ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 

2019-2020

Σεπτέμβριος με κινούμενο πλαίσιο

Αποτέλεσμα εικόνας για photos news gif  Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Image result for photos school athletics gif

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Αγαπητοί γονείς,

την  Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 γιορτάζεται η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σε όλα τα σχολεία της χώρας με θέμα «Αγαπώ την Άθληση, Αγαπώ την Υγεία μου».  Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά και οι μαθητές θα σχολάσουν 1:15 μ.μ., ενώ το Ολοήμερο και η Πρωινή Ζώνη θα λειτουργήσουν κανονικά.  Τα μαθήματα δεν θα γίνουν γιατί στη διάρκεια του σχολικού ωραρίου θα υλοποιηθούν αθλητικές δράσεις, παιχνίδια και αθλήματα σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου του υπουργείουΠροτείνεται οι μαθητές να φορέσουν την κατάλληλη αθλητική ενδυμασία για να συμμετέχουν στις αθλητικές δραστηριότητες.  

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ Γ1:  Αναβάλλεται η συνάντηση γονέων του Γ1 με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του τμήματος κ. Δημήτρη Γεωργ. που θα γινόταν τη Δευτέρα 23/9.  Οι γονείς θα ενημερωθούν για τη νέα ημερομηνία της συνάντησης.

 

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Δράση του Δήμου στο Άλσος Περιστερίου για την οδική ασφάλεια των μαθητών: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΛΟΗΜΕΡΟ: Από αύριο Τετάρτη 18/9/12 όλα τα τμήματα του Ολοήμερου θα λειτουργούν κανονικά για όλους τους εγγεγραμμένους μαθητές στο Ολοήμερο.  Οι μαθητές να φέρουν μαζί τους το μεσημεριανό γεύμα από το σπίτι τους.  Τα σχολικά γεύματα δεν έχουν αρχίσει ακόμη.  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: Παρακαλούνται οι γονείς να υπογράψουν το ενημερωτικό σημείωμα για τα σχολικά γεύματα που έφεραν οι μαθητές στο σπίτι το συντομότερο δυνατόν και να το επιστρέψουν στον δάσκαλο της τάξης.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Διαβάστε για τη λειτουργία του Ολοήμερου εδώΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Οι μαθητές του Ολοήμερου θα έχουν μαζί τους σε τσαντάκι το μεσημεριανό τους γεύμα.  

Το 3ο τμήμα του Ολοήμερου για τους μαθητές Β, Δ, Ε, Στ που έχουν δηλώσει ώρα αποχώρησης τις 4:00 μ.μ. θα λειτουργήσει εντός της εβδομάδας. 

Bento Box Lunch Ideas with OmieBox | Hellobee

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

 • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: Όλοι οι μαθητές του σχολείου σήμερα έφεραν στο σπίτι την Αίτηση συμμετοχής τους στα Σχολικά Γεύματα.  Παρακαλούνται οι γονείς να συμπληρώσουν την αίτηση (μία για κάθε παιδί για τα αδέρφια) και οι μαθητές να την επιστρέψουν στον υπεύθυνο δάσκαλο της τάξης τους.  Αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ: ΑΙΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ
 • OΛΟΗΜΕΡΟ: Η πρωινή ζώνη και το Ολοήμερο δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019.  Για την Τρίτη 17/9 θα υπάρξει ενημέρωση. 
 • Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Διαβάστε τις ημερομηνίες που θα ισχύσουν το τρέχον σχολικό έτος για τη δράση «Η τσάντα στο σχολείο» εδώ: Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
 • Οι γονείς που επιθυμούν να διαγράψουν τα παιδιά τους από το Ολοήμερο παρακαλούνται να συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ και να την παραδώσουν στη Διευθύντρια.  

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

 • ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12/9 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/9 ΘΑ ΣΧΟΛΑΣΟΥΝ 11:30 Π.Μ.

 

 • ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9 ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΘΑ ΣΧΟΛΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ 1:15 Μ.Μ.

 

 • ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ, ΣΧΟΛΑΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 1:15 Μ.Μ.

 

 • ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗ Δ2 ΤΑΞΗ.

 

 • Η πόρτα ανοίγει στις 8:00 π.μ. και κλείνει στις 8:15 π.μ. μετά την πρωινή προσευχή.

 

 

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2019-2020

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 9:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο σχολικός αγιασμός. 

Μετά τον αγιασμό οι μαθητές θα παραλάβουν τα σχολικά βιβλία από τους δασκάλους τους και θα αποχωρήσουν στις 10:30 π.μ. συνοδευόμενοι από τους γονείς τους. 

Καλή Σχολική Χρονιά!

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

 

 

2018-2019

Image result for walking by the sea photos gif

Κ Α Λ Ο    Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Α Κ Ι ! !

 

Παραμύθια για το καλοκαίρι: 

 

 

Ιούνιος με κινούμενο πλαίσιο

Αποτέλεσμα εικόνας για photos news gif Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Οι μαθητές του Γ2 με τη δασκάλα της Μουσικής κ. Μαρία Μ. εκπόνησαν το πρόγραμμα «Διατροφή και Διατροφικές συνήθειες» στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης.  Δείτε το αποτέλεσμα της εργασίας τους εδώ.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 • Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 οι μαθητές του Δ1 σας προσκαλούν στη θεατρική τους παράσταση «Λυσιστράτη» στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
 • Την Κυριακή 09/06/19  στην Πανεπιστημιούπολη 1 του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, παρουσιάσαμε τα έργα Ρομποτικής με τα οποία λάβαμε μέρος  στον Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών. Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο της παρουσίασης των έργων από τους μαθητές της Στ τάξης.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Άλλο ένα βραβείο για τους μαθητές του Ε1!!!

«Το σχολείο μας διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Schools 2019 ως την καλύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση στον Στόχο 13 – Δράση για το κλίμα στην κατηγορία Σχέδια μαθήματος με τίτλο «Ο πλανήτης εγΚΛΙΜΑτίζεται» το οποίο υλοποιήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ε1 με τη δασκάλα τους κ.Κρύστη! Επιπλέον, το σχολείο μας εντάσσεται  στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
(in action SGDs Schools Club).  Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α !! στο Ε1 και την κ. Κρύστη! 

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

 • Την Τρίτη 11/6 το πρωί οι μαθητές όλων των τάξεων θα εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου.  Οι μαθητές που δεν εκκλησιάζονται θα προσέλθουν στις 9:40 π.μ. στο 1ο διάλειμμα.
 • Οι μαθητές της Στ συμμετείχαν στην έκθεση των εργασιών τους για τον Διαγωνισμό της Ρομποτικής.  Πατήστε εδώ για να δείτε τη συμμετοχή των μαθητών μας που έγινε στην Πανεπιστημιούπολη την Κυριακή 9/6/19.  
 • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ Δ1 ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»:

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Για τους γονείς της Στ: «Διαγωνισμός Ρομποτικής»

Την Κυριακή 09/06  στην Πανεπιστημιούπολη 1 του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σχολικές ομάδες  της Αττικής που συμμετέχουν στον Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών , θα εκθέσουν και θα παρουσιάσουν τα έργα τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του OpenFest 2019 και οι παρουσιάσεις των ομάδων θα ξεκινήσουν στις 13:00 στο Αμφιθέατρο του κτιρίου Κ16 του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Από το πρωί της Κυριακής, στον ίδιο χώρο οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τα έργα τους  στο κοινό και να μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους επισκέπτες του OpenFest.  Ανάμεσα στα σχολικά έργα που θα εκτεθούν είναι και οι τρεις συμμετοχές της Στ τάξης του σχολείου μας με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Έφης Γ.  Οι γονείς της Στ που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την έκθεση να ενημερώσουν τη Διευθύντρια ή τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μέχρι το Σάββατο 8/6.  Δείτε εδώ μερικά από τα έργα των σχολικών ομάδων που είναι υποψήφια για βράβευση.

 

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Βράβευση του 12ου ΔΣ Περιστερίου

22ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας για τους Πρόσφυγες

Οι μαθητές του Ε1 του σχολείου μας, βραβεύτηκαν για το έργο τους «Ένα σπίτι μακριά από το σπίτι» στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες.
Συγχαρητήρια στους μαθητές και τη δασκάλα τους κ.Κρύστη. Πατήστε εδώ  για να δείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

 • Νέα ανάρτηση για το θεατρικό έργο των μαθητών του Δ2.  Πατήστε εδώ.
 • Την Τρίτη 4 Ιουνίου οι τάξεις Α, Β, Γ, Δ, Ε θα επισκεφθούν τις κατασκηνώσεις «Ο παράδεισος του παιδιού» στο Καπανδρίτι.  Οι μαθητές της Στ τάξης θα κάνουν κανονικά μάθημα στο σχολείο.  Η πρωινή ζώνη και το Ολοήμερο θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

Μάιος με κινούμενο πλαίσιο

Image result for photos gif Χριστός Ανέστη

 Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Επόμενες ημερομηνίες που το σχολείο θα είναι κλειστό:

 • από Παρασκευή 31/5 έως και Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 το σχολείο θα είναι κλειστό λόγω εκλογών
 • την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 οι τάξεις Α, Β, Γ, Δ, Ε θα επισκεφθούν τις κατασκηνώσεις «Ο παράδεισος του παιδιού» από 8:15 π.μ. έως 1: 15 μ.μ.  Οι μαθητές της ΣΤ τάξης θα έχουν μάθημα κανονικά και το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά
 • την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 το σχολείο θα είναι κλειστό λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις εκλογές της ΔΟΕ
 • την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 οι μαθητές της Στ θα επισκεφθούν το Ναύπλιο. Οι υπόλοιπες τάξεις θα έχουν μάθημα κανονικά και το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.
 • την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 θα δοθούν οι έλεγχοι Γ τριμήνου, οι Τίτλοι Προόδου και τα απολυτήρια της Στ τάξης στις 8:30 π.μ. Το σχολείο θα κλείσει για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

 • Δείτε στιγμιότυπα από την επίσκεψη της Δ τάξης στο Πλάσι του Μαραθώνα.  Πατήστε εδώ και εδώ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ Δ2

 

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΕΚΛΟΓΕΣ

Το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό από Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 έως και Δευτέρα 27 Μαΐου 2019 λόγω των εκλογών.  Το σχολείο θα ανοίξει πάλι την Τρίτη 28 Μαΐου 2019.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες του σχολείου μας!

 • Νέα εργασία των μαθητών του Δ1 για τη γιορτή της μητέρας. Πατήστε εδώ.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

 • Για το τρέχον σαββατοκύριακο ισχύει «η τσάντα στο σχολείο».

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 2019-20120

 • Όσοι γονείς επιθυμούν να εγγράψουν για πρώτη φορά το παιδί τους στο Ολοήμερο για το σχολικό έτος 2019-2020 μπορούν αν εκτυπώσουν την αίτηση εδώ : ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 2019-2020 να την υπογράψουν και να την επιστρέψουν στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό της τάξης.

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 • Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 σύμφωνα με την υπ’ αριθμ: Φ.31.3/7443/19-4-2019 απόφαση του Διευθυντή Π.Ε. Γ΄ Αθήνας όλα τα δημοτικά σχολεία του Περιστερίου θα παραμείνουν κλειστά λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην ετήσια τακτική Γενική  Εκλογο-απολογιστική Συνέλευση για το 88ο  Συνέδριο της ΔΟΕ. 
 • Οι εγγραφές για την Α΄Δημοτικού θα  γίνουν από 6 Μαΐου έως και 20 Μαΐου 2019.  Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για τις εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού εδώ.
 • Το σχολείο μας συμμετέχει στον ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ & PHYSICAL COMPUTING ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ.  Οι μαθητές της Στ τάξης με τις οδηγίες της εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Έφης Γ. έχουν ολοκληρώσει ήδη τις εργασίες συμμετοχής.  Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για τη συμμετοχή του σχολείου μας στον διαγωνισμό Ρομποτικής εδώ.
 • Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Περιστερίου: ΑΙΤΗΣΕΙΣ 2019_ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣΣυνημμένα_ΚΑΛΛΙΤ_ΣΧ_04_19

Σχετική εικόνα

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Οι μαθητές του Δ2 έφτιαξαν τα δικά τους Λαζαράκια.  Πατήστε εδώ.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ 2019-2020

ΟΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ_ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΥΜ

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ_ΔΟΜΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΥΜ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 2019-2020

ΑΔΥΜ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2019-2020.  Διαβάστε εδώ: ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ 2019_20

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Image result for photos Ακρόπολη

 • Η Δ1 τάξη επισκέφθηκε την Ακρόπολη και μας παρουσιάζει τις εντυπώσεις της.  Πατήστε εδώ 
 • Και οι μαθητές του Δ2 παρουσιάζουν τις δικές τους εντυπώσεις από την επίσκεψη στην Ακρόπολη.  Πατήστε εδώ.

 

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 11_4_19

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αύριο Τετάρτη 10/4 όλοι οι μαθητές του σχολείου θα εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους.  Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο το πρωί.  Οι μαθητές που δεν εκκλησιάζονται θα προσέλθουν στις 9:40 π.μ. 

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία Αττικής: Απόφαση Χωροταξικής Κατανομής Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής_signed

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

 • Την επόμενη Πέμπτη 11/4 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό.  Διαβάστε αναλυτικά εδώ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 11_419
 • Νέα εργασία των μαθητών του Δ2 για τα κόμικς.  Πατήστε εδώ.

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

 • Παρουσίαση της Αίθουσας Ηρεμίας του σχολείου μας στην εφημερίδα ΄»ΑΠΟΨΗ».  Πατήστε εδώ για να τη διαβάσετε.
 • Νέα εργασία των μαθητών του Δ1 για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.  Πατήστε εδώ.

Image result for photos cute dogs gif

 • Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων την Πέμπτη 4 Απριλίου η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης μας έστειλε τα τηλεοπτικά σποτ που έχει επιμεληθεί με τα κοινωνικά μηνύματα για την προστασία των μικρών μας φίλων!  Πατήστε εδώ για να τα δείτε.

 

 

 

Μάρτιος με κινούμενο πλαίσιο

Αποτέλεσμα εικόνας για photos ελληνική σημαία gif

 Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Η Αίθουσα Ηρεμίας του σχολείου μας στο κρατικό κανάλι ΕΡΤ1.  Πατήστε εδώ και στο 2:43΄θα δείτε την παρουσίαση της αίθουσας από τους δασκάλους μας κ. Γρηγόρη και κ. Τάσο.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

 • Σας προσκαλούμε στη σχολική γιορτή της Στ τάξης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.  Διαβάστε την πρόσκληση εδώ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 • Αυτό το σαββατοκύριακο θα ισχύσει «Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ«.  Οι δάσκαλοι της κάθε τάξης θα ενημερώσουν τους μαθητές τους.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Οι μαθητές του Δ1 γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και μας παρουσιάζουν τις ποιητικές δημιουργίες τους.  Πατήστε εδώ.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση για τους γονείς της ΣΤ τάξης από τα Αρσάκεια σχολεία: ΑΡΣΑΚΕΙΑ_ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2018-2019

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

 • Παρουσίαση της νέας σχολικής αίθουσας με την επωνυμία: «Η Αίθουσα της Ηρεμίας- Ησυχίας».  Πατήστε εδώ.

Image result for photos swallow birds gif

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για photos αποκριάτικες μάσκες gis        Αποτέλεσμα εικόνας για photos αποκριάτικες μάσκες gis

 Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019                     

Αποτέλεσμα εικόνας για photos kite gif

Καλή Καθαρά Δευτέρα και Καλή Σαρακοστή!

 • Σας υπενθυμίζουμε ότι την Καθαρά Δευτέρα τα σχολεία είναι κλειστά.
 • Για το Σαββατοκύριακο αυτό ισχύει το μέτρο «Η τσάντα στο σχολείο».  Οι μαθητές δεν θα έχουν σχολικές εργασίες για το σπίτι.
 • Οι έλεγχοι για το Β΄ τρίμηνο θα δοθούν την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019.  
 • Πετάμε χαρταετό!!
 • ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OSOS (OPEN SCHOOLS FOR OPEN SOCIETIES).  EΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
 • Καλό τριήμερο σε όλους! 

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

«Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Σας υπενθυμίζουμε ότι αυτό το σαββατοκύριακο θα εφαρμοστεί η απόφαση για την » Τσάντα στο σχολείο».  Οι μαθητές θα ενημερωθούν από τους δασκάλους τους για τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου στην τάξη τους.  

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 • Πρόσκληση προς όλους τους γονείς του σχολείου: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ
 • Νέα εργασία των μαθητών του Δ1.  Πατήστε εδώ.
 • Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές της Στ τάξης θα συμμετέχουν και φέτος στον 13ο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.  Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!
 • Ευχαριστούμε όλους τους γονείς, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τα μέλη του Δ.Σ. για τη χαρούμενη γιορτή που ετοίμασαν σήμερα για τους μαθητές του σχολείου μας!!

