Αρχική » Χωρίς κατηγορία » ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

*Απρίλιος  2024 *  

d710baf2d45bb1c23d076ffac024dffa

Τρίτη 2 Απριλίου  2024

Π Α Γ Κ Ο Σ Μ Ι Α  Η Μ Ε Ρ Α   Π Α Ι Δ Ι Κ Ο Υ  Β Ι Β Λ Ι Ο Υ

c4ece5b6ad97bd32eb78298fd7409871

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966.

Δείτε την παρουσίαση των μαθητών/τριών του Γ1 ΕΔΩ

Δευτέρα 1 Απριλίου  2024

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Η μαθήτρια της Δ΄τάξης του σχολείου μας, η Νάσια Κοτσικώνα,  το Σάββατο 30/4/2024 πήρε την δεύτερη θέση στην κατηγορία της στους Πανελλήνιους αγώνες Ελλάδας Καράτε και προκρίθηκε στους Βαλκανικούς αγώνες. Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και καλή πρόοδο!

 

*Μάρτιος  2024 *  

be28ec2cdaa17015bb20cc205e42bc1a

Παρασκευή  22  Μαρτίου  2024

«Παράταση εγγραφών στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2024-25»

Οι εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2024-2025, παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΔΩ

Πέμπτη 21  Μαρτίου  2024

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τετάρτη 20  Μαρτίου  2024

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ κ.ΕΛΕΝΗ ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Η κ. Ελένη Πριοβόλου επισκέφθηκε το σχολείο μας και οι μαθητές/τριες της Γ΄τάξης είχαν την ευκαιρία να μάθουν από κοντά για τη συγγραφέα και τα βιβλία της και να μάθουν περισσότερα για το παραμύθι της με τίτλο “Ο Τρυφεράκανθος”.

2 1  1 2

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΕΔΩ

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα….

Η Ελένη Πριoβόλου γεννήθηκε στο Αγγελόκαστρο Μεσολογγίου όπου και έζησε μέχρι τα 18 της. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Γράφει αναζητώντας την ευρυθμία και την καθαρότητα του λόγου. Η τάση να αναπαριστά με σύμβολα τον κόσμο τη στράτευσε στο παραμύθι, το οποίο υπηρετεί επί είκοσι τρία έτη. Αγαπάει πολύ τα παιδιά και στα βιβλία της προσπαθεί να πλησιάσει τον παιδικό κόσμο και την ευαίσθητη παιδική ψυχή. Έχει καταθέσει είκοσι ένα βιβλία για παιδιά και εφήβους, επτά μυθιστορήματα για μεγάλους, μία νουβέλα και ένα βιβλίο με ιστορίες.

Παρασκευή 15  Μαρτίου  2024

Οι δράσεις μας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…..

Εργασία των μαθητών/τριών του Γ1: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΔΩ

Εργασία των μαθητών/τριών του Γ2: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΕΔΩ

Εργασία των μαθητών/τριών του Γ2: ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩ
12952C3D572EFA14CBC08FF64358B250“Ο τρυφεράκανθος”: Στο λιβάδι με τα στάχυα, τις κόκκινες ανεμώνες και τα τριφύλλια, ζούσε ένας τρυφεράκανθος που είχε για φίλους του τον ήλιο, το φεγγάρι και τον αγέρα. Τα άλλα ζωντανά του λιβαδιού όμως γελούσαν μαζί του γιατί ήταν διαφορετικός. Ώσπου μια μέρα ο ευαίσθητος τρυφεράκανθος δεν άντεξε τα πειράγματά τους και ζήτησε από το ξωτικό του δάσους να γίνει ακανθόχοιρος για να προστατευθεί. Κι ενώ εκείνος εξακολουθούσε να έχει τρυφερή ψυχή, πλήγωνε όποιον ήταν κοντά του, έχανε τους φίλους του και η μοναξιά του ήταν μεγαλύτερη…Ένα όμορφο παραμύθι που αναδεικνύει τη φιλία, τη συνύπαρξη, την αγάπη και θίγει με ευαισθησία το θέμα της ψυχολογικής και της σωματικής βίας.

Τετάρτη 13  Μαρτίου  2024

Τεχνολογία – Διαδίκτυο και Εφηβεία – Τοπική Μονάδα Υγείας Περιστερίου

IMG 0015 IMG 0016
IMG 0017
Μετά από πρόσκληση της Δ/ντριας του σχολείου, η Τοπική Μονάδα Υγείας Περιστερίου (1η ΤΟΜΥ), πραγματοποιήσε ενημέρωση των μαθητών/τριών της Ε- ΣΤ τάξης σχετικά με τη Τεχνολογία – Διαδίκτυο και Εφηβεία. Σκοπός του παραπάνω θεματικού άξονα/παρέμβασης είναι η πρόληψη των αρνητικών συνεπειών από τη δυσλειτουργική χρήση του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών στους μαθητές/τριες, μέσα από την αξιοποίηση βιωματικών τεχνικών και εργαλείων. Οι επιμέρους στόχοι του άξονα είναι :
➢ Η καλλιέργεια δεξιοτήτων ψηφιακής παιδείας στους μαθητές/τριες ώστε να γίνουν αυτόνομοι και ασφαλείς χρήστες των νέων τεχνολογιών.
➢ Η ενημέρωσή τους γύρω από τις δυνατότητες αλλά και τους κινδύνους που σχετίζονται με την χρήση της τεχνολογίας και του διαδικτύου.
➢ Η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της σωστής λήψης αποφάσεων σε σχέση με την συμπεριφορά και τις επιλογές στο διαδίκτυο.
➢ Το παιδαγωγικό και επιστημονικό πλαίσιο βασίζεται στο μοντέλο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Ζωής και στις αρχές της Κοινωνικής και Συναισθηματικής Μάθησης.
➢ Η θεματολογία αφορά τη Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, τον Ηλεκτρονικό εκφοβισμό, τις φιλίες & σχέσεις στο Διαδίκτυο, τη Διαδικτυακή αποπλάνηση, την υπερβολική ενασχόληση με το διαδίκτυο, το Σεβασμό και τις Αξίες στο διαδίκτυο (θετική διαδικτυακή συμπεριφορά).
Ευχαριστούμε θερμά τις εισηγήτριες.

Τετάρτη 6  Μαρτίου  2024

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

13

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και  εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 έως  Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024  δράσεις-συζητήσεις- εκδηλώσεις.

Εκπαιδευτικό Υλικό: Τι είναι σχολικός εκφοβισμός; Το προφίλ του θύτη – του θύματος – του παρατηρητή/θεατή, Μορφές Σχολικού Εκφοβισμού, Βίντεο-παρουσιάσεις, Φύλλα Εργασίας, Παιχνίδια. ΕΔΩ

Μ Α Θ Η Τ Ι Κ Ε Σ   Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ε Σ

Δ1 2 1

g22 g2

Παρασκευή  1 Μαρτίου  2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λαμβάνοντας υπόψη την υπ. αριθμ: Φ.6/21383/Δ1/28-02-2024 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α «Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025», σας ενημερώνουμε ότι:

· Οι εγγραφές των μαθητών για την Πρώτη (Α’) Τάξη του Σχολικού Έτους 2024–2025  θα γίνουν από Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024   μέχρι και Τρίτη  20 Μαρτίου 2024.  Κατά το σχολικό έτος 2024-2025 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως και 31-12-2018.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

  • Αίτηση εγγραφής (παρέχεται από το Σχολείο) σημειώνεται ότι υπογράφεται και από τους δύο γονείς.
  • Βιβλιάριο Υγείας του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών (φωτοτυπία)
  • Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή
  • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας. (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας ή απόδειξη ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ- λογαριασμός τηλεφωνίας, ή μισθωτήριο οικίας κ.λπ.)
  • Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας για την εγγραφή του/της στο Δημοτικό.

  • Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘΑ

Για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας αλλά και την  καλύτερη εξυπηρέτηση σας παρακαλείσθε όπως προσέρχεστε στη σχολική μονάδα κατόπιν:

  1. τηλεφωνικής επικοινωνίας  στο 2105712669  ή
  2. αποστολής σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος με θέμα «ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ 2024-2025», στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mail@12dim-perist.att.sch.gr   ή  στο  epikoinonia12dsperisteriou@gmail.com  προκειμένου να ρυθμιστεί η ημέρα και η ώρα προσέλευσή σας.

ΟΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΟΡΙΑ 12ΟΥ ΔΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

 

*Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ  2024 *

Τρίτη  20  Φεβρουαρίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης

image for highlight social justice

Η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Φεβρουαρίου, με στόχο να αντιμετωπισθούν με διεθνείς δράσεις η φτώχεια, η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική αρμονία και την ισότητα των πολιτών ενός κράτους. Μπορεί να θεωρείται δεδομένο για τις σύγχρονες δημοκρατίες, αλλά παρουσιάζεται ως ένα διαρκώς ζητούμενο σε έναν κόσμο επιστημονικά και τεχνολογικά προοδευτικό. Η επιδίωξη της κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους βρίσκεται στον “πυρήνα” της παγκόσμιας αποστολής για την προώθηση της ανάπτυξης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε συνθήκες συγκρούσεων, κινδύνου και εξαθλίωσης. Για αυτό η πάλη για την κοινωνία της δικαιοσύνης ανά τον κόσμο γίνεται επιτακτική ανάγκη. Σε μια σημαντική έκθεση εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, ο όρος Κοινωνική Δικαιοσύνη καθίσταται ευρύτερος, για να καλύψει και να αφορά, τελικά, το σύνολο των κοινωνικών ομάδων και όχι μόνο τις ευάλωτες. Σύμφωνα με τον ορισμό αυτόν, η Κοινωνική Δικαιοσύνη συνίσταται σε μια δίκαιη και αμερόληπτη (fair) και ενσυναισθητική (compassionate) διανομή ή αναδιανομή των καρπών της οικονομικής ανάπτυξης.

 

Παρασκευή  9  Φεβρουαρίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας  flag greece 1f1ec 1f1f7 

dionisiosolomos

Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. ΑΣ17889/11-04-2017 Κ.Υ.Α. (Β΄ 1384) των Υπουργών Εσωτερικών, Εξωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Μέσω της θέσπισης του ετήσιου παγκόσμιου εορτασμού επιδιώκεται η ανάδειξη του θεμελιώδους ρόλου που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα ανά τους αιώνες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εδραίωση τόσο του ευρωπαϊκού όσο και του παγκόσμιου πολιτισμού. Η ελληνική γλώσσα κατά την αρχαιότητα ευτύχησε να καταστεί φορέας μορφοποίησης και μεταβίβασης σημαντικών επιστημονικών θεωριών, φιλοσοφικών θεωρήσεων και λογοτεχνικών κειμένων.

s l1200Στην ελληνική γράφτηκαν λίγο αργότερα τα πιο σημαντικά κείμενα του Χριστιανισμού για να διαδοθούν σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο διάβα των αιώνων υπήρξε καθοριστική η συμβολή της ως μέσου αποθησαύρισης και διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού και επιβιώνει ως τις μέρες μας, στη νεότερη εκδοχή της, ως μια από τις μακροβιότερες ζωντανές γλώσσες παγκοσμίως. Η γνώση και η κατανόηση της σημασίας της ελληνικής γλώσσας συνιστά βασική παιδευτική επιδίωξη. Ιδιαίτερα η νέα γενιά μπορεί να ωφεληθεί πολλαπλά, αν εξοικειωθεί με την ιστορία και τη χρήση της και αφομοιώσει δημιουργικά τον πλούτο της, γεγονός που θα της επιτρέψει να κατανοήσει τη βαθύτερη ουσία του ελληνικού πολιτισμού και την πολυδιάστατη συμβολή της ελληνικής γλώσσας στη δημιουργία του παγκόσμιου πολιτισμού.

Τρίτη 6  Φεβρουαρίου 2024

SID2024 Save the date

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – Safer Internet Day (SID)

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.Το τοπίο της ασφάλειας του διαδικτύου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια από την ανάγκη για ένα «ασφαλέστερο» διαδίκτυο σε ένα «καλύτερο» διαδίκτυο. Είτε είμαστε παιδιά και νέοι άνθρωποι, γονείς, εκπαιδευτικοί ή κοινωνικοί λειτουργοί, είτε μέλη της βιομηχανίας, ιθύνοντες ή πολιτικοί, όλοι μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή και να ενωθούμε για ένα καλύτερο διαδίκτυο.

 Εκπαιδευτικό υλικό A’ – Δ’ Δημοτικού    Εκπαιδευτικό υλικό Ε’ – ΣΤ’ Δημοτικού

 

Δευτέρα 29  Ιανουαρίου 2024

Εκπαιδευτικό υλικό για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Μπορείτε να βρείτε  υλικό για τη ζωή των Τριών Ιεραρχών, μουσική, τραγούδια, διαδραστικά παιχνίδια, χάρτινες κατασκευές κ.λπ ΕΔΩ

Δευτέρα 18  Δεκεμβρίου 2023

Το σχολείο ανοίγει τις πόρτες του στην τέχνη

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, τοποθετήθηκαν στις πόρτες των αιθουσών, έργα γνωστών ζωγράφων καλλιτεχνών, μετατρέποντας τους διαδρόμους της κάθε πτέρυγας σε γκαλερί έργων τέχνης. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

1 1 3 4  2

 

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων  με Αναπηρία – 3 Δεκεμβρίου 2023

Εκπαιδευτικό Υλικό

πιανο

Για να διαβάσετε το παραμύθι “ΣΙ ΣΟΥ ΝΤΟ…. σ΄ένα ξεχασμένο πιάνο”, πατήστε επάνω στην εικόνα.

τοφωςπουσβηνει5

Ταινία: “Το φως που σβήνει” :Ο 12χρονος Χρήστος χάνει σιγά-σιγά την όρασή του, είναι όμως προικισμένος μουσικός. Μη νιώθοντας άνετα στο σχολείο το σκάει συχνά, για να παίξει βιολί κοντά σ’ ένα γερο-φαροφύλακα, δάσκαλό του στη ζωή και σε τη μουσική. Πατήστε επάνω στην εικόνα για να παρακολουθήσετε την ταινία.

Δραστηριότητες: Ο τροχός των συναισθημάτων

  Ζωγραφίζω τη διαφορετικότητα

 

 

Παρασκευή  8  Σεπτεμβρίου  2023

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 Αγαπητοί γονείς και  κηδεμόνες

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 8:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο σχολικός αγιασμός. Μετά τον αγιασμό οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μεταβούν στις σχολικές αίθουσες με την συνοδεία των εκπαιδευτικών τους προκειμένου να  παραλάβουν τα σχολικά βιβλία. Η αποχώρηση όλων των μαθητών και μαθητριών από το σχολείο θα γίνει στις 9:30 π.μ. με την συνοδεία γονέων – κηδεμόνων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα φέρουν μαζί τους σχολική τσάντα προκειμένου να παραλάβουν τα σχολικά τους βιβλία.

Η προσέλευση – αποχώρηση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί από τις δύο εισόδους – εξόδους του σχολείου μας.

Επιτρέπεται η είσοδος γονέων-κηδεμόνων μέχρι 2 άτομα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες  της  Α΄ τάξης με συνοδεία γονέων – κηδεμόνων εισέρχονται στην σχολική μονάδα και συγκεντρώνονται στο υπόστεγο τμήμα του σχολείου προκειμένου οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της τάξης να παραλάβουν τα παιδιά και να τα οδηγήσουν στη θέση των τάξεων στον προαύλιο χώρο.

Επισημαίνεται ότι, μετά την τέλεση του αγιασμού, οι γονείς-κηδεμόνες της Α΄ τάξης θα μεταβούν στην αίθουσα εκδηλώσεων για μια πρώτη ενημέρωση από την Διευθύντρια και στις 9:30 π.μ θα αποχωρήσουν μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Καλή Σχολική Χρονιά!

Η  Διευθύντρια  και ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

Τρίτη  13  Ιουνίου 2023

                   Σχολικός Μαραθώνιος “Πάμε Ανακύκλωση” 2023

 Β Ρ Α Β Ε Ι Ο

vraveio

Στόχος της  δράσης είναι να μάθουμε πώς να ανακυκλώνουμε σωστά, να εμβαθύνουμε στις πρακτικές διαχείρισης των υλικών και να ενημερωθούμε για τα οφέλη της πρόληψης παραγωγής αποβλήτων. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο νέο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΑΡΚΟ ΣΠΑΣΤΗΡΑΣ) και το σχολείο μας με το σύνθημα “Δεν χάνω χρόνο, ανακυκλώνω” διακρίθηκε για την ανακύκλωση χαρτιού.

1 1

Δευτέρα 12  Ιουνίου 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ  Α ΤΑΞΗΣ

αφίσα Α1

αφίσα Α2

Δευτέρα  5  Ιουνίου 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Β ΄ΤΑΞΗΣ

1685447511747160 page 0001

Τρίτη  30 Μαϊου 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

αφίσα

Τρίτη 23  Μαϊου 2023

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Peristeri pic

Το σχολείο μας συμμετέχει στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση»,  σχολική δράση η οποία διεξάγεται από τον Δήμο Περιστερίου. Στόχος της παρούσας δράσης είναι τα παιδιά μας να μάθουν να ανακυκλώνουν σωστά και να εμβαθύνουν στις πρακτικές διαχείρισης των υλικών καθώς και να εκπληρώσουμε την υποχρέωση που απορρέει σύμφωνα  με την ισχύουσα νομοθεσία (αρ.27 του Ν.4819/2021, ΦΕΚ129/τ.Α΄/23-7-2021), όπου από τον Σεπτέμβριο του 2022, όλα τα σχολεία θα πρέπει να διαθέτουν κάδους για τη χωριστή συλλογή αποβλήτων. Στο link  https://followgreen.gr/peristeri/contest/   έχει αναρτηθεί η επίδοση του σχολείου ως προς τη συλλογή και ανακύκλωση χαρτιού στους ειδικούς κάδους.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 05 23 224245

Δευτέρα 15  Μαϊου 2023

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

“Το σινεμά πάει σχολείο”

Η δράση “Το σινεμά πάει σχολείο” υλοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαϊου 2023 στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας. Η κινηματογραφική παιδεία (*cine-literacy*) αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις άξονες της οπτικοακουστικής παιδείας και της Παιδείας στα Μέσα γενικότερα (media literacy).Η διαδικασία της κινηματογραφικής ανάγνωσης είναι διαφορετική σε κάθε παιδική ιδιοσυγκρασία και όπως επισημαίνει η Cary Bazalgette, εκείνο που χρειάζονται ουσιαστικά οι μαθητές είναι να τους δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες για να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από τα ΜΜΕ. Η νέα αυτή οπτική αφορά και τη μελέτη της κινηματογραφικής παιδείας και συνοψίζεται στην θεωρία για τα «3Cs» της Παιδείας στα Μέσα. Η οπτική αυτή στηρίζεται σε τρεις δομικούς άξονες:

  • Την κριτική προσέγγιση ( Critical)
  • Την πολιτιστική προσέγγιση (Cultural)
  • Τη δημιουργική προσέγγιση (Creative)

Έτσι, ο ρόλος του κινηματογράφου επαναπροσδιορίζεται, αποκτώντας μια νέα παιδευτική διάσταση, η οποία, αν και εφόσον χρησιμοποιηθεί σωστά από τους «πολιτιστικούς διαχειριστές» του, μπορεί να προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες κοινωνικής μάθησης και αισθητικής καλλιέργειας στους ανήλικους θεατές.

*«Cineliteracy: more than making movies, provides authentic and challenging literacy strategies that enable teachers and community members to build connections with students’ real world experiences through reading and writing moving images».* (Πηγή: Η κινηματογραφική παιδείας στην εκπαίδευση)

4 3 2 1

Ευχαριστούμε τον Δήμο Περιστερίου!

Δευτέρα 8 Μαϊου 2023

Εργασία των μαθητών και των μαθητριών του Β1 “Το κανόνι της Ειρήνης”

Τρίτη  25 Απριλίου 2023

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το   σχολικό έτος 2023-2024

Λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 20923/Δ2/23-02-2021 Υ.Α. «Λειτουργία Μουσικών Σχολείων» (Β΄ 878) σας ενημερώνουμε ότι στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την  επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων). ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΔΩ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών   Σχολείων για το σχολικό έτος 2023-2024

Λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 21320/Δ2/24-02-2021 Υ.Α. «Λειτουργία Καλλιτεχνικών Σχολείων» (Β΄ 886) διόρθωση σφάλματος ΦΕΚ Β΄ 1065/19-03-2021 σας ενημερώνουμε ότι στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Σχολείων (Γυμνασίων).  Στα Καλλιτεχνικά Σχολεία λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις: α) Εικαστικών Τεχνών β) ΘεάτρουΚινηματογράφου γ) Χορού ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΔΩ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΜΕ Λ.Τ

Παρασκευή 7 Απριλίου  2023

Πασχαλινές Δημιουργίες του Δ2 ΕΔΩ

Τρίτη  21 Μαρτίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ  – ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών στα
Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2023-2024,
παρατείνονται μέχρι και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023. ΕΔΩ

Δευτέρα  20 Μαρτίου 2023

Εργασία Δ2: Γνωρίζετε τα διαστημόπλοια του μέλλοντος; Διαλέξτε το μοντέλο που σας ταιριάζει από την πλούσια συλλογή των διάσημων πλέον κατασκευαστών του Δ2!!! Σας περιμένουμε!     https://youtu.be/OElj-xlKRh4

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

25

Μικρές τάξεις

Μεγάλες τάξεις

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

shutterstock 159956780

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο.

Η  ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων
όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν
δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και
εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν
οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές
συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Βιντεοπαρουσίαση Μυρτώ Κακούρου – Σχολική Ψυχολόγος  

Πέμπτη  23  Φεβρουαρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ 

Λαμβάνοντας υπόψη την υπ. αριθμ: Φ.6/15012/Δ1/9-2-2023 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ «Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2023-2024», σας ενημερώνουμε ότι:

· Οι εγγραφές των μαθητών για την Πρώτη (Α’) Τάξη του Σχολικού Έτους 2023–2024  θα γίνουν από Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023   μέχρι και Δευτέρα  20 Μαρτίου 2023.

Κατά το σχολικό έτος 2023-2024 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2017 έως και 31-12-2017.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

  • Αίτηση εγγραφής (παρέχεται από το Σχολείο) σημειώνεται ότι υπογράφεται και από τους δύο γονείς.
  • Βιβλιάριο Υγείας του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών (φωτοτυπία)
  • Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή ΕΔΩ
  • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας. (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας ή απόδειξη ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ- λογαριασμός τηλεφωνίας, ή μισθωτήριο οικίας κ.λπ.)
  • Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

* Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας για την εγγραφή του/της στο Δημοτικό.

 

  • Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ

 Λαμβάνοντας υπόψη το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, παρακαλείσθε όπως προσέρχεστε στη σχολική μονάδα κατόπιν:

  1. τηλεφωνικής επικοινωνίας  στο 2105712669  ή
  2. αποστολής σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος με θέμα «ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ», στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mail@12dim-perist.att.sch.gr   ή  στο  epikoinonia12dsperisteriou@gmail.com

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Τρίτη  28  Φεβρουαρίου 2023

Πώς γιόρτασαν τις Απόκριες οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ2; Δείτε το βιντεάκι τους ΕΔΩ

Παρασκευή  17  Φεβρουαρίου 2023

Atromitos logo

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα στη θεματική ενότητα “Ζω καλύτερα – Ευ ζην” επισκέφθηκαν το σχολείο μας,  τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ και μαζί με τον προπονητή τους παρουσίασαν στους μαθητές και στις μαθήτριες αθλητικές ασκήσεις, επισημαίνοντας ότι η προπόνηση ενδυνάμωσης είναι το μυστικό που διασφαλίζει ευεξία, κινητικότητα, καλύτερες επιδόσεις και φυσική κατάσταση.

collage1 1

collage2 1

Στο τέλος της διαδραστικής παρουσίασης, οι αθλητές του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ μοίρασαν αυτόγραφα στους μαθητές και στις μαθήτριες του σχολείου μας, φωτογραφήθηκαν μαζί τους και πρόσφεραν δύο μπάλες ποδοσφαίρου στο σχολείο μας.

collage3 1

Πέμπτη  16  Φεβρουαρίου 2023

τΆΞΗ Δ2: Μιας και έφτασαν οι απόκριες, σκεφτήκαμε να επισκεφτούμε το εργαστήριο του τρελοεπιστήμονα Ντίνου Σερπαντίνου.
Αφού πήραμε το πρωινό μας, μας έδειξε πολλά πειράματα διασκεδαστικά αλλά και θεαματικά.
Δείτε στιγμιότυπα από την επίσκεψή μας… Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Δευτέρα  30  Ιανουαρίου 2023

Εκπαιδευτικό υλικό

.jpg

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

2023

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες σας ευχόμαστε χρόνια πολλά γεμάτα Υγεία!

Το 2023 να φέρει σε όλους σας  Ευτυχία και  Ευημερία!

Καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες!

Επιστρέφουμε τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023!

Καλή και Δημιουργική Χρονιά!

Από τη Διεύθυνση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ιανουάριος 2023

Κορονοϊός: Τα μέτρα για σχολεία και εκπαιδευτικές δομές τον Ιανουάριο

Παραμένει η προαιρετική χρήση μάσκας για όλους και η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 μία (1) φορά την εβδομάδα (PCR ή rapid test) για εκπαιδευτικούς, μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, διοικητικό και λοιπό προσωπικό που δεν έχουν πλήρως εμβολιασθεί ή νοσήσει, με δαπάνη τους, πριν την Τρίτη, έως σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από την ημέρα προσέλευσής τους στις εκπαιδευτικές δομές.

Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Παραμένουν σε ισχύ, κατά το μέρος κατά το οποίο δεν αντίκεινται στις διατάξεις της παρούσας, ειδικές διατάξεις σύμφωνα με την υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.50908/7.9.2022 κοινή υπουργική απόφαση «Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους – τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους» (Β’ 4695). Οι διοικητικές λειτουργίες των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών δεν θίγονται από την εφαρμογή της παρούσας. Μέτρα προστασίας στα σχολεία και εκπαιδευτικές δομές Διά ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων, γυμνασίων και λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης) σύμφωνα με την υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.50908/7.9.2022 κοινή υπουργική απόφαση (Β’ 4695).
Η χρήση προστατευτικής μάσκας κατά τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους – τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, δημοσίων και ιδιωτικών, είναι προαιρετική για όλα ανεξαιρέτως τα πρόσωπα (μαθητές/μαθήτριες, καταρτιζόμενους, εκπαιδευόμενους, μαθητευόμενους, σπουδαστές, υποψηφίους, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές, επιτηρητές, λοιπό προσωπικό). Η χρήση προστατευτικής μάσκας για τους οδηγούς σχολικών λεωφορείων, τους συνοδούς, εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/μαθήτριες που επιβαίνουν σε αυτά είναι προαιρετική. Οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό που δεν έχουν πλήρως εμβολιασθεί ή νοσήσει, κατά την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 9, αντιστοίχως, υποχρεούνται στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 μία (1) φορά την εβδομάδα (PCR ή rapid test), με δαπάνη τους, πριν την Τρίτη, έως σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από την ημέρα προσέλευσής τους στις εκπαιδευτικές δομές, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας και πρόληψης της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.50908/7.9.2022 κοινής υπουργικής απόφασης.
Διαβάστε εδώ το ΦΕΚ (pdf)

 

Παρασκευή  23  Δεκεμβρίου 2022

Χριστούγεννα στην τάξη του Δ2 ΕΔΩ

Τρίτη  20  Δεκεμβρίου 2022

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δ2 ΕΔΩ

Πέμπτη 15  Δεκεμβρίου 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

page 0001

 

Α΄ τάξης page 0001

1

 

Τετάρτη 14  Δεκεμβρίου 2022

images

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΠΙΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι η επίδοση της βαθμολογίας α΄ τριμήνου θα πραγματοποιηθεί στις                     

19 Δεκεμβρίου 2022,   ημέρα Δευτέρα  και ώρα 13.15

Σημείωση:

Η επίδοση βαθμολογίας

  • για το τμήμα Δ2 θα πραγματοποιηθεί στις 12.35 – 13.15 και
  • για το τμήμα Γ2 θα πραγματοποιηθεί στις 11.45 – 12.25 διότι και οι δύο εκπαιδευτικοί είναι υπόχρεοι προς εργασία στο ολοήμερο πρόγραμμα.

                                                                                                                                                                              Από τη Διεύθυνση

 

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Τμήμα Δ2: Σήμερα μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε στην τάξη μας για να μας αποζημιώσει που χάσαμε τη θεατρική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής.
Είχαμε επισκέψεις! Ποιον; Έναν πολύ ξεχωριστό επισκέπτη! Δε θα σας τον μαρτυρήσουμε! Μπορείτε να δείτε το βιντεάκι με τις φωτογραφίες μας γιατί, όπως καταλαβαίνετε, δε χάσαμε την ευκαιρία! Φωτογραφηθήκαμε μαζί του!

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων και στην θεματική ενότητα “Ενδιαφέρομαι και ενεργώ”,
τα παιδιά της Δ2 τάξης πραγματοποιούν το πρόγραμμα:
“Δυναμώνω τη φωνή μου, δυναμώνεις τη φωνή σου: Δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης”.
Μπορείτε να δείτε τις εργασίες τους, οι οποίες θα εμπλουτίζονται κάθε εβδομάδα, στον ακόλουθο σύνδεσμο,
πατώντας κάθε φορά το βελάκι για να επισκεφθείτε το επόμενο εργαστήριο.

Τετάρτη  16 Νοεμβρίου 2022

polutexneio

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκδήλωση για την επέτειο του  Πολυτεχνείου

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

 Η εκδήλωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου θα ξεκινήσει στις 8.30 με ώρα λήξης στις 9.45.

Οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν με τη συνοδεία των γονέων – κηδεμόνων.

 

Τρίτη  8 Νοεμβρίου 2022

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ  –  Πρόγραμμα γευμάτων 4 εβδομάδων

weight loss plate herosml

1η Εβδομάδα
ΔΕΥΤΕΡΑ
Λευκό Κρέας (κοτόπουλο
ή γαλοπούλα)
ΤΡΙΤΗ
Ψάρι
ΤΕΤΑΡΤΗ
Όσπρια
ΠΕΜΠΤΗ
Κόκκινο Κρέας
(μοσχάρι)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Λαχανικά
– Κοτόπουλο κοκκινιστό με
κριθαράκι
– Φρέσκο φρούτο
– Ψαροκροκέτα με ρύζι

-Σαλάτα
– Ψωμί ολικής άλεσης

– Φακές σούπα

– Αυγό Βραστό
– Σαλάτα
– Ψωμί ολικής άλεσης

– Μπιφτέκια μοσχαρίσια με πατάτες φούρνου
– Αυγό Βραστό
– Φρέσκο φρούτο
– Αρακάς λαδερός με πατάτες
– Τυρί φέτα ΠΟΠ
– Σαλάτα
– Ψωμί ολικής άλεσης

 

2η Εβδομάδα
ΔΕΥΤΕΡΑ
Λευκό Κρέας (κοτόπουλο
ή γαλοπούλα)
ΤΡΙΤΗ
Ψάρι
ΤΕΤΑΡΤΗ
Όσπρια
ΠΕΜΠΤΗ
Κόκκινο Κρέας
(μοσχάρι)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Λαχανικά
– Μπιφτέκια κοτόπουλου με ριζότο
– Φρέσκο φρούτο
– Ψαροκροκέτα με
πατάτες
– Σαλάτα
– Ψωμί ολικής άλεσης
– Φασολάδα
– Αυγό Βραστό
– Σαλάτα
– Ψωμί ολικής άλεσης
– Μοσχάρι κοκκινιστό
με κριθαράκι
– Αυγό Βραστό
– Φρέσκο φρούτο
– Σπανακόπιτα

– Αυγό Βραστό
– Σαλάτα

 

3η Εβδομάδα
ΔΕΥΤΕΡΑ
Λευκό Κρέας (κοτόπουλο
ή γαλοπούλα)
ΤΡΙΤΗ
Ψάρι
ΤΕΤΑΡΤΗ
Όσπρια
ΠΕΜΠΤΗ
Κόκκινο Κρέας
(μοσχάρι)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Λαχανικά
– Κοτόπουλο ψητό με πατάτες φούρνου
– Φρέσκο φρούτο
– Ψαροκροκέτα με ρύζι
– Σαλάτα
– Ψωμί ολικής άλεσης
– Ρεβίθια λεμονάτα
– Τυρί φέτα ΠΟΠ
– Σαλάτα
– Ψωμί ολικής άλεσης
– Μακαρόνια με μοσχαρίσιο κιμά (4-5
κουταλιές της σούπας
κιμά)
– Αυγό Βραστό
– Φρέσκο φρούτο
– Σπανακόρυζο

– Τυρί φέτα ΠΟΠ
– Σαλάτα
– Ψωμί ολικής άλεσης

 

4η Εβδομάδα
ΔΕΥΤΕΡΑ
Λευκό Κρέας (κοτόπουλο
ή γαλοπούλα)
ΤΡΙΤΗ
Ψάρι
ΤΕΤΑΡΤΗ
Όσπρια
ΠΕΜΠΤΗ
Κόκκινο Κρέας
(μοσχάρι)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Λαχανικά
– Κοτόπουλο λεμονάτο με
ριζότο
– Φρέσκο φρούτο
– Ψαροκροκέτα με πατάτες
– Σαλάτα
– Ψωμί ολικής άλεσης
– Φασόλια μαυρομάτικα γιαχνί (κοκκινιστά)
– Αυγό βραστό
– Σαλάτα
– Ψωμί ολικής άλεσης
– Σουτζουκάκια κοκκινιστά με ρύζι

– Αυγό Βραστό
– Φρέσκο φρούτο

– Πένες ολικής άλεσης με σάλτσα
ντομάτας και λαχανικά
– Τυρί φέτα (ΠΟΠ)
– Σαλάτα

 

 

 

 

Δευτέρα  31 Οκτωβρίου 2022

 Ανακύκλωση στο σχολείο – The Green City

etiketa

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, επισκέφθηκε το σχολείο μας  το Κινητό Πράσινο Σημείο της Περιφέρειας Αττικής με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών/τριών σχετικά με την ανακύκλωση. Οι μαθητές/τριες  σε group  ανά τάξη και μαζί με τον υπεύθυνο του προγράμματος  The Green Cityγνώρισαν μέσω διαδραστικών ερωτοαπαντήσεων τα οφέλη της ανακύκλωσης αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα). Τα παιδιά μετά το τέλος της ενημέρωσης, προσκόμισαν  ανακυκλώσιμα είδη που έφεραν από το σπίτι τους στο όχημα και παρέλαβαν το πιστοποιητικό συμμετοχής τους καθώς και ένα  παιχνίδι ανακύκλωσης σε έντυπη μορφή.

collage1

collage2

collage3

 

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Δείτε το βίντεο από την γιορτή “Στο θυσιαστήριο της Ελευθερίας” που ετοίμασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄τάξης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 2022. ΕΔΩ

Τετάρτη  26 Οκτωβρίου 2022

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 8.30π.μ. Οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν στις 10.00 π.μ με τη συνοδεία των γονέων – κηδεμόνων. Μετά την λήξη της γιορτής, ο σημαιοφόρος, οι παραστάτες και η υπεύθυνη για την κατάθεση στεφάνου θα μεταβούν στην Πλατεία Δημοκρατίας για την κατάθεση στεφάνου με την συνοδεία εκπαιδευτικού του σχολείου μας.

οθόνης 2022 10 26 094858

 

 

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Ο εγκεκριμένος  εσωτερικός κανονισμός του σχολείου μας ΕΔΩ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Το τμήμα Β’2 μέσα από τα εργαστήρια δεξιοτήτων με θέμα τις Aξίες διάβασε , έγραψε και φιλοτέχνησε το παραμύθι της Φρόσως Xατόγλου  «Καλημέρα Ειρήνη». Δείτε το παραμύθι εδώ.

 

Παρασκευή 14  Οκτωβρίου  2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH


sxolika geymata 2019 2020 pws tha leitourghsei kai se poia sxoleia mommyjammi

Σχολικά Γεύματα

Η διάθεση των σχολικών γευμάτων ξεκινάει την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022.

3η Εβδομάδα
ΔΕΥΤΕΡΑ
Λευκό Κρέας (κοτόπουλο
ή γαλοπούλα)
ΤΡΙΤΗ
Ψάρι
ΤΕΤΑΡΤΗ
Όσπρια
ΠΕΜΠΤΗ
Κόκκινο Κρέας
(μοσχάρι)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Λαχανικά
– Κοτόπουλο ψητό με πα-τάτες φούρνου
– Φρέσκο φρούτο
– Ψαροκροκέτα με ρύζι
– Σαλάτα
– Ψωμί ολικής άλεσης
– Ρεβίθια λεμονάτα
– Τυρί φέτα ΠΟΠ
– Σαλάτα
– Ψωμί ολικής άλεσης
– Μακαρόνια με μοσχαρίσιο κιμά (4-5
κουταλιές της σούπας  κιμά)
– Αυγό Βραστό
– Φρέσκο φρούτο
– Σπανακόρυζο

– Τυρί φέτα ΠΟΠ
– Σαλάτα
– Ψωμί ολικής άλεσης

 

4η Εβδομάδα
ΔΕΥΤΕΡΑ
Λευκό Κρέας (κοτόπουλο
ή γαλοπούλα)
ΤΡΙΤΗ
Ψάρι
ΤΕΤΑΡΤΗ
Όσπρια
ΠΕΜΠΤΗ
Κόκκινο Κρέας
(μοσχάρι)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Λαχανικά
– Κοτόπουλο λεμονάτο με
ριζότο
– Φρέσκο φρούτο
– Ψαροκροκέτα με πατάτες
– Σαλάτα
– Ψωμί ολικής άλεσης
– Φασόλια μαυρομάτικα γιαχνί (κοκκινιστά)
– Αυγό βραστό
– Σαλάτα
– Ψωμί ολικής άλεσης
– Σουτζουκάκια κοκκινιστά με ρύζι- Αυγό Βραστό
– Φρέσκο φρούτο
– Πένες ολικής άλεσης με σάλτσα
ντομάτας και λαχανικά
– Τυρί φέτα (ΠΟΠ)
– Σαλάτα

Παρασκευή 7  Οκτωβρίου  2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λειτουργία ολοήμερου σχολικού έτους 2022-2023

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Το  Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 για όλες τις τάξεις του σχολείου μας. Συγκεκριμένα:

Η πρωινή ζώνη λειτουργεί κανονικά.

  • Το 1ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 15.50 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες της   Α΄τάξης  και   Β΄ τάξης
  • Το 2ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 14.55 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων
  • Το 3ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 15.50 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης και Δ΄τάξης
  • Το 4ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 15.50 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης και ΣΤ΄τάξης
  • Το 5ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 17.30 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων, που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις 17.30
  • Εκ της Διευθύνσεως

 

Πέμπτη  29  Σεπτεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 θα γιορτάσουμε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έχουν σχεδιάσει οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τάξεων σε συνεργασία με τις ειδικότητες του σχολείου μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέλθουν στο σχολείο χωρίς τις τσάντες τους και μπορούν να έχουν σε ένα μικρό σακίδιο ένα μπουκάλι νερό και κολατσιό της αρεσκείας τους.

Όλες οι τάξεις θα σχολάσουν στις 13.15

  • Η πρωινή ζώνη λειτουργεί κανονικά.
  • Το 1ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 16. 00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες της   Α΄τάξης  και   Β΄ τάξης  οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις 16.00.
  • Το 2ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 15.00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων, που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις 15.00.

 Εκ της Διευθύνσεως

 

Πέμπτη  29  Σεπτεμβρίου 2022

adhdsports

Εκπαιδευτικό υλικό για τον εορτασμό της

9ης  Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

Τετάρτη  28  Σεπτεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Το  Ολοήμερο θα λειτουργήσει την   Πέμπτη  29/9/2022  ως εξής:

  • Η πρωινή ζώνη λειτουργεί κανονικά.
  • Το 1ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 16. 00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες της   Α΄τάξης  και   Β΄ τάξης  οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις 16. 00.
  • Το 2ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 15.00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων, που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις  15.00.

 

Τρίτη  27  Σεπτεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Όλες οι τάξεις θα σχολάσουν στις 13.15

Το  Ολοήμερο θα λειτουργήσει την Τετάρτη  28/9/2022  ως εξής:

  • Η πρωινή ζώνη λειτουργεί κανονικά.
  • Το 1ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 16. 00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες της   Α΄τάξης  και   Β΄ τάξης  οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις 16.00.
  • Το 2ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 15.00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων, που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις 15.00.
  • Το 5ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 17.30 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων, που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις  17.30.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Το 5ο τμήμα που αποχωρεί στις 17:30 θα λειτουργεί προσωρινά μόνο κάθε Τετάρτη.

 

Εκ της Διευθύνσεως

 

Παρασκευή 23  Σεπτεμβρίου 2022

Δευτέρα  26/9/2022

 

Το  Ολοήμερο θα λειτουργήσει την   Δευτέρα  26/9/2022  ως εξής:

  • Η πρωινή ζώνη λειτουργεί κανονικά.
  • Το 1ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 16. 00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες της   Α΄τάξης  και   Β΄ τάξης  οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις 16. 00.
  • Το 2ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 15.00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων, που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις  15.00.

Τρίτη  27/9/2022

 

Το  Ολοήμερο θα λειτουργήσει την  Τρίτη  27/9/2022   ως εξής:

  • Η πρωινή ζώνη λειτουργεί κανονικά.
  • Το 1ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 16. 00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες της   Α΄τάξης  και   Β΄ τάξης  οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις 16. 00.
  • Το 2ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 15.00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων, που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις  15.00.

 

Τετάρτη  21  Σεπτεμβρίου 2022

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Πέμπτη  22/9/2022

Όλες οι τάξεις θα σχολάσουν στις 1.15

Το  Ολοήμερο θα λειτουργήσει την Πέμπτη  22/9/2022 ως εξής:

  • Η πρωινή ζώνη λειτουργεί κανονικά.
  • Το 1ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 16. 00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες της   Α΄τάξης  και   Β΄ τάξης  οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις 16. 00.
  • Το 2ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 15.00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων, που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις  15.00.

Παρασκευή  23/9/2022

Όλες οι τάξεις θα σχολάσουν στις 1.15

Το  Ολοήμερο θα λειτουργήσει την Παρασκευή  23/9/2022 ως εξής:

  • Η πρωινή ζώνη λειτουργεί κανονικά.
  • Το 1ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 16. 00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες της   Α΄τάξης  και   Β΄ τάξης  οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις 16. 00.
  • Το 2ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 15.00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων, που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις  15.00.

 

 

Δευτέρα  19  Σεπτεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Τρίτη  20/9/2022

Όλες οι τάξεις θα σχολάσουν στις 1.15

Το  Ολοήμερο θα λειτουργήσει την Τρίτη  20/9/2022 ως εξής:

  • Η πρωινή ζώνη λειτουργεί κανονικά.
  • Το 1ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 16. 00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες της   Α΄τάξης  και   Β΄ τάξης  οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις 16. 00.
  • Το 2ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 15.00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων, που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις  15.00.

 

Τετάρτη  21/9/2022

Όλες οι τάξεις θα σχολάσουν στις 1.15

Το  Ολοήμερο θα λειτουργήσει την Τετάρτη  21/9/2022  ως εξής:

  • Η πρωινή ζώνη λειτουργεί κανονικά.
  • Το 1ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 16. 00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες της   Α΄τάξης  και   Β΄ τάξης  οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις 16.00.
  • Το 2ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 15.00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων, που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις 15.00.
  • Το 5ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 17.30 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων, που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις  17.30.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Το 5ο τμήμα που αποχωρεί στις 17:30 θα λειτουργεί προσωρινά μόνο κάθε Τετάρτη.

 

Παρασκευή  16 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δευτέρα  19/9/2022

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Όλες οι τάξεις θα σχολάσουν στις 13.15

Το  Ολοήμερο θα λειτουργήσει την  Δευτέρα  19/9/2022  ως εξής:

  • Η πρωινή ζώνη λειτουργεί κανονικά.
  • Το 1ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 16. 00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες της   Α΄τάξης  και   Β΄ τάξης  οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις 16.00.
  • Το 2ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 15.00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων, που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις  15.00.

 

Εκ της Διευθύνσεως

 

Πέμπτη   15  Σεπτεμβρίου  2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρασκευή  16/9/2022

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Όλες οι τάξεις θα σχολάσουν στις 13.15

Το  Ολοήμερο θα λειτουργήσει την  Παρασκευή 15/9/2022  ως εξής:

  • Η πρωινή ζώνη λειτουργεί κανονικά.
  • Το 1ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 16. 00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες της   Α΄τάξης  και   Β΄ τάξης  οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις 16.00.
  • Το 2ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 15.00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων, που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις  15.00.

 

Εκ της Διευθύνσεως

 

Τετάρτη 14  Σεπτεμβρίου  2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 15/9/2022

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Όλες οι τάξεις θα σχολάσουν στις 13.15

Το  Ολοήμερο θα λειτουργήσει την Πέμπτη 15/9/2022  ως εξής:

  • Η πρωινή ζώνη λειτουργεί κανονικά.
  • Το 1ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 16. 00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες της   Α΄τάξης  και   Β΄ τάξης  οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις 16.00.

 

  • Το 2ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 15.00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων, που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις  15.00.

 

Εκ της Διευθύνσεως

 

Τρίτη  13  Σεπτεμβρίου  2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τετάρτη 14/9/2022

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Όλες οι τάξεις θα σχολάσουν στις 1.15

Το  Ολοήμερο θα λειτουργήσει την Τετάρτη 14/9/2022  ως εξής:

  • Η πρωινή ζώνη λειτουργεί κανονικά.
  • Το 1ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 16. 00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες της   Α΄τάξης  και   Β΄ τάξης  οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις  16.00.

 

  • Το 2ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 15.00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων, που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις 15.00.

 

Εκ της Διευθύνσεως

 

 

Δευτέρα  12  Σεπτεμβρίου  2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρίτη 13/9/2022

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Τα τμήματα Α1 και Α2, θα προσέλθουν στις 8.00 – 8.15 και θα αποχωρήσουν στις 11.30.

Το  Ολοήμερο θα λειτουργήσει την Τρίτη 13/9/2022  ως εξής:

  • Η πρωινή ζώνη με προσέλευση των μαθητών/τριών στις 7.15
  • Το 1ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 16. 00 και περιλαμβάνει τους μαθητές  Β΄ τάξης  οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις  16. 00.
  • Το 2ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 15.00 και περιλαμβάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων, που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις 15. 00.

 

Εκ της Διευθύνσεως

Παρασκευή  9 Σεπτεμβρίου  2022

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 Αγαπητοί γονείς και  κηδεμόνες

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 9:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο σχολικός αγιασμός. Μετά τον αγιασμό οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μεταβούν στις σχολικές αίθουσες με την συνοδεία των εκπαιδευτικών τους προκειμένου να  παραλάβουν τα σχολικά βιβλία. Η αποχώρηση όλων των μαθητών και μαθητριών από το σχολείο θα γίνει στις 10:00 π.μ. με την συνοδεία γονέων – κηδεμόνων.

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα φέρουν μαζί τους σχολική τσάντα προκειμένου να παραλάβουν τα σχολικά τους βιβλία.

Η προσέλευση – αποχώρηση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί από τις δύο εισόδους – εξόδους του σχολείου μας.

Η είσοδος των γονέων στο σχολείο δεν επιτρέπεται.

Κατ’ εξαίρεση, για τους μαθητές και τις μαθήτριες  της  Α΄ τάξης επιτρέπεται η είσοδος στον χώρο του σχολείου μόνο ενός συνοδού (γονέας – κηδεμόνας)  και σύμφωνα με τις οδηγίες των εκπαιδευτικών. Επισημαίνεται ότι, μετά την τέλεση του αγιασμού, οι συνοδοί της Α΄ τάξης θα μεταβούν στην αίθουσα εκδηλώσεων για μια πρώτη ενημέρωση από την Προσωρινή Αναπληρώτρια Διευθύντρια και στις 10:00 π.μ θα αποχωρήσουν μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες.

 

Καλή Σχολική Χρονιά!

 

Η  Προσωρινή Αναπληρώτρια Διευθύντρια  και ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

 

 

 

 

Παρασκευή  17  Ιουνίου 2022

Ε Π Α Ι Ν Ο Σ  Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ο Χ Η Σ

Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α  στους μαθητές και στις μαθήτριες του ΣΤ2 του σχολείου μας  και στη δασκάλα τους, για την συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό  Bravo Schools 2022.

bravo schools 2022 epainossymmetoxissxoleiou 1

Το σχολείο μας εντάσσεται στο in Action SDGs School Club και λαμβάνει το σήμα του πρεσβευτή των  17 Παγκόσμιων Στόχων.

sdgs schools logo tagline bottom 1

Πέμπτη  16  Ιουνίου 2022

Β Ε Β Α Ι Ω Σ Η  Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ο Χ Η Σ

Το σχολείο μας συμμετείχε στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο “Βιώσιμη πόλη” 2021-2022 με την ομάδα “ΕνερΓΗ Πολίτες” του τμήματος ΣΤ2 και ολοκλήρωσε τις δραστηριότητες του προγράμματος “Διαδρομές στις πόλεις του κόσμου” σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου. Συγχαρητήρια στην ομάδα “ΕνερΓΗ Πολίτες” και στη δασκάλα τους κ.Κρύστη.

12ο ΔΣ Περιστερίου page 0001

Τετάρτη  15  Ιουνίου 2022

Α Ν Α Μ Ν Η Σ Τ Ι Κ Ο  Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ο Χ Η Σ

στους μαθητές και στις μαθήτριες του ΣΤ2 του σχολείου μας,  για την συμμετοχή τους  στη Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2022 της ActionAid “Η δύναμη είναι στο πιάτο σου!”, δημιουργώντας βιώσιμα έργα τέχνης από οργανικά απορρίμματα τροφίμων, τα οποία μας δίνουν ΤΡΟΦΗ …. για σκέψη!

2022 ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ page 0001

Τρίτη  14  Ιουνίου 2022

1 3
Ήρθε η ώρα να μοιραστούμε μαζί σας μερικές από τις ξεχωριστές στιγμές που ζήσαμε στην παράστασή μας «Ειρήνη» του Αριστοφάνη. Δείτε το βίντεο εδώ
Οι μεγάλοι καλλιτέχνες του Γ2 θα ξεκουραστούν το καλοκαίρι. Σας υπόσχονται όμως ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι και πάλι κοντά σας γεμάτοι όρεξη και καινούριες ιδέες για νέες φανταστικές περιπέτειες!!!
 Καλό καλοκαίρι!

Παρασκευή  10  Ιουνίου 2022

1 3

Οι μαθητές και οι μαθήτριες  της Α΄ τάξης του σχολείου μας, με τις δασκάλες τους κ.Ευτυχία και κ.Δέσποινα, επισκέφθηκαν τον Βοτανικό Κήπο και αποτυπώνουν τις εντυπώσεις τους στο βιβλιαράκι τους με τίτλο: “Περίπατος στον Βοτανικό Κήπο”.  Δείτε το βιβλιαράκι τους ΕΔΩ

 

Δευτέρα 30  Μαϊου 2022

Ένα “Ευχαριστώ” από τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ στα παιδιά της Δ΄ τάξης του σχολείου μας. Εδώ

Παρασκευή 20 Μαϊου 2022

21 5 2022 3 09 19 πμ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε2 και ΣΤ2 με τις δασκάλες τους, κ.Γεωργία και κ.Κρύστη, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια αλυσίδα αλληλεγγύης για την υλοποίηση ενός έργου ύδρευσης στην κοινότητα Γκιτέσι  της Ρουάντας, προκειμένου οι 2.000 κάτοικοι της κοινότητας να έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο, τρεχούμενο νερό! Το αναμνηστικό βραχιολάκι “Η δύναμη είναι στο χέρι σου!” συμβολίζει την προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών να βοηθήσουν έμπρακτα στην καταπολέμηση της φτώχειας και να μάθουν για τον κόσμο, δίνοντας έμφαση στις
έννοιες της αλληλεγγύης και της  αγάπης. Συγχαρητήρια για αυτή την πρωτοβουλία!

1 2

Το βραχιολάκι είναι εμπνευσμένο από αφρικανικά μοτίβα και αποχρώσεις που αντικρίζουμε κάθε φορά που επισκεπτόμαστε έναν μικρό και απομακρυσμένο χωριό στη Ρουάντα, αλλά και τη σημαία της χώρας.

Τετάρτη 18  Μαϊου 2022

1 1 1

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ2 μαζί με τη δασκάλα τους, κ.Κρύστη, συμμετείχαν στην εκστρατεία για την τροφή και την κλιματική αλλαγή στο πλαίσιο της Μαθητικής Εβδομάδας Δράσης 2022 της ActionAid, η οποία στόχο έχει να ενώνει  τις φωνές των παιδιών και των νέων και να τους δώσει τον χώρο να  δράσουν σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο για έναν κόσμο καλύτερο, δικαιότερο και πιο βιώσιμο. Κεντρική δράση για τη φετινή εκστρατεία, είναι η δημιουργία βιώσιμων έργων τέχνης από τα ίδια τα παιδιά,  διερευνώντας τη σχέση της κλιματικής αλλαγής με τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε  την τροφή μας, δίνοντας έμφαση στην σπατάλη τροφής (food waste). Δείτε τα βιώσιμα έργα των μαθητών και μαθητριών από οργανικά απορρίμματα τροφίμων, τα οποία μας δίνουν ΤΡΟΦΗ …. για σκέψη!

1 1

2

3

 

Η φετινή δράση εμπνέεται και αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού προγράμματος Food Wave στο οποίο συμμετέχουν 25 οργανώσεις, Πανεπιστήμια και Δήμοι σε 17 χώρες και μιλούν και διεκδικούν δίκαια και βιώσιμα συστήματα διατροφής τα οποία σέβονται  τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα όρια του πλανήτη.

Παρασκευή 13 Μαϊου 2022

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ),  στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την προώθηση της ανακύκλωσης στα σχολεία  και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (EEAA)- υλοποίησε  το εγκεκριμένο πρόγραμμα  περιβαλλοντικής ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης (αρ. έγκρισης:Φ1/ΔΣ/133211/144620/Δ7/11/11/2021)  με  τίτλο:

“Ανακύκλωση – Αλλάζοντας Συμπεριφορές… Αλλάζουμε το μέλλον” στην Ε΄ και ΣΤ΄τάξη του σχολείου μας. Το πρόγραμμα συντόνισε η κ.Κρύστη.

1

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Το Α1 και Α2 στο κυνήγι του αβγού – egg hunt με τη δασκάλα της αγγλικής γλώσσας κ.Μαρίνα.

pasxa

Το E2  δημιούργησε εκπληκτικές λαμπάδες με τη δασκάλα της αγγλικής γλώσσας κ.Μαρίνα.

2

 

 

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

  • Νέα εργασία των μαθητών και μαθητριών του Γ2.  Πατήστε εδώ.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

  • Η συντακτική ομάδα του ΣΤ2 “ΕνερΓΗ Πολίτες”,  παρουσιάζει “Το εφημεριδάκι” με αφιέρωση στον 11ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης “Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες”. Πατήστε εδώ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

  • Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε2 παρουσιάζουν τις εργασίες τους, αφιερωμένες στην Επανάσταση του 1821. Πατήστε εδώ.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

  • Νέα εργασία των μαθητών και μαθητριών του Γ2.  Πατήστε εδώ.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Εκδόθηκε η υπό στοιχεία 28270/Δ6/14-3-2022 «Εισαγωγή μαθητών/τριών και σχετικές ρυθμίσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Π.Σ. & ΠΕΙ.Σ.) για το σχολικό έτος 2022-2023» Υπουργική απόφαση (ΑΔΑ: Ω22Ι46ΜΤΛΗ-Η54) ( Β’1144) που ρυθμίζει τα θέματα εισαγωγής των μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ δείτε στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ. https://depps.minedu.gov.gr/

Εκ του Αυτοτελούς Τμήματος Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων Υ.ΠΑΙ.Θ

Τηλ. 210 344 3141, 210 344 2472, 210 344 2905, 210 3443966

 

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

certificate 20220213 005807 page 0001

Το σχολείο μας ,με συντονιστή εκπαιδευτικό την κ.Κρύστη, ολοκλήρωσε επιτυχώς την συμμετοχή του  στην εφαρμογή του Ευρωπαϊκού έργου H2020: «Οpen Schools for Open Societies – ΟSOS» («Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία»). Στο πλαίσιο του έργου υλοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες με σκοπό την  προετοιμασία της εισαγωγής της καινοτομίας του «Ανοιχτού σχολείου»,με  βασικό  άξονα τις φυσικές επιστήμες και τα αντικείμενα του STEΑM  σε θεματικές που  συνδέονται  με σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

17 ΣΤΟΧΟΙ

 

 

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

  • Νέα εργασία των μαθητών και μαθητριών του Γ2.  Πατήστε εδώ.

Τετάρτη  2 Μαρτίου 2022

  • Νέα εργασία των μαθητών και μαθητριών της Δ΄τάξης.  Πατήστε εδώ.

Τρίτη 1  Μαρτίου 2022

Το μενού των σχολικών γευμάτων για τον μήνα Μάρτιο.

2 3 2022 1 23 25 πμ

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

School Parent Partnerships

Αγαπητοί γονείς,

λαμβάνοντας υπόψη την υπ.αριθμ: Φ.6/18474/Δ1/18-2-2022 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ «Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-23», σας ενημερώνουμε ότι:

· Οι εγγραφές των μαθητών για την Πρώτη (Α’) Τάξη του Σχολικού Έτους 2022–2023 θα γίνουν από Τρίτη 1 μέχρι και Παρασκευή 19 Μαρτίου 2022.

· Στην Πρώτη (Α’) Τάξη γράφονται παιδιά, που γεννήθηκαν από 1 Ιανουαρίου 2016 μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2016.

· Για την εγγραφή απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α. Αίτηση εγγραφής (παρέχεται από το Σχολείο).

β. Πιστοποιητικό Γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (αυτεπάγγελτη αναζήτηση από το Σχολείο).

γ. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. (Φωτοτυπία των εμβολίων από το βιβλιάριο υγείας).

δ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

ε. Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας ή απόδειξη ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ, ή μισθωτήριο οικίας κ.λπ.)

Λαμβάνοντας υπόψη το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, παρακαλείσθε όπως προσέρχεστε στη σχολική μονάδα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας ή αποστολής σχετικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mail@12dim-perist.att.sch.gr 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 5712669

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

 

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

  • Νέα εργασία των μαθητών και μαθητριών του Γ2.  Πατήστε εδώ.

Παρασκευή  18 Φεβρουαρίου 2022

  • Νέα εργασία των μαθητών και μαθητριών της Δ΄τάξης.  Πατήστε εδώ.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

  • Νέα εργασία των μαθητών και μαθητριών του Γ2.  Πατήστε εδώ.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Το μενού των σχολικών γευμάτων για τον μήνα Φεβρουάριο.

IMG 4953

Σάββατο  8 Ιανουαρίου 2022

Οδηγίες για την ασφαλέστερη διεξαγωγή των μαθημάτων στο σχολείο
Αγαπητοί γονείς,
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και πρόοδο!
Ενόψει την έναρξης των μαθημάτων στις 10 Ιανουαρίου 2022 σας ενημερώνουμε, με τη μορφή ερωτήσεων – απαντήσεων, για το τι θα ισχύει αναφορικά με τη λειτουργία του σχολείου, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. :

1. Πόσα σελφ τεστ θα κάνουν οι μαθητές την πρώτη εβδομάδα
Προβλέπεται ένα επιπλέον σελφ τεστ για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων. επομένως την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα διενεργηθούν τρία σελφ τεστ αντί για δύο. Από τη δεύτερη εβδομάδα και μετά, δηλαδή μετά τις 17 Ιανουαρίου οι μαθητές θα κάνουν δύο σελφ τεστ.

2. Πότε θα πρέπει να γίνονται τα σελφ τεστ;
Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

3. Τα σελφ τεστ είναι υποχρεωτικά και για τους εμβολιασμένους;
Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

4. Πού γίνεται η δήλωση του σελφ τεστ;
Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

5. Οι εκπαιδευτικοί πού θα δηλώνουν το σελφ τεστ;
Στο https://edupass.gov.gr

6. Τι ισχύει για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν είναι εμβολιασμένοι;
Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο ράπιντ τεστ και ένα σελφ τεστ – όλα με δική τους επιβάρυνση – την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και συγκεκριμένα το ραπιντ τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1) και της Παρασκευής (14/1) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (11/1). Από την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο ράπιντ τεστ την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής εκάστης εβδομάδας.

7. Οι νοσήσαντες εκπαιδευτικοί σε ποια κατηγορία εντάσσονται;
Οι νοσήσαντες εκπαιδευτικοί με πιστοποιητικό νόσησης εν ισχύ εντάσσονται στην κατηγορία των “εμβολιασμένων” .

8. Τι ισχύει στην περίπτωση κρούσματος σε μια αίθουσα σχολείου;
Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από την λογική του «σταυρού», δηλ. των αυξημένων ελέγχων μόνο στα παιδιά που κάθονται κοντά στο κρούσμα, και επεκτεινόμαστε σε αυξημένους ελέγχους σε όλο το τμήμα. Πλέον όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

8.1. Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς;
α) Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο ράπιντ που ήδη κάνουν την εβδομάδα.
β) Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

9. Αλλάζει κάτι ως προς τις μάσκες ή τα διαλείμματα;
Όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου, όπως για παράδειγμα τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ για εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν.

10. Πότε αναστέλλει τη λειτουργία μία τάξη;
Η λειτουργία τμήματος της σχολικής μονάδας αναστέλλεται μόνο όταν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στο πενήντα τοις εκατό (50%) συν ένα (1) του συνόλου των μαθητών/τριών που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα της σχολικής μονάδας.

11. Τι θα γίνεται αν μαθητής διαγνωστεί θετικός σε COVID-19;
Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό σελφ τεστ. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ (ή ράπιντ) τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται.

12. Τι θα γίνεται αν εκπαιδευτικός διαγνωστεί θετικός σε COVID-19;
Αν εκπαιδευτικός διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό σελφ τεστ για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, και αρνητικό εργαστηριακό έλεγχο (ράπιντ ή PCR) για τους μη εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ ή ράπιντ τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται. Όταν εξέλθουν από την καραντίνα, οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες

13. Τι προβλέπεται για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα επιβεβαιωμένου περιστατικού COVID-19 εκτός σχολείου; Δηλαδή, τι γίνεται όταν, π.χ., υπάρχει κρούσμα στο σπίτι;
Σε περίπτωση που μαθητές ή εκπαιδευτικοί είναι στενές επαφές κρούσματος COVID-19 εκτός σχολείου:

α) Οι εκπαιδευτικοί, εμβολιασμένοι και με ενισχυτική δόση ή εκπαιδευτικοί εμβολιασμένοι με 2 δόσεις τους τελευταίους 6 μήνες ή με μία δόση του εμβολίου J&J τους τελευταίους 2 μήνες, προσέρχονται στο σχολείο κανονικά και διενεργούν εργαστηριακό έλεγχο (ράπιντ ή μοριακό τεστ) την 5η ημέρα μετά την έκθεση. Οι εκπαιδευτικοί φορούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες από την έκθεση.

β) Οι εκπαιδευτικοί, εμβολιασμένοι με 2 δόσεις πάνω από 6 μήνες χωρίς ενισχυτική δόση ή με μία δόση του εμβολίου J&J πάνω από 2 μήνες χωρίς ενισχυτική δόση ή ανεμβολίαστοι, παραμένουν σε απομόνωση για 5 ημέρες, και διενεργούν εργαστηριακό έλεγχο (ράπιντ ή μοριακό τεστ) την 5η ημέρα μετά την έκθεση. Μετά την 5η ημέρα, οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

γ) Αν πρόκειται για εμβολιασμένους μαθητές, τότε προσέρχονται στο σχολείο κανονικά και κάνουν τρία σελφ τεστ τις ημέρες 0-1, 3 και 5-7.

δ) Αν πρόκειται για μη εμβολιασμένους μαθητές, τότε παραμένουν σε απομόνωση για 5 ημέρες, και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα μετά την έκθεση.

14. Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς που έχουν νοσήσει;
Οι ανεμβολίαστοι μαθητές ή εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου τριμήνου έχουν το ίδιο καθεστώς με τους εμβολιασμένους μαθητές ή εκπαιδευτικούς αντίστοιχα.

15. Πότε θα γίνεται τηλεκπαίδευση;
Τηλεκπαίδευση θα γίνεται κατ’ εξαίρεση σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που περιλαμβάνουν και τις ακόλουθες:
Αν σε ένα σχολικό τμήμα  εντοπιστούν ταυτόχρονα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σε παραπάνω από τους μισούς (50%+1) μαθητές του.
Αν εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δάσκαλος/νηπιαγωγός, μη ειδικότητας) νοσεί, και δεν υπάρχει δυνατότητα από την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης για άμεση αναπλήρωσή του αλλά προβλέπεται τηλεκπαίδευση από άλλον εκπαιδευτικό.
Αν εκπαιδευτικός είναι θετικός, και ενώ βρίσκεται σε απομόνωση, επιθυμεί να κάνει τηλεκπαίδευση, σε προαιρετική βάση.
Για τους μαθητές οι οποίοι έχουν ένα από τα σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, τα οποία αναφέρονται στο Παράρτημα Ι του πρωτοκόλλου «Μέτρα προστασίας και πρόληψης διασποράς του ιού SARS– CoV-2 στις σχολικές μονάδες» και συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα

 

 

Πέμπτη  23  Δεκεμβρίου 2021

  • Νέα εργασία των μαθητών και μαθητριών του Γ2.  Πατήστε εδώ.

Τετάρτη  22 Δεκεμβρίου 2021

Χριστουγεννιάτικο παιχνίδι!  Πατήστε εδώ.

Παρασκευή  17 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοίνωση

ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΕΛ

Το σχολείο μας συμμετέχει στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο “Βιώσιμη πόλη” 2021-2022 με την ομάδα “ΕνερΓΗ Πολίτες” του τμήματος ΣΤ2.

Tο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Βιώσιμη Πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία»που συντονίζεται από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, ιδρύθηκε με την απόφαση 14948/Γ7/4-02-2013 του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Το δίκτυο έχει στόχο να υποστηρίξει εκείνες τις εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που θα επιτρέψουν τους μαθητές να παρατηρήσουν, να κατανοήσουν τη δομή και τις λειτουργίες της πόλης τους, να ερμηνεύσουν κριτικά την ζωή στην πόλη/γειτονιά τους, να γνωρίσουν τους θεσμούς που ρυθμίζουν τις λειτουργίες της πόλης και να ενδυναμωθούν ως «ενεργοί πολίτες» γνωρίζοντας τις αξίες της συμμετοχής στα κοινά.

Συντονιστής εκπαιδευτικός: κ.Κρύστη

 

Τετάρτη  15  Δεκεμβρίου 2021

Χριστουγεννιάτικο παιχνίδι!  Πατήστε εδώ.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Το μενού των σχολικών γευμάτων για το διάστημα 20 – 23 Δεκεμβρίου 2021

 

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου

 

Κοτόπουλο λεμονάτο με ριζότο

 

Φρέσκο φρούτο

 

Τρίτη  21   Δεκεμβρίου

 

Φιλέτο Μπακαλιάρος με ρύζι

 

Σαλάτα

 

Ψωμί ολικής

 

Τετάρτη   22  Δεκεμβρίου

 

Φασόλια μαυρομάτικα γιαχνί (κοκκινιστά)

 

Σαλάτα

 

Ψωμί ολικής- Αυγό βραστό

 

Πέμπτη 23   Δεκεμβρίου

 

Σουτζουκάκια κοκκινιστά με ρύζι

 

Σαλάτα

 

Αυγό βραστό

Πέμπτη  9  Δεκεμβρίου 2021

  • Νέα εργασία των μαθητών και μαθητριών του Γ2.  Πατήστε εδώ.

Παρασκευή 3  Δεκεμβρίου 2021

Εκδήλωση ΑΜΕΑ  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ΑΜΕΑ, από την  DAGIPOLI DANCE Co  ( μια από τις πλέον πρωτοποριακές ομάδες σύγχρονου χορού).

Παρασκευή 19  Νοεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID 19

Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 55254/ ΦΕΚ, τ. β’ 4187/10.9.2021 « Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους – τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους.»

 Περίπτωση μαθητή/τριας με  επιβεβαιωμένο κρούσμα  COVID-19 

( με θετικό rapid test)

Ο/Η μαθητής/τρια που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 πρέπει να απομακρυνθεί από το σχολείο και να παραμείνει σε απομόνωση για τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες. Ο μαθητής/τρια μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την παρέλευση τουλάχιστον δέκα (10) ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων και την πάροδο τριών (3) εικοσιτετραώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επάνοδο στο σχολείο των επιβεβαιωμένων περιστατικών δεν απαιτείται η διενέργεια νέου τεστ και δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση στο σχολείο ιατρικής βεβαίωσης.

Περίπτωση  στενής επαφής μαθητή/τριας με επιβεβαιωμένου κρούσματος ατόμου

με το οποίο διαβιούν κάτω από την ίδια στέγη.

Ανεμβολίαστοι μαθητές χωρίς ιστορικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο, που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος ατόμου με το οποίο διαβιούν κάτω από την ίδια στέγη, λόγω της συνεχιζόμενης και υψηλού κινδύνου έκθεσης, θα πρέπει να ακολουθούν τη διαδικασία της δεκαήμερης απομόνωσης από την τελευταία επαφή με το κρούσμα και επιστροφή στις σχολικές δραστηριότητες την εντέκατη ημέρα, εφόσον παραμένουν ασυμπτωματικοί, και με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test ή μοριακό τεστ PCR τη δέκατη ημέρα.

  • Εάν το τεστ είναι αρνητικό γίνεται άρση της απομόνωσης αλλά τα άτομα οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας και να παρακολουθούν την υγεία τους για εμφάνιση συμπτωμάτων μέχρι και την ολοκλήρωση των δεκατεσσάρων ημερών.
  • Εάν το τεστ είναι θετικό ακολουθείται το ισχύον πρωτόκολλο για την απομόνωση των κρουσμάτων COVID-19 χωρίς να απαιτείται επανάληψη του τεστ.

Περίπτωση στενής επαφής επιβεβαιωμένου κρούσματος

εντός σχολικού τμήματος

α) Εάν πρόκειται για ανεμβολίαστους μαθητές/τριες ή άτομα χωρίς ιστορικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο, υποβάλλονται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, επιπλέον των δύο (2) υποχρεωτικών προληπτικών συστηματικών ελέγχων ανά εβδομάδα (αυτοδιαγνωστικών στην περίπτωση των μαθητών/τριών), σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο με ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), που θα παρέχεται χωρίς κόστος, σε δημόσιους φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δύο (2) φορές στο διάστημα των επτά (7) ημερών μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα. Διευκρινίζεται ότι αποδεκτά είναι και τα rapid test που μπορεί να πραγματοποιηθούν ιδία δαπάνη σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Ειδικότερα:

Την ημέρα 0 έως 1 καθώς και την ημέρα 7 μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα θα διενεργούνται τα επιπρόσθετα του συστηματικού ελέγχου rapid test. Τις ημέρες 3 και 5, οι μεν ανεμβολίαστοι μαθητές/τριες θα υποβάλλονται στον τακτικό τους αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test).

β) Εάν πρόκειται για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες εντός του τελευταίου εξαμήνου μαθητές/τριες ή μέλη του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού, υποβάλλονται σε προληπτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), δύο (2) φορές και ειδικότερα, την ημέρα 0 έως 1 και την ημέρα 7 μετά την τελευταία επαφή με το κρούσμα. Μετά την πάροδο της επταήμερης περιόδου παρακολούθησης με τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, τα άτομα που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία των στενών επαφών, εφόσον παραμένουν ασυμπτωματικά και έχουν αρνητικά αποτελέσματα στα τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί, δε χρειάζεται να υποβληθούν περαιτέρω σε κάποια μορφή συστηματικού προληπτικού διαγνωστικού ελέγχου.

Περίπτωση  κοντινής θέσης  εντός σχολικού τμήματος

Πλαϊνό θρανίο  σε διπλανή θέση ή στην αντίστοιχη θέση της μπροστινής ή πίσω σειράς από τη θέση του επιβεβαιωμένου κρούσματος εντός της σχολικής τάξης, θα πρέπει να υποβάλλονται σε rapid test τις ημέρες 0 έως 1 και 7, από την τελευταία επαφή με το κρούσμα καθώς και σε self test καθημερινά στο μεσοδιάστημα μεταξύ των rapid test.

 

 

Δευτέρα   8  Νοεμβρίου 2021

  • Νέα εργασία των μαθητών και μαθητριών του Γ2.  Πατήστε εδώ.

 

Πέμπτη   4  Νοεμβρίου 2021

  • Νέα εργασία των μαθητών και μαθητριών της Δ΄τάξης.  Πατήστε εδώ

 

Δευτέρα  1 Νοεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, οι μαθητές/τριες, το εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και άλλα πρόσωπα που ως επισκέπτες εισέρχονται στο χώρο του σχολείου θα πρέπει να υποβάλουν στην πλατφόρμα edupass.gov.gr τη δήλωση τους, αφού πρώτα έχουν διενεργήσει το self test για τους μαθητές και rapid test οι επισκέπτες στη σχολική μονάδα καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Όσοι έχουν εμβολιασθεί, καθώς επίσης και όσοι έχουν νοσήσει θα υποβάλλουν στην πλατφόρμα αντίστοιχα το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Προσοχή το πιστοποιητικό νόσησης ισχύει μόνο για έξι μήνες.  Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποστείλουν στη θυρίδα της σχολικής μονάδας το αποτέλεσμα (αρνητικό ή θετικό). Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Σε περίπτωση που οι υπόχρεοι (δηλαδή μαθητές, εκπαιδευτικοί, κ.λ.π.) έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, η δήλωση πρέπει να γίνει μία μόνο φορά.

Η ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣIA

1. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self test) διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή.

2. Στη συνέχεια, ΟΛΟΙ οι γονείς των μαθητών οφείλουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr. Ο γονέας μπορεί να συνδεθεί στην πλατφόρμα, είτε με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, είτε με τους κωδικούς των συστημάτων ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) των πιστωτικών ιδρυμάτων. Όταν πιστοποιηθεί, θα του ζητηθεί ο ΑΜΚΑ.

3. Κατόπιν εκτυπώνουν την σχολική κάρτα, η οποία εκδίδεται από την πλατφόρμα edupass.gov.gr, την οποία οι μαθητές οφείλουν να φέρουν μαζί τους και να την επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους.

4. Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει εκτυπωτή, θα προσκομίζει χειρόγραφη κάρτα.

5. Το αποτέλεσμα του self test θα πρέπει πάντα να δηλώνεται ηλεκτρονικά.

Για οποιαδήποτε νέα πληροφορία θα ενημερωθείτε άμεσα.

Ο ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΑΝΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΓΑΛΑΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Τετάρτη  27 Οκτωβρίου 2021

  • Νέα εργασία των μαθητών του Γ2.  Πατήστε εδώ.

 

Τρίτη  26 Οκτωβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου  θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής γιορτής  της  28ης Οκτωβρίου, εντός των τμημάτων, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο 8.15 και θα αποχωρήσουν στις 9.40. Παρακαλούμε πολύ να προσέλθουν όλοι οι μαθητές.

Το  Ολοήμερο ( πρωινή ζώνη – απογευματινή ζώνη) δε θα λειτουργήσει.

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στην παρέλαση θα προσέλθουν στο σχολείο στις 10.15.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ειδοποίηση από τον Δήμο Περιστερίου σχετικά με την κατάθεση στεφάνων.

                                                                                                         Ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Αγαπητοί γονείς
Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα θα πρέπει όλοι οι μαθητές να φέρουν τη βεβαίωση του αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό που έκαναν την Παρασκευή.
Την Τρίτη επίσης θα προσκομίσουν στο σχολείο, όπως κάθε Τρίτη, τη βεβαίωση αρνητικού τεστ που θα κάνουν τη Δευτέρα.
Επίσης παρακαλούμε πολύ όλους σας να υπογράψετε την υπεύθυνη δήλωση για τα σχολικά γεύματα και να την προσκομίσουν οι μαθητές τη Δευτέρα, για να ενημερώσουμε τη Δ/νση και να ξεκινήσουν άμεσα τα σχολικά γεύματα.
Τέλος παρακαλούμε όσοι από τους γονείς  δεν έχουν δηλώσει το mail τους να μας το γνωστοποιήσουν για να μπορούμε να  έχουμε έναν ακόμη  δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους.

 

Πέμπτη  14  Οκτωβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που είχε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία περί έντασης των καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Αττική.

Η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

 

Παρασκευή  8  Οκτωβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/10/2021

Α1 Δε λειτουργεί το τμήμα
Α2 Αποχώρηση μαθητών/τριών στις 12:25
Β1 Αποχώρηση μαθητών/τριών στις 12:25
Β2 Δε λειτουργεί το τμήμα
Γ1 Δε λειτουργεί το τμήμα
Γ2 Δε λειτουργεί το τμήμα
Δ Δε λειτουργεί το τμήμα
Ε1 Αποχώρηση μαθητών/τριών στις 11:30
Ε2 Αποχώρηση μαθητών/τριών στις 12:25
ΣΤ1 Δε λειτουργεί το τμήμα
ΣΤ2 Προσέλευση μαθητών/τριών  στις 9:00

Αποχώρηση μαθητών/τριών στις 12:25       

ΟΛΟΗΜΕΡΟ 1.  Λειτουργεί το 1ο  τμήμα με αποχώρηση μαθητών/τριών στις 15:00.

2.  Λειτουργεί το 3ο  τμήμα με αποχώρηση μαθητών/τριών στις 16:00, που φοιτούν οι μαθητές/τριες Δ-Ε-ΣΤ  τάξεων.

3.  Δε λειτουργεί το 2ο τμήμα των 16:00, που φοιτούν οι μαθητές/τριες Α-Β-Γ  τάξεων.

 

Δευτέρα  4 Οκτωβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι  από αύριο  Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021,  όλα τα τμήματα του Ολοήμερου θα λειτουργήσουν κανονικά.

  Η διεύθυνση του σχολείου

  • Νέα εργασία των μαθητών του Γ2.  Πατήστε εδώ.

 

Κυριακή   3 Οκτωβρίου 2021

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 4/10/2021 το 2ο τμήμα του Ολοήμερου στο οποίο φοιτούν οι μαθητές των Α΄, Β΄, και Γ΄ τάξεων και αποχωρεί στις 16.00 δε θα λειτουργήσει, λόγω άδειας της υπεύθυνης εκπαιδευτικού. Οι μαθητές θα αποχωρήσουν στις 13.15.

 

Τρίτη  28 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα εργασία των μαθητών του Γ2.  Πατήστε εδώ.

 

Παρασκευή  24 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών που μέχρι σήμερα δεν έχουν αποκτήσει λογαριασμό χρήστη στο ΠΣΔ (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο)

  • Δημιουργία λογαριασμού μαθητή από τον γονέα ή κηδεμόνα
  • Η εγγραφή γίνεται από τη σελίδα https://register.sch.gr/students   Στην ίδια σελίδα μπορεί αν φτάσει κάποιος από την πύλη του ΠΣΔ www.sch.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο «Εγγραφή».
  • Η εγγραφή γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή/τριας. Στη σελίδα υπάρχουν σχετικές οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε η εγγραφή να είναι επιτυχής. Δείτε αναλυτικά τον οδηγό έγγραφής: https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf
  • Απαιτείται η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου του μαθητή. Στους γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών των Νηπιαγωγείων και των Α’ και Β’ Τάξεων Δημοτικού Σχολείου, Α Γυμνασίου και Α Λυκείου το σχολείο μπορεί να φροντίσει για την γνωστοποίηση του Αριθμού Μητρώου των αντίστοιχων μαθητών. Για μαθητές μεγαλύτερων τάξεων ο αριθμός αυτός αναγράφεται στους Ελέγχους Προόδου των μαθητών του προηγούμενου έτους.
  • Συνιστούμε στον γονέα/κηδεμόνα την αναγκαιότητα ορθής αναγραφής της διεύθυνσης email του καθώς επίσης και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας θα αποσταλεί  email με τα στοιχεία εγγραφής στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας στην ηλεκτρονική αίτηση.
  • Αν υπάρχει αδυναμία δημιουργίας του λογαριασμού από τον κηδεμόνα του μαθητή παρακαλώ συμπληρώστε το έντυπο συναίνεσης κηδεμόνα και θα δημιουργήσει το λογαριασμό το σχολείο.  Έντυπο γονικής συγκατάθεσης  εδώ
  • Αν πάλι έχετε ήδη λογαριασμό στο ΠΣΔ δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα

 

Τρίτη  21 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Αγαπητοί γονείς,

Το  Ολοήμερο θα λειτουργήσει από την Πέμπτη 23/9/2021  και το 3ο τμήμα που αποχωρεί στις 16.00 και περιλαμβάνει τις τάξεις Δ΄, Ε΄και ΣΤ.

Επομένως από την Πέμπτη θα λειτουργήσουν όλα τα τμήματα του Ολοήμερου εκτός  από το τμήμα που αποχωρεί στις 15.00

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Δευτέρα  20 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Αγαπητοί γονείς,

Το  Ολοήμερο θα λειτουργήσει την Τετάρτη 22/9/2021  ως εξής:

  • Η πρωινή ζώνη με προσέλευση των μαθητών 7:00 π. μ. -7:15π.μ.
  • Το 1ο τμήμα του Ολοήμερου που αποχωρεί στις 16:00 και περιλαμβάνει τους μαθητές Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποχωρούν στις 16:00.

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Παρασκευή  17 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

  • Από τη Δευτέρα όλα τα τμήματα του σχολείου, συμπεριλαμβανομένης και της Α΄ τάξης θα αποχωρούν στις  13:15 .

              Οι μαθητές θα εισέρχονται στο σχολείο και θα εξέρχονται από τις δύο  εισόδους – εξόδους λόγω της πανδημίας. Όλοι οι μαθητές της Α΄ πτέρυγας θα εισέρχονται από την κεντρική είσοδο, ενώ οι μαθητές της Β΄ πτέρυγας θα εισέρχονται από τη νοτιοδυτική είσοδο. Τα αδέλφια θα εισέρχονται από μία είσοδο.

  • Τα self test από την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα  και Πέμπτη και θα προσκομίζεται στο σχολείο η βεβαίωση κάθε Τρίτη και  Παρασκευή.

Προσοχή: Όλοι οι μαθητές θα φορούν σε όλους τους χώρους του σχολείου μάσκες

 

                                                   Η διεύθυνση του σχολείου

 

Τρίτη  14 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλα τα τμήματα του σχολείου, πλην της Α΄ τάξης θα αποχωρήσουν στις  13:15 .

        Η Α΄τάξη θα σχολάσει 11:30′ όλη την πρώτη εβδομάδα 

  •  Οι μαθητές θα εισέρχονται στο σχολείο και θα εξέρχονται από τις δύο  εισόδους – εξόδους  για λόγους ασφαλείας.  Όλοι οι μαθητές της Α΄ πτέρυγας θα εισέρχονται από την κεντρική είσοδο, ενώ οι μαθητές της Β΄ πτέρυγας θα εισέρχονται από τη νοτιοδυτική είσοδο. Τα αδέλφια θα εισέρχονται από μία είσοδο.
  • Τα self test για αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη και θα προσκομισθεί στο σχολείο η βεβαίωση την Πέμπτη.

Από την επόμενη εβδομάδα  θα προσκομίζονται στο σχολείο οι βεβαιώσεις κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

 Προσοχή: Όλοι οι μαθητές θα φορούν σε όλους τους χώρους του σχολείου μάσκες.

 

Η διεύθυνση του σχολείου

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Όλα τα τμήματα του σχολείου, πλην της Α΄τάξης θα αποχωρήσουν στις  13:15′ . Η Α΄τάξη θα σχολάσει 11:30′.             

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοινώνει:

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες ως εξής:

  • οι μαθητές με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο,
  • οι εκπαιδευτικοί με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

Περισσότερες πληροφορίες : 3-9-21 Ασφαλές άνοιγμα των σχολείων για το έτος 2021-2022 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘ΄ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

 

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ  13/9/21

 Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Σας ενημερώνουμε ότι  ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2021-22  θα τελεστεί στις 8:30 π.μ. και όλοι οι μαθητές θα σχολάσουν στις 10:00 π.μ.

 Οι μαθητές θα φέρουν μαζί τους σχολική τσάντα για την παραλαβή των βιβλίων και θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα, ενώ θα έχουν μαζί τους τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) 24 ωρών ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου.

Η προσέλευση – αποχώρηση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί από τις δύο εισόδους – εξόδους του σχολείου μας.

Η είσοδος των γονέων στο σχολείο δεν επιτρέπεται.

Κατ΄εξαίρεση, για τους μαθητές της Α’ τάξης επιτρέπεται η είσοδος μόνο ενός συνοδού και σύμφωνα με τις οδηγίες των εκπαιδευτικών. Οι μαθητές της Α’ θα εισέλθουν όλοι από την κεντρική είσοδο.

 

 

 ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

 

Signs by Miguel E. on Dribbble in 2020 | Medical illustration, Mask, Idea creativas

THΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΗ 24ΩΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

10306

 

Pin on GIFS

Κ Α Λ Ο   Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι ! !

 

Από που πήρε το όνομά του ο ΙΟΥΝΙΟΣ | Newspepper

7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας – Ακρίτα 118 & Κρήτης, Καλαμάτα, 24132 .Τηλ και Fax :2721084470 Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Επίδομα ΚΕΑ

Οι γονείς που δικαιούνται το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) παρακαλούνται να περάσουν από το σχολείο μέχρι και την Τετάρτη 30/6 για να παραλάβουν τη βεβαίωση φοίτησης του παιδιού τους. 

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

  • Την Παρασκευή 25/6 κλείνει το σχολείο για τις καλοκαιρινές διακοπές.  Οι γονείς θα προσέλθουν στο σχολείο τις προκαθορισμένες ώρες που τους έχουν υποδείξει οι εκπαιδευτικοί των τάξεών τους για να παραλάβουν τους Τίτλους Σπουδών και τους ελέγχους Γ΄ τριμήνου και να ενημερωθούν για τα παιδιά τους.
  • ΕΓΓΡΑΦΕΣ_ΜΑΘΗΤΩΝ_ΣΤΑ ΓΕΕΛ-ΓΣΙΑ & ΓΕΕΛ_2021-2022

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Με πολλή χαρά και περηφάνια μάθαμε ότι οι ζωγραφιές με θέμα το 1821 τριών παιδιών από το σχολείο μας στολίζουν την πλατεία απέναντι από τον ΟΤΕ.  Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, η Μαντώ Μαυρογένους, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και ο Οδυσσέας Ανδρούτσος έγιναν πηγή έμπνευσης.

Ας δώσουμε, λοιπόν, συγχαρητήρια στην Αμαρυλλίς Κ., στην Κατερίνα Φ. στον Χαράλαμπο Κ. και στον Δημήτρη Μ.! Μπράβο, παιδιά!

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

 

 

 

Pin by Anastasia Fox on mhnes | Neon, Neon signs, Gif

 Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Garfield GIF on GIFER - by Akinogul

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

 

ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ Δ ΤΑΞΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Παρακαλούνται οι γονείς της Δ τάξης (Δ1 και Δ2) να εκτυπώσουν και να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση για την Δεύτερη Ξένη Γλώσσα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους στην Ε τάξη.  Η δήλωση να επιστραφεί στους δασκάλους κ. Αντωνία και κ. Δημήτρη μέχρι τη Δευτέρα 31/5.  Εκτυπώστε εδώ: ΥΠ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΞΓ

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Σας ανακοινώνουμε ότι όλες οι τάξεις του σχολείου θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά εκτός από το τμήμα Δ1 και το τμήμα του Ολοήμερου που σχολάει στις 4:00 μ.μ. για τους μαθητές των Δ, Ε, Στ τάξεων.  Οι μαθητές του Δ1 από Δευτέρα 24/5 έως και Παρασκευή 29/5 θα κάνουν τηλεκπαίδευση από το σπίτι με τον δάσκαλό τους.  Οι μαθητές που παρακολουθούν το τμήμα του ολοήμερου μέχρι τις 4:00 από τις Δ, Ε, Στ τάξεις θα παραμείνουν στο σπίτι τους μέχρι τις 29/5 και δεν θα προσέρχονται στο σχολείο από αύριο ούτε στο πρωινό πρόγραμμα.

Τα τμήματα του ολοήμερου μέχρι τις 4:00 με την κ. Μαρία και των 3:00 θα λειτουργήσουν κανονικά.

Για περαιτέρω αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα θα ειδοποιούνται οι γονείς στα email τους.

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

SELF TEST

Από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιούν self test  μία μόνο φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα.  Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν την προσέλευση στο σχολείο και το αποτέλεσμα πρέπει να δηλώνεται στην πλατφόρμα απαραιτήτως.  Σύμφωνα με τις οδηγίες οι μαθητές πρέπει να φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στους δασκάλους τους την πρώτη ώρα του μαθήματος. Οι μαθητές που δεν θα έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ θα παραλαμβάνονται από τους γονείς τους και θα παίρνουν απουσία. 

Οι γονείς που δεν διαθέτουν εκτυπωτή μπορούν να προσκομίσουν τη χειρόγραφη βεβαίωση αφού πρώτα δηλώσουν στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ.  Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

⭐Attention All Parents⭐ | 

  • Από σήμερα 10/5 αρχίζει πάλι η διανομή των σχολικών γευμάτων σε όλους τους μαθητές.  Διαβάστε το εβδομαδιαίο μενού γευμάτων για τον μήνα Μάιο εδώ: ΜΕΝΟΥ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΜΑΪΟΥ

 

 

 

  • Ο Δήμος Περιστερίου καλεί όλους τους μαθητές των δημοτικών σχολείων να πάρουν μέρος στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.  Ο διαγωνισμός θα γίνει διαδικτυακά.  Διαβάστε τις οδηγίες και δηλώστε συμμετοχή εδώ: ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

(οδηγίες για τα self test)

(πατήστε επάνω στην εικόνα ή τον τίτλο)

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Γιορτή της μητέρας:.Eντυπωσιακές κινούμενες εικόνες.(gif).....giortazo.gr - Giortazo.gr

Οι μαθητές του Δ2 και η δασκάλα τους κ. Αντωνία εύχονται σε όλες τις μανούλες Χρόνια Πολλά! Πατήστε εδώ για να δείτε τις πανέμορφες εργασίες τους.

 

 

 

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 12ου ΔΣ εύχονται σε όλους Καλό Πάσχα!
Greece Greek GIF by Vimodji - Find & Share on GIPHY

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Για τους γονείς της ΣΤ τάξης

Οι γονείς της ΣΤ τάξης που ενδιαφέρονται για τις εγγραφές των μαθητών στην Α τάξη Γυμνασίου των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων μπορούν να πληροφορηθούν τη διαδικασία στα παρακάτω έγγραφα:

 

 

 

 

 

 

 

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

  • Ψυχολογική υποστήριξη από γονείς προς τα παιδιά τους: 

Συζητώντας και στηρίζοντας τα παιδιά και τους εφήβους για τον Covid-19.  Χρήσιμες επισημάνσεις για γονείς. Από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Πατήστε εδώ.

 

  • Οι μαθητές του Δ2 μας προτείνουν πασχαλινά αυγά για στόλισμα. Πατήστε εδώ.

 

 

 

 

 

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Οι μαθητές του Δ2 ετοίμασαν ένα ολόκληρο βιβλίο με εργασίες, παιχνίδια, βίντεο, τραγούδια, ποίηση.  Για να δείτε τα “Παιδικά Φτερουγίσματα” πατήστε εδώ.

 

 

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Στη σελίδα του Δ2 θα βρείτε το βιβλίο “Βαδίζοντας προς την Ανάσταση“.  Ένα οδοιπορικό από την Καθαρά Δευτέρα ως την Ανάσταση του Κυρίου.  Θα διαβάσετε για τα γεγονότα της Μ. Εβδομάδας, θα γνωρίσετε τα ήθη και έθιμα του Πάσχα, θα δείτε βίντεο και θα παίξετε παιχνίδια.  Πατήστε εδώ.

 

 

 

Άντα Λεούση / Anta Leousi: ΔΙΔΥΜΟΙ 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ | forkeratea.com

 Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

afisa 10306, Ενημερωτικό γράμμα για την γραμμή 10306

 

 

 

 

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, 21 Μαρτίου 2021 – Κατεβάστε ελεύθερα 15 ποιητικές συλλογές

Κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.  Εδώ μπορείτε να βρείτε δωρεάν ποιητικές συλλογές σε ηλεκτρονική μορφή.  Οι μαθητές του Δ2 δεν ξέχασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και έφτιαξαν ένα εξαιρετικό αφιέρωμα με τα δικά τους ποιήματα!  Πατήστε εδώ.

 

 

 

 

 

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου

 

 

 

Tρίτη 23 Μαρτίου 2021

Οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου σύμφωνα με την εγκύκλιο: Εκδηλώσεις για την Επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου – σχολικό έτος 2020-21

 

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

 

 

 

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ1 τάξης του Δ.Σ. Αγίας Μαρίνας Λέρου δημιούργησαν την ταινία μικρού μήκους ” Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν..” με σκοπό να τιμήσουν την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση του 1821.

 

 

 

 

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2021

Αναστολή λειτουργίας Σχολικών Μονάδων και Οδηγίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

 

 

 

 

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Καθαρά Δευτέρα, η αρχή της Μεγάλης Σαρακοστής.  Οι μαθητές του Δ2 και η δασκάλας τους κ. Αντωνία μας παρουσιάζουν την εργασία τους με παιχνίδια, κατασκευές, ζωγραφιές.  Πατήστε εδώ.

 

 

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Ενημέρωση Σχολείων και Γονέων-Γραμμή 10306

 

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την 6η Μαρτίου πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

 

 

 

 

 

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Στη σελίδα των μαθητών του Δ2 και της δασκάλας τους κ. Αντωνίας θα βρείτε ένα μεγάλο αφιέρωμα για το 1821.  Πατήστε εδώ.

 

 

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

 

Οι εγγραφές των μαθητών για την Α΄τάξη του Δημοτικού σχολείου αρχίζουν 1/3 και διαρκούν έως και 20/3/21.  Για όλες τις πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

 

 

 Tετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Αγαπητοί γονείς, από αύριο Πέμπτη 11/2 αρχίζει η τηλεκπαίδευση των μαθητών.

Τα μαθήματα θα αρχίζουν 2:10 μ.μ έως 5:20 μ.μ. Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων θα

επικοινωνήσουν μαζί σας.  Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα είναι το ίδιο όπως

την προηγούμενη φορά.  Το σχολείο θα είναι ανοιχτό καθημερινά από 9-1:30 μ.μ.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά με το σχολείο.

 

 

 

 

 

 

 

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Διαβάστε την απόφαση του ΥΠΑΙΘ και ΥΠΥγείας για τη δικαιολόγηση απουσιών των μαθητών κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας:

ΦΕΚ_ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Νέα εργασία των μαθητών του Δ2.  Πατήστε εδώ.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Μάθημα Ιστορίας για τα αρχαία χρόνια της Δ2.  Πατήστε εδώ.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Breakfast/Lunch Menu - P.S. 380

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ_ΜΕΝΟΥ

 

 

 

 

 

 

Ιανουάριος: λαογραφία - παροιμίες- έθιμα - τραγούδια - Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ®

Καλή Χρονιά!

 

Αποτέλεσμα εικόνας για photos news gif Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

treis.jpg

Οι Τρεις Ιεράρχες

Το Σάββατο 30/1 εορτάζουμε και τιμούμε τους Τρείς Ιεράρχες.  Οι Τρεις Ιεράρχες είναι οι προστάτες των γραμμάτων και της παιδείας, γιαυτό θεωρείται η γιορτή των μαθητών, των δασκάλων και των σχολείων.  Σήμερα Παρασκευή 29/1 όλα τα σχολεία θα αφιερώσουν 2 ώρες διδασκαλίας από το ημερήσιο πρόγραμμά τους σε εκδηλώσεις που τιμούν την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ: Φ1/6883/ΓΔ4/21-1-2021 του Υπουργείου Παιδείας.  Σύμφωνα με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του 12ου ΔΣ δεν θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός μαθητών στον ιερό ναό.  Τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά σήμερα Παρασκευή 29/1 και η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο θα λειτουργήσουν κανονικά.

Παρουσίαση για τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών μπορείτε να δείτε εδώ.

 

 

 

 

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Νέα εργασία των μαθητών του Δ2.  Πατήστε εδώ 

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Εθνικός Διατροφικός Οδηγός για βρέφη, παιδιά και εφήβους (από το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής)

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Breakfast/Lunch Menu - P.S. 380

MENOY ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 ανοίγουν και πάλι τα σχολεία και αρχίζουν τα μαθήματα δια ζώσης κανονικά.  Το σχολείο θα λειτουργεί καθημερινά από 8:15 π.μ. έως και 1:15 μ.μ.  Η πρωινή ζώνη (7-8) και το ολοήμερο πρόγραμμα (1:15 -4:15) θα λειτουργήσουν κανονικά μόνο για τους εγγεγραμμένους μαθητές.  Στα πλαίσια λήψης μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, παρακαλούνται οι γονείς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στο σχολείο: να μην συγχρωτίζονται, να μην παραμένουν στην εξώπορτα του σχολείου, να διατηρούν τις αποστάσεις, να φορούν υποχρεωτικά μάσκες και να αποχωρούν αμέσως όταν παραλαμβάνουν ή παραδίδουν τα παιδιά τους στο σχολείο.  Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας και στους μαθητές σε όλους τους χώρους του σχολείου και στη διάρκεια των διαλειμμάτων.  Για τον λόγο αυτό οι μαθητές πρέπει να φοράνε τη μάσκα τους και να φέρουν στην τσάντα τους εφεδρικές μάσκες.

Η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται από τις δύο διαφορετικές εισόδους του σχολείου.  Όσοι μαθητές αποχωρούν το μεσημέρι από την είσοδο στον πεζόδρομο της Μ. Αλεξάνδρου, θα προσέρχονται και το πρωί από την ίδια είσοδο.

Τη Δευτέρα 11/1 θα αρχίσει πάλι και η διανομή των σχολικών γευμάτων για όλους τους μαθητές.

Για περισσότερες πληροφορίες και για οτιδήποτε χρειάζεστε παρακαλείσθε να στέλνετε το αίτημά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου: mail@12dim-perist.att.sch.gr

Το έντυπο μετακίνησης μαθητή θα διανεμηθεί τη Δευτέρα 11/1 σε όλους τους μαθητές με την υπογραφή της Διευθύντριας.  Οι γονείς μπορεί να προσέλθουν το πρωί με τον κωδικό 4 στο 13033.

 

Η Διεύθυνση του 12ου ΔΣ Περιστερίου

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Ιστορίες για τα παιδιά την εποχή του κορονοϊού 

Παιδικό ηλεκτρονικό βιβλίο με ιστορίες για τον κορονοϊό που επιμελήθηκε το ΙΕΘΣ (Ινστιτούτο Έρευνας & Θεραπείας της Συμπεριφοράς).  Πατήστε εδώ.

What Is Social Distancing?

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Ανταλλάξτε χριστουγεννιάτικες ευχές με συμμαθητές και δασκάλους σας.  Πατήστε εδώ.

▷ Merry Christmas: Animated Images, Gifs, Pictures & Animations - 100% FREE!

 Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Οι μαθητές του Δ2 σας στέλνουν τις χριστουγεννιάτικες ευχές τους εδώ.

Merry Christmas Gif 2020: Merry Christmas best animated gif greetings

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Έλεγχοι Α΄ τριμήνου

Αγαπητοί γονείς, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 θα σταλούν στις ηλεκτρονικές σας διευθύνσεις οι έλεγχοι του Α΄ τριμήνου όλων των μαθητών της Γ, Δ, Ε, ΣΤ τάξης. Για τους γονείς της Α και Β τάξης θα γίνει τηλεφωνική ενημέρωση κατόπιν συνεννόησης με τους δασκάλους των τάξεων.

Christmas tree GIF on GIFER - by Ishnlen

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Χριστουγεννιάτικα νέα για το σχολείο μας! 

Στο φετινό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Δήμου Περιστερίου βραβεύτηκε η ζωγραφιά της μαθήτριας Μαρίλιας Κ. που φοιτά στη Γ΄ τάξη του σχολείου μας.  Εδώ βλέπουμε τη χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά της μαθήτριάς μας που έχει αναρτηθεί στα ειδικά πλαίσια στην πλατεία του Δήμου.  Μπράβο Μαρίλια, συγχαρητήρια!!

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

 

  • Πρόσκληση για εκπαιδευτικούς και γονείς σε ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση που οργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ 14-12-2020 (3) (1)_signed

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Οι μαθητές του Δ2 μας προτείνουν χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για να φτάσουμε μέχρι τις γιορτές!!  Πατήστε εδώ.

 

 

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ_ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ WEBEX

 

 

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Μάθημα Αγωγής Υγείας

Μάθημα Αγωγής Υγείας από τη σχολική νοσηλεύτρια κ. Βασιλική έχει αναρτηθεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.  Οι μαθητές μπορούν να ακολουθήσουν την εξής διαδρομή για να δουν το μάθημα: Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο- Είσοδος στην η- τάξη με λογαριασμό του ΠΣΔ- Γράφουμε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πατάμε σύνδεση, έπειτα κάνουμε κλικ στο κουτάκι πάνω δεξιά εγγραφή στο μάθημα και επιλέγουμε το μάθημα Αγωγή Υγείας

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σύντομος οδηγός για την είσοδο των μαθητών στην ψηφιακή τάξη: ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ

 

 

 

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Αγαπητοί γονείς, από Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 αρχίζει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τα Δημοτικά Σχολεία. Μέχρι τότε οι εκπαιδευτικοί όλων των τάξεων θα επικοινωνήσουν μαζί σας και θα σας ενημερώσουν για τον τρόπο που θα συνδέεστε και θα γίνεται το μάθημα (μέσω webex).
Τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά από 2:10 μ.μ. έως και 5:20 μ.μ. Το κάθε μάθημα θα διαρκεί 30΄και θα ακολουθεί ένα διάλειμμα 10΄.
Το καθημερινό πρόγραμμα των μαθημάτων θα είναι ίδιο με αυτό που εφαρμοζόταν στο σχολείο εκτός από την 6η ώρα που έχει αφαιρεθεί. Δηλαδή οι μαθητές θα έχουν καθημερινά 5 ώρες μάθημα.

Περισσότερες λεπτομέρειες και οδηγίες θα σας στείλουν οι εκπαιδευτικοί. Την πρώτη εβδομάδα που είναι χρόνος προσαρμογής, οργάνωσης και συντονισμού θα είναι λίγο δύσκολο για όλους μας αυτό το εγχείρημα.

Ζητάμε από όλους υπομονή και κατανόηση γιατί όλοι οι εκπαιδευτικοί καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στα νέα δεδομένα.

Καλή αρχή και δύναμη σε όλους.
Η Διευθύντρια του 12ου ΔΣ Περιστερίου

 

 

 

 

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Ο Δήμος Περιστερίου μας έστειλε την αφίσα του για τον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα: “Περιστέρι πολλών αστέρων, πόλη αισιοδοξίας, αγάπης, ομορφιάς”.  Ο διαγωνισμός θα γίνει ηλεκτρονικά.

 

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

  • Οι μαθητές του Δ2 και η δασκάλα τους κ. Αντωνία σας παρουσιάζουν την 1η δραστηριότητα από ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται στην τάξη. Πατήστε εδώ.

 

 

 

 

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι δόθηκαν από το σχολείο σε κάθε μαθητή οι βεβαιώσεις μετακίνησης ανηλίκου προς και από το σχολείο. Οι γονείς θα συμπληρώσετε την οδό κατοικίας και τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης από το σχολείο του μαθητή. Θα βρείτε τη βεβαίωση μετακίνησης μέσα στη σχολική τσάντα του κάθε μαθητή.
Η Διευθύντρια του 12ου ΔΣ Περιστερίου

 

 

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Greek Salad Sticker by nirmarx for iOS & Android | GIPHY

Αγαπητοί γονείς,

  • πατήστε εδώ ΜΕΝΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ να ενημερωθείτε για το μενού των σχολικών γευμάτων του Νοεμβρίου.

 

Mask Eva Sticker by Evacomics for iOS & Android | GIPHY

 

 

 

 

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση προς όλους τους γονείς:

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική και στα διαλείμματα.  Διαβάστε αναλυτικά τις οδηγίες εδώ: ΦΕΚ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ

Οκτώβριος με κινούμενο πλαίσιο

 Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Νέα εργασία των μαθητών του Δ2 για την προπαίδεια. Πατήστε εδώ.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Φύλλα εργασίας, ποιήματα και κατασκευές για την επέτειο του ΟΧΙ. - Kindergarten Stories

  • Ο Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου θα γίνει την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 από 8:15 π.μ. έως 9:40 π.μ. Οι γονείς θα παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο στις 9:40 π.μ.  Διαβάστε αναλυτικά εδώ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  • Παιχνίδια με την προπαίδεια για τους μαθητές του Δ2.  Πατήστε εδώ.

 

The Macedonian Struggle O Μακεδονικός Αγώνας | Greek flag, Greek independence, Greece

 

 

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Μόνο για τους γονείς της Β2, Γ, Ε2 και ΣΤ τάξης

Αγαπητοί γονείς, μόνο για τους μαθητές των Β2, Γ, Ε2 και ΣΤ τάξεων, από τη Δευτέρα 19/10 η αποχώρηση στο σχόλασμα των μαθητών 1:15 μ.μ. θα γίνεται από την πλαϊνή εξώπορτα επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου στον πεζόδρομο.  Η χρήση της εξώπορτας είναι δοκιμαστική μέχρι να βεβαιωθούμε ότι είναι ασφαλής για τους μαθητές.  Θα σας ειδοποιήσουμε εκ νέου για τη συνέχιση ή όχι της χρήσης της.  Τα αδέρφια των μαθητών των Β2, Γ, Ε2 και ΣΤ τάξεων που φοιτούν σε άλλες τάξεις σε συνεννόηση με τους γονείς θα αποχωρούν μαζί από την εξώπορτα που εξυπηρετεί τους γονείς τους.

 

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία.

Η Διευθύντρια

 

 

 

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

  • Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης Ενηλίκων στην λήψη μέτρων προφύλαξης έναντι της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.  Διαβάστε εδώ: ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 θα λειτουργήσει το 3ο τμήμα του Ολοήμερου έως τις 4:00 μ.μ. μόνο για τους μαθητές της Δ, Ε, ΣΤ τάξης που έχουν ήδη εγγραφεί.   Η λειτουργία των άλλων δύο τμημάτων συνεχίζεται κανονικά.  Οι γονείς που επιθυμούν να διακόψουν τη φοίτηση των παιδιών τους από το ολοήμερο παρακαλούνται να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ και να την καταθέσουν στη διευθύντρια.  

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Οι μαθητές του Δ2 και η δασκάλα τους κ. Αντωνία έφτιαξαν τις πρώτες φθινοπωρινές τους δημιουργίες.  Για να τις δείτε πατήστε εδώ.

 

Σεπτέμβριος με κινούμενο πλαίσιο

Habits you need to teach your child in a COVID-19 world

Μαθαίνουμε Ασφαλείς

Αποτέλεσμα εικόνας για photos news gif Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Healthy School Lunch Ideas for Kindergarten | Healthy Height

Διαβάστε εδώ το καθημερινό μενού για τα σχολικά γεύματα: ΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ 2020_21

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Αγαπητοί γονείς,

από αύριο Τρίτη 29/9 θα λειτουργήσουν μόνο 2 τμήματα του Ολοήμερου:

  • το τμήμα των μαθητών που έχουν εγγραφεί έως τις 3:00 μ.μ.
  • και το τμήμα των μαθητών Α, Β και Γ που έχουν εγγραφεί έως τις 4:00 μ.μ.

Τα σχολικά γεύματα θα διανέμονται καθημερινά από αύριο στους μαθητές του σχολείου μας που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στα γεύματα.  Οι μαθητές μπορούν να φέρουν μαζί τους μια τσάντα για να μεταφέρουν το σχολικό γεύμα.

 

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

για τις εγγραφές στο Ολοήμερο, οι γονείς που δεν έχουν εγγράψει τα παιδιά τους στο Ολοήμερο και επιθυμούν να τα εγγράψουν μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι την Παρασκευή 25/9/20 στη Διευθύντρια του σχολείου. 

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  • Από την ερχόμενη Δευτέρα 21/9/20 και καθημερινά θα λειτουργεί η πρωινή ζώνη  7 π.μ. έως 8:00 π.μ. ΜΟΝΟ για τους μαθητές που έχουν εγγραφεί στην πρωινή ζώνη.
  • Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει όταν συμπληρωθούν τα κενά ειδικοτήτων και δασκάλων από το υπουργείο.
  • Οι γονείς που επιθυμούν να διαγράψουν τα παιδιά τους από το Ολοήμερο να συμπληρώσουν και να υπογράψουν Υπεύθυνη Δήλωση: ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ  στην οποία θα δηλώνουν ότι επιθυμούν να μη φοιτήσει το παιδί τους στο ολοήμερο πρόγραμμα και να την παραδώσουν στην Διευθύντρια.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ Α ΤΑΞΗΣ

Οι εκπαιδευτικοί της Α τάξης από αύριο θα δίνουν γραπτές οδηγίες στους μαθητές της Α τάξης μέσα στη σχολική τσάντα του κάθε παιδιού.  Για τις πρώτες ημέρες οι μαθητές να φέρουν στη τσάντα τους μόνο τα πρώτα τεύχη της Γλώσσας, των Μαθηματικών, ένα μπλοκ ζωγραφικής, μολύβια, χρώματα.  Αύριο 15/9 οι δάσκαλοι της Α τάξης θα δώσουν και φωτοτυπία με τα υλικά που θα αγοράσουν για την Α τάξη.  Παρακαλούμε να ελέγχετε καθημερινά τις τσάντες των μαθητών για οδηγίες που θα τους δίνονται.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/9/20

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες του Υπ. Παιδείας οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στις 8:15 π.μ.  Ο αγιασμός θα τελεστεί στις 11:00 π.μ. και όλοι οι μαθητές θα σχολάσουν στις 11:45 π.μ. Οι μαθητές θα φέρουν μαζί τους σχολική τσάντα για την παραλαβή των βιβλίων και θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα ενώ θα έχουν μαζί τους και ατομικό δοχείο με νερό.  Η είσοδος των γονέων στο σχολείο δεν επιτρέπεται.  Για τους μαθητές της Α΄ τάξης επιτρέπεται η είσοδος μόνο ενός συνοδού και με τις οδηγίες των εκπαιδευτικών.  

Το κυλικείο θα λειτουργήσει κανονικά. 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ 12ου ΔΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Αγαπητοί γονείς,

τα σχολικά γεύματα θα συνεχιστούν και για το σχολικό έτος 2020-2021.  Οι γονείς που επιθυμούν να λαμβάνουν τα παιδιά τους το καθημερινό σχολικό γεύμα παρακαλούνται να διαβάσουν το ενημερωτικό σημείωμα: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ να συμπληρώσουν την αίτηση που περιέχει και οι μαθητές να την παραδώσουν στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεών τους.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα δημοτικά σχολεία.  Πατήστε εδώ: COVID_δημοτικα_οδηγιες ΕΟΔΥ

 

 

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020.  Σύντομα θα ανακοινωθούν οι οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για μαθητές, γονείς και για την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο την ημέρα του αγιασμού.  Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχεται σε όλους τους μαθητές καλή σχολική χρονιά.  

 

 

 

 

 

 

 

Ιούλιος με κινούμενο πλαίσιο

Σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι!

Αποτέλεσμα εικόνας για photos news gif Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ Α ΤΑΞΗΣ: Παρακαλούνται οι γονείς της Α τάξης που δεν έχουν δηλώσει τα email τους (μητέρας και πατέρα) να τα στείλουν στη διεύθυνση του σχολείου μας:  mail@12dim-perist.att.sch.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019-2020

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ

 

Ιούνιος με κινούμενο πλαίσιο

 

 

 

 Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

ΑΠΟ Α΄ΕΩΣ ΣΤ΄ΤΑΞΕΙΣ

Αγαπητοί γονείς, η ημέρα λήξης των μαθημάτων είναι η ερχόμενη Παρασκευή 26/6.  Διαβάστε εδώ: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ για τις ώρες και τον τρόπο παράδοσης των τίτλων και των ελέγχων των μαθητών.  

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

  • Αγαπητοί γονείς, σας υπενθυμίζουμε ότι σήμερα και αύριο οι μαθητές παραλαμβάνουν στις τσάντες τους τους ελέγχους βαθμολογίας Β΄ τριμήνου.  Οι φάκελοι με τους ελέγχους είναι κλειστοί και σφραγισμένοι και απευθύνονται στους γονείς.  Οι εκπαιδευτικοί Α και Β τάξεων θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους εκπαιδευτικούς των τάξεών τους.  

 

 

 

 

 

 

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

 

  • Οι γονείς που δεν έχουν εγγράψει τα παιδιά τους στο ΟΛΟΗΜΕΡΟ για το σχολικό έτος 2020-2021 παρακαλούνται να προσέλθουν στο σχολείο για να υποβάλουν την αίτησή τους: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ και τις βεβαιώσεις εργασίας τους. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι 26 Ιουνίου 2020. 

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

 

  • Οι μαθητές του Γ2 κάνουν επανάληψη στο μάθημα της Ιστορίας με παιχνίδι! Πατήστε εδώ.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Αγίου Πνεύματος: Τι γιορτάζουμε σήμερα; Ποιοι δεν εργάζονται και ...

  • Αγαπητοί γονείς και μαθητές, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω της εορτής του Αγίου Πνεύματος. 

 

  • Οι μαθητές που δεν έχουν μάθημα την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 λόγω της απεργίας των εκπαιδευτικών, έχουν ενημερωθεί από τους δασκάλους τους και δεν θα προσέλθουν στο σχολείο.

 

 

 

 

 

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

 

 

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

 

  • Προς γονείς μαθητών που απουσιάζουν:  Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών που δεν θα προσέλθουν στο σχολείο τον τρέχοντα μήνα Ιούνιο να προσκομίσουν στο σχολείο υπεύθυνη δήλωση: ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΗ ή να την στείλουν στο mail του σχολείου σκαναρισμένη με την υπογραφή τους.

Σήμερα ανοίγει το σχολείο μας! Τη Δευτέρα θα έρθουν στο σχολείο μόνο οι μαθητές που ανήκουν στην 1η ομάδα της Δευτέρας -Τετάρτης- Παρασκευής -όπως ενημερώθηκαν από τους δασκάλους τους.  Η πόρτα του σχολείου θα είναι ανοιχτή από 8:00 π.μ. έως 8:15 π.μ.  Παρακαλούνται οι γονείς να συνοδεύουν τα παιδιά τους μέχρι την πόρτα και να μην εισέρχονται στο προαύλιο.  Την Τρίτη-Πέμπτη την ίδια ώρα, θα προσέλθουν στο σχολείο μόνο οι μαθητές που ανήκουν στη 2η ομάδα.  Το Ολοήμερο και η Πρωινή Ζώνη δεν θα λειτουργήσουν.  Όλες οι τάξεις θα σχολάνε 1:15 μ.μ. Τα Σχολικά Γεύματα θα αρχίσουν πάλι να χορηγούνται στους μαθητές από τη Δευτέρα 1/6.  Τα μαθήματα θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020. 

 

  • Στη σελίδα της Γ2 θα δείτε το βίντεο “Επιστρέφουμε στο σχολείο, μένουμε ασφαλείς” παίζοντας και ένα παιχνίδι!  Πατήστε εδώ.
  • Διαβάστε το παραμύθι που έγραψαν οι μαθητές του Γ2.  Πατήστε εδώ.

 

 

 

 

   Οι μήνες του χρόνου με κινούμενες εικόνες

Πληροφορίες για τις εγγραφές στην Α΄ τάξη εδώ

 

 

 

 

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Οδηγίες για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων για γονείς και μαθητές:

 

 

 

  • Για τους μαθητές της Α τάξης.  Ένα παραμυθάκι και ασκησούλες από τις δασκάλες τους κ. Δέσποινα και κ. Ευτυχία.  Πατήστε εδώ.

 

  • Ασκήσεις Θρησκευτικών για τους μαθητές του Γ1.  Πατήστε εδώ

 

 

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ: 

Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 ανοίγουν τα Δημοτικά Σχολεία. 

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει. 

Τα Σχολικά Γεύματα θα αρχίσουν να δίνονται πάλι στους μαθητές. 

Την Πέμπτη 28/5 και Παρασκευή 29/5 οι δάσκαλοι κάθε τάξης θα επικοινωνήσουν μαζί σας τηλεφωνικά ή με email για να ενημερωθείτε πώς θα λειτουργήσει το σχολείο, ποιοι μαθητές θα έρχονται καθημερινά κλπ. 

 

 

 

  • Ασκήσεις για τους μαθητές του Ε2 στην ΚΠΑ και τα Θρησκευτικά από την κ. Μαρία Α.  Πατήστε εδώ.

 

 

 

 

Δευτέρα 25 Μαϊου 2020

 

  • Νέες ασκήσεις για τα πρωτάκια.  Πατήστε εδώ.

 

  • Νέες ασκήσεις για τους μαθητές του Γ1 από τον δάσκαλό τους κ. Δημήτρη.  Πατήστε εδώ.

 

  • Ασκήσεις για τους μαθητές του Ε2 και του Στ2 στο μάθημα της ΚΠΑ και των Θρησκευτικών από την κ. Μαρία Α.  Πατήστε εδώ.

 

  • Οι μαθητές του Γ2 έγραψαν τα δικά τους παραμύθια.  Πατήστε εδώ για να τα διαβάσετε.

 

  • Οδηγίες για το σωστό βούρτσισμα των δοντιών μας από τη Σχολική Νοσηλεύτρια. Πατήστε εδώ.

 

  • Ασκήσεις στο μάθημα της Μουσικής από την κ. Μαρία Μ. Πατήστε εδώ.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

  • Ασκήσεις για τους μαθητές του Τμήματος Ένταξης από τον κ. Τάσο.  Πατήστε εδώ.

 

  • Νέες ασκήσεις για τα πρωτάκια από την κ. Δέσποινα και την κ. Ευτυχία.  Πατήστε εδώ.

 

  • Ασκήσεις στο μάθημα των Θρησκευτικών για τους μαθητές του Γ1 από την κ. Μαρία Α. Πατήστε εδώ.

 

 

 

 

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Νέες ασκήσεις στο μάθημα των Θρησκευτικών για τους μαθητές του Γ1 από την κ. Μαρία Α. Πατήστε εδώ.

 

 

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

 

  • Νέες ασκήσεις για τα παιδάκια της Α τάξης.  Πατήστε εδώ.

 

  • Νέες ασκήσεις για τους μαθητές του Τμήματος Ένταξης από τον κ. Τάσο.  Πατήστε εδώ.

 

  • Ασκήσεις στο μάθημα της Μουσικής για όλους τους μαθητές του σχολείου από την κ. Μαρία Μ. Πατήστε εδώ.

 

  • Για τους μαθητές του ΣΤ2: ασκήσεις Θρησκευτικών και ΚΠΑ από την κ. Μαρία Α. Πατήστε εδώ.

 

 

 

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

  • Νέες ασκησούλες για τους Βιβλιοφάγους του Γ1 από τον δάσκαλό τους κ. Δημήτρη.  Πατήστε εδώ.

 

  • Οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα και την Πρωινή Ζώνη για το σχολικό έτος 2020-2021 μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ  και να την υποβάλλουν στο γραφείο της Διευθύντριας καθημερινά από 9 π.μ. έως 12 μ.μ. 
  • Νέες ασκήσεις για τους μαθητές του Τμήματος Ένταξης από τον κ. Τάσο.  Πατήστε εδώ.

 

  • Αγαπητοί μαθητές της Β τάξης: στην ηλεκτρονική τάξη ανέβηκε το 5ο πακέτο ασκήσεων και οι απαντήσεις για το 4ο πακέτο εργασιών

 

  • Για όλους τους μαθητές του σχολείου.  Οι μαθητές του Γ2 με τη δασκάλα τους κ. Αντωνία, έφτιαξαν ένα παζλ με το σχολείο μας!! Πατήστε εδώ.

 

  • Νέες ασκήσεις στο μάθημα των Θρησκευτικών για τους μαθητές του Γ1.  Πατήστε εδώ.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

  • Ανακοίνωση για τις εγγραφές μαθητών στην Α΄δημοτικού για το έτος 2020-2021.  Πατήστε εδώ.

 

 

 

 

 

 

  • Νέες ασκήσεις για τα παιδάκια της Α τάξης.  Πατήστε εδώ.

 

  • Ασκήσεις στο μάθημα των Θρησκευτικών για τους μαθητές του Γ1.  Πατήστε εδώ.

 

 

 

 

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

  • Ασκήσεις Θρησκευτικών και ΚΠΑ για τους μαθητές του Ε2 από την κ. Μαρία.  Πατήστε εδώ.

 

  • Ασκήσεις μουσικής για τους μαθητές όλων των τάξεων στη σελίδα της Μουσικής.  Πατήστε εδώ.

 

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

  • Νέες ασκήσεις για τους μαθητές του Τμήματος Ένταξης από τον κ. Τάσο.  Πατήστε εδώ.

 

  • Ασκησούλες για τα παιδάκια της Α΄τάξης από τις δασκάλες τους κ. Δέσποινα και κ. Ευτυχία.  Πατήστε εδώ.

 

 

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

 Λόγω τεχνικού προβλήματος δεν μπορέσαμε το σαββατοκύριακο να αναρτήσουμε τις ευχές μας και το αφιέρωμα που είχαμε ετοιμάσει για τις γλυκιές μανούλες μας.  Έστω και καθυστερημένα σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά!

60+ Best Mother's Day Gifts for 2020 - Unique Mothers Day Gift Ideas

Αφιέρωμα σε όλες τις μανούλες.  Πατήστε εδώ.

  • Nέες ασκήσεις για τους μαθητές του Στ2.  Πατήστε εδώ.

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

 

  • Ασκησούλες για τα παιδάκια της Α τάξης.  Πατήστε εδώ.

 

  • Ασκήσεις για τους μαθητές του Γ1.  Πατήστε εδώ.

 

 

 

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

  • Ασκήσεις Θρησκευτικών για τους μαθητές του Γ1 από την κ. Μαρία. Πατήστε εδώ.

 

  • Δημιουργικά παιχνίδια και ασκησούλες για όλους τους μαθητές του Τμήματος Ένταξης από τον κ. Τάσο.  Πατήστε εδώ.

 

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

  • Ασκήσεις για τους μαθητές του Ε2 στην ΚΠΑ και στα Θρησκευτικά από την κ. Μαρία.  Πατήστε εδώ.

 

  • Οδηγίες για την σωστή εφαρμογή της μάσκας από τη Σχολική Νοσηλεύτρια.  Πατήστε εδώ.

 

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

  • Νέες ασκησούλες για τα μικρά πρωτάκια μας.  Πατήστε εδώ.

 

 

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

 

  • Νέες ασκήσεις στο μάθημα της Μουσικής για τους μαθητές όλων των τάξεων.  Πατήστε εδώ.

 

  • Νέες ασκήσεις για τους μαθητές του ΣΤ2 στα μαθήματα της ΚΠΑ και των Θρησκευτικών από την κ. Μαρία. Πατήστε εδώ.

 

  • Νέες εργασίες, παιχνίδια και ασκήσεις για τους μαθητές του Τμήματος Ένταξης από τον κ. Τάσο.  Πατήστε εδώ.

 

 

 

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Χρόνια Πολλά και Καλή Πρωτομαγιά!

Νέες πρωτομαγιάτικες εργασίες για την Α τάξη, την Γ1 και την Γ2.

 

Απρίλιος με κινούμενο πλαίσιο

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Νέες ασκήσεις έχουν αναρτηθεί για τους μαθητές της Α τάξης, για τους μαθητές του Τμήματος Ένταξης και για τους μαθητές της Γ1.

 

 

 

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Συνεχίζουμε από την ιστοσελίδα μας με τις ασκησούλες επανάληψης για τα παιδάκια της Α΄τάξης, ασκήσεις στην ΚΠΑ και στα Θρησκευτικά για το Ε2, το Στ2, για το Γ1. 

Και ενημέρωση για τα ατυχήματα από τη Σχολική Νοσηλεύτρια.  Για τους μαθητές της Α, Β, Γ τάξης.  Πατήστε εδώ.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Αγαπημένα μας παιδιά, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!

Από σήμερα αρχίζουν πάλι τα μαθήματά μας!

Μπορείτε να επισκέπτεστε τις σελίδες των τάξεών σας και τις σελίδες των μαθημάτων σας από εδώ, από τη σχολική ιστοσελίδα μας ή από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και να ενημερώνεστε για τις νέες ασκήσεις που αναρτούν οι δάσκαλοί σας.

 

 

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1ο Κ.Ε.Σ.Υ. Γ΄ΑΘΗΝΑΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 1ο Κ.Ε.Σ.Υ. Γ΄ Αθήνας έχει δημιουργήσει ιστοσελίδα η οποία είναι αναρτημένη στον ιστότοπο : 1kesy-g-ath.weebly.com   

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση και πληροφόρηση εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου.

 

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Προς όλους τους γονείς και μαθητές του σχολείου μας.  Παρακολουθείστε την Τετάρτη 29/4 την Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Παιδιά και έφηβοι στις μέρες του #ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ : ενημέρωση για την πανδημία COVID 19». Η εκδήλωση γίνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Αττικής.  Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Candle GIF - Find & Share on GIPHY

Το Πάσχα έφτασε! Διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου. Στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα μας συντροφεύει η παρουσίαση που ετοίμασε ο δάσκαλος του σχολείου μας κ. Πέτρος Φ.  Στην παρουσίαση αυτή που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, μαθαίνουμε τι συμβολίζει η κάθε ξεχωριστή ημέρα του Πάσχα, ακούμε τους αντίστοιχους εκκλησιαστικούς ύμνους κ.ά. Πατήστε εδώ.

Ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

 

Κυριακή των Βαΐων

Αποτέλεσμα εικόνας για photos news gifΣάββατο 11 Απριλίου 2020

Συμβουλές υγιεινής διατροφής για βρέφη και παιδιά, από τη σχολική μας νοσηλεύτρια.  Πατήστε εδώ.

 

 

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

  • Για τα γλυκά μας πρωτάκια και το Πάσχα που πλησιάζει.  Πατήστε εδώ.

 

  • Για τους μαθητές του Δ2 ασκήσεις από τη δασκάλα τους κ. Φωτεινή.  Πατήστε εδώ.

 

  • Για τους μαθητές των ΣΤ1, Δ1, Δ2, Ε1 και Ε2:  Σας ενημερώνουμε ότι η κ. Ανθή Μ.  εκπαιδευτικός των Εικαστικών δημιούργησε ηλεκτρονικές τάξεις e-classes στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.  Τα μαθήματά της είναι: ART LESSON-FAUVISM-ΣΤ1, ART LESSON-IMPRESSIONISM-Δ2, ART LESSON-POP-Δ1ART LESSON-EXPRESSIONISM-Ε1, ART LESSON-SURREALISM-Ε 

 

  • Νέα άσκηση Θρησκευτικών για τους μαθητές του Γ1 εδώ.

 

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

  • Νέα εργασία για τους μαθητές του Γ1 στα Θρησκευτικά. Πατήστε εδώ.

 

  • Για τα πρωτάκια σήμερα μία ασκησούλα γραμματικής. Πατήστε εδώ.

 

  • Νέες εργασίες για τους βιβλιοφάγους του Γ1 από τον δάσκαλό τους κ. Δημήτρη Γ. Πατήστε εδώ.

 

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

  • Ένα ενημερωτικό και διασκεδαστικό παραμύθι για να γνωρίσουμε τον κορωνοϊό.  Για μικρούς και μεγάλους.  Πατήστε εδώ.
  • Νέα εργασία σήμερα για τους μαθητές του Ε2 στα μαθήματα της ΚΠΑ και Θρησκευτικών. Πατήστε εδώ.
  • Ασκήσεις και εργασίες για τα πρωτάκια από χτες έχουν αναρτηθεί εδώ και για τους Βιβλιοφάγους του Γ1 εδώ.
  • Σας ενημερώνουμε ότι για το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής η υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Ειρήνη Π. αναρτά τις εργασίες της για όλες τις τάξεις στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο μέσω των ηλεκτρονικών τάξεων e-classes.  Απαιτείται πιστοποίηση μαθητή από το ΠΣΔ για την είσοδο στις ηλεκτρονικές τάξεις.  Δεν φέρουν ευθύνη οι σχολικές μονάδες για τη λήξη της ημερομηνίας χορήγησης πιστοποίησης μαθητή από το ΠΣΔ.
  • Από σήμερα για το μάθημα της Μουσικής θα βρίσκετε εργασίες για όλες τις τάξεις στην ιστοσελίδα μας.  Πατήστε εδώ.

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

  • ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Από σήμερα για το μάθημα της Μουσικής η κ. Μαρία Μ. θα αναρτά τις ασκήσεις της για κάθε τάξη στους συνδέσμους που θα βρείτε εδώ από την ιστοσελίδα μας.

 

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

  • Από σήμερα θα βρίσκετε ασκήσεις για το μάθημα Μουσικής της κ. Μαρίας Μ. για όλες τις τάξεις στην Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-meΓια να εισέλθετε στην πλατφόρμα δημιουργείται ένα δικό σας λογαριασμό.  Δεν απαιτείται πιστοποίηση μαθητή από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Πατήστε εδώ.

 

  • Νέα εργασία για τους μαθητές της Α τάξης.  Πατήστε εδώ.

 

  • Η Σχολική Νοσηλεύτρια μας δίνει οδηγίες για το σωστό πλύσιμο χεριών και ένα επίκαιρο παραμύθι για τους μικρούς μαθητές. Πατήστε εδώ.

 

  • Νέες εργασίες για του μαθητές του ΣΤ2 για τα μαθήματα των ΚΠΑ και Θρησκευτικών Πατήστε εδώ.

 

  • Νέες ασκήσεις στα μαθηματικά για τους μαθητές της κ. Φωτεινής του Δ2. Πατήστε εδώ.

 

  • ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ: Ασκήσεις ανά τάξη και δύο παιχνίδια για τους μαθητές του τμήματος ένταξης από τον κ. Τάσο. Πατήστε εδώ.

 

 

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Προτάσεις για τον ελεύθερο χρόνο μας. Επισκεφθείτε τη συναρπαστική ιστοσελίδα της WWF. Παιχνίδια γνώσεων, ζωγραφική, ντοκιμαντέρ, ταινίες, ο γύρος του κόσμου!!!! και πολλές οικολογικές και δημιουργικές ιδέες για όλη την οικογένεια. Καλή διασκέδαση! Πατήστε εδώ.:

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

  • Το επόμενο Σάββατο 11/4 είναι του Λαζάρου.  Προετοιμαζόμαστε.  Μαθαίνουμε τα Κάλαντα του Λαζάρου και φτιάχνουμε κουλουράκια Λαζαράκια.  Η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει την επόμενη εβδομάδα 13/4.  Ας θυμηθούμε τα Πάθη του Χριστού.  Πατήστε εδώ.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

  • ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ: Παρακαλούμε να ενημερωθούν όλοι οι γονείς σχετικά με τα Προσωπικά Δεδομένα όπως αναφέρονται στο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.  Πατήστε εδώ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ

 

  • ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ: “Συμβουλές για γυμναστική- Μένουμε σπίτι 2η εβδομάδα” μέσω τη Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας : ΜΕΝΩ ΣΠΙΤΙ Δ.Π.Ε (2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ)

  

  • Για τα πρωτάκια: σήμερα οι δασκάλες μας προτείνουν ασκησούλες και προτάσεις για να περάσουμε δημιουργικά τον χρόνο μας.  Πατήστε

    εδώ

    .

  • Σήμερα οι μαθητές του Γ1 θα κάνουν επανάληψη στους χρόνους των ρημάτων.  Πατήστε 

    εδώ

    .

  • Για τους μαθητές του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ο κ. Τάσος προτείνει δημιουργικές και ψυχαγωγικές ιδέες.  Πατήστε

    εδώ

  • Ταξίδι στην Ιστορία και στα Κλασικά Χρόνια για τους μαθητές του Δ2.  Πατήστεεδώ.

 

  • Νέα εργασία στα Θρησκευτικά για το Γ1. Πατήστε εδώ.

 

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

  • Ενημερωτικό υλικό από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων: ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣΑΣΦΑΛΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
  • Ενημερωθείτε για όλες τις νέες εργασίες που έχουν αναρτήσει οι τάξεις σας και οι δάσκαλοί σας πατώντας στις σελίδες που σας ενδιαφέρουν.  Όλες οι σελίδες έχουν ανανεωθεί με νέο υλικό για τους μαθητές.
  • Οι μαθητές του Δ2 της κ. Φωτεινής έχουν τη δική τους σελίδα.  Πατήστε εδώ.  Στη σελίδα σας θα βρίσκετε ασκήσεις από τη δασκάλα σας κάθε εβδομάδα.
  • Νέες εργασίες και παραμυθάκια για τα πρωτάκια μας.  Σήμερα γιορτάζουμε και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.  Πατήστε εδώ.
  • Νέες εργασίες για το Ε2 και το Γ1 στα Θρησκευτικά.  Πατήστε εδώ.
  • Νέες εργασίες για τους μαθητές της Β τάξης από τον κ. Γιώργο. Πατήστε εδώ.  Μπορείτε να στείλετε τις απαντήσεις στο email του κ. Γιώργου. 

 

Μάρτιος με κινούμενο πλαίσιο

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

  • Νέα ανάρτηση για τους μαθητές του ΣΤ2.  Μάθημα ΚΠΑ.  Πατήστε εδώ.
  • Επισκεφθείτε τη νέα σελίδα μας με συμβουλές και προτάσεις της Σχολικής Νοσηλεύτριας κ. Βασιλικής.  Πατήστε εδώ.
  • Νέα εργασία για τους μαθητές της Α τάξης.  Πατήστε εδώ.
  • Νέα εργασία στο μάθημα Θρησκευτικών για τους μαθητές του ΣΤ2.  Πατήστε εδώ.

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

  • Έτοιμοι και οι Βιβλιοφάγοι του Γ1!!  Από σήμερα οι μαθητές του Γ1 έχουν τη δική τους σελίδα εδώ

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

  • Μια πρόταση για το σαββατοκύριακο.  Το παραμύθι ο Εγωιστής Γίγαντας.  Πατήστε εδώ .
  • Άλλη μια πρόταση για τα παιδιά της Ε΄και Στ τάξης: Πατήστε εδώ.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

  • Ανακοίνωση για τους γονείς και μαθητές του ΣΤ1 από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του τμήματος: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤ1
  • Διαβάστε τα παραμυθάκια για τους μικρούς μαθητές της Α΄τάξης.  Πατήστε εδώ.
  • Γ2 και Δ1: οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων ενημερώνουν τους γονείς και μαθητές τους ότι έχουν δημιουργήσει την ψηφιακή τους τάξη στη διαδραστική ηλεκτρονική πλατφόρμα EdModo.
  • Νέα ανάρτηση στη σελίδα του Γ2 εδώ.

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

  • Για το μάθημα της Πληροφορικής όλων των τάξεων θα επισκέπτεστε τη σελίδα ΜΑΘΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ στην ιστοσελίδα του σχολείου μας. Πατήστε εδώ: ΜΑΘΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
  • Για τους γονείς της Β τάξης θα επισκέπτεστε τη διεύθυνση: Β ΤΑΞΗ
  • Νέες εργασίες της Α΄τάξης.  Πατήστε εδώ
  • Για τους γονείς των τάξεων Γ1, Ε2, Στ2 παρακαλούμε πατήστε εδώ. να ενημερωθείτε για τα μαθήματα των Θρησκευτικών και Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής που διδάσκει η κ. Μαρία Αντ. 

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Eugène Ferdinand Victor Delacroix 017.jpg

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

 

 

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που εστάλη μέσω του Περιφερειακού Διευθυντή ΠΕ και ΔΕ Αττικής για να συμπληρωθούν οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου μας στην πλατφόρμα myschool, παρακαλείσθε να αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου μας: mail@12dim-perist.att.sch.gr  το email του κηδεμόνα και απαραιτήτως το όνομα του μαθητή.  Τα στοιχεία των μαθητών και την ιστοσελίδα του σχολείου διαχειρίζεται μόνο η Διευθύντρια του σχολείου.

Επίσης για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας τις ημέρες που το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, μπορείτε να υποβάλλετε οποιοδήποτε αίτημά σας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του σχολείου: mail@12dim-perist.att.sch.gr 

Η Διευθύντρια 

 

 

 

 

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

  • Τα σχολεία είναι κλειστά.  Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές από την επίσημη σελίδα της ελληνικής ψυχολογικής εταιρείας.  Να θυμάστε όχι πανικός και ενημερωνόμαστε μόνο από επίσημες πηγές.  Κάνουμε υπομονή και παραμένουμε ψύχραιμοι!  Μένουμε σπίτι
  • Μια χαρούμενη νότα από τους μαθητές του Γ2.  Πατήστε εδώ.

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠ ΥΓΕΙΑΣ_ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Αποτέλεσμα εικόνας για photos be school friends

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας: Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την 6η Μαρτίου_ πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Αποτέλεσμα εικόνας για photos κορωνοϊός

Πληροφορίες και ενημέρωση για τον κορωνοϊό:

Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας: ΕΟΔΥ για τις σχολικές μονάδες

Δεν φοβόμαστε- Ενημερωνόμαστε- Ασπίδα μας η γνώση

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

 

Φεβρουάριος με κινούμενο πλαίσιο

 

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Οι μαθητές της Γ και Δ τάξης επισκέφθηκαν το Ζωολογικό Μουσείο.  Δείτε εδώστιγμιότυπα από την ωραία επίσκεψή τους.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΕΛΕΓΧΟΙ Β΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

  • Σας ενημερώνουμε ότι η επίδοση των ελέγχων Β΄τριμήνου θα γίνει την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020.  Διαβάστε αναλυτικά εδώ: ΕΛΕΓΧΟΙ Β ΤΡΙΜΗΝΟΥ .   Για τους γονείς των μικρών τάξεων θα γίνει ενημέρωση από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.
  • Νέα εργασία των μαθητών του Γ2.  Δείτε την εργασία εδώ.

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Νέα εργασία των μαθητών του Γ2.  Πατήστε εδώ.

 

 

 

Ιανουάριος με κινούμενο πλαίσιο

 

Related image

Καλή, Χαρούμενη και Ευτυχισμένη χρονιά σε όλους!! 

 Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΟΝΑΙΟ 2019_nCoV

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

 

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών: ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ αύριο Πέμπτη 30/1/20 τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά και το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.  Οι μαθητές θα προσέλθουν με τις τσάντες τους στο σχολείο όπως κάθε μέρα στις 8:15 π.μ.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Νέα εργασία των μαθητών του Γ2 με θέμα: “Το αυτοκίνητο του μέλλοντος”.  Πατήστε εδώ

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

 

Δεκέμβριος με κινούμενο πλαίσιο

 Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Τα γλυκά πρωτάκια μας και οι δασκάλες τους κ. Δέσποινα και κ. Ευτυχία μας προσκαλούν όλους στη χριστουγεννιάτικη γιορτούλα τους.  Διαβάστε την πρόσκλησή τους εδώ: ΠΡΟΣΚΛΗ ΣΗ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

 

Νοέμβριος με κινούμενο πλαίσιο

 

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

 

 Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας: Από την Περιφέρεια Αττικής ανακοινώθηκε ότι σήμερα Δευτέρα 25/11/2019 όλα τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 π.μ.

Παρακολουθείτε την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας για νεότερα.  

 

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

 

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτογραφιες πολυτεχνειο

  • Πρόσκληση όλων των μαθητών και γονέων στη σχολική γιορτή της Ε΄ τάξης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.  Διαβάστε εδώ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
  • Νέες εργασίες των μαθητών του Γ2.  Πατήστε εδώ.
  • Σήμερα 13/11 θα γίνει η φωτογράφιση των μαθητών. 

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Related image

  • Διαβάστε εδώ το εβδομαδιαίο μενού των σχολικών γευμάτων: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
  • Τα γεύματα θα δίνονται καθημερινά στους μαθητές.  Κάθε μαθητής πρέπει να έχει μαζί του μία πλαστική σακούλα για να μεταφέρει το γεύμα του.  
  • Οι γονείς που δεν έχουν καταθέσει αίτηση για συμμετοχή των μαθητών στα σχολικά γεύματα μπορούν να εκτυπώσουν την αίτηση, να τη συμπληρώσουν και να την παραδώσουν στη Διευθύντρια.  Εκτυπώστε την αίτηση εδώ: ΑΙΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών του Ολοήμερου να συμπληρώσουν την αίτηση που ακολουθεί: ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ να την εκτυπώσουν και να την παραδώσουν στην υπεύθυνη του Ολοήμερου κ. Μαρία μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ 

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019.  ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΑΚΟΥΛΑ Ή ΤΣΑΝΤΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

  • Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα εργασία των μαθητών του Γ2.
  • Οι Μικροί Εξερευνητές του σχολείου μας σε νέες περιπέτειες.  Επισκεφθείτε τη σελίδα τους εδώ.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε Ημερίδα του Συντονιστή Εκπαιδευτικών Θεμάτων 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής κ. Μ. Παρασκευόπουλου.  Τα μαθήματα δεν θα γίνουν.  Το Ολοήμερο και η Πρωινή Ζώνη δεν θα λειτουργήσουν.  

 

Οκτώβριος με κινούμενο πλαίσιο

Σχετική εικόνα

 Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Image result for photos funny mice reading gif

Οι Βιβλιοπόντικες του σχολείου μας βρίσκονται και πάλι κοντά σας!!!
Απολαύστε ένα  τεύχος αφιερωμένο κυρίως στην 28η Οκτωβρίου.
Πατήστε εδώ

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ
  • ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΘΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.  ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ 1Ο ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΣΤΙΣ 09:40 Π.Μ.
  • ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 8:30 Π.Μ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  • ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ.  ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.  ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Διαβάστε την ανακοίνωση για την εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου 2019: EOΡΤΑΣΜΟΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Σεπτέμβριος με κινούμενο πλαίσιο

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Image result for photos school athletics gif

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Αγαπητοί γονείς,

την  Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 γιορτάζεται η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σε όλα τα σχολεία της χώρας με θέμα “Αγαπώ την Άθληση, Αγαπώ την Υγεία μου”.  Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά και οι μαθητές θα σχολάσουν 1:15 μ.μ., ενώ το Ολοήμερο και η Πρωινή Ζώνη θα λειτουργήσουν κανονικά.  Τα μαθήματα δεν θα γίνουν γιατί στη διάρκεια του σχολικού ωραρίου θα υλοποιηθούν αθλητικές δράσεις, παιχνίδια και αθλήματα σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου του υπουργείουΠροτείνεται οι μαθητές να φορέσουν την κατάλληλη αθλητική ενδυμασία για να συμμετέχουν στις αθλητικές δραστηριότητες.  

