12 Γυμνάσιο Πάτρας

Δίπλα στο μαθητή

* Ο Λαβύρινθος Ποδηλατεί…

Την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020, οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν στα προγράμματα Αγωγής Υγείας που υλοποιούνται κατά το τρέχον σχολικό έτος στο σχολείο μας «Κινούμαστε Χορεύοντας και Περπατώντας» και «Ο κύκλος του χορού μας ταξιδεύει: κινούμαστε χορεύοντας και περπατώντας» φόρεσαν τα κράνη τους κι έλαβαν μέρος μαζί με τους/τις μαθητές/τριες του δικτύου σχολείων Ν. Αχαΐας «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ» σε ποδηλατική βόλτα, την οποία οργάνωσε και συντόνισε η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, κ. Μητρέλη Γεωργία.

Οι νεαροί/ες οδηγοί ποδηλάτων με αφετηρία τον «Φάρο» κατευθύνθηκαν προς την πλαζ, όπου εκεί ακολούθησε με τη συνδρομή και άλλων μαθητών/τριών του Δικτύου η περισυλλογή απορριμμάτων από την παραλία.

Σκοπός της ποδηλατικής δράσης ήταν η εμπέδωση από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες των αρχών της Κυκλοφοριακής Αγωγής και ο σεβασμός στους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επίσης, η δράση του καθαρισμού της παραλίας απέβλεπε στην ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν στη φροντίδα του περιβάλλοντος.

Εν κατακλείδι, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας στο σύνολό τους απόλαυσαν ένα όμορφο Κυριακάτικο πρωινό κοντά στη φύση και πήραν πολύ μεγάλη χαρά μέσα από τη δημιουργική αυτή εμπειρία. Όλοι/ες εξέφρασαν την επιθυμία ότι αναμένουν μια σύντομη επανάληψή της….

Τους/τις μαθητές/τριες συνόδευσαν στη δράση οι υπεύθυνες των προγραμμάτων του σχολείου μας που συμμετέχουν στο Δίκτυο σχολείων Ν. Αχαΐας «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ», η κ. Μητρέλη Γεωργία, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και η κ. Κρικέτου Θεοδώρα, καθηγήτρια φιλόλογος.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων