12 Γυμνάσιο Πάτρας

Δίπλα στο μαθητή

-Διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ Κλειτορίας

Κλειτορία, άποψηΤο πανέμορφο Καλαβρυτοχώρι της Κλειτορίας επισκέφτηκε η ομάδα Αγωγής Υγείας του 12ου Γυμνασίου Πατρών στις 28 και 29 Μαρτίου 2023.

Φιλοξενηθήκαμε από το ΚΕΠΕΑ Κλειτορίας που είναι και το πρώτο που λειτούργησε στη χώρα το 1993.

Εκεί μας υποδέχθηκαν οι ευγενέστατες κυρίες:

α. Έλενα Ζωδιάτου (Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ01 Θεολόγος, Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού-Αναπληρώτρια Προϊσταμένη) και
β. Μαριάννα Πασσά (Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70 Δασκάλα, MSc – Μέλος της Π.Ο.).


Την πρώτη μέρα τα παιδιά τακτοποιήθηκαν στα δωμάτια τους, έστρωσαν τα κρεβάτια τους και μετά ακολούθησε γεύμα στη μεγάλη τραπεζαρία. Το απογευματάκι συγκεντρωθήκαμε όλοι στην μεγάλη αίθουσα παρουσιάσεων.

Εκεί αρχικά παρακολουθήσαμε μια παρουσίαση για την ιστορία και τα προγράμματα του ΚΕΠΕΑ και στη συνέχεια άρχισε η δράση….. με πολλά ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (γνωριμίας, θεάτρου κ.α), όλα με άξονα τις Αξίες και το Περιβάλλον καθώς το πρόγραμμα που παρακολουθήσαμε είχε τίτλο:

«ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ; ΨΑΞΕ…ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΣ….»

Η δεύτερη μέρα ήταν ημέρα υπαίθρου.

Αναχώρησαμε  για Καστριά και πεζοπορήσαμε στο µονοπάτι της Μαύρης Λίµνας (διαδροµή  3χλµ.). Στη διαδρομή γνωρίσαμε τη γεωλογία της περιοχής αλλά ήρθαμε σε επαφή και με την χλωρίδα της περιοχής όπου δυστυχώς ενημερωθήκαμε για το περιβαλλοντικό πρόβλημα νόσησης των Πλατάνων από ένα πολύ επιθετικό μήκυτα.

Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για το Πλανητέρο που είναι μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους. Εκεί πραγματοποιήθηκαν διάφορα περιβαλλοντικά παιχνίδια και τα παιδιά ανέλαβαν εργασίες σε ομάδες. Ακολούθησε η επιστροφή μας στο ΚΕΠΕΑ και οι ομάδες παρουσίασαν τις εργασίες τους.

Οι υπεύθυνες του προγράμματος έκλεισαν το διήμερο πρόγραμμα με μια συγκινητική προβολή φωτογραφιών από τις πραγματικά πολλές δράσεις που έλαβαν χώρα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα.

Η ομάδα μας με τους 24 μαθητές και μαθήτριες και τις εκπαιδευτικούς  Ιωάννα Κόκκαλη, Αμαλία Κωστακιώτη και Βασιλική Παπά ευχαρίστησαν θερμά τις υπεύθυνες του ΚΕΠΕΑ Κλειτορίας για όσα όμορφα μας έμαθαν και για τις όμορφες αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν για πάντα.


Μετά την αναχώρησή μας από την Κλειτορία και πριν την επιστροφή μας στην Πάτρα κάναμε στάση για επίσκεψη στο μαγευτικό και μοναδικό Σπήλαιο των Λιμνών καθώς και στο ολοκαίνουργιο μουσείο που ακόμα δεν είχε εγκαινιαστεί.

Τα εκθέματά του  είναι περιβαλλοντικής, παλαιοντολογικής, σπηλαιολογικής , γεωλογικής και αρχαιολογικής φύσεως και νιώσαμε πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες στη φύση και πώς ο άνθρωπος μπορεί να διασφαλίσει αυτές τις ισορροπίες αν μάθει να βλέπει το οικοσύστημα ως σπίτι του και όχι ως ιδιοκτησία του.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

1η ΜΕΡΑ

New Phototastic Collage1 3New Phototastic Collage2 2New Phototastic Collage3

New Phototastic Collage4 1

New Phototastic Collage5 1

New Phototastic Collage6 1

New Phototastic Collage7 1

New Phototastic Collage8 1

New Phototastic Collage9 1

New Phototastic Collage10

New Phototastic Collage11

2η ΜΕΡΑ

New Phototastic Collage1 4

New Phototastic Collage2 3

New Phototastic Collage3 1

New Phototastic Collage4 2

New Phototastic Collage5 2

New Phototastic Collage6 2

New Phototastic Collage7 2

New Phototastic Collage8 2New Phototastic Collage9 2New Phototastic Collage10 1

 

New Phototastic Collage11 1

New Phototastic Collage12 1

New Phototastic Collage13

New Phototastic Collage14

New Phototastic Collage15

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων