ΤΑΞΗ ΣΤ-16

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

2015-2016

(Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της Στ τάξης οι: κ. Γρηγόρης Γ. και κ. Πέτρος Φρ.)

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016:

Άλλη μία ωραία εμπειρία έζησαν οι μαθητές της έκτης! Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της τάξης διοργάνωσαν με τη βοήθεια των γονέων μια κυριακάτικη απόδραση στην Ακρόπολη με ξενάγηση και περιήγηση στον ιερό βράχο.  Δείτε τις φωτογραφίες τους και τα χαρούμενα προσωπάκια όλων!

1 2 365919 20 2115 147 23248 181722 4121110

Κυριακή 3 Απριλίου 2016:

Οι μαθητές της Στ τάξης το Σάββατο το πρωί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ιστορικό Μουσείο, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.  Την επίσκεψη είχαν οργανώσει οι εκπαιδευτικοί της τάξης και όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες οι μαθητές περιήγηθηκαν στους χώρους του μουσείου και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικο πρόγραμμα που είχαν επιμεληθεί και παρουσίασαν οι εκπαιδευτικοί τους.

Άλλη μια ωραία εμπειρία που θα θυμούνται από τη σχολική ζωή τους στο Δημοτικό!

Και δυο λόγια από τους εκπαιδευτικούς της τάξης.

κ. Γρηγόρης Γ. εκπαιδευτικός Στ1: Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας για την άψογη παρουσία τους στο χώρο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου καθώς και για τις εξαιρετικές απέριττες εργασίες που παρουσίασαν.  Ήταν όλοι τους υπέροχοι και μας έκαναν υπερήφανους.  Οραματιζόμαστε ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία όπου η εκπαιδευτική διαδικασία θα σπάει τα στεγανά της σχολικής τάξης και σ’ αυτή θα μπορούν να συμμετέχουν και οι γονείς ώστε η μάθηση να γίνεται βιωματική και γι’ αυτό πιο αποτελεσματική.  Σήμερα το πετύχαμε και αυτό μας δίνει χαρά κι ελπίδα να συνεχίσουμε.  Ενθουσιασμένος!!!!

κ. Πέτρος Φρ. εκπαιδευτικός Στ2: Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές της Στ τάξης αλλά και στους μικρότερους Β, Γ, Δ και Ε για την ενεργή συμμετοχή τους στο σημερινό πρόγραμμα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.  Το μεγάλο ενδιαφέρον τους, οι ολοκληρωμένες παρουσιάσεις τους και η άψογη συμπεριφορά τους στο χώρο του Μουσείου, μας κάνουν όλους, γονείς και δασκάλους περήφανους και μας «υποχρεώνουν» να οργανώσουμε κι άλλες σαββατιάτικες εξορμήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.  Έχοντας τέτοια παιδιά νομίζω ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο!

 

 

1 2 3 4 5 6

7 8 9 10 11 12

13 1418

1516   17

19 20 21 22 23 24

25

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

 

 

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015: Οι μαθητές της Στ και Γ τάξης έζησαν μία από τις πιο όμορφες εμπειρίες στο Βιωματικό Πάρκο που επισκέφθηκαν με τους δασκάλους τους.  Συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Μικρός Γεωργός» και βίωσαν την εμπειρία της δουλειάς του γεωργού, έπαιξαν με τη ψυχή τους παιχνίδια, χόρεψαν, γνώρισαν την Ντόλυ τη γαϊδουρίτσα, τα πόνυ, τις κατσικούλες, τις κοτούλες που ζουν στη φάρμα, απόλαυσαν τη φύση και τον ελεύθερο χρόνο τους.  Οι μαθητές ενθουσιασμένοι μας ζήτησαν να επισκεφθούμε πάλι το πάρκο! Δείτε τις φωτογραφίες εδώ.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015: Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η χαρά όλων μεγαλώνει! Οι μαθητές της Στ τάξης εργάζονται πυρετωδώς για να παραδώσουν τις εργασίες τους πριν τις διακοπές.  Σήμερα θα δείτε τις εργασίες του Στ2 στο μάθημα της Γεωγραφίας και σε λίγες μέρες θα παραδώσουν και οι μαθητές του Στ1 τις δικές τους: 

Στ2: Σαβάνα, Στέπα, Τούνδρα, Τάιγκα

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015:

Οι μαθητές της Στ΄τάξης είναι τα μεγάλα παιδιά του σχολείου μας.  Καθημερινά εργάζονται ακούραστα σαν μικροί επιστήμονες γιαυτό συχνά θα τους βρείτε στην Αίθουσα του Χημείου ή στο Εργαστήριο Πληροφορικής. Τα μαθήματα τους φέτος είναι απαιτητικά αλλά και οι δάσκαλοί τους το ίδιο….

Σήμερα θα δείτε πώς έγραψαν το πρώτο τους διαγώνισμα Ιστορίας στο Εργαστήριο Πληροφορικής με τη βοήθεια της τεχνολογίας!

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

2014-2015

Ε΄ ΤΑΞΗ

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΕΔΩ: 

ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ε΄& ΣΤ΄

ΙΟΥΝΙΟΣ 2015: 

Οι μαθητές της Ε΄τάξης παρουσίασαν δύο παραστάσεις Καραγκιόζη που έγραψαν και έπαιξαν οι ίδιοι.  Οι σχολικές παραστάσεις ήταν μέρος της παρουσίασης του εκπαιδευτικού προγράμματος που εκπόνησαν οι μαθητές στη διάρκεια του σχολικού έτους 2014-15 με τίτλο: «Το θέατρο σκιών και η τέχνη του Καρακγιόζη«. Η παρουσίαση έγινε στο σχολείο μας στις 11/6/2015.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014

Μάιος 2014 

Τρίτη 27 Μαΐου 2014: Οι μαθητές της Στ τάξης με τους δασκάλους τους κ. Γρηγόρη και κ. Πέτρο στο μάθημα της Φυσικής κατασκεύασαν μια φωτογραφική μηχανή! Διαβάστε τις οδηγίες τους βήμα βήμα και φτιάξτε κι εσείς τη δική σας φωτογραφική μηχανή.

Θέλω να γίνω φωτογράφος! Πατήστε εδώ.