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Οι εντυπώσεις των μαθητών του Δ1 από τη θεατρική παράσταση ‘Το σπίτι του Καραγκιόζη».  Πατήστε εδώ.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Στη σελίδα του προγράμματος Erasmus+ μπορείτε να δείτε τις νέες εμπειρίες που έζησαν οι μαθητές της Β τάξης με τους δασκάλους τους από τη σημερινή επικοινωνία τους μέσω Skype με τους μαθητές της Β τάξης του Φινλανδικού δημοτικού σχολείου στο Ροβανιέμι.  Πατήστε εδώ.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Νέα εργασία των μαθητών της Δ1 με θέμα: «Η ελιά ένας ευλογημένος καρπός». Πατήστε εδώ.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοίνωση για τους γονείς Β έως και ΣΤ τάξης:

Σας ενημερώνουμε ότι την προσεχή Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 θα επισκεφθεί το σχολείο μας κλιμάκιο ιατρών και επισκεπτών νοσηλευτών του 1ου Κέντρου Υγείας Περιστερίου και της 1ης  Τ.ΟΜ.Υ. Περιστερίου στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων-παρεμβάσεων του Υπουργείου Υγείας, για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού σε θέματα Αγωγής Υγείας, για να παρουσιάσουν ενημερωτική ομιλία στους μαθητές με θέμα «Υγιής στάση του σώματος».  Παρακαλείσθε οι γονείς που ενδιαφέρεστε και επιτρέπετε στα παιδιά σας να παρακολουθήσουν την ενημερωτική ομιλία να υπογράψετε τη συναινετική δήλωση : ΕΝΤΥΠΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΓΙΑ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ και να την επιστρέψουν οι μαθητές στους δασκάλους της τάξης τους.  Η συνεργασία του σχολείου μας με τους ως άνω φορείς υγείας θα συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα.  Θα σας ενημερώσουμε σύντομα σχετικά.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ

Σχετική εικόνα

Επίσης ενημερώνουμε όλους τους γονείς ότι το σχολείο μας ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων για τα μέτρα πρόληψης ενάντια στην εποχική γρίπη, αξιοποίησε την παρουσία της Σχολικής Νοσηλεύτριας κ. Βασιλικής Τ.  και παρουσίασε ενημερωτικές ομιλίες με θέμα: «Την Υγιεινή των χεριών» και τους «Κανόνες Υγιεινής του Σώματος» στις Α, Β και Γ τάξεις με την παρουσία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μαθητές για επίκαιρα θέματα υγείας.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α ΚΑΙ Δ ΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΚΑΙ Δ ΤΑΞΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΥΜ (ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ)

Οι γονείς των μαθητών (ΜΟΝΟ ΤΗΣ Α ΚΑΙ Δ ΤΑΞΗΣ) που δεν έχουν προσκομίσει ακόμη το Ατομικό Δελτίο Υγείας για το σχολικό έτος 2018-19 μπορούν να απευθυνθούν σε μία από τις παρακάτω Δομές Υγείας του Δήμου, για να κλείσουν ραντεβού και να εξυπηρετηθούν άμεσα:

α) για το Κέντρο Υγείας Αγ. Ιεροθέου, οι γονείς θα εξυπηρετηθούν  στο τηλ.  210-5782719,  κα Κάτσαρη (Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας), για να κλείσουν ραντεβού με Παιδίατρο.

β) για το Κέντρου Υγείας Μπουρναζίου, οι γονείς θα εξυπηρετηθούν  στο τηλ. της 1ης ΤΟΜΥ 210-5728726 και για το 1ο Κέντρο Υγείας στο τηλ. 210-5748562, ώστε να κλείσουν ραντεβού με παιδίατρο.

γ) για το  2ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου, οι γονείς θα εξυπηρετηθούν είτε στο 5ψηφιο νούμερο για ραντεβού (με χρέωση) είτε ηλεκτρονικά στο www.idika.gr  (χωρίς χρέωση), γιατί έχει πολλούς Παιδιάτρους και είναι δύσκολο να γίνει αλλιώς, όπως μας ανέφεραν.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής

 

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Νέα εργασία των μαθητών του Δ1.  Πατήστε εδώ.

 

 

Ιανουάριος με κινούμενο πλαίσιο

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Αφιέρωμα στους τρεις Ιεράρχες.  Εκπαιδευτικό υλικό, πατήστε εδώ.

Ανακοίνωση για την εορτή των τριών Ιεραρχών.  Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.  Διαβάστε εδώ: ΑΡΓΙΑ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Related image

 • Ακυρώθηκε η εγκατάσταση του Πράσινου Σημείου του Δήμου στο σχολείο μας λόγω αδυναμίας π?%8