ΤΑΞΗ Δ1-17

20172018

ΤΑΞΗ Δ1

OI ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για photo children scientists gif

(υπεύθυνος εκπαιδευτικός ο κ. Πέτρος Φρ.)

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΣΙ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Πανεπιστημιακή ανασκαφή στο Πλάσι Μαραθώνα. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία τον κ. Γιάννη Παπαδάτο, Καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α και υπεύθυνο της ανασκαφής, καθώς και την κ. Μούλιου, Καθηγήτρια Μουσειολογίας του Ε.Κ.Π.Α, η οποία οργανώνει με πολύ ικανές φοιτήτριες – εμψυχώτριες και προσφέρει στα παιδιά μας τέτοια πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα, γεμάτα ενδιαφέρον και κυρίως δράση.
Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί ζήσαμε σήμερα μια πρωτόγνωρη εμπειρία: Μία κτερισμένη παιδική ταφή με βοτσαλωτό δάπεδο, ένα γκρεμισμένο κτίσμα με τις κεραμίδες σωριασμένες, ο τάφος του πολεμιστή, ο αρχαϊκός περίβολος, τα μυκηναϊκά μέγαρα με ταφές στις εισόδους τους, οι κεραμικοί κλίβανοι, οι αρχαιολόγοι να ανασκάπτουν με κάθε είδους εργαλείο, ο υπεύθυνος της ανασκαφής να καταγράφει τις θέσεις των ευρημάτων με ένα ειδικό gps, οι συντηρητές να προσπαθούν να βγάλουν απ’ το έδαφος έναν σκελετό βοήθησαν ώστε να πλησιάσουμε στις διαδικασίες που δημιουργούν την ιστορία μας, έτσι ώστε να την γνωρίσουμε καλύτερα και κυρίως να καταλάβουμε την αξία της. Ελπίζω, αγαπημένοι μου μαθητές/τριες, όλα αυτά να μείνουν χαραγμένα στο μυαλό σας και να καθοδηγούν ως ένα σημείο τη ζωή σας. Δε μείναμε όμως σ’ αυτά. Χαρήκαμε το τοπίο και την παραλία του Μαραθώνα. Ο συννεφιασμένος ουρανός βοήθησε πάρα πολύ σε όλα αυτά.
Μπορείτε να απολαύσετε κάποιες σκηνές απ’ τη σημερινή μας εμπειρία που απαθανατίζονται στις παρακάτω φωτογραφίες.  

κ. Πέτρος Φ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Η επίσκεψη του καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Βαλαβάνη στο σχολείο μας για την παρουσίαση του βιβλίου του «Ο λόφος με τα κρυμμένα μυστικά».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Οι μαθητές της Δ1 τάξης παρουσιάζουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, τη διαδικασία καθαρισμού του νερού στα πλαίσια διαθεματικού προγράμματος:  «Από τους ταμιευτήρες… στο σπίτι μας».  Στο αρχείο που θα ανοίξει ενεργοποιήστε τα «Bookmarks», για να φανούν τα περιεχόμενα. Πατήστε εδώ