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ Γ1:  Αναβάλλεται η συνάντηση γονέων του Γ1 με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του τμήματος κ. Δημήτρη Γεωργ. που θα γινόταν τη Δευτέρα 23/9.  Οι γονείς θα ενημερωθούν για τη νέα ημερομηνία της συνάντησης.

 

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Δράση του Δήμου στο Άλσος Περιστερίου για την οδική ασφάλεια των μαθητών: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΛΟΗΜΕΡΟ: Από αύριο Τετάρτη 18/9/12 όλα τα τμήματα του Ολοήμερου θα λειτουργούν κανονικά για όλους τους εγγεγραμμένους μαθητές στο Ολοήμερο.  Οι μαθητές να φέρουν μαζί τους το μεσημεριανό γεύμα από το σπίτι τους.  Τα σχολικά γεύματα δεν έχουν αρχίσει ακόμη.  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: Παρακαλούνται οι γονείς να υπογράψουν το ενημερωτικό σημείωμα για τα σχολικά γεύματα που έφεραν οι μαθητές στο σπίτι το συντομότερο δυνατόν και να το επιστρέψουν στον δάσκαλο της τάξης.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Διαβάστε για τη λειτουργία του Ολοήμερου εδώΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Οι μαθητές του Ολοήμερου θα έχουν μαζί τους σε τσαντάκι το μεσημεριανό τους γεύμα.  

Το 3ο τμήμα του Ολοήμερου για τους μαθητές Β, Δ, Ε, Στ που έχουν δηλώσει ώρα αποχώρησης τις 4:00 μ.μ. θα λειτουργήσει εντός της εβδομάδας. 

Bento Box Lunch Ideas with OmieBox | Hellobee

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: Όλοι οι μαθητές του σχολείου σήμερα έφεραν στο σπίτι την Αίτηση συμμετοχής τους στα Σχολικά Γεύματα.  Παρακαλούνται οι γονείς να συμπληρώσουν την αίτηση (μία για κάθε παιδί για τα αδέρφια) και οι μαθητές να την επιστρέψουν στον υπεύθυνο δάσκαλο της τάξης τους.  Αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ: ΑΙΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ
  • OΛΟΗΜΕΡΟ: Η πρωινή ζώνη και το Ολοήμερο δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019.  Για την Τρίτη 17/9 θα υπάρξει ενημέρωση. 
  • Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Διαβάστε τις ημερομηνίες που θα ισχύσουν το τρέχον σχολικό έτος για τη δράση “Η τσάντα στο σχολείο” εδώ: Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
  • Οι γονείς που επιθυμούν να διαγράψουν τα παιδιά τους από το Ολοήμερο παρακαλούνται να συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ και να την παραδώσουν στη Διευθύντρια.  

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

  • ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12/9 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/9 ΘΑ ΣΧΟΛΑΣΟΥΝ 11:30 Π.Μ.

 

  • ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9 ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΘΑ ΣΧΟΛΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ 1:15 Μ.Μ.

 

  • ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ, ΣΧΟΛΑΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 1:15 Μ.Μ.

 

  • ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗ Δ2 ΤΑΞΗ.

 

  • Η πόρτα ανοίγει στις 8:00 π.μ. και κλείνει στις 8:15 π.μ. μετά την πρωινή προσευχή.

 

 

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2019-2020

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 9:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο σχολικός αγιασμός. 

Μετά τον αγιασμό οι μαθητές θα παραλάβουν τα σχολικά βιβλία από τους δασκάλους τους και θα αποχωρήσουν στις 10:30 π.μ. συνοδευόμενοι από τους γονείς τους. 

Καλή Σχολική Χρονιά!

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

 

 

2018-2019

Image result for walking by the sea photos gif

Κ Α Λ Ο    Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Α Κ Ι ! !

 

Παραμύθια για το καλοκαίρι: 

 

 

Ιούνιος με κινούμενο πλαίσιο

Αποτέλεσμα εικόνας για photos news gif Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Οι μαθητές του Γ2 με τη δασκάλα της Μουσικής κ. Μαρία Μ. εκπόνησαν το πρόγραμμα “Διατροφή και Διατροφικές συνήθειες” στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης.  Δείτε το αποτέλεσμα της εργασίας τους εδώ.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  • Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 οι μαθητές του Δ1 σας προσκαλούν στη θεατρική τους παράσταση “Λυσιστράτη” στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
  • Την Κυριακή 09/06/19  στην Πανεπιστημιούπολη 1 του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, παρουσιάσαμε τα έργα Ρομποτικής με τα οποία λάβαμε μέρος  στον Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών. Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο της παρουσίασης των έργων από τους μαθητές της Στ τάξης.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Άλλο ένα βραβείο για τους μαθητές του Ε1!!!

“Το σχολείο μας διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Schools 2019 ως την καλύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση στον Στόχο 13 – Δράση για το κλίμα στην κατηγορία Σχέδια μαθήματος με τίτλο “Ο πλανήτης εγΚΛΙΜΑτίζεται” το οποίο υλοποιήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ε1 με τη δασκάλα τους κ.Κρύστη! Επιπλέον, το σχολείο μας εντάσσεται  στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
(in action SGDs Schools Club).  Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α !! στο Ε1 και την κ. Κρύστη! 

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

  • Την Τρίτη 11/6 το πρωί οι μαθητές όλων των τάξεων θα εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου.  Οι μαθητές που δεν εκκλησιάζονται θα προσέλθουν στις 9:40 π.μ. στο 1ο διάλειμμα.
  • Οι μαθητές της Στ συμμετείχαν στην έκθεση των εργασιών τους για τον Διαγωνισμό της Ρομποτικής.  Πατήστε εδώ για να δείτε τη συμμετοχή των μαθητών μας που έγινε στην Πανεπιστημιούπολη την Κυριακή 9/6/19.  
  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ Δ1 ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ”:

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Για τους γονείς της Στ: “Διαγωνισμός Ρομποτικής”

Την Κυριακή 09/06  στην Πανεπιστημιούπολη 1 του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σχολικές ομάδες  της Αττικής που συμμετέχουν στον Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών , θα εκθέσουν και θα παρουσιάσουν τα έργα τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του OpenFest 2019 και οι παρουσιάσεις των ομάδων θα ξεκινήσουν στις 13:00 στο Αμφιθέατρο του κτιρίου Κ16 του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Από το πρωί της Κυριακής, στον ίδιο χώρο οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τα έργα τους  στο κοινό και να μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους επισκέπτες του OpenFest.  Ανάμεσα στα σχολικά έργα που θα εκτεθούν είναι και οι τρεις συμμετοχές της Στ τάξης του σχολείου μας με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Έφης Γ.  Οι γονείς της Στ που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την έκθεση να ενημερώσουν τη Διευθύντρια ή τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μέχρι το Σάββατο 8/6.  Δείτε εδώ μερικά από τα έργα των σχολικών ομάδων που είναι υποψήφια για βράβευση.

 

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Βράβευση του 12ου ΔΣ Περιστερίου

22ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας για τους Πρόσφυγες

Οι μαθητές του Ε1 του σχολείου μας, βραβεύτηκαν για το έργο τους “Ένα σπίτι μακριά από το σπίτι” στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες.
Συγχαρητήρια στους μαθητές και τη δασκάλα τους κ.Κρύστη. Πατήστε εδώ  για να δείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

  • Νέα ανάρτηση για το θεατρικό έργο των μαθητών του Δ2.  Πατήστε εδώ.
  • Την Τρίτη 4 Ιουνίου οι τάξεις Α, Β, Γ, Δ, Ε θα επισκεφθούν τις κατασκηνώσεις “Ο παράδεισος του παιδιού” στο Καπανδρίτι.  Οι μαθητές της Στ τάξης θα κάνουν κανονικά μάθημα στο σχολείο.  Η πρωινή ζώνη και το Ολοήμερο θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

Μάιος με κινούμενο πλαίσιο

Image result for photos gif Χριστός Ανέστη

 Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Επόμενες ημερομηνίες που το σχολείο θα είναι κλειστό:

  • από Παρασκευή 31/5 έως και Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 το σχολείο θα είναι κλειστό λόγω εκλογών
  • την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 οι τάξεις Α, Β, Γ, Δ, Ε θα επισκεφθούν τις κατασκηνώσεις “Ο παράδεισος του παιδιού” από 8:15 π.μ. έως 1: 15 μ.μ.  Οι μαθητές της ΣΤ τάξης θα έχουν μάθημα κανονικά και το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά
  • την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 το σχολείο θα είναι κλειστό λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις εκλογές της ΔΟΕ
  • την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 οι μαθητές της Στ θα επισκεφθούν το Ναύπλιο. Οι υπόλοιπες τάξεις θα έχουν μάθημα κανονικά και το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.
  • την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 θα δοθούν οι έλεγχοι Γ τριμήνου, οι Τίτλοι Προόδου και τα απολυτήρια της Στ τάξης στις 8:30 π.μ. Το σχολείο θα κλείσει για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

  • Δείτε στιγμιότυπα από την επίσκεψη της Δ τάξης στο Πλάσι του Μαραθώνα.  Πατήστε εδώ και εδώ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ Δ2

 

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΕΚΛΟΓΕΣ

Το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό από Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 έως και Δευτέρα 27 Μαΐου 2019 λόγω των εκλογών.  Το σχολείο θα ανοίξει πάλι την Τρίτη 28 Μαΐου 2019.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες του σχολείου μας!

  • Νέα εργασία των μαθητών του Δ1 για τη γιορτή της μητέρας. Πατήστε εδώ.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

  • Για το τρέχον σαββατοκύριακο ισχύει “η τσάντα στο σχολείο”.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 2019-20120

  • Όσοι γονείς επιθυμούν να εγγράψουν για πρώτη φορά το παιδί τους στο Ολοήμερο για το σχολικό έτος 2019-2020 μπορούν αν εκτυπώσουν την αίτηση εδώ : ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 2019-2020 να την υπογράψουν και να την επιστρέψουν στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό της τάξης.

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  • Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 σύμφωνα με την υπ’ αριθμ: Φ.31.3/7443/19-4-2019 απόφαση του Διευθυντή Π.Ε. Γ΄ Αθήνας όλα τα δημοτικά σχολεία του Περιστερίου θα παραμείνουν κλειστά λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην ετήσια τακτική Γενική  Εκλογο-απολογιστική Συνέλευση για το 88ο  Συνέδριο της ΔΟΕ. 
  • Οι εγγραφές για την Α΄Δημοτικού θα  γίνουν από 6 Μαΐου έως και 20 Μαΐου 2019.  Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για τις εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού εδώ.
  • Το σχολείο μας συμμετέχει στον ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ & PHYSICAL COMPUTING ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ.  Οι μαθητές της Στ τάξης με τις οδηγίες της εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Έφης Γ. έχουν ολοκληρώσει ήδη τις εργασίες συμμετοχής.  Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για τη συμμετοχή του σχολείου μας στον διαγωνισμό Ρομποτικής εδώ.
  • Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Περιστερίου: ΑΙΤΗΣΕΙΣ 2019_ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣΣυνημμένα_ΚΑΛΛΙΤ_ΣΧ_04_19

Σχετική εικόνα

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Οι μαθητές του Δ2 έφτιαξαν τα δικά τους Λαζαράκια.  Πατήστε εδώ.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ 2019-2020

ΟΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ_ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΥΜ

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ_ΔΟΜΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΥΜ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 2019-2020

ΑΔΥΜ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2019-2020.  Διαβάστε εδώ: ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ 2019_20

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Image result for photos Ακρόπολη

  • Η Δ1 τάξη επισκέφθηκε την Ακρόπολη και μας παρουσιάζει τις εντυπώσεις της.  Πατήστε εδώ 
  • Και οι μαθητές του Δ2 παρουσιάζουν τις δικές τους εντυπώσεις από την επίσκεψη στην Ακρόπολη.  Πατήστε εδώ.

 

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 11_4_19

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αύριο Τετάρτη 10/4 όλοι οι μαθητές του σχολείου θα εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους.  Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο το πρωί.  Οι μαθητές που δεν εκκλησιάζονται θα προσέλθουν στις 9:40 π.μ. 

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία Αττικής: Απόφαση Χωροταξικής Κατανομής Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής_signed

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

  • Την επόμενη Πέμπτη 11/4 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό.  Διαβάστε αναλυτικά εδώ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 11_419
  • Νέα εργασία των μαθητών του Δ2 για τα κόμικς.  Πατήστε εδώ.

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

  • Παρουσίαση της Αίθουσας Ηρεμίας του σχολείου μας στην εφημερίδα ΄”ΑΠΟΨΗ”.  Πατήστε εδώ για να τη διαβάσετε.
  • Νέα εργασία των μαθητών του Δ1 για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.  Πατήστε εδώ.

Image result for photos cute dogs gif

  • Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων την Πέμπτη 4 Απριλίου η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης μας έστειλε τα τηλεοπτικά σποτ που έχει επιμεληθεί με τα κοινωνικά μηνύματα για την προστασία των μικρών μας φίλων!  Πατήστε εδώ για να τα δείτε.

 

 

 

Μάρτιος με κινούμενο πλαίσιο

Αποτέλεσμα εικόνας για photos ελληνική σημαία gif

 Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Η Αίθουσα Ηρεμίας του σχολείου μας στο κρατικό κανάλι ΕΡΤ1.  Πατήστε εδώ και στο 2:43΄θα δείτε την παρουσίαση της αίθουσας από τους δασκάλους μας κ. Γρηγόρη και κ. Τάσο.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

  • Σας προσκαλούμε στη σχολική γιορτή της Στ τάξης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.  Διαβάστε την πρόσκληση εδώ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  • Αυτό το σαββατοκύριακο θα ισχύσει “Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ“.  Οι δάσκαλοι της κάθε τάξης θα ενημερώσουν τους μαθητές τους.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Οι μαθητές του Δ1 γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και μας παρουσιάζουν τις ποιητικές δημιουργίες τους.  Πατήστε εδώ.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση για τους γονείς της ΣΤ τάξης από τα Αρσάκεια σχολεία: ΑΡΣΑΚΕΙΑ_ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2018-2019

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

  • Παρουσίαση της νέας σχολικής αίθουσας με την επωνυμία: “Η Αίθουσα της Ηρεμίας- Ησυχίας”.  Πατήστε εδώ.

Image result for photos swallow birds gif

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για photos αποκριάτικες μάσκες gis        Αποτέλεσμα εικόνας για photos αποκριάτικες μάσκες gis

 Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019                     

Αποτέλεσμα εικόνας για photos kite gif

Καλή Καθαρά Δευτέρα και Καλή Σαρακοστή!

  • Σας υπενθυμίζουμε ότι την Καθαρά Δευτέρα τα σχολεία είναι κλειστά.
  • Για το Σαββατοκύριακο αυτό ισχύει το μέτρο “Η τσάντα στο σχολείο”.  Οι μαθητές δεν θα έχουν σχολικές εργασίες για το σπίτι.
  • Οι έλεγχοι για το Β΄ τρίμηνο θα δοθούν την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019.  
  • Πετάμε χαρταετό!!
  • ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OSOS (OPEN SCHOOLS FOR OPEN SOCIETIES).  EΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
  • Καλό τριήμερο σε όλους! 

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

“Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ”

Σας υπενθυμίζουμε ότι αυτό το σαββατοκύριακο θα εφαρμοστεί η απόφαση για την ” Τσάντα στο σχολείο”.  Οι μαθητές θα ενημερωθούν από τους δασκάλους τους για τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου στην τάξη τους.  

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  • Πρόσκληση προς όλους τους γονείς του σχολείου: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ
  • Νέα εργασία των μαθητών του Δ1.  Πατήστε εδώ.
  • Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές της Στ τάξης θα συμμετέχουν και φέτος στον 13ο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.  Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!
  • Ευχαριστούμε όλους τους γονείς, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τα μέλη του Δ.Σ. για τη χαρούμενη γιορτή που ετοίμασαν σήμερα για τους μαθητές του σχολείου μας!!

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Οι εντυπώσεις των μαθητών του Δ1 από τη θεατρική παράσταση ‘Το σπίτι του Καραγκιόζη”.  Πατήστε εδώ.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Στη σελίδα του προγράμματος Erasmus+ μπορείτε να δείτε τις νέες εμπειρίες που έζησαν οι μαθητές της Β τάξης με τους δασκάλους τους από τη σημερινή επικοινωνία τους μέσω Skype με τους μαθητές της Β τάξης του Φινλανδικού δημοτικού σχολείου στο Ροβανιέμι.  Πατήστε εδώ.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Νέα εργασία των μαθητών της Δ1 με θέμα: “Η ελιά ένας ευλογημένος καρπός”. Πατήστε εδώ.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοίνωση για τους γονείς Β έως και ΣΤ τάξης:

Σας ενημερώνουμε ότι την προσεχή Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 θα επισκεφθεί το σχολείο μας κλιμάκιο ιατρών και επισκεπτών νοσηλευτών του 1ου Κέντρου Υγείας Περιστερίου και της 1ης  Τ.ΟΜ.Υ. Περιστερίου στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων-παρεμβάσεων του Υπουργείου Υγείας, για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού σε θέματα Αγωγής Υγείας, για να παρουσιάσουν ενημερωτική ομιλία στους μαθητές με θέμα “Υγιής στάση του σώματος”.  Παρακαλείσθε οι γονείς που ενδιαφέρεστε και επιτρέπετε στα παιδιά σας να παρακολουθήσουν την ενημερωτική ομιλία να υπογράψετε τη συναινετική δήλωση : ΕΝΤΥΠΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΓΙΑ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ και να την επιστρέψουν οι μαθητές στους δασκάλους της τάξης τους.  Η συνεργασία του σχολείου μας με τους ως άνω φορείς υγείας θα συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα.  Θα σας ενημερώσουμε σύντομα σχετικά.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ

Σχετική εικόνα

Επίσης ενημερώνουμε όλους τους γονείς ότι το σχολείο μας ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων για τα μέτρα πρόληψης ενάντια στην εποχική γρίπη, αξιοποίησε την παρουσία της Σχολικής Νοσηλεύτριας κ. Βασιλικής Τ.  και παρουσίασε ενημερωτικές ομιλίες με θέμα: “Την Υγιεινή των χεριών” και τους “Κανόνες Υγιεινής του Σώματος” στις Α, Β και Γ τάξεις με την παρουσία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μαθητές για επίκαιρα θέματα υγείας.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α ΚΑΙ Δ ΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΚΑΙ Δ ΤΑΞΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΥΜ (ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ)

Οι γονείς των μαθητών (ΜΟΝΟ ΤΗΣ Α ΚΑΙ Δ ΤΑΞΗΣ) που δεν έχουν προσκομίσει ακόμη το Ατομικό Δελτίο Υγείας για το σχολικό έτος 2018-19 μπορούν να απευθυνθούν σε μία από τις παρακάτω Δομές Υγείας του Δήμου, για να κλείσουν ραντεβού και να εξυπηρετηθούν άμεσα:

α) για το Κέντρο Υγείας Αγ. Ιεροθέου, οι γονείς θα εξυπηρετηθούν  στο τηλ.  210-5782719,  κα Κάτσαρη (Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας), για να κλείσουν ραντεβού με Παιδίατρο.

β) για το Κέντρου Υγείας Μπουρναζίου, οι γονείς θα εξυπηρετηθούν  στο τηλ. της 1ης ΤΟΜΥ 210-5728726 και για το 1ο Κέντρο Υγείας στο τηλ. 210-5748562, ώστε να κλείσουν ραντεβού με παιδίατρο.

γ) για το  2ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου, οι γονείς θα εξυπηρετηθούν είτε στο 5ψηφιο νούμερο για ραντεβού (με χρέωση) είτε ηλεκτρονικά στο www.idika.gr  (χωρίς χρέωση), γιατί έχει πολλούς Παιδιάτρους και είναι δύσκολο να γίνει αλλιώς, όπως μας ανέφεραν.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής

 

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Νέα εργασία των μαθητών του Δ1.  Πατήστε εδώ.

 

 

Ιανουάριος με κινούμενο πλαίσιο

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Αφιέρωμα στους τρεις Ιεράρχες.  Εκπαιδευτικό υλικό, πατήστε εδώ.

Ανακοίνωση για την εορτή των τριών Ιεραρχών.  Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.  Διαβάστε εδώ: ΑΡΓΙΑ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Related image

  • Ακυρώθηκε η εγκατάσταση του Πράσινου Σημείου του Δήμου στο σχολείο μας λόγω αδυναμίας π?%8

12ο Δ.Σ Περιστερίου

newQr12ds
Ιανουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση