12 Γυμνάσιο Πάτρας

Δίπλα στο μαθητή

-Λαβύρινθος …έτσι ξεκίνησαν όλα…

Ο «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ» είναι μια ιδέα, ένα όραμα που απέκτησε σχήμα και περιεχόμενο το 1996 απο το πάθος, την πίστη και τη δημιουργική έμπνευση του αγαπημένου συναδέλφου Παναγιώτη Σταυρόπουλου.

Ο ίδιος αναφέρει: «Σαν παραμύθι η μικρή μας ιστορία…Μια φορά κι έναν καιρό στο 12ο Γυμνάσιο Πάτρας, συγκροτήθηκε μια χορευτική 12μελής ομάδα παιδιών. Μια ομάδα που θα προέβαλε και θα προήγαγε ως πρότυπα ζωής τη συλλογικότητα, την υπευθυνότητα και την ομαδικότητα απέναντι στις προσωπικές λύσεις, τον ατομικισμό, την παντελή έλλειψη της κοινωνικής και συλλογικής συνείδησης

Η χορευτική ομάδα παρουσιάζει για πρώτη φορά τη δουλειά της το καλοκαίρι του 1996 στο Κλειστό Στάδιο Πάτρας. Το καλοκαίρι του 1997 η εκδήλωση πραγματοποιείται στο προαύλιο του 12ου Γυμνασίου με τη συμμετοχή τριάντα δύο (32) μαθητών/ μαθητριών.

Τον Νοέμβριο του 1997 η χορευτική ομάδα απαρτίζεται πλέον από σαράντα τρείς (43) μαθητές/ μαθήτριες. ‘Έτσι γεννιέται το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας ‘’Κινούμαστε χορεύοντας και περπατώντας‘’ το οποίο περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς και ορειβασία.

Τον Οκτώβριο του 1998 συγκροτείται το  δίκτυο ‘’ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ’’ με τη συμμετοχή τεσσάρων (4) σχολείων: 12ου Γυμνασίου Πάτρας, Γυμνασίου Κ. Αχαΐας, Γυμνασίου Σαγεΐκων και Γυμνασίου Σαραβαλίου.

Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ με πλήρωμα έξι (6) καθηγητές και εβδομήντα οκτώ (78) μαθητές/μαθήτριες ανοίγει τα πανιά του και παρουσιάζει το έργο του στο κατάμεστο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας.

Τον Οκτώβριο του 1999 η παρέα μεγαλώνει με την προσθήκη του 10ου Λυκείου και διευρύνει το πεδίο δράσης της με ενημερώσεις από την ΟΙΚΙΠΑ που αφορούν στα θέματα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» και «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ».

Μετά από δύο δεκαετίες ο Λαβύρινθος αποτελείται, πλέον, από δώδεκα (12) σχολεία. Καινοτόμες ιδέες προτείνονται, πρωτοποριακές δράσεις υλοποιούνται εμπνέοντας τους μαθητές μας και προάγοντας τον σεβασμό τόσο στην παράδοση όσο και στο αρχικό όραμα της ομάδας.

Και το παραμύθι συνεχίζεται…

Με κοινή απόφαση των μελών του δικτύου το φετινό βραβείο «Πρόσωπα της Χρονιάς 2019» αφιερώνεται στον αγαπητό συνάδελφο και δημιουργό του Λαβύρινθου, Παναγιώτη Σταυρόπουλο.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων