τίτλο ΄Θεατρικές και ποιητικές διαδρομές΄, από τις εκπαιδευτικούς, κ. Μαντζουράνη Αιμιλία, κ. Κρικέτου Θεοδώρα και κ. Γιαννάκη Ιωάννα.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στη μαθητική εφημερίδα του σχολείου μας στο τεύχος του Ιανουαρίου 2023.

New Phototastic Collage1 1 New Phototastic Collage2 New Phototastic Collage3 New Phototastic Collage4

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων