ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 

2018-2019

Ιανουάριος με κινούμενο πλαίσιο

Αποτέλεσμα εικόνας για photos news gif Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

 • Διαβάστε τις ιστορίες που έγραψαν οι μαθητές του Δ1.  Πατήστε εδώ.
 • Οι μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης αυτή την εβδομάδα θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν με τους δασκάλους τους την έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγαλύτερου καλλιτέχνη και εφευρέτη του κόσμου τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι.  Οι γονείς παρακαλούνται να υπογράψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις έγκαιρα για την καλύτερη διοργάνωση της επίσκεψης.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 

Όλα τα σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά λόγω εορτής του πολιούχου της πόλης του Αγίου Αντωνίου.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

1.Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου στα Δημοτικά Σχολεία

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ: Φ9/205986/Δ7 έγκριση άδειας εισόδου του ΥΠΠΕΘ ας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 18/1 θα επισκεφθεί το σχολείο μας κλιμάκιο νοσηλευτών και γιατρών του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Περιστερίου για τον έλεγχο εμβολιαστικής κάλυψης όλων των μαθητών του σχολείου.  Οι μαθητές πρέπει να προσκομίσουν τα βιβλιάριά τους και την υπογεγραμμένη δήλωση συγκατάθεσης των γονέων : ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΓΟΝΕΑ.Ο έλεγχος θα γίνει σε όλους τους μαθητές του σχολείου από Α έως και Στ τάξεις.

2. Πρόγραμμα μόνο για τους μαθητές της Α και Β τάξης

Την ίδια ημέρα την Παρασκευή 18/1 οι επισκέπτες νοσηλευτές του ΚΨΥ θα υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας μόνο για τους μαθητές της Α και Β τάξης για τη στοματική υγεία.  Παρακαλούνται οι γονείς της Α και Β τάξης να υπογράψουν και αυτή τη δήλωση: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗ .

Την Παρασκευή 18/1 οι μαθητές πρέπει να φέρουν μαζί τους και τις δύο ανωτέρω δηλώσεις με υπογραφή των γονέων για να συμμετέχουν στα προγράμματα.

3. Έλεγχος για κόνιδες

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΚΟΝΙΔΕΣ

 

Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου 

από Δευτέρα 21/1 έως και 25/1/19 στο σχολείο μας

Διαβάστε εδώ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019: Νέα εργασία των μαθητών του Δ1.  Πατήστε εδώ.

Related image

Καλή και Ευτυχισμένη Χρονιά!!

 Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Ο Δήμος Περιστερίου ενημερώνει ότι κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, όλα τα σχολεία (Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) της πόλης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Η απόφαση για την αυριανή λειτουργία των σχολείων θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Περιστερίου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας και θα ανακοινωθεί από τα ΜΜΕ.

Image result for photos christmas bells gif

Δεκέμβριος με κινούμενο πλαίσιο

Related image

 Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

 • Νέες αναρτήσεις στη σελίδα του προγράμματος Erasmus+ με επιλεγμένα παιχνίδια και ασκήσεις χαλάρωσης που εφάρμοσαν οι μαθητές του σχολείου μας από όλες τις συμμετέχουσες χώρες στο πρόγραμμα. Πατήστε εδώ.
 • Στιγμιότυπα από τη θεατρική παράσταση «Ο Αϊ Βασίλης κόκαλο» των μαθητών του Δ2.  Πατήστε εδώ.
 • Eργασία των μαθητών του Δ1 : «Χριστουγεννιάτικη εκεχειρία: μικρή ειρήνη στο μεγάλο πόλεμο».  Πατήστε εδώ.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

 • Πρόσκληση στη Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση των μαθητών του Γ2: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ
 • Δείτε εδώ τις εντυπώσεις των μαθητών του Δ1 από την επίσκεψή τους στο Μουσείο Πειραμάτων.
 • Μύρισαν Χριστούγεννα στο Δ2! Δείτε εδώ τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές των μαθητών του Δ2.

Image result for photos robotics class gif

 • Μην ξεχάσετε να περιηγηθείτε στις σελίδες του Μαθήματος Πληροφορικής εδώ.  Το σχολείο μας από φέτος διαθέτει εξοπλισμό ρομποτικής που μας δώρισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων!! Τους ευχαριστούμε πολύ! Οι μαθητές έχουν ήδη αρχίσει τις πρώτες μηχανικές κατασκευές με τις οδηγίες της εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Έφης Γ. και θα συμμετέχουμε στον πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής!! Ευχόμαστε όλοι καλή επιτυχία στους μαθητές του σχολείου μας!!

 

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Δείτε εδώ  φωτογραφίες από την επίσκεψη των μαθητών της Δ τάξης στο Μουσείο Πειραμάτων.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις

 • Πρόσκληση στη Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση των μαθητών του Δ2.  Διαβάστε εδώ: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Δ2

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ

Αύριο Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 θα γίνει η επίδοση των ελέγχων για το Α τρίμηνο του 2018-19 για τις μεγάλες τάξεις Γ, Δ, Ε, ΣΤ.

Τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.  Και η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στους μαθητές των Α και Β τάξεων δεν δίνονται έλεγχοι αλλά οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων και τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων για την πρόοδο των μαθητών.  Η ενημέρωση θα αρχίσει στις 11:45 π.μ. Μετά την ενημέρωση οι γονείς θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους και θα αποχωρούν.  Οι μαθητές του Ολοήμερου θα παραμείνουν στο σχολείο μετά την ενημέρωση των γονέων. ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!! Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Xριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας με χριστουγεννιάτικες και γιορτινές μαθητικές δημιουργίες το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 από 4:00 μ.μ. έως 8:00 μ.μ. με πολλές εκπλήξεις και δώρα!!

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε ο Δήμος Περιστερίου προς τους γονείς για το πρόγραμμα Ανακύκλωσης σε όλα τα σχολεία του Δήμου.  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ

 

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Πρόσκληση προς όλους τους μαθητές και γονείς από τον Δήμο Περιστερίου για την εκδήλωση του 6ου Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής στον οποίο έλαβε μέρος και το σχολείο μας!  Διαβάστε την πρόσκληση εδώ.

 

 

 

 

Νοέμβριος με κινούμενο πλαίσιο

 Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Νέα εργασία των μαθητών του Δ2.  Πατήστε εδώ.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Νέα εργασία των μαθητών του Δ1.  Πατήστε εδώ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Σας υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 όλα τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω εκλογών.  Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Οι μαθητές του Δ2 ετοίμασαν ένα αφιέρωμα για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.  Πατήστε εδώ.

Οκτώβριος με κινούμενο πλαίσιο

 Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 όλα τα σχολεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά λόγω της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών μελών στα εκπαιδευτικά συμβούλια.  Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ_6-09-2018_Εκλογές αιρετών

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Σας προσκαλούμε στη σχολική γιορτή μας για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Διαβάστε την πρόσκληση εδώ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ 12ΟΥ ΔΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, στο Ωδείο Αθηνών, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των Ιστοριών που διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας «Το μέταλλο ποτέ δεν παύει να ζει, περιμένει να του δώσεις μια νέα μορφή». Ο μαθητής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, Μάριος Κολτούκης με τη δασκάλα του κ. Κρύστη, βραβεύτηκε με το Βραβείο Φαντασίας, Δημιουργικότητας, Πρωτοτυπίας για την περιβαλλοντική ιστορία με τίτλο: Ένας «πρόσφυγας διηγείται. Ο Διαγωνισμός Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας διοργανώθηκε τη σχολική χρονιά 2017-2018 από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος από το ΥΠΠΕΘ, και το Εθνικό θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Φύση χωρίς σκουπίδια». Επιπλέον, η κατασκευή, η οποία εκπροσώπησε την περιβαλλοντική ιστορία που βραβεύτηκε, συμμετείχε στην Έκθεση μεταλλικών αντικειμένων, διακρίθηκε και επιλέχθηκε ως πρώτη κεντρική αφίσα του Διαγωνισμού!

Συγχαρητήρια στον μαθητή και απόφοιτο του σχολείου μας καθώς και στην εκπαιδευτικό κ. Κρύστη!

 

 

 

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 

«ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ»

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κ. Γρηγόρης και κ. Πέτρος συμμετείχαν στο συνέδριο και παρουσίασαν την εργασία τους: «Ε, ρε γλέντια!»: Πρόταση αυτόνομης διδασκαλίας του ελληνικού Θεάτρου Σκιών σε σχολικό πλαίσιο.  Η εργασία τους βασίστηκε στη θεατρική παράσταση Καραγκιόζη που είχαν παρουσιάσει στο σχολείο μας στο παρελθόν.  Συγχαρητήρια στους δασκάλους μας!

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

 • Πατήστε εδώ για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με όλες τις δράσεις του προγράμματος.  Αναλυτικό πρόγραμ. εκδηλ. 12 ΟΚΤΩΒΡ
 • Νέα σελίδα για τους μαθητές της Δ2 με τις καινούριες εργασίες τους.  Πατήστε εδώ.
 • Το σχολείο μας συμμετείχε στην 5η Πανελλήνια και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού αθλητισμού με αθλητικές δραστηριότητες από όλους τους μαθητές του σχολείου.  Οι μαθητές του Δ2 και η δασκάλα τους κ. Αντωνία ετοίμασαν την παρουσίαση των αθλητικών δραστηριοτήτων. 

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

5η Πανελλήνια και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.  Πατήστε εδώ.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση για τις αθλητικές δράσεις που θα γίνουν την Πέμπτη 11/10 στο σχολείο.  Διαβάστε εδώ: ΑΝΑΚ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤ ΔΡΑΣΕΙΣ 

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλες οι μαθητικές δημιουργίες που βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης θα μεταδίδονται κάθε Σάββατο αρχίζοντας από αύριο 6/10/2018 στις 5:00 μ.μ. από το κανάλι της Βουλής.  Ανάμεσα σε αυτές θα δείτε και τις βραβευμένες δημιουργίες των μαθητών του σχολείου μας.  Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Αγαπητοί γονείς, ενημερωθείτε για τα κέντρα δωρεάν εμβολιασμού των παιδιών για ασφαλισμένες και ανασφάλιστες οικογένειες: 9140.1-10-18ΑΔΥΜ Εμβολιασμός

 Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Δύο νέες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του προγράμματος Erasmus+.  Διαβάστε για το ταξίδι των εκπαιδευτικών στην πόλη του Μαγδεμβούργου και το «Book of Silence», το βιβλίο που έγραψαν όλοι οι εταίροι του προγράμματος με προτάσεις, μεθόδους και τεχνικές αυτοχαλάρωσης και ηρεμίας για τους μαθητές, με στόχο την ανάδειξη και καλλιέργεια των κοινωνικών και προσωπικών δεξιοτήτων, για τη βελτίωση της δημιουργικότητας και παραγωγικότητάς τους κατά τη μαθησιακή διαδικασία.  Πατήστε εδώ.

 

 

 

 

 Î£ÎµÏ€Ï„έμβριος με κινούμενο πλαίσιο

Αποτέλεσμα εικόνας για photos news gif Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για αύριο Παρασκευή 28/9 τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.  Διαβάστε εδώ: ΑΝΑΚ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Δείτε την πρώτη εργασία των μαθητών του Δ1 για την Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης.  Πατήστε εδώ.

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018: 

Διαβάστε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.  Πατήστε εδώ.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Σχολικός Αγιασμός και έναρξη του σχολικού έτους διαβάστε εδώ: ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΕΠΤ

 

Image result for photos first day at school gifs

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 Η ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ (7-8) ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.

ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ 2 ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΡΧΙΚΑ.

 • ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΩΡΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ 3:00 Μ.Μ.
 • ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α, Β, Γ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΩΡΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ 4:00 Μ.Μ.

 

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

2017-2018

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για photos news gif Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 • Αύριο Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 θα επιδοθούν οι έλεγχοι Γ τριμήνου και οι Τίτλοι Προόδου και Σπουδών στους γονείς όλων των μαθητών του σχολείου στις 08:30 π.μ. και το σχολείο θα κλείσει για τις καλοκαιρινές διακοπές.  Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχόμαστε ολόψυχα στους μαθητές και τις οικογένειές τους Καλό Καλοκαίρι!

 

 • Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στις 8:30 μ.μ. θα γίνει η αποχαιρετιστήρια γιορτή του σχολείου για τους μαθητές της ΣΤ τάξης.  Τη γιορτή διοργανώνουν οι γονείς των μαθητών της Στ τάξης.

 

 • Νέα ανάρτηση στη σελίδα ERASMUS από την επίσκεψη των δασκάλων μας στο Hvide Svande Δημοτικό Σχολείο της Δανίας.  Για να δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη πατήστε εδώ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!!

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών Δημοτικού «Αριστοτέλης» 2018, έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες της πέμπτης και της έκτης τάξης  και διακρίθηκαν δύο μαθήτριες του σχολείου μας, οι οποίες βραβεύτηκαν στο χώρο του σχολείου μας, σύμφωνα με το πρότυπο βράβευσης των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής. Συγκεκριμένα:

 

2ο Βραβείο Αριστείας έλαβε η μαθήτρια του ΣΤ1 Ελένη Λ.

Εύφημο Μνεία έλαβε η μαθήτρια του Ε1 Στεφανία Β.

 

Στους υπόλοιπους μαθητές που διαγωνίστηκαν απονεμήθηκε Έπαινος Συμμετοχής.

 

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, κ.Γρηγόρη του Ε1 και κ.Κρύστη του ΣΤ1.

proteusantesdiag_dimotiko_2018 (1)

proteusantesdiag_dimotiko_2018

«ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ»

 • Οι μαθητές του Ε1 και ο δάσκαλός τους κ. Γρηγόρης, μας προσκαλούν όλους την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 να παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση «Τα Μαγικά Μαξιλάρια» στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας στις 8:00 μ.μ.

 

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Πανελλήνια διάκριση για το σχολείο μας.

Το Στ1 του σχολείου μας με συντονιστή εκπαιδευτικό την κ. Κρύστη Φ. συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και κέρδισε το Βραβείο Φαντασίας Δημιουργικότητας και Πρωτοτυπίας.  Βραβεύτηκε η ιστορία του μαθητή της Στ1 Μάριου Κολτ. με τίτλο: «Ένας πρόσφυγας διηγείται…».  Συγχαρητήρια στους μαθητές και τη δασκάλα του Στ1!

Βραβευμένες Ιστορίες-ΔιαγωνισμόςΠ.Ιστορίας2018 

Επιστολη για αποτελεσματα Διαγ Συγγρ Περ Ιστορίας2018

 • Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 οι μαθητές του Γ1 και η δασκάλα τους κ. Ευτυχία, θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση «Στο βασίλειο του Ποσειδώνα» στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Διαβάστε την πρόσκληση εδώ.
 • Νέα ανάρτηση στη σελίδα του Γ2 για τη θεατρική παράσταση που παρουσίασαν. Πατήστε εδώ.
 • Πρόσκληση από την Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ_ ΙΟΥΝΙΟΣ 2018_ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ Β-Γ. doc

Μάιος με κινούμενο πλαίσιο

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Οι μαθητές που συμμετέχουν στην εκδρομή να φέρουν τις δηλώσεις συγκατάθεσης των γονέων τους και τα χρήματα στους δασκάλους τους μέχρι την Παρασκευή 1 Ιουνίου.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

 

 • Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 οι μαθητές του Γ1 και η δασκάλα τους κ. Ευτυχία, θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση «Στο βασίλειο του Ποσειδώνα» στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Διαβάστε την πρόσκληση εδώ.
 • Την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ».
 • Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 στις 7:00 μ.μ. θα γίνει η γιορτή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για όλους τους γονείς και μαθητές του σχολείου.
 • Μέχρι τις 12 Ιουνίου 2018 γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των γονέων για την εγγραφή των παιδιών τους στην πρωινή ζώνη και το ολοήμερο για το επόμενο σχολικό έτος 2018-2019.
 • Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 οι μαθητές της Ε1 τάξης και ο δάσκαλός τους κ. Γρηγόρης μας προσκαλούν να δούμε τη θεατρική παράσταση «Τα Μαγικά Μαξιλάρια» στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας στις 8:00 μ.μ.
 • Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 θα επιδοθούν οι Τίτλοι Πρόοδου και Σπουδών στους γονείς όλων των μαθητές του σχολείου στις 08:30 π.μ. και το σχολείο θα κλείσει για τις καλοκαιρινές διακοπές.
 • Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στις 8:30 μ.μ. θα γίνει η αποχαιρετιστήρια γιορτή του σχολείου για τους μαθητές της ΣΤ τάξης.  Τη γιορτή διοργανώνουν οι γονείς των μαθητών της Στ τάξης.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Νέα ανάρτηση στη σελίδα του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+  με μεθόδους χαλάρωσης των μαθητών που περιλαμβάνονται στο βιβλίο Book of Silence όπως εφαρμόστηκαν στα μαθήματα Εικαστικών, Θεατρικής Αγωγής και Γυμναστικής.  Το βιβλίο επιμελήθηκε ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Τάσος Ν. Πατήστε εδώ.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

 • Το σχολείο μας βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας με θέμα ¨Οδική Ασφάλεια: Δικαίωμα Όλων».  Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 • Αγαπητοί γονείς, σας ανακοινώνουμε ότι το σχολείο μας διοργανώνει μια σχολική επίσκεψη για τους μαθητές όλων των τάξεων τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 στο αθλητικό κέντρο StarSportClub. Για την έγκαιρη διοργάνωση της επίσκεψης, παρακαλούνται οι γονείς που επιτρέπουν τη συμμετοχή των παιδιών τους να υπογράψουν τις δηλώσεις συγκατάθεσης και να τις επιστρέψουν μαζί με τα χρήματα στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων.  Η αναχώρηση των μαθητών θα γίνει μετά την πρωινή προσευχή και η επιστροφή στο σχολείο στις 1:15 μ.μ. έως 1:30 μ.μ. Την ημέρα της επίσκεψης η πρωινή ζώνη και το Ολοήμερο θα λειτουργήσουν κανονικά.   Δείτε εδώ τις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου.

Παρασκευή 19 Μαΐου 2018

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργανώνει κατασκήνωση για μαθητές.  Πατήστε: ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Σήμερα οι μαθητές της Δ τάξης επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο στο Πλάσι του Μαραθώνα.  Διαβάστε για την αξέχαστη εμπειρία των μαθητών και δείτε τις φωτογραφίες της επίσκεψης εδώ.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 

 • Επίσκεψη της Γ τάξης στο Βοτανικό Κήπο.  Δείτε στιγμιότυπα από την επίσκεψη εδώ.
 • Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Βαλαβάνη στο σχολείο μας εδώ.

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Περιστερίου μας προσκαλεί στο 6ο Φεστιβάλ Παραμυθιού.  Διαβάστε την πρόσκληση εδώ: 6o Φεστιβάλ Παραμυθιού – Πρόσκληση

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Δύο νέες εργασίες των μαθητών του Γ1 και Γ2.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες.

Για τον έγκαιρο και έγκυρο προγραμματισμό λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος, στη σχολική μας μονάδα κατά την προσεχή σχολική χρονιά 2018 -19 (Εγκύκλιος Α.Π.70279/Δ1/3 – 5 – 2018), σας ενημερώνουμε ότι:

 1. Οι μαθητές εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.
 2. Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων. Η ώρα λήξης του Ολοημέρου προγράμματος και αποχώρησης των παιδιών είναι στις 16:00.

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

 1. οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.
 2. οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως, πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι, πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούνσε σχολικές μονάδες Π.Ε με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα, και δεν είναι νταγμένα στις λειτουργούσες Δ.Υ.Ε.Π.  Η εγγραφή των μαθητών Ρομά στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται χωρίς προϋποθέσεις.

Πρωινή Ζώνη (7 :00 π.μ. – 8:00 π.μ.)

Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές/-τριες που είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα.

Οι μαθητές εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Έως τις 12-06-2018 θα πρέπει να έχει κατατεθεί συμπληρωμένο από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών στην σχολική μονάδα, που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα. Για εκπρόθεσμες δηλώσεις απαιτείται η γραπτή έγκριση του οικείου Διευθυντή Π.Ε. Δ΄ Δ/νσης Αθήνας και μόνο για λόγους που κρίνονται ιδιαίτερα σοβαροί.

 

Απρίλιος με κινούμενο πλαίσιο

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Για τους γονείς της ΣΤ τάξης:

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019

Συνημμένα ΚΑΛΛΙΤ_ΣΧ 04_18

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δ ΚΑΙ Ε ΤΑΞΗ

Αγαπητοί μαθητές,

την Πέμπτη 3 Μαΐου έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τον πανεπιστημιακό καθηγητή και συγγραφέα κ. Π. Βαλαβάνη για να παρουσιάσει το βιβλίο του  «Ο λόφος με τα κρυμμένα μυστικά» από τις εκδόσεις Πορφύρα.  Όπως λέει ο ίδιος ο συγγραφέας » … «Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί όχι τόσο να ζωντανέψει την Ιστορία όσο κυρίως να φανερώσει τις διαδικασίες που τη δημιουργούν, μέσα από μιαν αφήγηση, που ενώ μοιάζει φανταστική, θα μπορούσε να είναι πέρα για πέρα αληθινή. Καλό ταξίδι λοιπόν στον χρόνο και στην Ιστορία!».  Το βιβλίο παρουσιάζεται με αφορμή το μάθημα της Ιστορίας της Δ και Ε τάξης και την ενασχόληση των μαθητών με τα περιεχόμενα του βιβλίου, τις επισκέψεις τους σε μουσεία και την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στη διάρκεια του σχολικού έτους.  Η επίσκεψη του συγγραφέα είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών των μαθητών και και δασκάλων τους να κατανοήσουν καλύτερα την ιστορία του ελληνικού τόπου κρυμμένη μέσα στην καρδιά ενός λόφου, που σχηματίστηκε από 8.000 χρόνια ζωής και περιπέτειας… Ευχαριστούμε τον κ. Βαλαβάνη για την προθυμία του να μας επισκεφθεί και να μοιραστεί μαζί μας τις πολύτιμες γνώσεις του.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 • ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΛΗΞΗ ΕΤΟΥΣ
 • Την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 θα επισκεφθεί το σχολείο μας κλιμάκιο οδοντιάτρων του Κέντρου Υγείας Περιστερίου για οδοντιατρικό έλεγχο των μαθητών μόνο της Α και Β τάξης.  Οι γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να εξεταστούν, παρακαλούνται να υπογράψουν τη δήλωση συγκατάθεσης και να φροντίσουν ώστε τα παιδιά τους να έχουν μαζί τους το Βιβλιάριο Υγείας.

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ανακοινώσεις του Δήμου Περιστερίου:

 

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Νέα πασχαλιάτικη εργασία των μαθητών της Γ1.  Πατήστε εδώ

Μάρτιος με κινούμενο πλαίσιο

Καλό Πάσχα!

(επιστροφή στο σχολείο τη Δευτέρα 16 Απριλίου)

 Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για photos the flying book gif

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, 

με χαρά σας παρουσιάζουμε ό,τι ζήσαμε αυτές τις ημέρες στο σχολείο μας με αφορμή την έκθεση των μαθητικών δημιουργιών και την έκθεση βιβλίου που ήταν αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα για την Ελληνική Γλώσσα και το Παιδικό Βιβλίο.  Μέσα από τις εξαιρετικές εργασίες και παρουσιάσεις όλων των μαθητών για άλλη μια φορά τιμήσαμε την ελληνική γλώσσα και αγαπήσαμε περισσότερο το βιβλίο.  Μπορείτε να δείτε εδώ όλες τις εκδηλώσεις μας. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη στήριξη τους και συγχαρητήρια σε όλους τους δασκάλους και μαθητές μας!

 Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

 • Αύριο Τετάρτη 28/3 οι μαθητές του σχολείου θα εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους.  Οι μαθητές που δεν εκκλησιάζονται θα προσέλθουν στις 9:40 π.μ. στο πρώτο διάλειμμα
 • Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι η έκθεση των μαθητικών δημιουργιών με τίτλο «Με βάρκα το βιβλίο» αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και της Ελληνικής Γλώσσας θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας, την Τετάρτη 28/3  από 11- 1:15 μ.μ. και από 4-8 μ.μ. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και Έκθεση Βιβλίου για γονείς και παιδιά που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων. Την Πέμπτη 29/3 θα είναι επίσης ανοιχτή η έκθεση και για γονείς από 11-1:15 μ.μ.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Εγκύκλιος του ΥΠΠΕΘ για την 25η Μαρτίου: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το σχολείο μας συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή για τους γονείς και μαθητές.  Σας προσκαλούμε όλους να δείτε τις δημιουργίες των μαθητών μας.  Διαβάστε την πρόσκληση εδώ: ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, σας προσκαλούμε στη σχολική γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές της Στ τάξης για την 25η Μαρτίου του 1821. 

Παρακαλούμε διαβάστε την πρόσκληση εδώ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

 • Σας υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη 20/3/2018 θα επιδοθούν οι έλεγχοι των μαθητών στους γονείς.  Οι γονείς των μικρών τάξεων θα έχουν ενημέρωση από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.  
 • Νέα εργασία των μαθητών του Γ1.  Πατήστε εδώ.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τους γονείς που ενδιαφέρονται διαβάστε την Υπουργική Απόφαση για την ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2018-2019

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Να ενημερωθούν όλοι οι μαθητές του σχολείου για τα χελιδονίσματα 2018.  Διαβάστε ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2018

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Νέα εργασία των μαθητών της Γ1 για τον πόλεμο και την ειρήνη.  Πατήστε  εδώ

Friday 9 March 2018

Read our news and see all the photos from the Erasmus programme.  Press here.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Μία ωραία επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές της Γ τάξης στο Μουσείο Παιχνιδιών.  Διαβάστε τις εντυπώσεις των μαθητών του Γ1 από την επίσκεψη όπως τις παρουσιάζουν στην εργασία τους εδώΚαι τις εντυπώσεις των μαθητών του Γ2 εδώ.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα για την ενδοσχολική βία διαβάστε τρία παραμύθια για την αποδοχή της διαφορετικότητας για μικρά παιδιά.  Πατήστε εδώ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Νέα εργασία των μαθητών του Γ1 για την Άνοιξη.  Πατήστε εδώ.

Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για photos σαρακοστή gif

Αποτέλεσμα εικόνας για photos news gif Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Νέα εργασία των μαθητών του Γ1.  Πατήστε εδώ

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤ. ΣΚΑΚΙ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ 2018, ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΣΚΑΚΙ ΔΥΤ.ΤΟΜΕΑ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου στην Έκθεση Μαθητικών Έργων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.  Διαβάστε εδώ: ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 2018

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Οι χαρταετοί του Γ1 μας ταξιδεύουν.  Πατήστε εδώ.

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

animated-mouse-image-0297

Αγαπητοί φίλοι, οι «Βιβλιοπόντικες» δεν μας ξέχασαν!

Δούλευαν ασταμάτητα! Αυτή τη φορά οι βιβλιοπόντικες δούλεψαν μαζί με τους μαθητές της Γ2 και δημιούργησαν ένα χορταστικό τεύχος για να περάσετε ευχάριστα το τριήμερο!  Πατήστε εδώ

 

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Δείτε τις τρεις νέες αναρτήσεις: 

 • «Ο Εγωιστής Γίγαντας» ένα παραμύθι του Όσκαρ Γουάιλντ, από τις μελισσούλες της Γ1 εδώ
 • Ποιήματα Χαϊκού από τους διαστημάνθρωπους της Γ2 εδώ
 • και τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου των μαθητών από το πρόγραμμα Erasmus + εδώ.

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στην Ελληνική Γλώσσα

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Έπαινος για το 12ο ΔΣ Περιστερίου.  Πατήστε ΕΠΑΙΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ_12ο Περιστερίου

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Νέες φωτογραφίες και βίντεο από την επίσκεψη των εκπαιδευτικών μας στην Ισπανία με το πρόγραμμα Erasmus+.  Πατήστε εδώ.

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

 • Νέα εργασία των μαθητών της Γ1. Πατήστε εδώ.
 • Στο site της ΕΡΤ αναρτήθηκε η είδηση για τη βράβευση στο μαθητικό διαγωνισμό «40 Χρόνια Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση» στον οποίο διακρίθηκαν οι μαθητές μας της ΣΤ τάξης.  Πατήστε εδώ
 • Δείτε στιγμιότυπα από την επίσκεψή των ΣΤ1 και ΣΤ3 στο υπουργείο Παιδείας με σκοπό τη βράβευσή τους με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «τηλεοπτικό σποτ» στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «40 χρόνια Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση.  
  Πατήστε εδώ.
  Το βίντεο επιμελήθηκαν οι μαθήτριες Αφροδίτη Χ., Φωτεινή Γ., Φωτεινή Κ., Βαλαντίνα Φ. του ΣΤ2 και τις ευχαριστούμε πολύ. Πολύ καλή δουλειά στο μοντάζ. 

 

 

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Δείτε το απόσπασμα από τις ειδήσεις της ΕΤ1 με τη συνέντευξη των μαθητών της ΣΤ τάξης από την τελετή βράβευσης.  Πατήστε εδώ

Ιανουάριος με κινούμενο πλαίσιο

 

Αποτέλεσμα εικόνας για photos news gif Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 • Απόψε Τετάρτη 31/1/18 και ώρα 9:00 μ.μ. στις ειδήσεις της ΕΤ1 μπορείτε να δείτε τις συνεντεύξεις των μαθητών της ΣΤ τάξης από την τελετή βράβευσής τους με το πρώτο πανελλήνιο βραβείο για τη δημιουργία του καλύτερου τηλεοπτικού σποτ για τα 40 χρόνια της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.  Συγχαρητήρια και πάλι στους μαθητές μας και την κ. Έφη Γρ. της Πληροφορικής.  
 • Ο Δήμος Περιστερίου μας προσκαλεί στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του.  Διαβάστε εδώ.

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για photos school awards

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, 

με χαρά σας ενημερώνουμε ότι ότι η τελετή βράβευσης του Μαθητικού Διαγωνισμού  «40 χρόνια Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση» θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο από το Δίαυλο αύριο Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11:30 π.μ.  Οι μαθητές της Στ τάξης συμμετείχαν στο διαγωνισμό με την καθοδήγηση της κ. Έφης Γρ. στο μάθημα της Πληροφορικής και διακρίθηκαν πανελλαδικά με το πρώτο βραβείο στη δημιουργία τηλεοπτικού σποτ.  Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε ζωντανά την τελετή βράβευσης.  

 

 

 

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Δείτε τη νέα εργασία των μαθητών του Γ2.  Πώς η τέχνη ενώνεται με το μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος. Πατήστε εδώ.

 

 

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

 • Νέα εργασία των μαθητών του Γ2  εδώ.

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Δείτε νέες φωτογραφίες από την επίσκεψη των εκπαιδευτικών του προγράμματος στην Ελλάδα και το βιβλίο της μαγειρικής στο πρόγραμμα Erasmus +.  Πατήστε εδώ.

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 12ου ΔΣ Περιστερίου

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το σχολείο μας βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.  Οι μαθητές της Στ1 και Στ3 με την επίβλεψη της κ. Έφης Γρ.  δασκάλας της Πληροφορικής, συμμετείχαν στον διαγωνισμό με τη δημιουργία δύο βίντεο με θέμα τα σαράντα χρόνια της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και έλαβαν το πρώτο βραβείο (εξ ημισείας στις δύο συμμετοχές) στην Κατηγορία τηλεοπτικού σποτ.  Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες εδώ.   Μπορείτε να δείτε τα βίντεο εδώ. Σύντομα θα ενημερωθείτε για την εορταστική εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που θα λάβει χώρα στην αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη του Υπουργείου Παιδείας.  Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!!

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Νέες αναρτήσεις στη σελίδα του προγράμματος ERASMUS+.  Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψή μας στο δημοτικό σχολείο Lavant στην Αυστρία και τις σχολικές δραστηριότητες των μαθητών και δασκάλων στο σχολείο και στη φύση.  Επίσης διαβάστε τις παραδοσιακές, υγιεινές συνταγές όπως τις παρουσίασαν οι μαθητές των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών χωρών, συγκεντρωμένες σε ένα βιβλίο με τίτλο: «The Healthy Cooking Book» που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κ. Τάσος, κ. Αντωνία και κ. Κρύστη.  Πατήστε εδώ.

 

 

 

 

 

 

Δεκέμβριος με κινούμενο πλαίσιο

Σχετική εικόνα

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!

Πρωτοχρονιάτικο παραμύθι: «Ένα επείγον γράμμα για τον Άγιο Βασίλη»

Ταινία: «Ένα δέντρο μια φορά»

 

Αποτέλεσμα εικόνας για photos send letter to Santa gif

Αποτέλεσμα εικόνας για photos news gifΠέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017. 

Αποτέλεσμα εικόνας για photos gif christmas

Χρόνια Πολλά!

Νέα χριστουγεννιάτικη εργασία των μαθητών του Γ1.  Πατήστε εδώ

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Νέα χριστουγεννιάτικη εργασία των μαθητών του Γ1 στη σελίδα τους.  Πατήστε εδώ.

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Δείτε τη βόλτα με το τρενάκι του Δήμου και την τελευταία χριστουγεννιάτικη εργασία των μαθητών του Γ2 στη σελίδα τους.  Πατήστε εδώ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ,

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/1/18 ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ 3ο ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 4:00 Μ.Μ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.  ΤΟ 3ο ΤΜΗΜΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 4:00 Μ.Μ.  ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. 

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Οι μαθητές του Γ1 και η δασκάλα τους κ. Ευτυχία μας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτικη γιορτούλα τους.  Διαβάστε την πρόσκληση εδώ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Διαβάστε πότε θα εκκλησιαστούν οι μαθητές: ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Θέλετε να δείτε μία ωραία θεατρική παράσταση τώρα που έρχονται οι χριστουγεννιάτικες διακοπές? Σας έχουμε τη λύση.  Υπέροχες παραστάσεις, με σκηνικά, κοστούμια και ηθοποιούς μοναδικούς, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο σχολείο μας.  Τις ετοιμάζουν οι δάσκαλοι και μαθητές του σχολείου μας αθόρυβα εδώ και καιρό.  Οι πρώτες δύο παραστάσεις είναι έτοιμες και περιμένουν το κοινό τους.  Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες εδώ: αφίσα Γ2αφίσα Δ2

Σας περιμένουμε!!

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017:

Αγαπητοί γονείς,

λάβαμε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) την εξής πρόσκληση για την εκδήλωση «60 χρόνια Διαστημικά Ταξίδια»:  Events_2017_60yse2017_press

και την αφίσα της εκδήλωσης: Events_2017_60yse2017_poster

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017:

 • Νέα εργασία των μαθητών του Γ2.  Πατήστε εδώ.

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017:
Σήμερα οι μαθητές του Δ1 εγκαινίασαν καινούρια σελίδα και δημοσιεύουν την πρώτη τους εργασία για τον καθαρισμό του νερού.  Επισκεφθείτε εδώ τη σελίδα του Δ1.  

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017: 

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017:
Νέα εργασία των μαθητών του Γ2 για τα Χριστούγεννα.  Πατήστε εδώ
Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017. 
Αναβάλλεται η σημερινή άσκηση σεισμού λόγω καιρικών συνθηκών.  Σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία.
Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

 Αποτέλεσμα εικόνας για photos gif earthquake

 • Ανακοίνωση:

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 θα γίνει η πρώτη άσκηση σεισμού στο σχολείο μας, πριν το πρώτο διάλειμμα.  Ενημερωθείτε για όλα τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια και προστασία μας από τον σεισμό, στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΠ εδώ.  Επίσης μπορείτε να περιπλανηθείτε και να παίξετε παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, εδώ, να δείτε εργασίες μαθητών εδώ, να διαβάσετε μύθους για σεισμούς εδώ και να πάρετε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν το σεισμό, εδώ.

 •  Νέα εργασία των μαθητών του Γ2 εδώ

 

 

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

 

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για photos gif για το Πολυτεχνείο

Σας ανακοινώνουμε ότι η σχολική γιορτή της Ε΄ τάξης για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα γίνει τη Δευτέρα 20/11/17 στις 8:30 π.μ. μετά την πρωινή προσευχή στην αίθουσα εκδηλώσεων.  Τη γιορτή μπορούν να παρακολουθήσουν και οι γονείς του σχολείου μας.  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗ
Αναβάλλεται η επίσκεψη των μαθητών της Α και Β τάξης τη Δευτέρα 20/11 στο Πάρκο Κερατέας λόγω των καιρικών συνθηκών.  Οι μαθητές θα φέρουν βιβλία και σχολικές τσάντες μαζί τους γιατί θα γίνει κανονικό μάθημα.   Το Ολοήμερο και η Πρωινή Ζώνη θα λειτουργήσουν κανονικά. 

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓ. ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/11/17 ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ 2 ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. Γ ΑΘΗΝΑΣ
 2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.
 • Δείτε τη νέα εργασία των μαθητών του Γ2 εδώ

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

 • Νέα εργασία των μαθητών του Γ2.  Πατήστε εδώ.
 • Πρόσκληση στη σχολική γιορτή του Πολυτεχνείου: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΧΟΛ ΓΙΟΡΤΗ 17ΗΣ ΝΟΕΜΒ
 • ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ: Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 οι μαθητές της Α και Β τάξης συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων θα επισκεφθούν το Πάρκο Κερατέας για να συμμετέχουν στο βιωματικό πρόγραμμα «Στου Λιοτριβιού οι μυρωδιές» .  Οι μαθητές θα αναχωρήσουν από το σχολείο το πρωί μετά την πρωινή προσευχή και μπορούν να έχουν μαζί το κολατσιό τους και νερό.  Το πρόγραμμα διαρκεί από τις 10 έως τις 11:30 περίπου.  Οι μαθητές που παραμένουν στο Ολοήμερο να φέρουν το μεσημεριανό φαγητό τους από το πρωί που θα φυλαχθεί στην αίθουσα του Ολοήμερου.  Η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο θα λειτουργήσουν κανονικά. 

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Νέα εργασία των μαθητών του Γ1.  Πατήστε εδώ.

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Νέα εργασία των μαθητών του Γ2. Πατήστε εδώ.

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το σχολείο μας και τη φετινή χρονιά συμμετέχει στον 5ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής που διοργανώνει ο Δήμος Περιστερίου με θέμα: «Περιστέρι Πολλών Αστέρων». Οι μαθητές θα ζωγραφίσουν στο σχολείο τις ζωγραφιές τους εμπνεόμενοι από το θέμα και οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης μας.  Διαβάστε λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό εδώ: 5os_ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ_ΠΑΙΔΙΚΗΣ_ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ_2017

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Υγιεινή Διατροφή

 

 

Οκτώβριος με κινούμενο πλαίσιο

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους θα εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου.  Όσοι μαθητές επιθυμούν μπορούν να κοινωνήσουν μετά τη λειτουργία με την άδεια των γονέων τους.  Οι μαθητές που δεν εκκλησιάζονται θα προσέλθουν στο σχολείο στις 9:40 π.μ. στο 1ο διάλειμμα.

Η Διευθύντρια

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Νέα εργασία των μαθητών του Γ1 για τους Ολύμπιους Θεούς.  Πατήστε εδώ.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Μια όμορφη γιορτή μάς παρουσίασαν τα παιδιά της Δ΄ τάξης του σχολείου μας. Μέσα από ποιήματα, αφηγήσεις, τραγούδια και μικρά μονόπρακτα μας θύμισαν ηρωικές στιγμές του έπους του ’40. Απολαύστε μερικά στιγμιότυπα από τη γιορτή τους.

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 28ΗΣ ΟΚΤ

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

 • Νέα εργασία των μαθητών του Γ1.  Πατήστε εδώ.

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

 • Νέα εργασία των μαθητών του Γ1.  Πατήστε εδώ.

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

 • Νέα εργασία των μαθητών του Γ2 εδώ.

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

 • Νέα εργασία των μαθητών του Γ1. Πατήστε εδώ.

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

 • Οι μαθητές της Γ τάξης επισκέφθηκαν σήμερα το Μουσείο Νεώτερης Κεραμικής Τέχνης και γνώρισαν την κεραμική παράδοση της χώρας μας. 

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

 • Νέα εργασία των μαθητών του Γ1.  Πατήστε εδώ

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

 • 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 12ο ΔΣ Περιστερίου

Φωτογραφίες από τις αθλητικές δράσεις των μαθητών μας.  Το βίντεο επιμελήθηκε η κ. Αντωνία και την ευχαριστούμε πολύ!

 

 

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

 

 • Ανακοίνωση προς όλους τους γονείς του σχολείου.  Διαβάστε εδώ: ΕΛΕΓΧΟΣ
 • Σας παρουσιάζουμε τη νέα σελίδα των μαθητών του Γ1.  Πατήστε εδώ.

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Ανακοινώσεις

 1. Σύμφωνα με την υπ’αριθμ: 154710/18-09-2017 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ, η Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 ορίζεται ως η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.  Οι μαθητές όλης της χώρας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες εντός του σχολικού ωραρίου οι οποίες θα έχουν συνάφεια με τη θεματική ενότητα: «Αθλούμαι Χαράζω το Μέλλον«.  Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο με αθλητική περιβολή, με αθλητικά παπούτσια, χωρίς βιβλία και θα συμμετέχουν στις αθλητικές δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου. Οι μαθητές των μικρών τάξεων θα συμμετέχουν σε αθλητικά παιχνίδια ενώ οι μεγάλες τάξεις θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αγώνες μπάσκετ.  Οι αθλητικές δραστηριότητες θα συνδυαστούν με προβολές ταινιών και παιδικών ντοκιμαντέρ με θέμα τον αθλητισμό, ανάγνωση κειμένων και καλλιτεχνική -μουσική- εικαστική ενασχόληση. 

Το Ολοήμερο και η Πρωινή Ζώνη θα λειτουργήσουν κανονικά.

2. Εγκαινιάσαμε τη νέα σελίδα των μαθητών του Γ2! Στη σελίδα αυτή θα βλέπετε όλες τις εργασίες τους με την επιμέλεια της δασκάλας τους κ. Αντωνίας! Μην παραλείψετε να την επισκεφθείτε τώρα.

Σεπτέμβριος με κινούμενο πλαίσιο

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

 • Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 οι μαθητές του 1ου τμήματος του Ολοήμερου Προγράμματος (μαθητές όλων των τάξεων) που αποχωρούν στις 3:00 μ.μ. θα σχολάσουν 1:15 μ.μ. λόγω συμμετοχής του εκπαιδευτικού στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ. 
 • Το 2ο τμήμα του Ολοήμερου Προγράμματος (με μαθητές Α, Β, Γ) που αποχωρούν στις 4:00 μ.μ. θα λειτουργήσει κανονικά
 • Η Πρωινή Ζώνη 7-8 θα λειτουργήσει κανονικά.

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ: από Δευτέρα 18/9 θα λειτουργήσει η Πρωινή Ζώνη (7-8) και το Ολοήμερο με προσωρινό πρόγραμμα μέχρι να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις ειδικοτήτων και να διαμορφωθεί το τελικό ωρολόγιο πρόγραμμα.  Την πρωινή ζώνη και το ολοήμερο παρακολουθούν μόνο οι μαθητές που έχουν εγγραφεί.  Στην πρωινή ζώνη οι μαθητές προσέρχονται από τις 7:00-7:15.  Οι μαθητές που παραμένουν στο ολοήμερο θα έχουν φαγητό από το σπίτι που φυλάσσεται στα ψυγεία της αίθουσας του ολοήμερου.   Η ώρα σίτισης είναι από 1:15 -2:00.  Προσωρινά θα λειτουργήσουν μόνο τα δύο τμήματα του ολοήμερου: το 1ο τμήμα για τους μαθητές όλων των τάξεων που έχουν δηλώσει ώρα αποχώρησης 3:00 και το 2ο τμήμα μόνο για τους μικρούς μαθητές των Α, Β, Γ τάξεων που έχουν δηλώσει ώρα αποχώρησης 4:00.  Το 3ο τμήμα για τις τάξεις Δ, Ε, Στ θα λειτουργήσει σύντομα. 
 • Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του Δήμου με θέμα: «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» για τους μαθητές  με δωρεάν είσοδο στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Άλσους Περιστερίου εδώ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017: 

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ Δ ΤΑΞΗΣ: ΑΔΥΜ Δ ΤΑΞΗ, ΑΔΥΜ ΕΝΤΥΠΟ

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Ο αγιασμός θα γίνει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00 π.μ.   Οι μαθητές να φέρουν τις σχολικές τσάντες για την παραλαβή των βιβλίων τους.  Θα ακολουθήσει ενημέρωση των γονέων απο τη Διευθύντρια στην αίθουσα εκδηλώσεων για τη λειτουργία του σχολείου και τον εκπαιδευτικό προγραμματισμό.  Οι μαθητές θα αποχωρήσουν συνοδευόμενοι από τους γονείς τους στις 10:15 π.μ. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/9/17

 

 • ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12/9 ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΣΧΟΛΑΣΟΥΝ 1:15 Μ.Μ. ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΚΑΙ Η ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. 

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός και η παράδοση των σχολικών βιβλίων στους μαθητές.  Η ώρα του αγιασμού θα ανακοινωθεί σύντομα.  Οι μαθητές μετά τον αγιασμό θα παραλάβουν τα βιβλία τους από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων και θα αποχωρήσουν συνοδευόμενοι από τους γονείς τους.  Η Διευθύντρια θα έχει μια σύντομη ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς στην αίθουσα εκδηλώσεων μετά τον αγιασμό. Οι μαθητές να φέρουν τη σχολική τσάντα τους για την παραλαβή των βιβλίων.

Τα μαθήματα θα αρχίσουν κανονικά την Τρίτη 12/9 στις 8:15 π.μ. Η λειτουργία της Πρωινής Ζώνης και του Ολοήμερου θα ανακοινωθεί σύντομα. 

 ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπητοί γονείς,

σύμφωνα με το Νέο Προεδρικό Διάταγμα 79/2017 στο άρθρο 18 αναφέρεται ότι για λόγους ασφάλειας των μαθητών,  οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί εφημερίας καθημερινά κατά την πρωινή προσέλευση υποδέχονται τους μαθητές στην είσοδο του σχολείου  και οι γονείς-συνοδοί αποχωρούν.   Κατά τη διάρκεια του χρόνου της προσέλευσης των μαθητών δεν παρευρίσκεται χωρίς άδεια στο χώρο του σχολείου κανείς εκτός των μαθητών και των εκπαιδευτικώνΜετά το ηχητικό σήμα (κουδούνι), με ευθύνη των εφημερευόντων κλείνει η είσοδος.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 18 αναφέρεται:

«Με σκοπό να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών και να αποτρέπεται η αναίτια είσοδος και έξοδος αυτών από τον προαύλιο χώρο του σχολείου, καθώς και η είσοδος ατόμων που ουδεμία σχέση έχουν με τη λειτουργία του, οι θύρες εισόδου-εξόδου στο χώρο του σχολείου παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του με ευθύνη των Διευθυντών. Κανένα άτομο πλην των εκπαιδευτικών δε μπορεί να παραμένει εντός του σχολικού χώρου κατά τη διάρκεια λειτουργίας της σχολικής μονάδας, συμπεριλαμβανομένων και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ανεξάρτητα αν τους έχει διατεθεί ή όχι ειδικός χώρος για τις συνεδριάσεις τους,»

Για την καλύτερη λειτουργία του σχολείου και την ασφάλεια των μαθητών παρακαλούνται θερμά όλοι οι γονείς να τηρήσουν τα προαναφερόμενα.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας,

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

2016-2017

Ιούνιος με κινούμενο πλαίσιο

Related image

Κ α λ ό  Κ α λ ο κ α ι ρ ά κ ι !

: Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

 • Οι τελευταίες καλοκαιρινές εργασίες των μαθητών του Ε1.

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣΟι μαθητές των Δ1 και Δ2 και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων κ. Δημήτρης και κ. Καντιάνα μας προσκαλούν όλους στη μεγάλη θεατρική παράσταση του καλοκαιριού! Διαβάστε την πρόσκληση εδώ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ

TA MAΓΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ

ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ

Οι μαθητές της Στ τάξης και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί κ. Γρηγόρης και κ. Ευτυχία μας προσκαλούν όλους στην αποχαιρετιστήρια θεατρική παράσταση την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ.  Διαβάστε εδώ την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ.

Μετά τη θεατρική παράσταση θα ακολουθήσει και το αποχαιρετιστήριο πάρτυ για τους μαθητές της ΣΤ τάξης στην αίθουσα εκδηλώσεων. 

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

icone-medaille

 • Σας ανακοινώνουμε ότι οι μαθητές του σχολείου μας που συμμετείχαν στους αγώνες στίβου των Δημοτικών Σχολείων στο Αιγάλεω, διακρίθηκαν και μας έκαναν πολύ υπερήφανους!! Συγχαίρουμε τον μαθητή του Στ1 Θησέα Καψ. που ήρθε 1ος στο τρέξιμο στα 1000 μ., τον Παναγιώτη Χρηστ. και τον Μιχάλη Τρεμ. του Στ1 που ήρθαν 2οι στα 15ομ. Τη Χαριλένια Βασ. και τη Χαρά Σαργ. του Ε3 που ήρθαν πέμπτες στο τρέξιμο και στη σφαιροβολία.  Ευχόμαστε καλή πρόοδο και υγεία στους μαθητές μας και πάντα να έχουν επιτυχίες στη ζωή τους!  

IMG_0018JPG IMG_0010JPG IMG_0011JPG IMG_0014JPG IMG_0015JPG IMG_0016JPG

 

 

 

 • Σας υπενθυμίζουμε ότι αύριο Πέμπτη 8/6 τα δημοτικά σχολεία του Περιστερίου θα παραμείνουν κλειστά λόγω εκλογών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕRASMUS+

ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΑΣΜΟΥΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  ΑΠΟ 13- 16/6/17.  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 

ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:00 Π.Μ. : ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Κ.Α.

Μάιος με κινούμενο πλαίσιο

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Image result for photos theatre gif

Το 12ο ΔΣ Περιστερίου…. πάει θέατρο! 

Μετά την μεγάλη θεατρική επιτυχία του Ε1 άλλη μία παράσταση ετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρεμιέρα της από τους μαθητές του Γ1 και τον δάσκαλό τους κ. Πέτρο.  Η πρόσκληση είναι για την κωμωδία «Η Κρουαζιέρα των Θεών» την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

 

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 12ου ΔΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Image result for photos prize gif

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι οι μαθητές της Ε και Στ τάξης του σχολείου μας που συμμετείχαν στον 11ο Διαγωνισμό «Μαθηματικά και Παιχνίδι» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διακρίθηκαν και θα τους απονεμηθεί βραβείο.  Η απονομή των βραβείων θα γίνει το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου στις 10:30 π.μ. Τα ονόματα των μαθητών είναι:

από το Ε1: Στυλιανή Αλιγιζ., Μάριος Κολτ., Γουλιέλμος Σομπ.

από το Στ1: Παναγιώτης Πλατ., Δημήτρης Κουτσοκ., Μιχαήλ Τρεμούλ.

από το Στ2: Μαρία Μολυνδ., Κωνσταντίνος Μπαζιών., Παναγιώτης Παπαπέτρ.

 

Συγχαρητήρια και καλή πρόοδο ευχόμαστε ολόψυχα στους μαθητές και στους γονείς!

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Δείτε στιγμιότυπα από τη θεατρική παράσταση «Κωμοδύσσεια» με τους καταπληκτικούς ηθοποιούς του Ε1, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις! Πατήστε εδώ.

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Οι μαθητές του Ε1 και η δασκάλα τους κ. Αντωνία σας προσκαλούν όλους να παρακολουθήσετε …. διαβάστε εδώ.

bus7

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2017 ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Νέα εργασία των μαθητών του ΣΤ1.  Πατήστε εδώ.

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Για τους γονείς των μαθητών της ΣΤ τάξης

Ενημερωθείτε για τις αιτήσεις στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Περιστερίου εδώ: Ενημερωτική εγκύκλιος για αιτήσεις ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

 • Νέα εργασία των μαθητών του ΣΤ1 για τη Γιορτή της Μητέρας.  Πατήστε εδώ.

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Οι γονείς που ενδιαφέρονται για την εισαγωγή των παιδιών τους στα καλλιτεχνικά γυμνάσια μπορούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία εδώ: ΕΞ – 75701 – 2017 – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

 

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

 • Ενημερωθείτε για την επίσκεψη όλου του σχολείου ΕΔΩ. Η επίσκεψη θα γίνει από τις 8:15 π.μ. έως και τις 1:15 μ.μ. Την ημέρα της επίσκεψης το ΟΛΟΗΜΕΡΟ θα λειτουργήσει ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
 • Δείτε τη νέα ανάρτηση στη σελίδα του προγράμματος ERASMUS+ εδώ.

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΪΟΥ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 1. Διαβάστε την εγκύκλιο για τη διαδικασία εισαγωγής μαθητών στα Μουσικά σχολεία της χώρας: ΕΞ – 70411 – 2017 -ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2017-2018
 2. Οι γονείς που ενδιαφέρονται να γράψουν τα παιδιά τους στο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ για το σχολικό έτος 2017-2018 να συμπληρώσουν την αίτηση και να την καταθέσουν στη Διευθύντρια.  Εκτυπώστε την αίτηση για το Ολοήμερο εδώ: ΑΙΤΗΣΗ_ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟ
 3. ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΟΕ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: EKΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΔΟΕ

 

 

apriliosΧριστός Ανέστη!

Related image

:Πέμπτη 27 Απριλίου 2017:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017:

 • Εγγραφές μαθητών στην Α Δημοτικού για το σχολικό έτος 2017-2018. Επισκεφθείτε τη νέα σελίδα για όλες τις πληροφορίες.  Πατήστε εδώ.
 • Νέα ανάρτηση στη σελίδα του Ε1.  Δείτε στιγμιότυπα από τη σύνδεση με τους μαθητές του σχολείου της Φινλανδίας.  Πατήστε εδώ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017.

 

 • Δύο παιδικά παραμυθάκια για τις διακοπές, πατήστε εδώ.
 • Νέα εργασία των μαθητών του Ε1 εδώ.

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Νέα εργασία των μαθητών του Ε1.  Πατήστε εδώ.

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

 • Δείτε τις φωτογραφίες από τη ζωντανή σύνδεση με το δημοτικό σχολείο από τη Βαλέντσια της Ισπανίας.  Οι μαθητές της Ε1 παρουσία των δασκάλων τους χόρεψαν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και οι μαθητές από την Ισπανία παρουσίασαν μοντέρνους χορούς.  Πατήστε εδώ και Ε1.
 • Καλό μήνα σε όλους!  Σήμερα οι μαθητές της Ε1 με τους δασκάλους τους: κ. Αντωνία, κ. Παναγιώτη Φρ., κ. Έφη και τον υπεύθυνο του προγράμματος Erasmus κ. Τάσο θα συνδεθούν ζωντανά μέσω skype με τους μαθητές από το δημοτικό σχολείο της Ισπανίας για να παρουσιάσουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.  Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα!

 

 

Μάρτιος με κινούμενο πλαίσιο

: Δευτέρα 27 Μαρτίουυ 2017

 • Ο Δήμος Περιστερίου μας προσκαλεί στα: ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ, ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ
 • Την Παρασκευή 31/3 όλοι οι μαθητές του σχολείου θα εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου.  Οι μαθητές που δεν εκκλησιάζονται θα προσέλθουν στο σχολείο στις 09:40 π.μ.

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

 • Οι μαθητές της Γ τάξης επισκέφθηκαν την Πινακοθήκη Κουβουτσάκη σήμερα.  Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη και τις δραστηριότητες των μαθητών εδώ.
 • Νέα εργασία των μαθητών του Ε1 εδώ.
 • Σήμερα Τετάρτη 22/3 το απόγευμα στις 6:00 μ.μ. σας περιμένουμε στο σχολείο μας, στην ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Διαβάστε εδώ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ERASMUS

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017: Νέα εργασία των μαθητών του Στ1 εδώ.

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Related image

 • Σήμερα θα επιδοθούν οι έλεγχοι του Β τριμήνου στους γονείς των μαθητών Γ, Δ, Ε, Στ τάξεων.  Οι γονείς των μαθητών Α και Β τάξεων θα ενημερωθούν προφορικά από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς για την πρόοδο των παιδιών τους.  Διαβάστε εδώ: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2017
 • Άρθρο για τους γονείς εδώ.
 • Νέα εργασία των μαθητών του Ε1 εδώ.

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

σας προσκαλούμε στην ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος Erasmus+.  Διαβάστε την πρόσκληση εδώ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ERASMUS

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση: Σήμερα οι μαθητές της Ε και Στ τάξης συμμετέχουν στον 11 Μαθητικό διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.  Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές μας! 

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Νέα εργασία των μαθητών του Ε1 εδώ.

Τετάρτη 8 Μαρτίιου 2017

Λάβαμε δύο προσκλήσεις για εκδηλώσεις του Δήμου Περιστερίου:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ και ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ-36η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Δείτε στη σελίδα Erasmus όλα τα νέα από τις ζωντανές συνδέσεις με τους μαθητές του δημοτικού σχολείου στην Ισπανία και το ταξίδι των εκπαιδευτικών μας στο δημοτικό σχολείο Saari στο μαγευτικό, χιονισμένο Ροβανιέμι της Φινλανδίας.  Σύντομα θα σας ανακοινώσουμε την ημερομηνία παρουσίασης των εκπαιδευτικών επισκέψεων στη Γερμανία και Φινλανδία που θα μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι γονείς και μαθητές μας, με βίντεο, φωτογραφίες και όλες τις λεπτομέρειες των δύο επισκέψεων. Μείνετε συντονισμένοι!

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

 • Νέα εργασία των μαθητών του Στ1 εδώ.
 • Νέα εργασία των μαθητών του Ε1 εδώ.

Καλό μήνα!

Related image

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017:

 • Νέα εργασία των μαθητών του Ε1, εδώ.

Φεβρουάριος με κινούμενο πλαίσιο

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Καλή Σαρακοστή!

 • Νέες εργασίες από τους μαθητές του Ε1 και του Στ1.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017:

Στη σελίδα του Erasmus μπορείτε να δείτε νέες φωτογραφίες από την επικοινωνία των μαθητών της Γ τάξης του σχολείου μας, με τους μαθητές του δημοτικού σχολείου από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας μέσω skype, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ 2016-2017.  Πατήστε εδώ.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017:

 • Νέα εργασία των μαθητών του Ε1.  Πατήστε εδώ
 • Επισκεφθείτε τη σελίδα των Μικρών Εξερευνητών για να μάθετε τα νέα της γαϊδουροχώρας!

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2017

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017:  Νέα εργασία των μαθητών του Ε1.  Πατήστε εδώ.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017:

Νέα εργασία των μαθητών του Ε1. Πατήστε εδώ.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017:

Πρόσκληση από τον Δήμαρχο Περιστερίου σε διάλεξη με θέμα τη Δυσλεξία.  Διαβάστε εδώ την πρόσκληση: ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΛΕΞΙΑ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017: Νέα εργασία των μαθητών του Στ1.  Δείτε εδώ.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017: Νέα εργασία των μαθητών του Ε1.  Πατήστε εδώ.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017:

Νέα δραστηριότητα των μαθητών της Δ τάξης στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, πατήστε εδώ.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017:

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς και το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων που φρόντισαν άμεσα και έβαψαν τους τοίχους του σχολικού κτιρίου.  

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017:

Στη σελίδα του προγράμματος Erasmus+2016-2017, αναρτήθηκε η 3η δραστηριότητα των μαθητών του Δ1.  Ενημερωθείτε εδώ.

Ιανουάριος με κινούμενο πλαίσιο

:Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017:

Στη σελίδα του προγράμματος Erasmus+ «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» θα δείτε τη δεύτερη δραστηριότητα: «Παρουσίαση μιας ελληνικής συνταγής» που ετοίμασαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Για τον εορτασμό των τριών Ιεραρχών τη Δευτέρα 30/1/17, διαβάστε εδώ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Νέες εργασίες των μαθητών του Ε1. Πατήστε εδώ.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017:

Νέες δημοσιεύσεις στη σελίδα Erasmus+ με εργασίες των μαθητών μας στα πλαίσια συνεργασίας με τα σχολεία των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2016-17. Πατήστε εδώ.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017:

 • Νέα εργασία των μαθητών του Ε1 για το πρόγραμμα Erasmus+.  Πατήστε εδώ.
 • Νέα εργασία των μαθητών του Στ1. Πατήστε εδώ.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για photos άγιος Αντώνιος gif

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 • Αγαπητοί γονείς και μαθητές, σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 όλα τα σχολεία του Δήμου Περιστερίου θα είναι κλειστά, λόγω του εορτασμού του Αγίου Αντωνίου, Πολιούχου του Δήμου Περιστερίου.  Χρόνια Πολλά σε όλους τους εορτάζοντες!
 • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση του Δήμου τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Περιστερίου θα λειτουργήσουν κανονικά την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017.

Image result for photos snowing gif

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Aνακοίνωση από τον Δήμο Περιστερίου:

Ο Δήμος Περιστερίου ενημερώνει ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και για την προστασία των μαθητών της πόλης, τα σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.

Εορτή των Θεοφανείων

Καλή Φώτιση και Χρόνια Πολλά σε όλους τους εορτάζοντες!

Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος!!

Αποτέλεσμα εικόνας για μήνες κινούμενες εικόνες Δεκέμβριος

Ευτυχισμένα Χριστούγεννα

Related image

: Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016:

Αγαπητά μας παιδιά και γονείς, σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα με υγεία και πρόοδο! Τα μαθήματα θα αρχίσουν πάλι τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017!

Μέχρι τότε μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του σχολείου πατώντας εδώ για να διαβάζετε παραμύθια κ.ά. στον ελεύθερο χρόνο σας. 

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016:

ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΡΟΟΔΟΥ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Την Πέμπτη 22/12/2016 θα επιδοθούν οι έλεγχοι προόδου των μαθητών των τάξεων Γ, Δ, Ε, ΣΤ στις 11:45 π.μ. έως 1:15 μ.μ.  Οι γονείς θα παραλάβουν τους ελέγχους από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και θα αποχωρήσουν με τα παιδιά τους.  Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016:

 • Νέα εργασία των μαθητών του Στ1 εδώ.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

 • ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΘΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.
 • ΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ.
 • ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 9:40 Π.Μ.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016:

 • Δείτε εδώ τη νέα εργασία των μαθητών του Ε1. 
 • Δύο χριστουγεννιάτικες γιορτούλες ετοιμάζονται για την ερχόμενη εβδομάδα στο σχολείο μας!!  Οι μαθητές του Ε1 και του Γ2 μας προσκαλούν όλους να τις δούμε!! Διαβάστε τις προσκλήσεις τους: πρόσκληση Ε1, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ Γ2

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016: Νέα εργασία των μαθητών του Ε1 εδώ.

 

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016:

 • Νέες χριστουγεννιάτικες εργασίες των μαθητών του Ε1. Πατήστε εδώ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 • Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 17/23-11-2016 πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων η επίδοση βαθμολογίας Α΄ τριμήνου για τις Γ, Δ, Ε, Στ τάξεις θα γίνει την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11:45 π.μ.  Οι γονείς των Α και Β τάξεων θα ενημερωθούν από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων θα ενημερώνουν τους γονείς στο γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων.  Οι μαθητές που δεν παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα αποχωρήσουν με τους γονείς τους.  Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.  
 • Οι σχολικές διακοπές Χριστουγέννων θα διαρκέσουν από την Παρασκευή 23η Δεκεμβρίου 2016 έως και την Παρασκευή 6η Ιανουαρίου 2017
 • Την Παρασκευή 23/12/16 τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά και το Ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσει κανονικά.
 • Τα σχολεία θα ανοίξουν πάλι τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.

 

Η Διευθύντρια

Νοέμβριος με κινούμενο πλαίσιο

:Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016:

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016:

 • Νέα εργασία των μαθητών του Ε1.  Πατήστε εδώ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016:

 • Νέα εργασία των μαθητών του Ε1.  Πατήστε εδώ.
 • Ανακοίνωση: Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η 1η άσκηση ετοιμότητας στα πλαίσια των ενεργειών διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου της σχολικής μας μονάδας.  Η άσκηση θα γίνει στη διάρκεια της ημέρας για το πρωινό πρόγραμμα και θα επαναληφθεί στο ολοήμερο με την επίβλεψη των υπεύθυνων εκπαιδευτικών.
 • Θυμόμαστε πάλι και ξαναδιαβάζουμε τους ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Tετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016:

Αποτέλεσμα εικόνας για photos Πολυτεχνείο gif

 • Διαβάστε την εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ για την επέτειο του Πολυτεχνείου εδώ: ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
 • Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 ΔΕΝ θα λειτουργήσει το Ολοήμερο και η Πρωινή Ζώνη λόγω του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.  Η σχολική γιορτή θα διαρκέσει από τις 8:30 π.μ. έως 9:30 π.μ. Οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο συνοδευόμενοι από τους γονείς τους στις 9:30 π.μ.  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016:

 • Νέα εργασία των μαθητών του  Στ1.  Πατήστε εδώ.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016:

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 17ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ- ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΔΩ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 08:30 Π.Μ. ΕΩΣ 09:30 Π.Μ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011: Νέα εργασία των μαθητών του Ε1 εδώ.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ενημέρωση των γονέων μαθητών της Γ΄ τάξης για τη συμμετοχή στο μάθημα της κολύμβησης.

Παρακαλούνται οι γονείς που επιτρέπουν τη συμμετοχή των παιδιών τους, να επιστρέψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους μέχρι τις 7/11/2016 στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της Γ τάξης.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

 • Νέα εργασία των μαθητών της Ε1 εδώ.
 • Ανακοίνωση: Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά λόγω εκλογών.

Οκτώβριος με κινούμενο πλαίσιο

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016:

Οι παραμυθάδες του Ε1 σε νέες περιπέτειες!  Πατήστε εδώ.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016:

 • Ενημερωθείτε για τη συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα Erasmus+ εδώ.
 • Οι Μικροί Εξερευνητές του σχολείου μας ανακάλυψαν μία κάμερα που παρακολουθεί δύο μικρές κουκουβάγιες!! Πατήστε εδώ.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016:

 • Δείτε τις νέες εργασίες των μαθητών του Στ1 εδώ.
 • Διαβάστε την Πρόσκληση για τη σχολική εορτή της 28ης Οκτωβρίου εδώ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016:

 • Νέα εργασία των μαθητών του Ε1 εδώ.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου

Τη Δευτέρα 3/10/16 όλοι οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στην 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με αθλητικές δραστηριότητες που μπορείτε να δείτε μέσα από τα παρακάτω βίντεο:

Φωτογραφίες και βίντεο

12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου

 

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

 • Οι μαθητές του Στ1 μας παρουσιάζουν την πρώτη τους εργασία για την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.  Πατήστε εδώ.
 • Την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού οι μαθητές του Ε1 συμμετείχαν με διάφορες δραστηριότητες.  Δείτε εδώ κάποιες φωτογραφίες από τη συμμετοχή τους στον αγώνα μπάσκετ και τα έργα που έφτιαξαν.
 • Οι μαθητές του Ε1 και η δασκάλα τους κ. Αντωνία εγκαινίασαν τη νέα τους σελίδα με μια ωραία φθινοπωρινή εργασία.  Πατήστε εδώ.

Σεπτέμβριος με κινούμενο πλαίσιο

:Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά. Οι μαθητές θα σχολάσουν 1:15 και το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά μέχρι τις 4:00.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

 • Επισκεφθείτε τη νέα μας σελίδα «Πρόγραμμα Erasmus+ 2016«
 • 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: τη Δευτέρα 3/10/16 το σχολείο μας θα συμμετέχει με αθλητικές δραστηριότητες που θα διαρκέσουν όλη τη μέρα σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

Αγαπητοί γονείς, από τη Δευτέρα 26/9 το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα λειτουργεί κανονικά για τους μαθητές ΟΛΩΝ των τάξεων που είναι εγγεγραμμένοι από τις 1:15 μ.μ. έως 4:00 μ.μ.  Οι μαθητές θα αποχωρούν στις 3:00 ή στις 4:00 ανάλογα με την αίτηση του γονέα και όχι ενδιάμεσες ώρες.  Οι μαθητές να φέρουν μαζί τους από το πρωί το μεσημεριανό τους γεύμα.  Σε λίγες μέρες θα γίνει η πρώτη ενημέρωση γονέων από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και τη Διευθύντρια για τη λειτουργία του Ολοήμερου.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Image result for first day of school pencils gif

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Αρχίζουν τα μαθήματα! Το πρώτο κουδούνι χτυπάει στις 8:10 π.μ.

: Ανακοίνωση για την ημέρα του αγιασμού

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

σας καλούμε στον αγιασμό του σχολείου που θα γίνει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 08:45 π.μ.  Μετά τον αγιασμό οι μαθητές θα παραλάβουν τα σχολικά βιβλία από τους δασκάλους τους και θα αποχωρήσουν στις 10 π.μ.

 • Τα μαθήματα θα γίνονται κανονικά καθημερινά από την Τρίτη 13/9/16 από τις 8:15 – 1:15 μ.μ.

 • Όλες οι τάξεις θα σχολάνε καθημερινά στις 1:15 μ.μ.

 • Από την Τρίτη 13/9 θα λειτουργεί η Πρωινή Ζώνη 7-8 π.μ. καθημερινά μόνο για τους εγγεγραμμένους μαθητές.

 • Από την Τρίτη 13/9 θα λειτουργεί το Ολοήμερο 1:15 μ.μ. έως 4:00 μ.μ. με ένα μόνο τμήμα μαθητών προσωρινά, από τις Α, Β και Γ τάξεις.  Τα ονόματα των μαθητών του Ολοήμερου θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα μετά τον αγιασμό.  Οι μαθητές του Ολοήμερου να φέρουν το μεσημεριανό γεύμα τους που θα φυλάσσεται στην αίθουσα του Ολοήμερου.

2015-2016

Ιούνιος με κινούμενο πλαίσιο

 

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ

: Σάββατο 25 Ιουνίου 2016:

2001-02 between the pipes trophy winners photo: Trophy 1121099519-14.gifΜία μεγάλη χαρά έφεραν τα παιδιά της Δ1 τάξης στο σχολείο μας.

 Το παραμύθι τους «Οι περιπέτειες του Μάρκου» διακρίθηκε στον διαγωνισμό «Μικροί Παραμυθάδες» των Public και τους χάρισε από ένα βιβλίο.

Περιμένουμε με αγωνία τη συνέχεια του διαγωνισμού για να δούμε αν την Πέμπτη 30 Ιουνίου θα είναι και οι μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού οπότε θα εικονογραφηθεί και θα εκδοθεί το παραμύθι τους!

Για εμάς, βέβαια, αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία αφού στην καρδιά μας είναι ήδη νικητές και είμαστε τόσο  περήφανοι που είναι μαθητές μας. Κρίμα μόνο που έχουν κλείσει τα σχολεία και δεν μπορέσαμε χθες που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα να το γιορτάσουμε μαζί και, κυρίως, να δούμε τη χαρά στα αγαπημένα προσωπάκια τους…

Ευχαριστούμε Γιάννη, Στέλλα, Θεοδώρα, Βαγγέλη, Γιάννη, Ζένια,  Παναγιώτα, Γιώργο, Διονύση, Ελένη, Δημήτρη, Δήμητρα, Κωνσταντίνα, Στάθη, Γεωργία, Χασάν, Δημήτρη, Γουλιέλμο, Γιώργο, Ιωάννα και Μαριλένα!

Tετάρτη 22 Ιουνίου 2016:

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ!

Το τελευταίο εορταστικό, καλοκαιρινό, δροσιστικό, συναρπαστικό τεύχος του σχολικού περιοδικού μας οι «ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ» κυκλοφόρησε!! Θα ενημερωθείτε για όλα τα νέα, τις εκδηλώσεις, τις γιορτές, τις επισκέψεις του σχολείου μας!! Το περιοδικό επιμελήθηκε η κ. Αντωνία και οι μαθητές της. 

Με καλοκαιρινή διάθεση (αντηλιακό, μαγιό, καπελάκι, βατραχοπέδιλα, κι ένα δροσερό παγωτό) ξεκινάμε τις διακοπές μας και φέτος. Μέχρι τον Σεπτέμβρη θα έχουμε ξεκουραστεί και ανανεωμένοι θα γυρίσουμε γεμάτοι όρεξη για δουλειά και πολλές εκπλήξεις! ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!! ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!!!!

Πατήστε εδώ.

 • Δείτε εδώ φωτογραφίες από τη θεατρική παράσταση «Ερωτόκριτος» των μαθητών της Στ τάξης.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016:

OI MIΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ

 • Σας προσκαλούμε όλους να επισκεφθείτε τη μεγάλη έκθεση ζωγραφικής των μαθητών μας που θα γίνει σήμερα την τελευταία ημέρα του σχολείου στην αίθουσα εκδηλώσεων από τις 8:30 -10:00 το πρωί. Διαβάστε εδώ την πρόσκλησή μας: ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016:

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016:

 • Την Παρασκευή 10 Ιουνίου και ώρα 7:30 μ.μ. οι μαθητές της Στ θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση «Ο Ερωτόκριτος» στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.  Σας περιμένουμε όλους!
 • Το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. οι μαθητές της Στ μας αποχαιρετούν με ένα μεγάλο πάρτυ!! Θα είμαστε όλοι εκεί!
 • Την Κυριακή 12 Ιουνίου η καλοκαιρινή γιορτή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Διαβάστε την πρόσκλησή τους εδώ.
 • Δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος σε μαθητές που το έχουν ανάγκη.  Διαβάστε εδώ: ΕΞ – 93113 – 2016

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016: Ο Τρυφεράκανθος της καρδιάς μας εδώ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016!!!

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ …. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ!

ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 8:15

ΩΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ: 2:00

 • Η ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
 • ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ Ε1!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΕΔΩ: ΑΦΙΣΑ ΓΙΟΡΤΗΣ

Μάιος με κινούμενο πλαίσιο

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ!! ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ …..

: Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016: 

Πρόσκληση στη «Μουσική Γιορτούλα» της Α και Β τάξης!! Διαβάστε εδώ

Τρίτη 31 Μαΐου 2016:

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ

Παρακαλούνται όλοι οι γονείς να διαβάσουν τις ανακοινώσεις για τις εγγραφές στο ΟΛΟΗΜΕΡΟ και στην ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ για το σχολικό έτος 2016-2017:

Η παραπάνω αίτηση για την εγγραφή στο ΟΛΟΗΜΕΡΟ και την ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ μπορεί να εκτυπωθεί και αφού την συμπληρώσετε να κατατεθεί στη Διευθύντρια με τα συνοδευόμενα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 21 Ιουνίου 2016.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ Δ ΤΑΞΗΣ

Υπεύθυνη δήλωση γονέα της Δ τάξης για την 2η ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ προτίμησης στην Ε΄τάξη του σχολικού έτους 2016-17: YΔ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ Ε ΤΑΞΗΣ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016:

 • Δείτε εδώ την όμορφη πρόσκληση των μαθητών του Δ1 για τη θεατρική τους παράσταση.

Τρίτη 24 Μαΐου 2016:

 • Εγγραφές Α΄τάξης 2016-17: Αγαπητοί γονείς, για ό,τι αφορά τις εγγραφές της Α΄τάξης του 2016-17, θα μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά στην αντίστοιχη σελίδα που θα βρείτε στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας μας.   Διαβάστε σήμερα τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.  Οι εγγραφές αρχίζουν 1 Ιουνίου 2016 έως και 21 Ιουνίου 2016.  Πατήστε εδώ.

Κυριακή 22 Μαΐου 2016:

 • Οι μαθητές του Ε1 εξερευνούν τα συναισθήματά τους και μας παρουσιάζουν «Παροιμίες για συναισθήματα» εδώ.

 • Νέες εργασίες των μαθητών του Δ2 εδώ.

 • Συγχαρητήρια στους μαθητές του Δ2 και τη δασκάλα τους κ. Κρύστη που με τις εργασίες τους συμμετείχαν σε δύο διεθνείς συνεργασίες και ταξίδεψαν το σχολείο μας στη μακρινή Ινδία και στον Λίβανο! Την εμπειρία τους κατέγραψαν και μας παρουσιάζουν εδώ. Μπράβο παιδιά για άλλη μια φορά μας κάνετε υπερήφανους!

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016:

 • Νέα εργασία των μαθητών του Δ1 για τον διάσημο Τρυφεράκανθο! Πατήστε εδώ.

Τρίτη 17 Μαΐου 2016: Δείτε τις νέες ζωγραφιές για τον «Τρυφεράκανθο» που ζωγράφισαν οι μαθητές του Δ1 με αφορμή την επίσκεψη της συγγραφέα κ. Ε. Πριοβόλου στο σχολείο μας.  Πατήστε εδώ.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016:

 • Πλησιάζει η μεγάλη έκπληξη για όλους τους μαθητές μας!! …. Νέες ανακοινώσεις του σχολείου μας εδώ.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016:

 • Σκέψεις και συναισθήματα από τους μαθητές του Δ1 στη νέα τους εργασία εδώ!

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016:

 • Νέα εργασία των μαθητών του Δ1 εδώ.

Τρίτη 10 Μαΐου 2016:

 • Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου μας προσκαλεί στο 4ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Άλσος Περιστερίου. Διαβάστε εδώ: Επιστολή για Φεστιβάλ

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016: Δείτε τις εξαιρετικές νέες εργασίες των μαθητών του Δ1 και Ε1!

: Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους.  Τα μαθήματα αρχίζουν τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016.

Απρίλιος με κινούμενο πλαίσιο

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016:

 • Δείτε τις νέες εργασίες των μαθητών του Δ2 εδώ.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016:

 • Το Οδοιπορικό στη Μεγάλη Εβδομάδα από τους μαθητές του Δ1 εδώ.
 • Επισκεφθείτε τη νέα μας σελίδα για το Μάθημα της Μουσικής και περιηγηθείτε στα αυτοσχέδια μουσικά όργανα που έφτιαξαν οι μαθητές των μεγάλων τάξεων! Πατήστε εδώ.

Σάββατο 23 Απριλίου 2016: Οι Πασχαλινοί Βιβλιοπόντικες εδώ.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016:

 • Επισκεφθείτε τη νέα σελίδα Πληροφορικής για να παρακολουθείτε τις εργασίες των μαθητών.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016:

 • Τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές του Πάσχα στις 22 Απριλίου 2016 και θα ανοίξουν τη Δευτέρα  9 Μαϊου 2016.
  Εκκλησιασμός μαθητών: την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 οι μαθητές όλων των τάξεων συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς θα εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου.  Οι μαθητές που επιθυμούν να κοινωνήσουν θα το δηλώσουν στους δασκάλους τους.  Όσοι μαθητές δεν εκκλησιάζονται θα προσέλθουν στις 09:40 π.μ.
 • Στη συνέχεια των δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα που υλοποιεί η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Περιστερίου, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση-ομιλία του πρώτου κύκλου παρέμβασης στην κοινότητα. Διαβάστε εδώ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
 • Νέα εργασία των μαθητών του Δ1 εδώ.

 

Τρίτη 19 Απριλίου 2016:

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Δ1.  Η νέα εργασία με τα πορτρέτα τους είναι καταπληκτική!

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016:

 • Δείτε την κυριακάτικη απόδραση των μαθητών της Στ τάξης εδώ.
 • Οι μαθητές της Β, Γ και Στ την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 θα παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, στο Θέατρο Ακροπόλ.  Παρακαλούνται οι γονείς να επιστρέψουν τις Βεβαίωσεις συγκατάθεσής τους στους δασκάλους των τάξεων μέχρι αύριο.
 • ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ:
Οι γονείς των μαθητών της ΣΤ τάξης που ενδιαφέρονται για την εισαγωγή των παιδιών τους στα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία για το σχολικό έτος 2016-17 παρακαλούνται να ενημερωθούν εδώ.
ΦΕΚ εισαγωγής μαθητών, ΦΕΚ Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, ΘΕΣΕΙΣ

Κυριακή 17 Απριλίου 2016: Δείτε τη νέα εργασία των μαθητών της Δ1 εδώ.

Σάββατο 16 Απριλίου 2016: Δείτε τη νέα εργασία των μαθητών της Ε1 εδώ.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016:

Κυριακή 10 Απριλίου 2016: Τα πρωτάκια του Α2 έκαναν την πρώτη απόπειρά τους να γράψουν ένα ολόκληρο παραμύθι και μας το παρουσιάζουν εδώ.  Τίτλος του παραμυθιού «Η τριανταφυλλιά και το μαγικό μπουμπουκάκι«!!

Σάββατο 9 Απριλίου 2016:

 • Νέα δραστηριότητα των μαθητών του Δ1 εδώ.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016:

 • Τη Δευτέρα 11/4 θα επισκεφθεί το σχολείο μας κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με το πυροσβεστικό όχημα!   Οι πυροσβέστες θα παρακολουθήσουν την Άσκηση Σεισμού των μαθητών που θα γίνει στις 9:35 π.μ.  και αφού μας δώσουν οδηγίες και συμβουλές για την αντιμετώπιση και τα μέτρα πρόληψης σε περίπτωση σεισμού, θα κάνουν επίδειξη χρήσης του πυροσβεστικού οχήματος στους μαθητές.
 • Μία νέα εργασία των μαθητών του Δ1 εδώ.
 • Οι μαθητές του Δ2 έφτιαξαν τη σβούρα του σήμερα! Πατήστε εδώ.

Τρίτη 5 Απριλίου 2016: 

Για τους γονείς της Α΄ τάξης:

 • Αύριο Τετάρτη 6/4 οι μαθητές της Α΄τάξης δεν θα έχουν σχολείο λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην ημερίδα του σχολικού συμβούλου.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016:

Κυριακή 3 Απριλίου 2016:

 • Η επίσκεψη των μαθητών της Στ τάξης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο εδώ.
 • Δείτε τη νέα εργασία των μαθητών της Ε1 με τίτλο: «Ο πλανήτης που πληγώνουμε είναι το σπίτι μας». Πατήστε εδώ.
 • Δείτε φωτογραφίες από τη Γιορτή του Βιβλίου που επιμελήθηκε η υπεύθυνη Βιβλιοθήκης κ. Αντωνία. Πατήστε εδώ.

Καλό μήνα!

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016:

 • Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που επισκέφθηκαν σήμερα την Έκθεση Βιβλίου!  Οι μαθητές έδειξαν όλη τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους μέσα από τα πρωτότυπα έργα τους και μας έκαναν όλους υπερήφανους!  Οι δάσκαλοι μοίρασαν τους σχολικούς επαίνους σε όλους τους μαθητές! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά! Σε λίγες ημέρες θα δείτε και το φωτορεπορτάζ από την ημέρα της έκθεσης!
 • Εδώ, θα δείτε μια από τις μοναδικές συμμετοχές των μαθητών του Δ1. Είναι το παραμύθι τους με τίτλο: «Οι Περιπέτειες του Μάρκου»
 • Και μία σπουδαία είδηση! Τα πρωτάκια μας έμαθαν και να γράφουν και να διαβάζουν!  Εδώ θα δείτε τη συμμετοχή του Α1 στην έκθεση με ένα από τα παραμύθια που έφτιαξαν με τον τίτλο «Η Λευκούλα».

Μάρτιος με κινούμενο πλαίσιο

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016:

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016: Δείτε τη νέα εργασία των μαθητών του Ε1 εδώ.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016:

 • Δείτε τη νέα εργασία των μαθητών του Δ2 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού εδώ.
 • Οι μαθητές του Δ1 ζωγραφίζουν τη μουσική!… Εδώ.
 • Επισκεφθείτε τη νέα σελίδα με τα έργα των μαθητών όλων των τάξεων στο Μάθημα Εικαστικών εδώ.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016:

 • Πρόσκληση: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
 • Νέες εργασίες των μαθητών του Δ2 στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου.  Πατήστε εδώ.
 • Την Τρίτη 22 Μαρτίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Νερού.  Διαβάστε πληροφορίες εδώ.
 • Σας ανακοινώνουμε ότι σύντομα θα ανοίξει η σελίδα για το Μάθημα Εικαστικών όπου θα μπορείτε να βλέπετε τα έργα και τις δημιουργίες των μαθητών μας! Μείνετε συντονισμένοι!

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016:

 • Νέα εργασία των μαθητών του Ε1 εδώ.
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Αύριο Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 θα επιδοθούν οι έλεγχοι Β΄τριμήνου στους γονείς των τάξεων Γ, Δ, Ε, Στ.  Στους γονείς των Α και Β τάξεων θα γίνει ενημέρωση από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς .

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ


Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016: Ανακοίνωση προς όλους τους μαθητές του σχολείου για τη Γιορτή του Βιβλίου.  Διαβάστε εδώ: Πάρε μέρος κι εσύ!

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016: Νέα εργασία από τους μαθητές του Δ1 εδώ.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016: Και άλλη μια εργασία από τους μαθητές του Δ1 εδώ.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016: Νέα εργασία των μαθητών του Δ1 εδώ.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016:

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016:

Ανακοινώσεις

 1. Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 οι μαθητές της Ε και Στ τάξης δεν έχουν μάθημα λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην ημερίδα του Σχ. Συμβούλου.
 2. Αναβάλλεται λόγω των καιρικών συνθηκών η επίσκεψη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο σχολείο μας.
 3. Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 οι μαθητές της Ε τάξης θα επισκεφθούν το Μουσείο Γουλανδρή. Λεπτομέρειες εδώ.
 4. Επίσης το Μουσείο Γουλανδρή θα επισκεφθούν σε άλλες ημερομηνίες και η Α και ΣΤ τάξη.  Λεπτομέρειες εδώ.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016: Νέα εργασία των μαθητών του Ε1 εδώ.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ Ε΄ΚΑΙ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ, εδώ.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016:

 • Για τους γονείς της Ε τάξης αναβολή της αυριανής ημερίδας πατήστε εδώ.
 • Πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στην Απροκριάτικη Εκδήλωση εδώ.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016: Για τους γονείς της Ε τάξης εδώ.

http://myanimations.gr/gifs/hronos/mines/fevruarios.gif

 Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016: Νέα εργασία των μαθητών του Δ1!

 Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016:

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016: Νέες εργασίες των μαθητών της Δ1, Δ2 και Ε1!

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016:

 • Ανακοίνωση προς όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στη Γιορτή του Βιβλίου που διοργανώνει η βιβλιοθήκη του σχολείου μας! Εδώ.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016:

 • Μην χάσετε το νέο τεύχος του σχολικού περιοδικού μας οι «Βιβλιοπόντικες«!!!
 • Ανακοίνωση για τους γονείς της Α΄τάξης εδώ.

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016:

 • Νέα εργασία των μαθητών του Ε1.
 • Οι Μικροί Εξερευνητές δεν σταματούν να εξερευνούν όλο τον κόσμο. Αυτή τη φορά ανακάλυψαν πολλά ζωάκια, πιγκουίνους, μυρμήγκια, καρχαρίες κλπ σε διάφορα μέρη του κόσμου!  Μπορείτε να τα δείτε ζωντανά εδώ.
 • Είστε φιλόζωοι όπως εμείς? Σας ενδιαφέρει να μαθαίνετε τα νέα του φιλοζωικού σωματείου «Διογένης» ? Τα μέλη του σωματείου έστειλαν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση στο σχολείο μας.  Επισκεφθείτε τον διαδικτυακό αγγελιοχώρο για τους φιλόζωους getpet.gr

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016: Οι μαθητές της Δ τάξης εργάζονται ακούραστα! Δείτε τις νέες εργασίες του Δ1 και του Δ2!

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016: Νέα εργασία των μαθητών του Ε1 στο μάθημα της Γλώσσας εδώ.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016: Ενημέρωση σχετικά με την εποχική γρίπη 2015-2016

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016: Νέες εργασίες των μαθητών του Δ1 και του Ε1.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016: Οι Μικροί Εξερευνητές ανακάλυψαν μια οικογένεια λιονταριών!

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016:Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016: Νέες εργασίες των μαθητών του Δ2 εδώ.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016:

 • Και νέες πρωτότυπες εργασίες των μαθητών του Ε1 και του Δ1 από το πρόγραμμα που υλοποιούν στις τάξεις τους.
 • Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στους Υγρότοπους σήμερα!  Διαβάστε για τα αγαθά που προσφέρουν οι υγρότοποι στον άνθρωπο και μάθετε περισσότερα για τους υγρότοπους της Ελλάδας εδώ.

 • Οι μαθητές της Στ τάξης την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου  2016, θα επισκεφθούν το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη, για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Μυστικό του Μαυσωλείου» και εδώ.  Οι μαθητές πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα τη Βεβαίωση Συγκατάθεσης του γονέα τους στους δασκάλους τους και τα χρήματα έγκαιρα για την καλύτερη οργάνωση της επίσκεψης.

 Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016: Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά «SOS Ελλάδος» εγκαινίασε το νέο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στο Περιστέρι για τη στήριξη και ενδυνάμωση των οικογενειών σε κρίση.  Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Ιανουάριος με κινούμενο πλαίσιο

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016:

 • Αύριο Παρασκευή 29/1 όλοι οι μαθητές του σχολείου θα προσέλθουν κανονικά το πρωί στις 8:00 π.μ. με τα βιβλία τους και το μάθημα θα γίνει κανονικά μέχρι τις 2:00 μ.μ. Η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο θα λειτουργήσουν κανονικά.  Μόνο οι μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης θα εκκλησιαστούν.  Οι μαθητές της Β τάξης θα επισκεφθούν το Εργαστήρι Κεραμικής. Και οι υπόλοιπες τάξεις θα παρακολουθήσουν το αφιέρωμα για τους Τρείς Ιεράρχες που ετοίμασαν οι μαθητές του Δ1.
 • Νέα εργασία των μαθητών του Δ1 εδώ.
 • Επισκεφθείτε τη νέα σελίδα των μαθητών του Δ2. Θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθείτε καθημερινά την εξέλιξη των δύο καινοτόμων προγραμμάτων που υλοποιούν οι μαθητές με την εποπτεία της δασκάλας τους κ. Κρύστης.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016.  Διαβάστε εδώ τις ανακοινώσεις του σχολείου για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016: Νέα εργασία των μαθητών της Ε1.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016: Επισκεφθείτε τις σελίδες της Δ1 και της Ε1 για να δείτε τις νέες εργασίες των μαθητών στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κοινωνική και Συναισθηματική αγωγή» που υλοποιούν στις τάξεις τους.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016: Η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τους Πιγκουίνους εορτάζεται αύριο στις 20/1/2016.  Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα συμπαθητικά αυτά ζωάκια που ζουν σε απόμερα μέρη του πλανήτη μας εδώ

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016: Δείτε εδώ τη νέα εργασία των μαθητών του Ε1 που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Κοινωνικής και Συναισθηματικής Αγωγής».

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016:

 • Οι σούπερ δραστήριοι μαθητές του Δ1 άρχισαν ένα καινούριο πρόγραμμα στη τάξη τους με θέμα: «Κοινωνική και Συναισθηματική Αγωγή».   Δείτε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

Οι μαθητές της Β τάξης θα επισκεφθούν το Εργαστήρι Κεραμεικής στην Ακαδημία Πλάτωνος την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 για την παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος.  Παρακαλούνται οι γονείς να υπογράψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις και να τις επιστρέψουν στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της τάξης.

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016: Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας τα σχολεία αρχίζουν αύριο Παρασκευή 8/1/2016.  Διαβάστε εδώ: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΠΕΘ

Δεκέμβριος με κινούμενο πλαίσιο

     Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.

 Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015: Τα νέα της Δ3.  Δείτε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους εδώ.

Χριστουγεννιάτικοι Βιβλιοπόντικες! Το τεύχος έκπληξη που ετοίμασαν και μας παρουσιάζουν οι τρομεροί βιβλιοπόντικες της Δ1΄ τάξης.  Εδώ.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015: Δείτε τη νέα σελίδα της Δ3 εδώ.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 • Νέες εργασίες των μαθητών του Δ1 εδώ.
 • Συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές της Δ1 για την υπέροχη θεατρική παράσταση που μας παρουσίασαν χτες! Διασκεδάσαμε και γελάσαμε με τη ψυχή μας! Μπράβο! Και σήμερα συνεχίζεται η χριστουγεννιάτικη διασκέδαση από τους μαθητές της Δ3.  Θα μας παρουσιάσουν την κωμωδία: «Η Χριστουγεννιάτικη επανάσταση των φρούτων και των λαχανικών».  Διαβάστε την πρόσκληση Δ3.  Επίσης μην ξεχάσετε ότι στην αίθουσα εκδηλώσεων και σήμερα συγκεντρώνουμε τρόφιμα που θα παραδοθούν στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου για τους άπορους συνανθρώπους μας. 
 • Αύριο Παρασκευή 18/12/15 στις 12:30 μ.μ. η επίδοση των ελέγχων
 • Τη Δευτέρα 21/12/15 μετά την πρωινή προσέλευση όλο το σχολείο θα εκκλησιαστεί στο Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου.  Οι μαθητές που δεν εκκλησιάζονται θα προσέλθουν στις 09:40 π.μ.
 • Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 είναι η τελευταία ημέρα μαθημάτων.  Τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά το πρωί της Τετάρτης και η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο θα λειτουργήσουν κανονικά.  Από Πέμπτη 24/12 αρχίζουν οι χριστουγεννιάτικες διακοπές.  Θα ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα μας για την έναρξη των μαθημάτων.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015:

 • Στις σελίδες της Δ1 και της Ε1 μπορείτε να δείτε τις νέες εργασίες τους.  
 • Ανακοίνωση για την επίδοση των ελέγχων εδώ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015: Μία πρόσκληση από τον Δήμο Περιστερίου εδώ.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015: Νέα εργασία του Δ1 εδώ.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015: Νέες ανακοινώσεις και εργασίες στη σελίδα της Δ τάξης.  Πατήστε εδώ.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015:

 • Η επίσκεψή μας στο Βιωματικό πάρκο ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές μας! Δείτε εδώ φωτογραφίες από την επίσκεψη.
 • Και νέες χριστουγεννιάτικες εργασίες του Δ1.  Εδώ.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015: Νέες εργασίες του Δ1 εδώ.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015: Νέες εργασίες από το Στ, εδώ.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015:

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015: Δύο νέες χριστουγεννιάτικες εργασίες των μαθητών του Δ1 εδώ.

Νοέμβριος με κινούμενο πλαίσιο

 :Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015- Οι μαθητές του Δ1 παρουσιάζουν την πρώτη τους εργασία! Η πιο όμορφη ιστορία του κόσμου είναι εδώ.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

1. Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015 οι μαθητές της Ε΄τάξης θα επισκεφθούν το Βυζαντινό Μουσείο.  Μετά την επίσκεψη το Ε1 θα σχολάσει στις 2:οο μ.μ. και το Ε2 στις 1:15 μ.μ.

2. Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών θα γίνει στο πρώτο διάλειμμα η 1η Άσκηση Σεισμού στο σχολείο.  Οι μαθητές για την προετοιμασία της άσκησης, μπορούν να μελετήσουν τις Οδηγίες για την Περίπτωση Σεισμού που είναι αναρτημένες στη σελίδα μας με τίτλο : «Ανακοινώσεις του σχολείου μας«.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015:

Πρόσκληση

Επέτειος Πολυτεχνείου

17 Νοεμβρίου 1973

Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τη σχολική γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί της Ε΄τάξης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.  Η γιορτή μας θα γίνει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας από τις 08:30 π.μ. έως τις 09:40 π.μ.  Μετά τη γιορτή οι μαθητές θα αποχωρήσουν με τους γονείς τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υ.Π.Π.Ε.Θ. τα μαθήματα δεν θα γίνουν και το Ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015: Δείτε τη νέα εργασία των μαθητών του Ε1, εδώ.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015: Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού μας «ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ».  Πατήστε εδώ.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Στο σχολείο μας φέτος εφαρμόζουμε το Πρόγραμμα υιοθεσίας.  Δείτε λεπτομέρειες εδώ.

Οκτώβριος με κινούμενο πλαίσιο

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015:

Σχολική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Φωτογραφίες από τους μαθητές της Ε και Στ τάξης λίγο πριν τη σχολική παρέλαση.

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στη σχολική γιορτή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.  Η γιορτή μας θα γίνει την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 08:30 π.μ. έως 09:30 π.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας και την έχουν επιμεληθεί οι μαθητές και οι δάσκαλοι της Δ΄ τάξης.  Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά.

 • Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 η Πρωινή Ζώνη 7-8 θα λειτουργήσει κανονικά.
 • Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 το Ολοήμερο ΔΕΝ θα λειτουργήσει.
 • Μετά τη σχολική γιορτή όλοι οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 09:30 π.μ. με τους γονείς τους.  
 • Οι μαθητές του Ε1 μας συστήνονται με τον δικό τους μοναδικό τρόποΠατήστε εδώ.
 • Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα της Στ τάξης εδώ.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015:
Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του Δήμου Περιστερίου:

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015:

ΔΥΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ TΩΝ Α΄ΚΑΙ Ε΄ΤΑΞΕΩΝ. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αθλητικές δραστηριότητες που έγιναν χτες στο σχολείο μας για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.  Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ:141822/Δ5/10‐09‐2015 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο:«2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα» τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 σε όλα τα σχολεία της χώρας δεν θα γίνει μάθημα.   Οι μαθητές θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες σχετικές με το θέμα του Σχολικού Αθλητισμού που περιλαμβάνουν εικαστικές δημιουργίες (δημιουργία αφίσας), προβολές ταινιών, αθλητικούς αγώνες, παιχνίδια, παραδοσιακούς χορούς, δημιιουργία βίντεο.  Οι γονείς είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, μετά το πρώτο σχολικό διάλειμμα (στις 10 π.μ.), οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 1:30 μ.μ.  με επίδειξη παραδοσιακών χορών.

 • Η Πρωινή Ζώνη 7 π.μ. – 8:00 π.μ. θα λειτουργήσει κανονικά. 
 • Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο στις 8:00 π.μ. με τις σχολικές τους τσάντες και θα σχολάσουν όπως κάθε μέρα στις 2:00 μ.μ.
 • Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά μέχρι τις 3:30 μ.μ.

