Το σχολείο μας

 

Οι μαθητές της Δ΄τάξης με τη βοήθεια της δασκάλας τους κ. Αντωνίας μετά από έρευνα που έκαναν στα αρχεία του σχολείου μας, έφτιαξαν το παρακάτω βίντεο με την ιστορία του 12ου Δημοτικού Σχολείου.

 Εδώ μπορείτε να ακούσετε και τον ύμνο του σχολείου μας που έφτιαξαν οι μαθητές της Δ΄τάξης με τη βοήθεια της δασκάλας τους κ. Αντωνίας και της μουσικού κ. Φωτεινής Λ.

 ύμνος του σχολείου

Το σχολείο μας βρίσκεται στο Περιστέρι, στην οδό Κ. Παλαμά 2Β, λειτουργεί με το Ενιαίο Αναμορφωτικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και όλοι οι μαθητές αποχωρούν στις 2:00 μ.μ. ενώ όσοι παρακολουθούν το Ολοήμερο πρόγραμμα αποχωρούν στις 3:30 μ.μ. ή 4:15 μ.μ. ανάλογα με τη δήλωση του γονέα.   Το σχολείο μας διαθέτει Τμήμα Ένταξης, εργαστήριο πληροφορικής, αίθουσα μουσικής, δανειστική βιβλιοθήκη, χημείο, αίθουσες διαδραστικού πίνακα, εργαστήριο πληροφορικής ενώ όλες οι τάξεις έχουν σύνδεση με το διαδίκτυο.

Δυο λόγια από τη Διευθύντρια

Αγαπητοί επισκέπτες,

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του σχολείου μας και εύχομαι οι πληροφορίες που δημοσιεύουμε να σας δώσουν μια εικόνα της σχολικής ζωής μας.

Από αυτήν την ιστοσελίδα θα προσπαθούμε καθημερινά να σας παρουσιάζουμε όλοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, τις καθημερινές μας δραστηριότητες, τις εμπειρίες μας από τις σχολικές γιορτές, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις και τα σημαντικά γεγονότα που βιώνουμε και μας ενώνουν, μας επηρεάζουν, μας διαμορφώνουν, όπως συμβαίνει σε μια οικογένεια.

Το όραμα όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου μας είναι να προάγουμε τις σχέσεις όλης της σχολικής κοινότητας, μέσα από συνεργασία, συνεννόηση, κατανόηση σε κάθε επίπεδο, για να προσφέρουμε στους μαθητές μας την υψηλότερη ποιότητα μάθησης στο βαθμό που μπορούμε και με τα μέσα που διαθέτουμε.

Για να επιτευχθεί το όραμά μας και οι στόχοι μας, χρειαζόμαστε τη συνεργασία όλων των γονέων ανεξαιρέτως, γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε κοινούς στόχους και πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να τους επιτύχουμε.

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για την άψογη συνεργασία, τον προσωπικό κόπο, το αδιάλειπτο ενδιαφέρον και τη φροντίδα για τους μαθητές και την πρόοδο τους, τις καθημερινές υπερβάσεις τους και τη γενικότερη συνεισφορά τους στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου ώστε να παρέχουμε στους μικρούς μαθητές μας ένα ήρεμο σχολικό κλίμα, κατάλληλο για μάθηση και πρόοδο.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε φωτογραφίες του σχολείου μας για να το γνωρίσετε καλύτερα.  Τις φωτογραφίες επιμελήθηκαν οι μαθήτριες της Ε1: Σοφιάνα Σχοινά και Νικολέττα Τρεμούλη.