2017-2018

2017-2018

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, από τη σελίδα αυτή θα ενημερώνεστε τακτικά για διάφορα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου μας, τις σχολικές επισκέψεις, μαθητικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές ανακοινώσεις, αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων κ.ά.

2016-2017

Σχολική επίσκεψη στα πλαίσια του σχολικού ωραρίου

Αγαπητοί γονείς,

με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων το σχολείο μας θα επισκεφθεί το Βιωματικό και Ψυχαγωγικό Πάρκο PARADISE PARK την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 από τις 8:15 π.μ. έως και τις 1:15 μ.μ. για την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες.  Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετέχουν τα παιδιά τους παρακαλούνται να υπογράψουν έγκαιρα τη Δήλωση συμμετοχής και να την επιστρέψουν στους δασκάλους τους για την καλύτερη οργάνωση της επίσκεψης.  ΥΠΕΥΘ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ

Την ημέρα της επίσκεψης το ΟΛΟΗΜΕΡΟ θα λειτουργήσει κανονικά.

2015-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016:

 • Πλησιάζει η μεγάλη εκδρομή του σχολείου!! Σε λίγες ημέρες θα σας ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες!!
 • Τον άλλο μήνα τα μαθήματα τελειώνουν και οι μαθητές μας ετοιμάζουν πυρετωδώς τις καλοκαιρινές σχολικές εκδηλώσεις τους.
 • Το σχολικό πάρτυ για τους μαθητές της Στ τάξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016.  Οι ημερομηνίες των άλλων εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν σύντομα.
 • Η ημερήσια εκδρομή της Στ τάξης στις Μυκήνες- Ναύπλιο, θα γίνει την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016
 • Οι μαθητές της Β τάξης θα παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη στο Θέατρο Δώρα Στράτου(Λόφος Φιλοπάππου) την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016
 • Οι μαθητές της Δ τάξης θα επισκεφθούν τον Βοτανικό Κήπο του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου επί της Ιεράς Οδού 75 την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016.
 • Οι μαθητές της Γ τάξης θα επισκεφθούν τον Βοτανικό Κήπο του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου επί της Ιεράς Οδού 75 την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016:

10ο ΣΧΟΛΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 2016

Η Πνευματική Στέγη Περιστερίου, ο Δήμος Περιστερίου και το 4ο ΔΣ Περιστερίου διοργανώνουν το 10ο Σχολικό Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Περιστερίου 2016.  Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016.  Ο χώρος διεξαγωγής των αγώνων θα είναι το 4ο ΔΣ Περιστερίου: Μεσολογγίου 75-79 (πεζόδρομος Περιστερίου).

Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων Περιστερίου. 

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι συμμετέχοντες οφείλουν να δηλώσουν την αίτηση συμμετοχής τους έως και δύο ημέρες προ της ημερομηνίας των αγώνων (Πέμπτη 17/3/16) ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: http://peristerichess.gr

Ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωση συμμετοχής στη γραμματεία 16:00 μμ μέχρι 17:00 μ.μ.

Όσοι προσέλθουν μετά τις 17:00 μ.μ. θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο.  Ώρα έναρξης 17:30 μ.μ.

Προσοχή: Δεν θα γίνονται δεκτές δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα των αγώνων. 

Πληροφορίες: http://peristerichess.gr

Επικοινωνία: τηλ. 2105764418, 6972991799

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016:

Για τους γονείς της Α, Ε και ΣΤ τάξης

Οι μαθητές της Α, Ε και ΣΤ τάξης θα επισκεφθούν το Μουσείο Γουλανδρή τις παρακάτω ημερομηνίες για να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις ξεναγήσεις του Μουσείου ως εξής:

Ε τάξη: Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 οι μαθητές της Ε τάξης, θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Ανακαλύψτε την Άγνωστη Ελλάδα- Προστατευόμενες Περιοχές«.  Θα παρουσιαστούν στους μαθητές κάποιες από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας με την πανίδα και την χλωρίδα τους που παραμένουν άγνωστες για το ευρύ κοινό, για να μάθουν τη σημασία τους και την ανάγκη προστασίας τους.

ΣΤ τάξη: Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 οι μαθητές της ΣΤ τάξης θα ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας σε μορφή διαλόγου.  Θα παρουσιαστεί στους μαθητές η βιοποικιλότητα που υπάρχει στη φύση τόσο από ελληνικές όσο και από παγκόσμιες συλλογές.  

Α τάξη: Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 οι μαθητές της Α τάξης θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Ζώα κι εγώ».  Θα παρουσιαστούν συγκεκριμένα είδη από το ζωικό βασίλειο, με διαδραστικό τρόπο μέσα στον εκθεσιακό χώρο.

Όλες οι επισκέψεις επιλέγονται από τον Σύλλογο Διδασκόντων και τη Διευθύντρια και εξυπηρετούν διδακτικούς και παιδαγωγικούς σκοπούς του αναλυτικού προγράμματος.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016:

Ανακοινώσεις για τους γονείς της Ε΄και Στ΄τάξης

 • Αγαπητοί γονείς,

σας ανακοινώνουμε ότι οι μαθητές  της Ε΄και Στ΄τάξης με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων, θα συμμετέχουν στον 10ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 και ώρα 08:15 π.μ. έως 10:15 π.μ. στο σχολείο μας.  Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής ενώ οι μαθητές που θα διακριθούν θα λάβουν Βεβαίωση Διάκρισης σε ειδική τελετή που θα διοργανώσει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.  Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές μας Καλή Επιτυχία! 

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016: ΑΝΑΒΟΛΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ Ε ΤΑΞΗΣ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016:

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ Ε ΤΑΞΗΣ

Την Τετάρτη 2/3/16 η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας κ. Ε. Σβορώνου θα επισκεφθεί το σχολείο μας για να παρουσιάσει ένα εργαστήριο δημιουργικής γραφής στους μαθητές της Ε΄τάξης.  Οι μαθητές με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα για τα βιβλία της, να εξερευνήσουν τα μυστικά της λογοτεχνίας και της γραφής και να ζήσουν περιπέτειες που θα τις «μαγειρέψουν» όπως τους αρέσει, με όσο χιούμορ, θρίαμβο, πάθος, συγκίνηση, αγωνία θέλουν!

 

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016:

Προς όλους τους μαθητές μας, διαβάστε την αφίσα για τη συμμετοχή σας στη μεγάλη Γιορτή του Βιβλίου που διοργανώνει η βιβλιοθήκη του σχολείου μας, εδώ: αφίσα βιβλίου

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016:

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ

Το σχολείο μας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Περιστερίου διοργάνωσε επίσκεψη των νοσηλευτριών του Κέντρου στο σχολείο για την ενημέρωση των μαθητών της Α΄ τάξης με θέμα: «Η Υγιεινή των χεριών μας».  Οι νοσηλεύτριες θα ενημερώσουν τους μαθητές για τη σημασία τήρησης της υγιεινής των χεριών για την αποφυγή μολυσματικών ασθενειών.  Το πρόγραμμα θα παρουσιάσουν οι νοσηλεύτριες με την παρουσία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών της τάξης την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016:

 • Αναβάλλεται η σημερινή επίσκεψη των μαθητών της Στ τάξης στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Περιστερίου.  Θα οριστεί νέα ημερομηνία.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

 • Την Παρασκευή 29/1/16 θα γίνει ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών λόγω της αργίας του Σαββάτου.  Τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά από τις 8 π.μ. έως 2:00 μ.μ.  Τις δύο πρώτες πρωινές ώρες μόνο οι μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης θα εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου ενώ οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων θα παρακολουθήσουν το εορταστικό αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες που ετοίμασαν οι μαθητές της Δ1 με τη δασκάλα τους κ. Αντωνία.  Μετά το αφιέρωμα θα γίνουν κανονικά τα μαθήματα μέχρι τις 2:00 μ.μ.
 • Η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο θα λειτουργήσουν κανονικά.
 • Διαβάστε την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας εδώ: EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015:

Η επίδοση των ελέγχων θα γίνει την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12:30 μ.μ. Οι γονείς μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο για να παραλάβουν τους ελέγχους από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων και να ενημερωθούν για την πρόοδο των μαθητών.  Στο γραφείο των δασκάλων οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων θα δεχτούν τους γονείς για ενημέρωση.  Οι μαθητές των Α και Β τάξεων δεν θα παραλάβουν ελέγχους αλλά οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τάξεων θα δεχτούν τους γονείς για ενημέρωση στις σχολικές αίθουσες των μαθητών. 

Επίσης την ίδια ημέρα στις 12:00 μ.μ. πριν την επίδοση των ελέγχων θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των γονέων με τη Διευθύντρια στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου.  

Μετά την παραλαβή των ελέγχων οι μαθητές θα αποχωρούν από το σχολείο συνοδευόμενοι από τους γονείς τους.  Στο σχολείο θα παραμείνουν μόνο οι μαθητές του Ολοήμερου.  Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά. 

Εκπαιδευτικό υλικό για την άσκηση σεισμού: 

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Τα εκτάκια «υιοθετούν» τα πρωτάκια και η ζωή στο σχολείο μας γίνεται ομορφότερη!

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015: Στο σχολείο μας φέτος εφαρμόζουμε το Πρόγραμμα «υιοθεσίας».  Κάθε πρωτάκι του σχολείου υιοθετείται στην αρχή της χρονιάς από ένα εκτάκι.  Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα? Το εκτάκι αναλαμβάνει να το προστατεύει, να το καθοδηγεί και να το βοηθάει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι το πρωτάκι ξέρει ότι μπορεί να απευθυνθεί και κάπου αλλού εκτός από τους δασκάλους του για οτιδήποτε το απασχολεί. Και τα εκτάκια κρατούν συνεχώς τα μάτια τους ανοιχτά για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστούν τα πρωτάκια τους.

Εδώ θα δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τα «ζευγαράκια» που κληρώθηκαν και είναι αχώριστα από την πρώτη ημέρα γνωριμίας τους!

20151105_09585220151105_09562220151105_09554320151103_114732

 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015:

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ:  Οι μαθητές και των δύο τμημάτων της Α΄τάξης συνοδευόμενοι από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς της τάξης θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους εξωσχολική δραστηριότητα.  Στα πλαίσια των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που διοργανώνει κάθε έτος το ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΤΕ, οι μαθητές θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση: «Η Φάρμα του Διαδικτύου», την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015.  Παρακαλούνται οι γονείς της Α΄τάξης που δεν παρέλαβαν την υπεύθυνη δήλωση να την εκτυπώσουν εδώ:  

ΥΔ ΓΟΝΕΑ Α ΤΑΞΗ  και αφού τη συμπληρώσουν να την παραδώσουν στην εκπαιδευτικό της τάξης έγκαιρα για την καλύτερη οργάνωση της επίσκεψης. 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ Ε΄ΤΑΞΗΣ: Οι μαθητές της Ε΄τάξης θα συμμετέχουν σε οργανωμένη ξενάγηση των χώρων του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταέριου στην Τεχνόπολη-Γκάζι συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της τάξης.  Οι γονείς που δεν παρέλαβαν την υπεύθυνη δήλωση μπορούν να την εκτυπώσουν εδώ: ΥΔ ΓΟΝΕΑ Ε ΤΑΞΗ και να την επιστρέψουν συμπληρωμένη στους εκπαιδευτικούς της τάξης.

 

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015: Η 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γιορτάστηκε στο σχολείο μας με αθλητικές δραστηριότητες, με εικαστικές δημιουργίες των μαθητών και προβολές ταινιών.  Οι μικροί μαθητές μας συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητες και εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τη συμμετοχή τους.  

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ Α΄ΚΑΙ Δ΄ΤΑΞΕΩΝ

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015:

 • Οι γονείς των μαθητών της Α και Δ τάξης παρακαλούνται να εκτυπώσουν το ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή) πατήστε εδώ: Δελτίο ΑΔΥΜ και να το επιστρέψουν συμπληρωμένο από τον παιδίατρό τους, στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου. 

 ………….

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015:

 • Ώρες αποχώρησης των μαθητών για την πρώτη εβδομάδα του σχολείου. Διαβάστε εδώ τις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ_11_9_2015

ΜΑΪΟΣ 2015

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ

 • Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 οι μαθητές της Α τάξης συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της τάξης, θα επισκεφθούν το Θέατρο Σκιών (Τριπόδων 30, Πλάκα) όπου θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ο Καραγκιόζης στο Ζωολογικό Κήπο».  Οι γονείς των μαθητών παρακαλούνται να υπογράψουν έγκαιρα τη Βεβαίωση/Συγκατάθεση και να την επιστρέψουν με τα χρήματα στους εκπαιδευτικούς.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015

 • Πέμπτη 2 Απριλίου 2015: Από το Κέντρο Υγείας Περιστερίου πληροφορηθήκαμε ότι οι γονείς που ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του Κέντρου, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2105748562 κατά τις ώρες λειτουργίας: 08:00 -20:00 Δευτέρα έως Παρασκευή.  Για εξειδικευμένη υποστήριξη που αφορά κοινωνικά, οικογενειακά κ.ά.  θέματα, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κοινωνική Λειτουργό κ. Σ. Νικέλλη.  Περισσότερες πληροφορίες στη Διευθύντρια του σχολείου. 
 • Την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 θα πραγματοποιηθεί ο εκκλησιασμός των μαθητών στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου.  Οι μαθητές που δεν εκκλησιάζονται θα προσέλθουν στο σχολείο στις 09:40 π.μ.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2015

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ

 • Την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 θα επισκεφθούν το σχολείο μας οι νοσηλεύτριες του Κέντρου Υγείας Περιστερίου για να παρουσιάσουν στους μαθητές της Α΄τάξης το βιωματικό πρόγραμμα «Υγιεινή των χεριών«.  Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί μέσα στο σχολείο παρουσία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών της τάξης.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε ΚΑΙ ΣΤ

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 θα επισκεφθεί το σχολείο μας ο ψυχολόγος κ. Σαλίχος από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την ενημέρωση των μαθητών μόνο της Ε΄και Στ΄τάξης σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση των συγκρούσεων, του θυμού και τον εκφοβισμό.  Η ενημέρωση γίνεται στα πλαίσια των Διαδραστικών Παρεμβάσεων Πρόληψης και ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας από το Χαμόγελο του Παιδιού.  Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ανταλλάξουν εμπειρίες με την καθοδήγηση των δασκάλων τους και των ειδικών επιστημόνων από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Η προγραμματισμένη επίσκεψη των ειδικών από το Χαμόγελο του Παιδιού, συμπληρώνει την καθημερινή προσπάθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου μας στην υιοθέτηση μέτρων πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας των μαθητών για τη διαχείριση των συναισθημάτων και την προσέγγιση της διαφορετικότητας. 

To Xamogelo Tou Paidiou

 

ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΟΟΔΟΥ Β΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2014-15

 • Ο Σύλλογος Διδασκόντων ανακοινώνει ότι οι έλεγχοι προόδου του Β τριμήνου για το σχολικό έτος 2014-2015 θα χορηγηθούν στους γονείς των μαθητών, την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 και ώρα 12:οο μ.μ. Την ίδια ημέρα από τις 11:15 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων, η Διευθύντρια θα ενημερώνει τους γονείς για θέματα λειτουργίας του σχολείου.  

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ: 

 • Τρίτη 3 Μαρτίου 2015: Η Γ τάξη θα επισκεφθεί το Μουσείο Αρχαιολογίας
 • Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015: Η Β τάξη θα επισκεφθεί το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ, Δήλωση συγκατάθεσης γονέα, Β ΤΑΞΗ_ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΤΕ
 • Τρίτη 10 Μαρτίου 2015: Η Α τάξη θα επισκεφθεί το Κέντρο Τεχνών «Ηλιότεχνο»
 • Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015: Η Ε τάξη θα επισκεφθεί το Μουσείο Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ
 • Τρίτη 31 Μαρτίου 2015: Η Γ τάξη θα επισκεφθεί το Μέγαρο Μουσικής

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ε ΤΑΞΗΣ: 

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 οι μαθητές της Ε τάξης θα επισκεφθούν το Ίδρυμα Λεντάκη (Αγ. Ασωμάτων 47, Κεραμεικός) για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας«. Οι γονείς των μαθητών που θα συμμετέχουν παρακαλούνται να υπογράψουν τη Βεβαίωση/Συγκατάθεση Ε ΤΑΞΗ ΙΔΡΥΜΑ ΛΕΝΤΑΚΗ_27_2_15,και να την επιστρέψουν με τα χρήματα στους εκπαιδευτικούς της τάξης. 

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ:

Την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 οι μαθητές της Γ τάξης θα επισκεφθούν το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης (Πανεπιστήμιο Αθηνών-Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου), για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη κι ακόμη πιο πέρα…..», μία συνάντηση με τα τέρατα του αρχαίου κόσμου.  Οι γονείς των μαθητών που θα συμμετέχουν παρακαλούνται να υπογράψουν τη Βεβαίωση/Συγκατάθεση Γ ΤΑΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ_3_3_15 και να την επιστρέψουν με τα χρήματα στις δασκάλες της τάξης. 

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: 

 1. Γ ΤΑΞΗ: Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 – Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ τάξης στο Ίδρυμα Λεντάκη, Αγ. Ασωμάτων στον Κεραμεικό. 
 2. Α ΤΑΞΗ: Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 – Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης «Τα παιδιά που βλέπουν τα τρένα να πετούν» στο Τρένο του Ρουφ
 3. Δ ΤΑΞΗ: Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 – Επίσκεψη στο μουσείο της ΕΥΔΑΠ,για την παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος. 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015:

Εκπαιδευτικό υλικό για την άσκηση σεισμού της Πέμπτης 22 Ιανουαρίου 2015: 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014: Οι μαθητές της Α και Β τάξης θα παρακολουθήσουν δύο διαφορετικές θεατρικές παραστάσεις την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014.

Α τάξη: στο θέατρο Μπάντμιντον την θεατρική παράσταση «Ζέβρα Πυτζάμα»

Β τάξη: στο Μέγαρο Μουσικής «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή»

Για την καλύτερη οργάνωση των επισκέψεων παρακαλούνται οι γονείς να υπογράψουν και επιστρέψουν έγκαιρα τις Δηλώσεις/Συγκαταθέσεις που θα τους δοθούν από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων.

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014:

 • Για τους γονείς της Δ τάξης: Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 οι μαθητές της Δ τάξης θα επισκεφθούν το ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους για να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Το Μυστήριο της Πολιτείας Χάμελιν«.  Παρακαλούνται οι γονείς να υπογράψουν τη Δήλωση/Συγκατάθεση του γονέα και να την επιστρέψουν μέχρι τις 8/12/14 στους εκπαιδευτικούς της τάξης.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014: Οι μικροί μαθητές της Γ τάξης συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Το Μυστήριο της Πολιτείας Χάμελιν»  στο Θέατρο ΠΟΡΤΑ, την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014Παρακαλούνται οι γονείς να υπογράψουν τη ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ Γ ΤΑΞΗ και να την επιστρέψουν στη δασκάλα το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 1/12/14.

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 • Την Τρίτη 11/11/14 οι μαθητές της Γ τάξης συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους θα επισκεφθούν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο κτίριο του Δημαρχείου της πόλης μας.  Τους μαθητές θα υποδεχθεί ο Αντιδήμαρχος Παιδείας για να τους ξεναγήσει στους χώρους και τις υπηρεσίες του δήμου.  Η σχολική επίσκεψη πραγματοποιείται με αφορμή τη διδασκαλία της ενότητας «Ομάδα- Κοινωνία-Σχέσεις»,  από το βιβλίο της Μελέτης Περιβάλλοντος.  Ο σκοπός της επίσκεψης είναι εκπαιδευτικός και θα προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τη σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων και της συμμετοχής των δημοτών στα κοινά.
 • Την Πέμπτη 13/11/14 οι μαθητές της Ε τάξης δεν έχουν μάθημα λόγω της συμμετοχής των υπεύθυνων εκπαιδευτικών στην ημερίδα του Σχ. Συμβούλου
 • Την Πέμπτη 13/11/14 οι μαθητές των Α, Β, Δ, Στ τάξεων θα εκκλησιαστούν στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου
 • Την Πέμπτη 13/11/14 η Γ τάξη θα επισκεφθεί το Μουσείο ΟΤΕ
 • Σχολική επίσκεψη των μαθητών της Γ τάξης στο Μουσείο ΟΤΕ την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014. Οι γονείς των μαθητών παρακαλούνται να υπογράψουν την ΔΗΛΩΣΗ/ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ εδώ Γ ΤΑΞΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΤΕ_13_11_14και να την επιστρέψουν έγκαιρα στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.  
 • Σχολική επίσκεψη των μαθητών της Β τάξης στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014.  Οι γονείς των μαθητών παρακαλούνται να υπογράψουν τη ΔΗΛΩΣΗ/ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ εδώ: Β ΤΑΞΗ_ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ_24_11_14 και να την επιστρέψουν έγκαιρα στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων. 
 • ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ: Διαβάστε εδώ: ΕΠΕΤΕΙΟΣ 17ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014:

 • ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΗΣΟι μαθητές Ε και Στ τάξης θα παρακολουθήσουν την ταινία «Λέμε ΟΧΙ στο ρατσισμό» στον Κινηματογράφο «Λαΐς», την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014.  Παρακαλούνται οι γονείς να υπογράψουν και να επιστρέψουν τη ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΓΟΝΕΑ Ε ΤΑΞΗΣ,  ΔΗΛΩΣΗ_ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΟΝΕΑ ΣΤ ΤΑΞΗΣ, και να την επιστρέψουν μέχρι τη Δευτέρα 20/10 στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του τμήματος.  Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή των μαθητών στις επισκέψεις χωρίς την έγγραφη Δήλωση του γονέα.
 • ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ Α, Β ΚΑΙ Γ ΤΑΞΕΩΝ: Στα πλαίσια του ετήσιου προγραμματισμού επισκέψεων του σχολείου μας οι μαθητές των ΑΒ και Γ τάξεων, θα παρακολουθήσουν την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014,  στον κινηματογράφο «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, επί της Ιεράς Οδού 48 στον Κεραμεικό, τη βιωματική κινηματογραφική ταινία «Άγρια Ζώα της Ελλάδας».  Παρακαλούνται οι γονείς να συμπληρώσουν τη ΔΗΛΩΣΗ_ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΟΝΕΑ Α_Β_Γ ΤΑΞΕΩΝ και να την επιστρέψουν μέχρι τη Δευτέρα 20/10 στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων για την καλύτερη διοργάνωση της επίσκεψης.  Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή των μαθητών στις επισκέψεις χωρίς την έγγραφη Δήλωση του γονέα.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014: 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Εγκύκλιος Υπουργείου: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΑΙΘ

Βίντεο: Τηλεοπτικά κοινωνικά μηνύματα του Ο.Α.Σ.Π.

Εκπαιδευτικό Βίντεο από την ιστοσελίδα του ΟΑΣΠ

Διαδραστικό παιχνίδι από την ιστοσελίδα του ΟΑΣΠ

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών– παρακολούθηση σεισμικότητας σε αληθινό χρόνο

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ξεφυλλίζω το βιβλίο με παιχνίδια και ασκήσεις: Μαθαίνω για την πρόληψη καταστροφών

Επιτραπέζιο παιχνίδι

Σχολικές εργασίες με θέμα το σεισμό

Να διαβαστεί στις τάξεις από τους δασκάλους : Mήνυμα υφυπουργού κ Α ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ 6ης Οκτωβρίου 2014 (2)

 • Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 θα διεξαχθεί η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στα σχολεία όλης της χώρας με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».  Στο σχολείο μας σύμφωνα με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:
 • 10:00 π.μ. Διεξαγωγή αγώνα μπάσκετ των μαθητών της Στ΄που θα παρακολουθήσουν οι μαθητές όλων των τάξεων
 • Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν στην τάξη τους μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς , την ταινία «Ιστορία των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων» που θα αποτελέσει την αφορμή για συζήτηση και προβληματισμό των παιδιών καθώς και το έναυσμα για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους είτε με διάλογο είτε με ζωγραφιές, κατασκευή πόστερ κλπ.

Για μαθητές της Δ, Ε, Στ τάξης

Για μαθητές Α, Β, Γ τάξης

Για μαθητές της Α, Β τάξης

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ:  «Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΟΛΥΒΙΩΝ»

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ: «ΟΛΟΙ ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ»

Και άλλες πληροφορίες πατήστε εδώ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΚΟΛΑΖ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ εδώ.

Ανακοίνωση από το γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής κ. Δημ. Γκίνη: Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του 26ου και του 29ου Δ.Σ. Αχαρνών και παρακολουθείστε το video: «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ … ΟΧΙ ΒΙΑ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ»

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014: ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ Δ ΤΑΞΗΣ 

Οι μαθητές και των δύο τμημάτων της Δ τάξης θα επισκεφθούν την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ  συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.  Παρακαλούνται όλοι οι γονείς της Δ τάξης να υπογράψουν τις Δηλώσεις συγκατάθεσής τους και να τις επιστρέψουν στους δασκάλους της τάξης την Δευτέρα 6/10. Μπορείτε να εκτυπώσετε την Δήλωση συγκατάθεσης εδώ: ΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΤΕ Δ ΤΑΞΗ

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014

IMG_5994

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014: Πραγματοποιήθηκε χτες η προγραμματισμένη επίσκεψη των μαθητών της Ε΄τάξης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.  Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα εκθέματα και τις προϊστορικές συλλογές που φιλοξενούνται στις αίθουσες του μουσείου, να ξεναγηθούν από τους δασκάλους τους κ. Γρηγόρη και κ. Πέτρο στους χώρους του ιστορικού κτιρίου του μουσείου και να κατανοήσουν την εξέλιξη του ελληνικού πολιτισμού μέσα από τα αριστουργήματα της αρχαίας τέχνης. Οι μικροί μαθητές μας επέστρεψαν στο σχολείο ενθουσιασμένοι και πιο πλούσιοι σε γνώσεις και εμπειρίες!

IMG_6053

IMG_6018

IMG_6099

Λίγα λόγια από τους εκπαιδευτικούς της Ε΄τάξης:

«Η επίσκεψή μας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είχε βασικό σκοπό να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, να απολαύσουν τα έργα τέχνης, να μάθουν χαρακτηριστικά και περιόδους. Ταυτόχρονα όμως, βασικό στόχος ήταν και η σύνδεση όσων γνωρίζουν από την Ιστορία της Δ΄ τάξης με όσα θα ακολουθήσουν στη Ρωμαϊκή ιστορία. (Γι’ αυτό το λόγο η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη των μαθημάτων). Μετά την επίσκεψη αναδύθηκε αυτόματα από τους μαθητές μας το συμπέρασμα: «Γι’ αυτό οι Ρωμαίοι επηρεάστηκαν από τον ελληνικό πολιτισμό κι έτσι δημιουργήθηκε ο ελληνορωμαϊκός πολιτισμός».

Τέλος, θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά, τα οποία επισκέφτηκαν το χώρο του Μουσείου με σεβασμό και συμμετείχαν ενεργά και δημιουργικά σε όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος που είχαμε προετοιμάσει».

[vodsch

ΟΙ ΚΟΥΡΟΙ
View more presentations or Upload your own.

]

Οι εκπαιδευτικοί της Ε΄ τάξης 

2013-2014

ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

ΕΠΙΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ Γ΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2014

 • Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

σας ανακοινώνουμε ότι με τη λήξη του σχολικού έτους την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014 και ώρα 08:30 π.μ. θα επιδοθεί η βαθμολογία Γ΄τριμήνου από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων και το σχολείο θα κλείσει για το καλοκαίρι.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια ευχόμαστε σε όλες τις οικογένειες και τους μαθητές μας ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, καλή πρόοδο και υγεία!

 • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ΄ΤΑΞΗΣ- Πατήστε εδώ: 11_06_14

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΟΝΕΑ ΚΑΛΑΜΟΣ

ΜΑΪΟΣ 2014

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014:

 • Η εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ για τις εγγραφές στην Α΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου εδώ: ADA_ΒΙΦΖ9-Υ68-EΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 2014, και το νέο έντυπο για το Ατομικό Δελτίου Υγείας του μαθητή εδώ: adym_deltio_TELIKO2
 • Εγγραφές μαθητών στα ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ πατήστε εδώ: 4791.21-5-14

Τρίτη 20 Μαΐου 2014: Για τους γονείς των μαθητών του Α1. Πρόσκληση στη γιορτή των μαθητών του Α1, διαβάστε εδώ: A1

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014:  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το σχολείο με τη συνεργασία του Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προγραμματίζει την επίσκεψη της συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας κ. Αγγελικής Βαρελά την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014 για να συνομιλήσει και να παρουσιάσει το έργο της σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας.  Εδώ, μπορείτε να μάθετε όλες τις πληροφορίες για τη ζωή και το έργο της.

