ΜΙΚΡΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

ΜΙΚΡΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Explorer

2017-2018

Σεπτέμβριος 2017

Αρνάκια, γουρουνάκια, κατσικάκια….. και άλλα οικόσιτα ζωάκια

Image result for photos farm animals gif

2016-2017

Φεβρουάριος 2017

donkeyΟι Μικροί Εξερευνητές μετά από αμέτρητες εξερευνήσεις και ταξίδια, σας εξομολογούνται τη μεγάλη τους αδυναμία.  Τα γαϊδουράκια!!  Όπου και να ταξίδεψαν δεν γνώρισαν πουθενά πιο όμορφο, ταπεινό και συμπαθητικό ζωάκι σαν το γαϊδουράκι.  Έψαξαν και βρήκαν την ιδανική χώρα για γαϊδουράκια που βρίσκεται πολύ κοντά μας, εδώ στην Αθήνα και λέγεται «Γαϊδουροχώρα«.  Τη χώρα που είναι αφιερωμένη στα γαϊδουράκια. Σε λίγο καιρό οι μικροί μαθητές μας θα επισκεφθούν τη γαϊδουροχώρα και θα μας πουν τις εντυπώσεις τους.  Μέχρι τότε μπορείτε να ενημερώνεστε για τα γαϊδουράκια από την ιστοσελίδα της γαϊδουροχώρας!

2015-2016

Εγκαινιάζουμε φέτος μια νέα σελίδα με τίτλο «οι Μικροί Εξερευνητές«.

Οι μικροί εξερευνητές μας είναι πολύ περίεργοι!  Εξερευνούν ασταμάτητα όλο τον πλανήτη!  Θα τους παρακολουθούμε σε όλα τα ταξίδια τους για να μάθουμε κι εμείς τι συμβαίνει στον κόσμο.

Στη σελίδα αυτή θα συνδεόμαστε με κάμερες συνεχούς ροής για να βλέπουμε ζωντανά την καθημερινή ζωή άγριων ζώων που ζουν σε διάφορα μέρη του κόσμου.  Αρχίζουμε με μία οικογένεια αετών που ζουν στον Καναδά στην περιοχή Nelson (πατήστε εδώ να δείτε τον χάρτη).  Η οικογένεια αποτελείται από τους γονείς και δύο νεοσσούς που ζουν στη φωλιά τους.  Οι νεοσσοί τρέφονται ακόμη από τους γονείς τους αλλά έχουν μεγαλώσει αρκετά και έμαθαν να πετούν και να απομακρύνονται από τη φωλιά.  Η κάμερα έχει εγκατασταθεί απέναντι από τη φωλιά των αετών και παρακολουθεί τη ζωή της οικογένειας συνεχώς.

Πατήστε στην εικόνα:

animated-eagle-image-0012

Ταξίδι στην Αφρική σε ένα σημείο του μεγαλύτερου Εθνικού πάρκου που λέγεται Kruger!  Εξερευνήστε το πάρκο και ακούστε τους ήχους της άγριας φύσης! Στο Google Earth δείτε την περιοχή της λίμνης όπου είναι εγκατεστημένη η κάμερα συνεχούς ροής.

Πατήστε στην εικόνα:

Επόμενο ταξίδι στην Κίνα! Επισκεπτόμαστε το μεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο της Κίνας όπου φιλοξενούνται τα αγαπημένα μας αρκουδάκια Πάντα.  Θα παρακολουθήσετε πώς περνάει τη μέρα του ένα γιγάντιο αρκουδάκι Πάντα:

Πατήστε στην εικόνα:

 Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τα Πάντα στον Ζωολογικό Κήπο της Ατλάντα στην Αμερική:

Άλλη μια στάση στην Αμερική! Στο Ζωολογικό Πάρκο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια παρακολουθούμε τη ζωή μιας οικογένειας κοάλα! Τα κοάλα είναι μικρά χαριτωμένα αρκουδάκια που κατάγονται από την Αυστραλία. Είναι μαρσιποφόρα ζωάκια και τρώνε αποκλειστικά φύλλα ευκάλυπτου. Έχουν απαλό τρίχωμα, μεγάλα αυτιά, κοφτερά νύχια για να σκαρφαλώνουν στα δέντρα και όταν γεννιούνται έχουν το μέγεθος ενός φασολιού!

Πατήστε στην εικόνα:

Μία μεγάλη οικογένεια λιονταριών ζει στο Εθνικό Ζωολογικό Πάρκο της Ουάσινγκτον στην Αμερική.  Αποτελείται από δέκα μέλη, τους γονείς, τα μικρά λιονταράκια και τους θείους!  Θα τα δείτε να λιάζονται για ώρες στη διάρκεια της μέρας.  Η οικογένεια φιλοξενείται εδώ σε μια προσπάθεια που γίνεται παγκόσμια να προστατευθούν και να σωθούν από τους κυνηγούς λιονταριών στην Αφρική.  Σήμερα ζουν στην Αφρική μόνο 21.000 λιοντάρια!

Οι Μικροί Εξερευνητές ανακάλυψαν ζωντανές κάμερες που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου και παρακολουθούν πιγκουίνους, μυρμήγκια, καρχαρίες κ.ά. ζωάκια! Μπορείτε να τα παρακολουθείτε κι εσείς πατώντας στην εικόνα παρακάτω:

Οι Μικροί Εξερευνητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου ανακάλυψαν μία κάμερα που παρακολουθεί ζωντανά δύο μικρές κουκουβάγιες!! Πατήστε στην εικόνα παρακάτω για να τις παρακολουθήσετε στην καθημερινότητά τους:

Image result for owls gif

 

Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε συχνά τη σελίδα μας για να παρακολουθείτε νέα μέρη που θα ανακαλύπτουμε για να  εξερευνούμε τη ζωή άγριων ζώων από όλο τον κόσμο.  Καλή διασκέδαση!