ΜΑΘΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019

Image result for photos computer class gif

ΜΑΘΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Ο δικτυακός τόπος της πληροφορικής εδώ 

Πλοηγηθείτε σε κάθε τάξη στους άξονες του προγράμματος σπουδών στο πλαίσιο αριστερά και δείτε τις ασκήσεις που πραγματοποιούμε στα μαθήματα πληροφορικής.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Την Κυριακή 09/06  στην Πανεπιστημιούπολη 1 του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, έγινε η παρουσίαση των έργων των  ομάδων  της Αττικής που συμμετείχαν στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών.

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του OpenFest 2019 (Φεστιβάλ ανοιχτού κώδικα, λογισμικού και υλικού). Το σχολείο μας που συμμετέχει στο διαγωνισμό με 3 έργα: Εκτόξευση πυραύλου, Φάρο και ψύξη πυρηνικού αντιδραστήρα είχε την ευκαιρία να εκθέσει τα έργα αυτά στο κοινό και οι μαθητές μας να μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με τους επισκέπτες του OpenFest.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μερικά από τα έργα που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση της Ρομποτικής την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στην Πανεπιστημιούπολη 1 του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Έργο Ομάδας Σχολείο- Ομάδα
SMART HOME ΔΙΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ
SCARY DETECTOR ΔΙΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΥ 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Οι Μικροί Προγραμματιστές – Robotic Arm Digilab Education
Gym62-Fireman Αυτόνομο Όχημα Ανίχνευσης Θέσης Πυρκαϊάς 62ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΑΣ – Gym62Robot
Hammer 1 o Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας
InfoBot 2ο ΕΠΑΛ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ
Συναγερμός για την υπερκατανάλωση νερού ή ενέργειας κατά την διάρκεια ενός ντουζ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΝΤΕΛΑΚΡΟΥΑ
Το μπαστούνι του τυφλού 3ο Γυμνάσιο Κερατσινίου
Roboholics, Έλεγχος πρόσβασης με i-button 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Δημητρίου
Ρομποτική Τρίλιζα 7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου
Robuino – Ομάδα ρομποτικής 8ου Γυμνασίου Περιστερίου 8ο Γυμνάσιο Περιστερίου
The explorers Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’Arc

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Related image

Tρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για τη συμμετοχή του σχολείου μας στον διαγωνισμό και αναλυτικά τις τρεις προτάσεις των μαθητών μας που έγιναν αποδεκτές από την επιτροπή του διαγωνισμού.  Πατήστε εδώ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Εισάγουμε τη ρομποτική στο μάθημα της πληροφορικής και συμμετέχουμε στον παρακάτω Πανελλήνιο Διαγωνισμό:

1ΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ & PHYSICAL COMPUTING ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ   

Με τρεις προτάσεις:

 

1. Αντίστροφη μέτρηση (Final countdown) και εκτόξευση πυραύλου 
2. Ενεργοποίηση του φάρου σε συνθήκες ομίχλης ή χαμηλού φωτισμού (π.χ νύχτα)
3. Σύστημα ψύξης πυρηνικού αντιδραστήρα

 Προσκαλούμε τους μαθητές ατομικά ή σε ομάδες να συμμετάσχουν στη δημιουργία των μηχανικών κατασκευών σε πρώτη φάση τις οποίες θα ενεργοποιήσουμε σε δεύτερη φάση με ρομποτική. Δείτε οδηγίες εδώ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018

ΜΑΙΟΣ 2018

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι οι μαθητές της ΣΤ τάξης του 12ου ΔΣ Περιστερίου με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού της Πληροφορικής κ. Έφη Γ. συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.) «Πάνος Μυλωνάς» με θέμα: «Οδική Ασφάλεια: Δικαίωμα Όλων» και διακρίθηκαν με το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο.  Μπορείτε να δείτε τις βραβευμένες εργασίες των μαθητών στους παρακάτω συνδέσμους:

Δείτε τα έργα (5 βίντεο, προσαρτημένα σε ένα Wiki)

βίντεο1 , βίντεο2βίντεο 3,  βίντεο 4, βίντεο 5

 

και για το Wiki πατήστε εδώ.

Η τελετή βράβευσης των μαθητών θα γίνει στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018.  Το σχολείο θα εκπροσωπήσει στη βράβευση πενταμελής επιτροπή από κάθε  τμήμα της ΣΤ τάξης.  Περισσότερες λεπτομέρειες για την τελετή βράβευσης θα σας ανακοινώσουμε σύντομα.  Συγχαρητήρια στην ΣΤ τάξη και στην εκπαιδευτικό Πληροφορικής κ. Έφη Γ.

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018

Βράβευση του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Σαράντα χρόνια Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση» και εορταστική εκδήλωση.

Διαβάστε στην ιστοσελίδα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης για τις διακρίσεις των μαθητών της Στ1 και Στ3 του σχολείου μας για τη δημιουργία βίντεο με θέμα τα σαράντα χρόνια της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.  Πατήστε εδώ

 

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016

ΜΑΘΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

(Υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Έφη Γρ.)

 

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016:

Στη νέα σελίδα του μαθήματος της Πληροφορικής θα μπορείτε να βλέπετε όλες τις εργασίες των μαθητών που θα ανανεώνονται συνεχώς από τους ίδιους.

Πατήστε εδώ και περιηγηθείτε στις σελίδες με τις δημιουργίες των μαθητών μας.