 

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΪΟΥ- ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

 • Πέμπτη 8 Μαΐου 2014: επίσκεψη της Στ τάξης στο Μουσείο Μπενάκη
 • Τετάρτη 14 Μαΐου 2014: επίσκεψη της Β τάξης στον Βοτανικό Κήπο
 • Tετάρτη 14 Μαΐου 2014 θα επισκεφθεί το σχολείο μας η συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ. Αγγελική Βαρελά για να συνομιλήσει με τους μαθητές όλων των τάξεων
 • Τρίτη 27 Μαΐου 2014: επίσκεψη της Στ τάξης στην Παλιά Βουλή
 • Τετάρτη 28 Μαΐου 2014: επίσκεψη των Δ και Ε τάξεων στον Βοτανικό Κήπο
 • Πέμπτη 29 Μαΐου 2014: επίσκεψη των Α και Γ τάξεων στον Βοτανικό Κήπο
 • Τρίτη 3 Ιουνίου 2014: σχολική εκδρομή από τις 08:15 π.μ. μέχρι τις 14:00 των Α, Β, Γ, Δ, Ε τάξεων στον Κάλαμο Αττικής στις κατασκηνώσεις «Αναγέννηση«
 • Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014: ημερήσια εκδρομή από τις 08:00 π.μ. μέχρι τις 19:30 της Στ τάξης στο Ναύπλιο

Παρασκευή 11 Απριλίου:

 • Για τους γονείς της Α΄τάξης

Την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 το μουσικό σύνολο «Λύραυλος» του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς θα επισκεφθεί το σχολείο μας για να παρουσιάσει στους μαθητές της Α τάξης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Με όχημα την μουσική ταξιδεύουμε στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα¨.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 10 -11:30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας και το κόστος συμμετοχής ανά μαθητή είναι 4 ευρώ.  Οι γονείς των μαθητών παρακαλούνται να υπογράψουν τις βεβαιώσεις/συγκαταθέσεις και να τις επιστρέψουν στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της τάξης.  Περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν οι μαθητές εδώ.

 • Για τους γονείς της Στ ΄τάξης

Την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 οι μαθητές της Στ τάξης συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους, θα επισκεφθούν το Μουσείο Μπενάκη για να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα: «Το ταξίδι στη ξεχασμένη πόλη» και » Το παζλ της ιστορίας» από τις 11:15 π.μ. έως 13:00.  Παρακαλούνται οι γονείς να υπογράψουν τις βεβαιώσεις/συγκαταθέσεις και να τις επιστρέψουν στους εκπαιδευτικούς μετά τις διακοπές του Πάσχα.  Μπορείτε να εκτυπώσετε τις βεβαιώσεις εδώ: ST

Τρίτη 8 Απριλίου 2014:

 • Για την απεργία της Τετάρτης 9 Απριλίου 2014 όλοι οι μαθητές έχουν ενημερωθεί  από τους δασκάλους τους. Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.
 • Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του σχολείου πριν τις διακοπές του Πάσχα και οι μαθητές όλων των τάξεων θα εκκλησιαστούν στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους.  Οι μαθητές που δεν εκκλησιάζονται θα προσέλθουν στο σχολείο στις 09:40 π.μ. μετά τον εκκλησιασμό.  Τα μαθήματα του πρωινού και Ολοήμερου προγράμματος θα γίνουν κανονικά.  Τα σχολεία θα ανοίξουν πάλι τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διδακτική επίσκεψη των μαθητών της Δ τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Μαραθώνα όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι Μαραθώνι...». Οι υπεύθυνοι του μουσείου πρόσφεραν στο σχολείο μας το έντυπο του προγράμματος που περιέχει οδηγίες για την «Αίθουσα του Τροπαίου» και τη μάχη του Μαραθώνα μέσα από τις αρχαίες πηγές όπως και μια ξενάγηση στα εκθέματα του μουσείου.  Ο οδηγός αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας και είναι στη διάθεση των μαθητών και εκπαιδευτικών μας. Διαβάστε τον οδηγό εδώ:  EM

ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014: Για τους γονείς της Δ τάξης

Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα

Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα

Το σχολείο προγραμματίζει εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Δ τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 για την παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος και επίσκεψη στο φράγμα του Μαραθώνα.  Η διδακτική επίσκεψη εντάσσεται και υπηρετεί τους διδακτικούς και παιδαγωγικούς σκοπούς του αναλυτικού προγράμματος της Δ τάξης και είναι μια προγραμματισμένη δράση στον χώρο του αρχαιολογικού μουσείου του Μαραθώνα με ιστορική και πολιτισμική αξία.  Παρακαλούνται οι γονείς να συμπληρώσουν την βεβαίωση συγκατάθεσης ΒΕΒΑΙΩΣΗ και να την επιστρέψουν μέχρι την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014.

 

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014: 

foto of grades report school - Vector illustration of Girl cartoon showing A plus grade - JPG

 • Ανακοινώνεται στους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας ότι η επίδοση των ελέγχων με τη βαθμολογία του Β΄τριμήνου και η ενημέρωση των γονέων της Α και Β τάξης για την πρόοδο των παιδιών τους, θα γίνει την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 στις 12:30 μ.μ.  Θα προηγηθεί στις 12:00 μ.μ. συνάντηση των γονέων με την Διευθύντρια στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.  Οι μαθητές θα παραμένουν κοντά στους γονείς τους για την επίδοση των βαθμών και δεν θα κυκλοφορούν χωρίς έλεγχο στο προαύλιο.  Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.  Στο γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων οι γονείς θα μπορούν να ενημερώνονται από τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
 • Νέα ανάρτηση στη σελίδα του Α1.
 • Η HELMEPA μας έστειλε ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό: PHN

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2014ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ : Διαβάζω και τηρώ όλους τους βασικούς σχολικούς κανόνες που βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας: ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΝΟΝΩΝ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Β΄ΤΑΞΗ

File:Aristophanes - Project Gutenberg eText 12788.png

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014: Οι μαθητές και των τριών τμημάτων της Β τάξης θα παρακολουθήσουν την παιδική παράσταση «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» στο θέατρο Κάτω από την γέφυρα.  Η εκδήλωση έχει κανονιστεί για την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014.  Παρακαλούνται άμεσα οι γονείς να υπογράψουν τις δηλώσεις συγκατάθεσης και να τις επιστρέψουν στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων με τα χρήματα του εισιτηρίου για να ολοκληρωθούν έγκαιρα όλες οι απαραίτητες ενέργειες του σχολείου.  Όσοι γονείς δεν παρέλαβαν τη δήλωση ή την έχασαν μπορούν να την εκτυπώσουν εδώ:B THEATRO

Διαβάστε και μια ευχάριστη πληροφορία για τον Αριστοφάνη:

 • Ο Αριστοφάνης κατέγραψε τη μεγαλύτερη πραγματική λέξη του κόσμου, και τη χρησιμοποίησε στο έργο του «Οι Εκκλησιάζουσες», η οποία βρίσκεται στους στίχους: «1169-1175». Η αριστοφανική λέξη αποτελείται από 78 συλλαβές, 172 γράμματα, και 27 συνθετικά. Με τη λέξη αυτή ο Αριστοφάνης ήθελε να περιγράψει μονολεκτικά, μια μαγειρική συνταγή. Η λέξη, λοιπόν, είναι η εξής:
«λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτο-
κατακεχυμενοκιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπε
λειολαγῳοσιραιοβαφητραγανοπτερύγων».

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014: Η προγραμματισμένη επίσκεψη των μαθητών των Δ, Ε, Στ τάξεων στο Μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε χτες με επιτυχία.  Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Μουσείου με τη βοήθεια ξεναγών και να θαυμάσουν τα υπέροχα εκθέματα.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και όλους τους γονείς μας,

για τη συνεχή στήριξη και το ενδιαφέρον τους σε κάθε σχολική εκδήλωση. 

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014: Οι μαθητές και των δύο τμημάτων της Α τάξης θα επισκεφθούν την Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 το Μουσείο Αφής στον Φάρο Τυφλών επί της οδού Δοϊράνης 198- Καλλιθέα.  Παρακαλούνται όλοι οι γονείς των μαθητών μέχρι αύριο να επιστρέψουν στους δασκάλους της τάξης τις δηλώσεις συμμετοχής με την υπογραφή τους και το ποσό που αναγράφεται στις δηλώσεις για να ολοκληρωθούν όλες οι ενέργειες για την διοργάνωση της επίσκεψης.  Οι μαθητές θα επιστρέψουν στο σχολείο μετά την επίσκεψη και τα μαθήματα του πρωινού προγράμματος και του ολοήμερου θα γίνουν κανονικά.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014: Ολοκληρώθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα την υγιεινή των χεριών στους μαθητές της Α και Β τάξης.  Οι μικροί μαθητές μας ενθουσιάστηκαν από τη συμμετοχή τους, πληροφορήθηκαν και εφάρμοσαν στην πράξη τα 6 στάδια πλυσίματος των χεριών και έλαβαν από ένα poster. Η συνεργασία του σχολείου μας με τους νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Περιστερίου θα συνεχιστεί με την παρουσίαση και άλλων προγραμμάτων αγωγής υγείας στα πλαίσια της τήρησης των κανόνων υγιεινής  και της λήψης προληπτικών μέτρων στο χώρο του σχολείου.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014: Στα πλαίσια πρόληψης και προαγωγής της υγείας των μαθητών μας, θα επισκεφτούν το σχολείο μας οι νοσηλεύτριες του Κέντρου Υγείας Περιστερίου σε συνεργασία με το Αττικόν νοσοκομείο, για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα : «Υγιεινή των χεριών» στους μαθητές της Α και Β τάξης στις 24/2/2014.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014: Από το Υπουργείο Υγείας: Συστάσεις για την προστασία λόγω Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014: Οι γονείς του Α2 παρακαλούνται να διαβάσουν την ανακοίνωση εδώ: Α2

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε.Υ.Ζ.Η.Ν

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014:

 1. Παρακαλούνται οι γονείς όλων των τάξεων να διαβάσουν προσεκτικά την εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας για το πρόγραμμα Ε.Υ.Ζ.Η.Ν. EGK-ΕυΖην Αθμια 2013-2014finalπου θα εφαρμοστεί και το τρέχον σχολικό έτος, να υπογράψουν τις δηλώσεις συγκατάθεσης και να τις επιστρέψουν σε μία εβδομάδα στον εκπαιδευτικό της τάξης.  Το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται μετά την συγκέντρωση των δηλώσεων όλων των γονέων.  Τα έντυπα των δηλώσεων συγκατάθεσης θα δοθούν στους μαθητές από το σχολείο, αλλά όσοι γονείς έχουν την δυνατότητα μπορούν να τις εκτυπώσουν και από εδώ: Ενημέρωση_Δήλωση γονέων_final1.

2. Για τους γονείς της Β΄τάξης: Το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί των τριών τμημάτων της Β΄τάξης προγραμματίζουν την εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών στο Μουσείο Αφής (Δοϊράνης 198-Καλλιθέα), την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014.  Παρακαλούνται οι γονείς να συμπληρώσουν τις δηλώσεις συμμετοχής και να τις επιστρέψουν στις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα για να ολοκληρωθούν όλες οι ενέργειες διοργάνωσης της επίσκεψης.  Πατήστε εδώ Β ΤΑΞΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ ΦΕΒΡ 27_2014  για να εκτυπώσετε την δήλωση συμμετοχής.

 • Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014: Διαβάστε εδώ: SaferInternet πολύ χρήσιμες οδηγίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου από την Υπηρεσία Ελέγχου Περιεχομένου στο Διαδίκτυο και αφορά γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές.
 • Β ΤΑΞΗ: Την Τρίτη 4/2/2014 οι μαθητές και των τριών τμημάτων της Β τάξης δεν θα έχουν μάθημα  λόγω της συμμετοχής των υπεύθυνων εκπαιδευτικών στην ημερίδα του Σχολικού Συμβούλου.

Α ΤΑΞΗ: Την Τρίτη 4/2/2014 οι μαθητές και των δύο τμημάτων της Α΄τάξης θα παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση «Οι ιστορίες του παππού Αριστοφάνη«.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΗΝ HELMEPA (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ) ως εξής:

Τρίτη 4/2/2014 – Γ1 τάξη

Τετάρτη 5/2/2014 –Γ2

Πέμπτη 6/2/2014 –Στ τάξη

Δευτέρα 10/2/2014 –Ε τάξη

Τρίτη 11/2/2014 – Δ τάξη

Οι γονείς των μαθητών των Γ, Δ, Ε, ΣΤ τάξεων παρακαλούνται να υπογράψουν τις δηλώσεις συμμετοχής dshelmepa και να τις επιστρέψουν έγκαιρα στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014

poster WETLANDS

 • Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014: Με αφορμή την επίσκεψη των μαθητών μας τον Φεβρουάριο στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος  (HELMEPA) η εταιρεία μας έστειλε πληροφορίες για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στις 2 Φεβρουαρίου 2014.  Διαβάστε εδώ py .

 • Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014: Οι μαθητές της Α΄τάξης θα παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση με τίτλο: «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» στο Θέατρο Κάτω από την Γέφυρα την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014.  Οι γονείς των μαθητών παρακαλούνται να υπογράψουν τη ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και να την παραδώσουν στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς μέχρι την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, για την έγκαιρη διοργάνωση της επίσκεψης.
 • Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014: Οι μαθητές του Α1 και Α2 δεν θα έχουν μάθημα την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 λόγω της υποχρεωτικής συμμετοχής των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των τάξεων σε επιμορφωτική ημερίδα του σχολικού συμβούλου κ. Θ. Παρασκευόπουλου.  Σας υπενθυμίζουμε ότι την ίδια ημέρα οι μαθητές των τάξεων: Δ, Ε, Στ θα παρακολουθήσουν στο θέατρο Πολιτών την παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
 • Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014: ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΔΩ: HMERIDES

penguin

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΙΓΚΟΥΪΝΩΝ

 • Με αφορμή την επίσκεψη των μαθητών των Γ, Δ, Ε, Στ τάξεων στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος τον επόμενο μήνα Φεβρουάριο, η εταιρεία μας έστειλε πληροφορίες για την παγκόσμια ημέρα προστασίας των πιγκουίνων: PENGUIN
 • Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος που παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή στα δημοτικά σχολεία όλης της Ελλάδας, οι μαθητές της Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξης, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν την όπερα «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» του διάσημου ιταλού συνθέτη Ροσσίνι, στο Θέατρο Πολιτών Περιστερίου.  Μπορείτε να πληροφορηθείτε για την παράσταση και να δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.  Οι γονείς παρακαλούνται να συμπληρώσουν τις υπεύθυνες δηλώσεις συμμετοχής των παιδιών τους και να τις επιστρέψουν στους δασκάλους της τάξης τους, μέχρι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014.  Η μεταφορά των μαθητών στο Θέατρο Πολιτών θα γίνει με πούλμαν.

Η αφίσα  της παράστασης ¨Ο κουρέας της Σεβίλλης».

Μικρή ιστορία της όπερας , Γλωσσάρι, Επαγγέλματα της όπερας, Περίληψη του έργου.

Δείτε φωτογραφίες της αίθουσας «Μαρία Κάλλας» του Θεάτρου Ολύμπια όπου δίνονται οι παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Δείτε τα σχέδια για τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που θα ανοίξουν για το κοινό το 2015.

Διαβάστε πληροφορίες για την υπόθεση του έργου και τον διάσημο συνθέτη Ροσσίνι της όπερας «Ο κουρέας της Σεβίλλης», που θα παρακολουθήσετε.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013: Ανακοινώσεις που αφορούν τα νέα και τις δράσεις του σχολείου μας για την τελευταία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα:ΑΝ_16_12_13

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013: Σήμερα εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού. Στην ιστοσελίδα του Συνήγορου του Παιδιού , μπορείτε να διαβάσετε τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του παιδιού που υπογράφηκε από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ το 1989.  Επίσης μπορείτε να συζητήσετε με τους συμμαθητές σας για τα δικαιώματα του παιδιού στο κείμενο: 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013, όπου θα βρείτε επιγραμματικά κάποια από τα δικαιώματα που αναφέρονται στην Σύμβαση, δύο μικρές αφίσες και ένα ποίημα: «Η φωνή όλων των παιδιών».  Διαβάστε τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού με απλά λόγια εδώ.

Άλλες ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες:

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28/11/2013: Διαβάστε εδώ EB για την ημερομηνία επίδοσης της βαθμολογίας του Α΄τριμήνου 2013.  Επίσης διαβάστε τις ανακοινώσεις ημερομηνιών για τις χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις μας: XRISTPARAST

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28/11/2013:

ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

Εκπαιδευτική επίσκεψη της ΣΤ΄τάξης στο ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

Την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης θα επισκεφθούν το Πλανητάριο για να παρακολουθήσουν την ψηφιακή ταινία με θέμα: «ΕΞΕΛΙΞΗ«.  Λεπτομέρειες για τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της ταινίας θα βρείτε πατώντας εδώ.  Το κόστος συμμετοχής για κάθε μαθητή είναι 6, 5 ευρώ.  Παρακαλούνται οι γονείς που επιτρέπουν τη συμμετοχή των παιδιών τους να επιστρέψουν έγκαιρα τις δηλώσεις τους και να καταβάλλουν το χρηματικό ποσό για την καλύτερη οργάνωση της επίσκεψης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18/11/2013: Διαβάστε την ανακοίνωση για τις εκλογές των εκπαιδευτικών την Πέμπτη, 21/11/2013 εδώ: EK

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12/11/2013: Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, διαβάστε εδώ: ertasmospolitexneiouegkiklios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 07/11/2013: Πρόταση για μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία, διαβάστε εδώ: AFISSA PAPAVASILEIOU

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 04/11/2013: Αγαπητοί γονείς, οι μαθητές της Γ΄τάξης πρόκειται να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» στο θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα» που βρίσκεται επί της Πλατείας Ηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου-Πειραιάς.  Οι μαθητές θα μεταβούν με πούλμαν στο θέατρο την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 στις 09:00 π.μ. και θα επιστρέψουν στο σχολείο στις 12:30 μ.μ. για να παρακολουθήσουν τα υπόλοιπα μαθήματά τους.  Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.  Η συμμετοχή ανά μαθητή είναι 10 ευρώ.  Οι γονείς που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή για τα παιδιά τους μπορούν να εκτυπώσουν και να συμπληρώσουν την ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ και να την παραδώσουν στον δάσκαλο της τάξης μέχρι τις 14/11/2013 για την έγκαιρη οργάνωση της επίσκεψης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 04/11/2013: Απεργία την Τετάρτη 6/11/2013.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 31/10/2013

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ

Αγαπητοί γονείς,

οι μαθητές της Α΄τάξης θα επισκεφθούν το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (επί της οδού Κόδρου 9 στην Πλάκα) την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013 συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της τάξης τους.  Οι μαθητές θα προσέλθουν το πρωί στο σχολείο με τις τσάντες τους και θα αναχωρήσουν με πούλμαν στις 8:20 π.μ. ενώ θα επιστρέψουν στο σχολείο περίπου στις 11:30 π.μ. -12:οο μ.μ. για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους μέχρι τις 2:00 μ.μ. Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.   Οι μικροί μαθητές της Α΄τάξης, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δύο εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου, με τίτλο: «Αν τα δέντρα μιλούσαν….» και «Εγώ το παιδί, ο κόσμος μου και ο κόσμος όλος….» διάρκειας 1:30 ώρας.  Οι γονείς που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή για τα παιδιά τους παρακαλείσθε να εκτυπώσετε και να συμπληρώσετε τη Δήλωση συμμετοχής πατώντας εδώ: ds και να την παραδώσετε στους εκπαιδευτικούς της τάξης μέχρι την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 για την καλύτερη οργάνωση της επίσκεψης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18/10/2013: 

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας και οι ιατρικές γνωματεύσεις καρδιολόγου, οφθαλμίατρου και οδοντίατρου είναι αναγκαίες για την εγγραφή του μαθητή στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου.

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας (Α.Δ.Υ.) είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή του μαθητή στο μάθημα της Γυμναστικής, προσκομίζεται στο σχολείο στην Α’, Γ’ και Ε’ τάξη και έχει διετή διάρκεια.

Η ιατρική βεβαίωση από παιδίατρο ότι ο μαθητής μπορεί να συμμετέχει στο μάθημα της Γυμναστικής προσκομίζεται και από τους μαθητές των Β΄, Δ΄, Στ΄ τάξεων.