Σεπτέμβριος με κινούμενο πλαίσιο

:Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015:

 • Ανακοίνωση για τους γονείς των μαθητών της Α΄και Δ΄τάξης, πατήστε ΕΔΩ.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015:

 • Από τις 22/9/15 οι μαθητές της Α΄τάξης θα σχολάνε στις 2:00 μ.μ. καθημερινά.
 • Από τις 22/9/15 θα λειτουργήσει το Ολοήμερο ΜΟΝΟ για τους μαθητές της Α και Β τάξης μέχρι τις 3:30 μ.μ.
 • Από τις 22/9/15 θα λειτουργήσει η πρωινή ζώνη 7 π.μ. – 8 π.μ. μόνο για τους μαθητές που έχουν εγγραφεί.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015:

Η πρωινή ζώνη 7 π.μ. έως 8 π.μ. θα αρχίσει να λειτουργεί από την Τρίτη 22/9/2015 ΜΟΝΟ για τους μαθητές που οι γονείς τους είχαν κάνει αίτηση εγγραφής τους στην πρωινή ζώνη τον περασμένο Ιούνιο.  Για το Ολοήμερο θα ενημερωθείτε αύριο Πέμπτη 17/9. 

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015:

 • Την Παρασκευή 18/9 και τη Δευτέρα 21/9/2015 τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των εκλογών.
 • Ανακαλύψτε τη νέα σελίδα μας «οι Μικροί Εξερευνητές«. 

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

το πρώτο κουδούνι

8:00 π.μ.

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 • ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 08:45 Π.Μ. ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ. 
 • ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 10:00 Π.Μ. ΘΑ ΣΧΟΛΑΣΟΥΝ. 
 • ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ.
 • Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ 09:30 Π.Μ. – 10:00 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
 • Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ.  ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ.

: Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015:Επισκεφθείτε τη σελίδα Ανακοινώσεων εδώ για να ενημερωθείτε για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος, της Πρωινής Ζώνης και τις ώρες αποχώρησης των τάξεων την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου πριν τις εκλογές.

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

Ιούνιος με κινούμενο πλαίσιο

Κ Α Λ Ο   Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι ! 

: Παρασκευή 25 Ιουνίου 2015: Και νέα διάκριση για το σχολείο μας με το βραβείο για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της εκπαιδευτικού κ. Κρύστης Φ. και τους μαθητές του Στ2: vraveio 
:Σάββατο 20 Ιουνίου 2015: Η τελευταία εργασία των μαθητών του Γ3,     εδώ. 

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 ώρα 08:15 π.μ. επίδοση Τίτλων Προόδου. 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 

ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

καθημερινά 08:30 π.μ. – 09:30 π.μ. 

:Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015: Μπορείτε να δείτε τις δύο παραστάσεις θεάτρου Σκιών με τον τίτλο «Ο Καραγκιόζης ράφτης» και «Ο Καραγκιόζης ντετέκτιβ» όπως παρουσιάστηκαν από τους μαθητές της Ε΄τάξης, στις 11/6/15 στο σχολείο μας.  Πατήστε εδώ

: Κυριακή 14 Ιουνίου 2015:

 • ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ: Παρακαλούνται οι γονείς της Στ τάξης να συμπληρώσουν και να υπογράψουν την ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΞΓ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και να την παραδώσουν στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της Στ΄τάξης ή στη Διευθύντρια αύριο 15/6/2015 κατά την παραλαβή των Τίτλων Πρόοδου των μαθητών.
 • Δείτε τις εργασίες των μαθητών του Β2 και εργασίες των μαθητών της Δ, Ε και Στ τάξης στο Μάθημα της Μουσικής, εδώ
 • Και άλλη διάκριση για το σχολείο μας! Οι μαθητές του Στ2 με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Κρύστης Φ. κέρδισαν τη 2η θέση στο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικού Σεναρίου με θέμα: «Σχολικοί κήποι και παρτέρια: παραγωγή και διάθεση αγροτικών προϊόντων».  Διαβάστε εδώ: 

Πίνακας_επιτυχόντων_στο_Διαγωνισμό_Εκπαιδευτικού_Σεναρίου_2015_ISE&GreeNet

:Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015:

 • Σήμερα στις 7:30 μ.μ. μας προσκαλούν οι μαθητές της Ε΄τάξης στην εκδήλωσή τους με θέμα: «Παιχνίδια με τις Σκιές» –Θέατρο Σκιών.

 • Οι μαθητές του Β1 μετά την επιτυχημένη θεατρική παράστασή τους έγραψαν τις εντυπώσεις τους και σας τις παρουσιάζουν εδώ

 

: Τρίτη 9 Ιουνίου 2015: 

 • Οι μαθητές του Στ2 και η δασκάλα τους κ. Κρύστη, μας προσκαλούν όλους στη γιορτή τους.  Διαβάστε την πρόσκλησή τους εδώ: Prosklisi ST2 2015
 • Οι μικροί μαθητές του Γ3 με φαντασία και δημιουργικότητα συνεχίζουν να εργάζονται ακούραστα και μας έφτιαξαν ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι! Επισκεφθείτε τη σελίδα τους εδώ
 • Την Τετάρτη 10/6 και την Πέμπτη 11/6 οι μαθητές όλων των τάξεων θα συμμετέχουν στις Αθλητικές εκδηλώσεις του σχολείου μας το πρώτο δίωρο με τις οδηγίες των γυμναστών μας.  Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ: ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2014_2015

:Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015: Άρχισαν οι εγγραφές των μαθητών για το ΟΛΟΗΜΕΡΟ του σχολικού έτους 2015-2016.  Παρακαλούνται οι γονείς που ενδιαφέρονται για την εγγραφή στο Ολοήμερο να εκτυπώσουν την αίτηση εδώ: ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 2015_16, να τη συμπληρώσουν και να την επιστρέψουν στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό της τάξης του μαθητή ή στην κ. Φωτεινή, υπεύθυνη του Ολοήμερου.

:Κυριακή 7 Ιουνίου 2015: 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ2 συμμετείχαν στην εκστρατεία με τίτλο «Η εκπαίδευση στον στόχο ξανά!» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την Εκπαίδευση 2015.  Το 2015 είναι μια χρονιά ορόσημο που μπορεί να αλλάξει το μέλλον όλων των παιδιών. Το Σεπτέμβρη οι πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν στα Ηνωμένα Έθνη και καθώς οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας εκπνέουν (MDGs), θα αποφασίσουν τους νέους στόχους για τα επόμενα 15 χρόνια. Μπράβο στους μαθητές και τις μαθήτριες για την ενεργή συμμετοχή τους.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

: Σάββατο 6 Ιουνίου 2015: Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ημερήσια εκδρομή των μαθητών και εκπαιδευτικών της Ε΄τάξης χθες στον Όσιο Λουκά- Βοιωτίας και εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες και ιστορικές πληροφορίες από την επίσκεψή τους στο Ναό του Οσίου Λουκά.  Οι μαθητές είχαν προετοιμαστεί από τους εκπαιδευτικούς τους για την ιστορική σημασία του τόπου με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που είχαν παρακολουθήσει στην τάξη.  Τα αποτελέσματα του προγράμματος εκτυπώθηκαν σε βιβλία που μοιράστηκαν στους μαθητές και υπάρχει στο σχολείο μας σαν εκπαιδευτικό υλικό. 

: Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015: 

 • Αγαπητοί γονείς και μαθητές, σας περιμένουμε όλους τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 στις 07:30 μ.μ. στη θεατρική παράσταση των μικρών μαθητών μας του Β1! Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 • Στη σελίδα του Γ3 σας περιμένει ένα βίντεο έκπληξη των μαθητών!

: Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

 • Την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και το Ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και τις εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης «Έλλη Αλεξίου».   
 • Η πρόσκληση των μαθητών του Β1 στη θεατρική τους παράσταση εδώ
 • Ολοκληρώθηκαν σήμερα με μεγάλη επιτυχία οι θεατρικές παραστάσεις της Γ΄τάξης.  Οι μαθητές με τις οδηγίες των δασκάλων τους μας χάρισαν υπέροχες στιγμές, μας συγκίνησαν και μας έκαναν υπερήφανους!  Τους ευχαριστούμε όλους!  Ευχόμαστε στους μικρούς μαθητές μας Καλή Πρόοδο και Καλό Καλοκαίρι! 

: Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 • Την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 όλα τα σχολεία του Περιστερίου θα παραμείνουν κλειστά λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και τις εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης » Έλλη Αλεξίου».
 • Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 θα γίνει η προγραμματισμένη ημερήσια σχολική εκδρομή των μαθητών της Ε΄τάξης

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 2015-2016

 • Διαβάστε εδώ  την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία του Ολοήμερου 2015-2016.  Συμπληρώστε την Αίτηση/Δήλωση του γονέα και επιστρέψτε την στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό της τάξης: AITHSH μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015. 

Μάιος με κινούμενο πλαίσιο

: Παρασκευή 29 Μαΐου 2015: 

 • Οι μαθητές του Στ2 λίγο πριν την αποφοίτησή τους και με τις οδηγίες της δασκάλας τους κ. Κρύστης Φ. ετοίμασαν μια ειδική παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ολοκλήρωσαν αυτή τη σχολική χρονιά.  Την Τετάρτη 10 Ιουνίου μας περιμένουν όλους για να δούμε τις εργασίες τους.  Διαβάστε την όμορφη πρόσκλησή τους εδώ: Prosklisi ST2 2015

 • Αγαπητοί γονείς και μαθητές, σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε όλες τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του σχολείου μας, διαβάστε εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ_2015

:Πέμπτη 28 Μαΐου 2015: Νέα πρωτότυπη εργασία των μαθητών του Β1: εδώ

: Κυριακή 24 Μαΐου 2015: 

 • Διαβάστε εδώ την πρόσκληση των μαθητών του Γ3 για τη θεατρική τους παράσταση. 

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015:

 • Το μάθημα της Μουσικής στο σχολείο μας.  Δείτε τις Μουσικές Δημιουργίες των μαθητών μας εδώ.     
 • Ακυρώνεται η ενημερωτική διάλεξη της Δευτέρας 25/5 στο σχολείο μας, από το κλιμάκιο μαιών στις μαθήτριες της Στ τάξης, όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι διοργανωτές.  
Τρίτη 19 Μαΐου 2015:

 Ζελατίνα Νο.01

 • Για τις μαθήτριες της Στ τάξης:  Παρακαλούνται οι γονείς μόνο των μαθητριών της Στ τάξης να συμπληρώσουν και να υπογράψουν τις βεβαιώσεις συναίνεσής τους και να τις επιστρέψουν στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της τάξης για την παρακολούθηση της ενημερωτικής διάλεξης με θέμα: «Εφηβεία και Αγωγή Υγείας«.  Η διάλεξη απευθύνεται μόνο στις μαθήτριες της Στ τάξης, έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και διοργανώνεται από τη Β΄Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου σε συνεργασία με τις Επιστημονικές Εταιρείες του Οικογενειακού Προγραμματισμού και της Ελληνικής Εταιρείας Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας.  Τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στις 11:30 π.μ. θα επισκεφθεί το σχολείο μας κλιμάκιο από Μαίες με εξειδικευμένη εκπαίδευση στις απαραίτητες γνώσεις που πρέπει να έχουν οι έφηβες για να αντιμετωπίσουν ομαλά τις αλλαγές που επιφέρει η είσοδος στην εφηβεία. Απαιτείται η γραπτή συναίνεση των γονέων των μαθητριών. 
: Παρασκευή 15 Μαΐου 2015: 
 • Εγγραφές για την Α΄Δημοτικού από 1 έως 21 Ιουνίου 2015.  Διαβάστε την εγκύκλιο εδώ.
 • Νέα εργασία των μαθητών του Β1 εδώ
Δευτέρα 11 Μαΐου 2015:
 • Οι μαθητές της Ε΄τάξης με τους εκπαιδευτικούς κ. Γρηγόρη, κ. Πέτρο και την κ. Παναγιώτα της Θεατρικής Αγωγής, ετοιμάζουν την παράσταση του Καραγκιόζη που θα μας παρουσιάσουν την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 ώρα 07:30 μ.μ. Μέχρι τότε μπορείτε να δείτε ένα μικρό δείγμα της δουλειάς τους από το εκπαιδευτικό βίντεο που έφτιαξαν με πληροφορίες για τον αγαπημένο μας Καραγκιόζη εδώ
 • ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

  : Κυριακή 10 Μαΐου 2015: Για τους γονείς της Α΄τάξης, εδώ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!

:Παρασκευή 8 Μαΐου 2015: Εκδήλωση του Δήμου Περιστερίου για τα παιδιά, διαβάστε εδώ την πρόσκληση του Δήμου: ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

: Πέμπτη 7 Μαΐου 2015: Νέα εργασία των μαθητών του Β1 εδώ

:Παρασκευή 1 Μαΐου 2015: 

 • Νέα εργασία των μαθητών του Γ3, εδώ.
 • Πληροφορίες για τις εγγραφές των μαθητών στην Α΄τάξη για το σχολικό έτος 2015-2016 στη νέα σελίδα μας εδώ
Απρίλιος με κινούμενο πλαίσιο
: Κυριακή 26 Απριλίου 2015: Νέα εργασία των μαθητών του Β1 για τους θεούς του Ολύμπου! Δείτε εδώ
:Παρασκευή 24 Απριλίου 2015: Από τον Δήμο Περιστερίου λάβαμε ανακοίνωση για την ενημερωτική συνάντηση εκπαιδευτικών και γονέων με θέμα τη σεξουαλική θωράκιση των παιδιών.  Διαβάστε εδώ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
:Πέμπτη 23 Απριλίου 2015:
Πρόσκληση στο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για εκπαιδευτικούς και γονείς από τους νοσηλευτές της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος την 24 Απριλίου 2015 ώρα 6-8 μ.μ. στο σχολείο μας.
:Τρίτη 21 Απριλίου 2015: Μόνο για τους γονείς της Γ τάξης: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ
:Δευτέρα 20 Απριλίου 2015
Ανακοινώσεις
 • ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ.  Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 στο γραφείο της Διευθύντριας ή στον Σύλλογο Γονέων. 
 • ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ-30.04.2015
 • Οι μαθητές του Στ2 συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του τμήματος κ. Κρύστη Φ. έχουν επιλεγεί μεταξύ όλων των σχολείων της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας για να συμμετέχουν σε Ημερίδα με τίτλο: «Ο ρόλος του σχολείου στην εκπαίδευση του ενεργού παγκόσμιου πολίτη«.  Την Ημερίδα διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015, 09:30 π.μ. έως 16:00.  Οι μαθητές θα παρουσιάσουν  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενεργοί πολίτες» που είχαν εκπονήσει στην τάξη τους.  Η Ημερίδα αυτή διοργανώνεται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Δράσεων του Ευρωπαϊκού Έτους για την Ανάπτυξη 2015, από τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του ΥΠΟΠΑΙΘ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και την ΥΔΑΣ-4 Διεύθυνση ΜΚΟ και Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης του ΥΠΕΞ (εγκύκλιος ΥΠΟΠΑΙΘ, υπ’ αριθμ πρωτ: 55720/Δ2- 03-04-2015, με θέμα: Έγκριση συμμετοχής μαθητών και εκπαιδευτικών στην ημερίδα: «Ο ρόλος του σχολείου στην εκπαίδευση του ενεργού παγκόσμιου πολίτη»). Διαβάστε εδώ το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Το Άγιο Πάσχα
: Πέμπτη 2 Απριλίου 2015: 

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 

και διαβάζουμε ένα ωραίο παραμύθι, εδώ. 
 • Οι μαθητές του Γ3 σας προτείνουν ένα ταξιδάκι στην Ευρώπη! Πατήστε εδώ. 
 • Διαβάστε  εδώ την εφημεριδούλα των μαθητών του Β1.
 • Για όλους τους γονείς: Ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Περιστερίου εδώ. 
 • Διαβάζουμε εδώ και θυμόμαστε πάλι τους Κανόνες του σχολείου μας.
Μάρτιος με κινούμενο πλαίσιο
:Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015:

: Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015: Για τους μαθητές της Στ΄τάξης που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου, πατήστε εδώ: ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ

:Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015:

: Κυριακή 22 Μαρτίου 2015: Νέα εργασία των μαθητών του Β1 με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, εδώ

: Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015: Για τους μαθητές της Ε και Στ τάξης εδώ

:Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015: Νέα εργασία των μαθητών του Β1  εδώ

: Τρίτη 17 Μαρτίου 2015: 

 • Αύριο Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 12:00 μ.μ. θα χορηγηθούν οι έλεγχοι προόδου των μαθητών για το Β΄τρίμηνο.  Οι γονείς θα ενημερωθούν από όλους τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων και των ειδικοτήτων για την πρόοδο των μαθητών.  Την ίδια ημέρα από τις 11:15 π.μ. έως 12:00 μ.μ. θα προηγηθεί η ενημερωτική συνάντηση των γονέων με τη Διευθύντρια στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου με προαιρετική συμμετοχή των γονέων.  
 • Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τη μεγάλη Δωροέκθεση των μαθητών του Γ3 για να αγοράσετε τα πασχαλινά σας δωράκια! 
 • Εκπαιδευτικό υλικό για τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων εδώ.

: Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015:

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ

Αύριο Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 οι μαθητές της Α΄τάξης δεν θα έρθουν σχολείο λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην Ημερίδα που διοργανώνει ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Θ. Παρασκευόπουλος. 

: Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015:

 • Επισκεφθήκαμε το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης που δημιούργησαν οι μαθητές του Β1 με τη βοήθεια της δασκάλας τους κ. Ευτυχίας.   Η παρουσίαση του Μουσείου στους γονείς της τάξης και στους μαθητές και δασκάλους όλου του σχολείου ολοκληρώθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία! Μπράβο στους μαθητές του Β1 για την υπέροχη δουλειά τους.  Μπορείτε να την δείτε εδώ
 • Σας προσκαλούμε στη μεγάλη Δωροέκθεση του σχολείου μας που διοργάνωσαν οι μαθητές του Γ3 με τη δασκάλα τους κ. Αντωνία.  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η δωροέκθεσή μας ανοίγει την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 12 ακριβώς!

Ελάτε να θαυμάσετε και να αγοράσετε τις πασχαλινές και ανοιξιάτικες δημιουργίες μας.

Ελάτε να βρείτε πρωτότυπα χειροποίητα δωράκια για τους αγαπημένους σας.

Λαμπάδες, κεράκια, συνθέσεις, διακοσμητικά στολίδια και σπιτικά γλυκά σάς περιμένουν.

:Τρίτη 10 Μαρτίου 2015: Και νέα δραστηριότητα των μαθητών του Γ3, εδώ

: Κυριακή 8 Μαρτίου 2015: Νέες εργασίες των μαθητών του Γ3, εδώ

:Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015: 

 • Για τους γονείς της Α΄τάξης εδώ
 • Ομιλίες από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Περιστερίου: ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 • Ανακοίνωση για σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο σχολείο μας εδώ.
 • Εκπαιδευτικό υλικό για την Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας: εδώ
 • Για τους γονείς. 
 • Πρόσκληση των μαθητών του Γ3 στη Δωροέκθεση της τάξης τους: ΔΩΡΟΕΚΘΕΣΗ

: Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015:

Δείτε τις νέες ανακοινώσεις για τις σχολικές δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων εδώ

και τις νέες εργασίες των μαθητών του Γ3 εδώ

: Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015:

:Τρίτη 3 Μαρτίου 2015:

 • Οι μαθητές του Β1 σας προσκαλούν σε ένα ταξίδι στο παρελθόν! Διαβάστε την πρόσκλησή τους, εδώ
 • Την Τετάρτη 4/3/15 θα επισκεφθεί το σχολείο μας κλιμάκιο οδοντιάτρων από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας.  Μόνο οι μαθητές που έχουν επιστρέψει στους δασκάλους τους τις έγγραφες δηλώσεις με την υπογραφή/συναίνεση των γονέων τους θα εξεταστούν από τους οδοντιάτρους.  Οι μαθητές μετά την οδοντιατρική εξέταση θα λάβουν γραπτή διάγνωση.  

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015:

 • Ημερομηνία χορήγησης ελέγχων προόδου Β΄τριμήνου εδώ
 • Ενημερωθείτε εδώ για τις προγραμματισμένες σχολικές επισκέψεις Μαρτίου των τάξεων Α, Β, Γ, Ε.

Φεβρουάριος με κινούμενο πλαίσιο

:Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015: Ανάρτηση ενημερωτικού κειμένου από το ΥΠΟΠΘ με θέμα το «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – ΑΠ 2»   (Παράλληλη Στήριξη).  Διαβάστε εδώ: 1168_ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ 2014-2015

http://www.koinignomi.gr/sites/default/files/styles/body/public/paper_version/2015/03/dbe5756187d51e8083571826e98263e5.jpg?itok=mYS0EpHr

:Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015: Από το Υπουργείο Υγείας λάβαμε την εγκύκλιο με οδηγίες για την εποχική γρίπη.  Διαβάστε εδώ- Συμπληρωματικές οδηγίες για την εποχική γρίπη

Καλή Σαρακοστή και Καθαρή Δευτέρα! 

: Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015: Νέα εργασία των μαθητών του Β1, εδώ

: Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015:

 • Νέες εργασίες των μαθητών του Γ3, εδώ
 • Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Ε τάξης στη σελίδα Ανακοινώσεων του σχολείου. 

: Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015:

 • Σχολική επίσκεψη για τους μαθητές της Γ τάξης εδώ
 • Νέα εργασία των μαθητών του Γ3 εδώ.

 :Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015: 

 • Ενημέρωση γονέων για τις Σχολές Γονέων που θα λειτουργήσουν στο σχολείο μας, στη σελίδα Ανακοινώσεων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
 • Μόνο οι μαθητές της Δ τάξης θα επισκεφθούν την ΕΥΔΑΠ την Πέμπτη 19/2/15, για να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα.  Αναβάλλεται η επίσκεψη των μαθητών της Ε τάξης στην ΕΥΔΑΠ για νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα. 

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015: Νέα εργασία των μαθητών του Β1 εδώ. 

: Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015: Οι μαθητές της Στ τάξης θα επισκεφθούν το Μουσείο Παιδείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών τη Δευτέρα 16/2/15.  Μέχρι την Παρασκευή 13/2/15 οι μαθητές της Στ να προσκομίσουν στους δασκάλους τους τις Βεβαιώσεις γονέων και τα χρήματα συμμετοχής.

: Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015: Χρήσιμο επιστημονικό άρθρο για γονείς και εκπαιδευτικούς στη σελίδα για τους γονείς με τίτλο: «Προγράμματα ενίσχυσης γονεϊκού ρόλου«.  Από το ενημερωτικό σημείωμα του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. 

:Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015:

 • Νέες ανακοινώσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τις σχολικές δραστηριότητες και την αποκριάτικη εκδήλωση εδώ.
 • Δείτε εδώ το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιούν οι μαθητές της Ε΄τάξης με θέμα «Η Τέχνη του Καραγκιόζη». 

: Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015:

 • Νέα εργασία των μαθητών του Στ2, εδώ 
 • Υπενθυμίζεται στους γονείς της Α τάξης ότι την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 οι μαθητές και των δύο τμημάτων, θα επισκεφθούν το Τρένο στο Ρουφ για να παρακολουθήσουν παιδική θεατρική παράσταση. 
 • Νέα εργασία των μαθητών του Γ3, εδώ.

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2015: Νέα εργασία των μαθητών του Β1, εδώ. 

: Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015: 

 • Νέα εργασία των μαθητών του Β1 εδώ. 
 • Νέες εργασίες των μαθητών του Γ3 εδώ
 • Νέες εκπαιδευτικές επισκέψεις εδώ.

Ιανουάριος με κινούμενο πλαίσιο
: Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015:
 • ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ: Φ.7/97/9629/Δ1/20-01-2015 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 εορτάζεται η θρησκευτική γιορτή των Τριών Ιεραρχών.  Οι μαθητές όλων των τάξεων θα προσέλθουν στις 08:00 π.μ. και θα αποχωρήσουν στις 10:15 π.μ.  για να εκκλησιαστούν και να συμμετέχουν στις σχετικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών. 
Το Ολοήμερο και η Πρωινή Ζώνη δεν θα λειτουργήσουν.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/1/15 ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/1/2015 ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ
: Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015:
 • Νέες εργασίες των μαθητών της ΣΤ2
 1. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ2, παρέα με τον 2Π, τον Παγκόσμιο Πολίτη της Actionaid, «γκρέμισαν» τον τοίχο των παγκόσμιων ζητημάτων της ανθρωπότητας, χρησιμοποιώντας τις λέξεις-σφυριά!! Εδώ.
 2. Σε μια άσκηση προσομοίωσης, είδαν την ικανότητα και όχι την ανικανότητα των ατόμων με αναπηρία, μπαίνοντας για λίγο στη θέση τους! Εδώ. 
Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015: Νέα εργασία των μαθητών της Β1 εδώ. 
Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015:
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την απώλεια του Κώστα Παπλωματά
 • Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Στ τάξης την Τρίτη 27/1/15 εδώ
: Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015:
 • Την Τετάρτη 21/01/2015 οι μαθητές της Β τάξης θα επισκεφθούν το Ίδρυμα Λεντάκη για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδια στους πολιτισμούς». Δηλώσεις γονέων εδώ
 • Άσκηση σεισμού την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 στο πρώτο διάλειμμα. 
 • Νέα εργασία των μαθητών του Β1:ΕΔΩ
 • Η 20η Ιανουαρίου είναι αφιερωμένη σε δράσεις και ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την Υγιεινή των χεριών. Διαβάστε εδώ το έγγραφο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.
 • Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου εκφράζουμε την οδύνη μας και θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια του αγαπημένου μας συναδέλφου Κώστα Παπλωματά.
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΛΛΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ: 20_1_2015
Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015:
Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015:
 • Η νέα εργασία των μαθητών του ΣΤ2 εδώ
 • Νέα εγκύκλιος του ΥπΠ για τη λειτουργία των σχολείων λόγω βουλευτικών εκλογών εδώ.

 

:Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015:
 • Προτείνουμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και άρθρα που αφορούν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εδώ.
 • Επίσης οι κίνδυνοι όταν αναρτούμε φωτογραφίες παιδιών στο διαδίκτυο εδώ.
: Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015:
 • Παρακολουθείστε εδώ τη Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση των μαθητών του Γ1 και Γ2.
 • Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Β τάξης εδώ
: Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015: Νέα ανακοίνωση για όλους τους γονείς των μαθητών του σχολείου, στη σελίδα Ανακοινώσεων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. 
ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΘΡΑΝΙΑ

 

Δεκέμβριος με κινούμενο πλαίσιο
Καλά Χριστούγεννα!
: Οι ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ επέστρεψαν!
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014:
 • Νέα εργασία των μαθητών του Β1 εδώ
 • Οι μαθητές του Γ2 εμπνεύστηκαν από την επίσκεψη της συγγραφέα κ. Αγγελικής Βαρελά στο σχολείο μας και έφτιαξαν ένα βιβλίο! Διαβάστε εδώ
 • Οι μαθητές του Στ2 ανάρτησαν νέα εργασία στη σελίδα τους. Διαβάστε εδώ
 • Τα μαθήματα αρχίζουν μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015
Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014: Νέα εργασία των μαθητών του Β1: εδώ.
:Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου: Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τις διακοπές Χριστουγέννων. Διαβάστε εδώ: diakop_xristoug
: Σάββατο 13 Δεκεμβρίου: 
Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014:
 • Νέες εργασίες των μαθητών του Στ2.  Διαβάστε εδώ.
 • Ανακοίνωση για τη φωτογράφιση των μαθητών που θα γίνει την Τετάρτη 10/12/14. Διαβάστε εδώ
 • Νέα εργασία των μαθητών του Β1εδώ. 
:Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014:
 • Πρόσκληση των μαθητών της B1 στη Χριστουγεννιάτικη θεατρική τους παράσταση.
 • Νέα εργασία των μαθητών του Β1, εδώ. 
 • Θεατρικές παραστάσεις για τους μαθητές της Α και Β τάξης εδώ
:Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου:
 • Τα χριστουγεννιάτικα νέα του Γ3.  Επισκεφθείτε μας εδώ.
 • Δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, διαβάστε την ανακοίνωση εδώ.
 • Η εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ για την εφαρμογή του προγράμματος ΕΥΖΗΝ: ΕΥΖΗΝ ΑΘΜΙΑ 2014-15
 • Σχολική επίσκεψη της Δ τάξης στο Θέατρο Πόρτα, διαβάστε εδώ
 • Χριστουγεννιάτικα βιβλία, παραμύθια, τραγούδια, ταινίες εδώ.

Νοέμβριος με κινούμενο πλαίσιο

:Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014: Νέα εργασία των μαθητών της Β1 εδώ.
Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014: Θέατρο για τους μικρούς μαθητές της Γ τάξης! Οι γονείς της Γ τάξης ενημερωθείτε εδώ.
: Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014: 
 • Το τμήμα ΣΤ2 συμμετέχει στην υλοποίηση του προγράμματος «ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® » .  Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές βιβλιοθήκες μέσα στις σχολικές τάξεις των δημοτικών σχολείων.  Στο πλαίσιο λοιπον υλοποίησης του προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες διάβασαν συνολικά 14 βιβλία με κεντρικό θέμα τον κήπο και σας τα παρουσιάζουν σε ψηφιακή μορφή εδώ.  
 • Στο πλαίσιο υλοποίησης του πολιτιστικού προγράμματος «Ένας κόσμος, μια γειτονιά, μια ιστορία» ο μαθητές και οι μαθήτριες μας ταξιδεύουν στην Μοζαμβίκη και στο Βιετνάμ, εδώ
 • Και μας ξεναγούν στους Ναούς του Κόσμου εδώ.

 

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014:
 • Οι εφευρέτες του Γ3! Το μέλλον είναι εδώ.
 • Αποτελέσματα εκλογών Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2014. Πατήστε εδώ.
Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014:
 • Ανακοίνωση για τους μαθητές της ΣΤ τάξης: Οι μαθητές της ΣΤ τάξης δεν έχουν μάθημα την Τετάρτη 26/11/2014 λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην ημερίδα του Σχολικού Συμβούλου.
Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014: Νέα εργασία των μαθητών του Γ3, εδώ. 
Τρίτη 18 Νοεμβρίου: Επισκεφθείτε τη νέα σελίδα του ΣΤ2 εδώ.
Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014:
 • Όλοι οι γονείς του σχολείου παρακαλούνται να διαβάσουν εδώ τα ονόματα των υποψηφίων για τις εκλογές του Συλλόγου Γονέων.
 • Την Πέμπτη 20/11/14 οι μαθητές της Στ τάξης ΔΕΝ έχουν μάθημα λόγω συμμετοχής των υπεύθυνων εκπαιδευτικών στην ημερίδα του Σχολικού Συμβούλου.
:Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014: Νέα ανάρτηση των μαθητών του Γ3 και του Β1.
Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014: Εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ για την επέτειο του Πολυτεχνείου: Εγκύκλιος Επέτειος Πολυτεχνείου 2014-15
Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014:
 • Νέες ανακοινώσεις για όλους τους γονείς στη σελίδα Ανακοινώσεων του σχολείου.  Πατήστε εδώ.
 • Νέες εργασίες των μαθητών της Β1 και Γ3.
 
Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014:
 • Σχολικές επισκέψεις για τους μαθητές των Γ και Β τάξεων.  Παρακαλούνται οι γονείς να ενημερωθούν εδώ.
:Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014:
 • Για όλους τους γονείς του 12ου ΔΣ Περιστερίου: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ– Διαβάστε εδώ: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΓΚ
 •  Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 όλα τα δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω εκλογών για την ανάδειξη αιρετών μελών στα υπηρεσιακά συμβούλια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
 • Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η σχολική επίσκεψη των μαθητών της Α΄τάξης.
 • Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 οι μαθητές της Δ΄τάξης δεν θα έχουν μάθημα λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών της τάξης στην ημερίδα του Σχολικού Συμβούλου.
: Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014: Νέα εργασία των μαθητών του Β1, εδώ.
Οκτώβριος με κινούμενο πλαίσιο
:Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014: Ανακοίνωση για όλους τους γονείς του σχολείου σχετικά με την αργία της 5/11/2014: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ_ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  
: Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014:  
 • Νέα εργασία των μαθητών του Γ3.
 • Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η σχολική επίσκεψη των μαθητών του Α1 και Α2 στον κινηματογράφο «Λαΐς»- Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός, όπου θα παρακολουθήσουν τη διαδραστική ταινία «Άγρια Ζώα».  Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο με τις σχολικές τσάντες τους και το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.
 • Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 οι μαθητές του Δ1 και Δ2 δεν θα προσέλθουν στο σχολείο λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών της τάξης στην ημερίδα του σχολικού συμβούλου.
<img src=»http://yuensir.wikispaces.com/file/view/homepage_new.gif/644332