Παρακαλούνται όλοι οι γονείς που δεν έχουν προσκομίσει τα Ατομικά Δελτία Υγείας και τις Ιατρικές βεβαιώσεις των παιδιών τους να ενημερωθούν εδώ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_18_10_2013

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3/10/2013

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την υγειονομική διάταξη που αφορά τους κανόνες υγιεινής σχολικών κυλικείων και τον καθορισμό των προϊόντων που διατίθενται από αυτά εντός δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

2012-2013

ΜΑΪΟΣ 2013

Ανακοίνωση 17/5/2013

 • ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

HosiosLukas.jpg

Αγαπητοί γονείς, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 προγραμματίζεται ολοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη για τους μαθητές της Γ και Ε τάξης στη μονή του Όσιου Λουκά, στην περιοχή της Θήβας.  Η επιλογή του χώρου έγινε με παιδαγωγικά κριτήρια αφού το μοναστήρι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και περιλαμβάνεται στον κατάλογο τόπων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.  Κατά την περιήγηση του χώρου θα γίνει ξενάγηση για όλους τους μαθητές από τον εκπαιδευτικό- ιστορικό του σχολείου μας κ. Πέτρο, ενώ οι μαθητές θα έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα από τους δασκάλους τους πριν την επίσκεψη για να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία της μονής και του οσίου.  Παρακαλούνται οι γονείς που επιθυμούν τη συμμετοχή των παιδιών τους, να επιστρέψουν έγκαιρα τις δηλώσεις συμμετοχής για την καλύτερη διοργάνωση της επίσκεψης.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου εύχονται σε όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Ανακοίνωση 20/4/2013

Οι μαθητές του Δ2 παρουσιάζουν εδώ πληροφορίες για το νέο πρωτότυπο θεατρικό τους έργο και ανοιχτή Πρόσκληση για όλους στην παράστασή τους: ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ, πρόσκληση

Ανακοίνωση 9/4/2013

Σήμερα λάβαμε από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Περιστερίου ανακοίνωση για τη λειτουργία Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης στο Άλσος Περιστερίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.  Διαβάστε εδώ: ant_vivliothiki τη σχετική ανακοίνωση.

Αγαπητοί γονείς σας περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και ώρα 6:00 μ.μ. για να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί την ομιλία του παιδοψυχίατρου κ. Δ. Μαγριπλή με θέμα «Πώς επηρεάζει η οικογένεια τη συμπεριφορά του παιδιού- ρόλοι, πρότυπα, αξίες«.  Η συμμετοχή σας είναι πολύ σημαντική, γιατί θα βοηθήσει στην καλύτερη συνεργασία σχολείου και οικογένειας.  Επίσης όσοι γονείς ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής παρακαλούμε να διαβάσουν την εγκύκλιο εδώ: 45669_Γ7_03042013_Διαδ_εγγρ_επιλ_Α_Γυμν_Μουσικά Σχολεία_2013_14

ΜΑΡΤΙΟΣ 2013

Ανακοίνωση 21/3/2013

Προς όλους τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών: παρακαλούνται όλοι οι γονείς να υπογράψουν την Υπεύθυνη δήλωση που επισυνάπτεται παρακάτω για να εγκρίνουν ή όχι, τη συμμετοχή των παιδιών τους στο Πρόγραμμα Ε.Υ.Ζ.Η.Ν. (Εθνική Δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων) που διενεργείται σε όλα τα δημοτικά σχολεία τς χώρας με την έγκριση του ΥΠΠΘΠΑ και την επιστημονική ευθύνη του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την εγκύκλιο που εστάλη στα σχολεία εδώ: EYZHN.  Μπορείτε να εκτυπώσετε την Υπεύθυνη Δήλωση για τους γονείς εδώ: yd

Ανακοίνωση 20/3/2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προσκαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας να παρακολουθήσουν την ομιλία του παιδοψυχίατρου κ. Δ. Μαγριπλή.  Παρακαλούμε διαβάστε την πρόσκληση εδώ: OMILIA 8_4_13

Ανακοίνωση 19/3/2013

Αγαπητοί γονείς, σας προσκαλούμε όλους να παρακολουθήσετε τη σχολική γιορτή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, ώρα 08:30 π.μ. -09:30 π.μ. Τη σχολική γιορτή έχουν επιμεληθεί και παρουσιάζουν οι μαθητές της Στ΄τάξης.   Η παρουσία των μαθητών κρίνεται απαραίτητη.

Ανακοίνωση 14/3/2013

Από το γραφείο της αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Περιστερίου, κ. Μ. Τσιώτα, λάβαμε Πρόσκληση, για συμμετοχή στο 1ο Ελληνικό Ανοιχτό Φεστιβάλ Παραμυθιού, που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου. Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής διαβάστε τα παρακάτω αρχεία: PROSKLISI, AITHSH, DIAGONISMOS, FORMA GIA SXOLEIA.

Ανακοίνωση 8/3/2013

Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 οι μαθητές και των δύο τμημάτων της Δ΄τάξης θα επισκεφθούν την Ακρόπολη με τη συνοδεία των δασκάλων τους.  Η ξενάγηση στον ιστορικό χώρο έχει προγραμματισεί να γίνει από ξεναγό, γονέα του σχολείου μας, που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, για να περιηγήσει τους μαθητές μας στα μνημεία και την ιστορία του ιερού βράχου της Ακρόπολης.  Η επίσκεψη συνδέεται με το αναλυτικό πρόγραμμα της τάξης και συγκεκριμένα με το μάθημα της Ιστορίας.  Παρακαλούνται οι γονείς να υπογράψουν έγκαιρα τις δηλώσεις συμμετοχής των παιδιών τους, για την καλύτερη οργάνωση της επίσκεψης.

Ανακοίνωση 5/3/2013

Οι μαθητές των δύο τμημάτων της Ε΄τάξης θα επισκεφθούν τη Μονή Καισαριανής στον Υμηττό Αττικής την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 με τη συνοδεία των δασκάλων τους.  Η διδακτική επίσκεψη της τάξης στον ιστορικό και παραδοσιακό χώρο της Μονής Καισαριανής είναι μια προγραμματισμένη δράση που εντάσσεται στην εκπαιδευτική διαδικασία με σκοπό τη διασύνδεσή της με το αναλυτικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα με το μάθημα της Ιστορίας της Ε΄τάξης.  Παρακαλούνται οι γονείς να υπογράψουν έγκαιρα τις υπεύθυνες δηλώσεις συμμετοχής των παιδιών τους στη σχολική επίσκεψη για την καλύτερη διοργάνωση της επίσκεψης.   Εδώ μπορείτε να βρείτε την υπεύθυνη δήλωση:ΜΟΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Ανακοινώσεις 4/3/2013

 • Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων για την επίδοση βαθμολογίας Β΄τριμήνου 2013.  Διαβάστε εδώ: B TRIM
 • Προς τους γονείς των μαθητών της Γ΄τάξης για την ημερίδα των εκπαιδευτικών της τάξης, διαβάστε εδώ: G

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

Ανακοίνωση 21/2/2013

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 οι μαθητές των τάξεων Α΄, Γ΄ και Στ΄ θα παρακολουθήσουν στο Μέγαρο Μουσικής την διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά «Το νησί των θησαυρών» ενώ οι μαθητές των δύο τμημάτων της Δ΄τάξης θα επισκεφθούν το Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 οι μαθητές και των δύο τμημάτων της Β΄τάξης θα επισκεφθούν το ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ.  Παρακαλούνται οι γονείς τω%C