ΕΓΓΡΑΦΕΣ-Α΄ΤΑΞΗ 2019-20

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 20 ΜΑΪΟΥ 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019_2020

Δείτε εδώ τα όρια του 12ου ΔΣ Περιστερίου

(Λ. Κωνσταντινουπόλεως- Παρασκευοπούλου-Κουντουριώτου- 25ης Μαρτίου- Κ. Βάρναλη- Ναυαρίνου- Ελ Βενιζέλου)

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018_2019

Διαβάστε την εγκύκλιο για τις εγγραφές της Α τάξης: ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΛΗΞΗ ΕΤΟΥΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε τα όρια της σχολικής περιφέρειας του 12ου ΔΣ Περιστερίου. 

Πατήστε εδώ για να εκτυπώσετε το ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή)

 

2017-2018

Τετάρτη 26 Μαΐου 2017:

 • Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τις εγγραφές στα Δημοτικά.  Διαβάστε εδώ: ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ 2017_18
 • Εκτυπώστε το έντυπο ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή): ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΘΗΤΗ_ΑΔΥΜ
 • Οι εγγραφές των μαθητών θα αρχίσουν την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017.  Οι εγγραφές θα γίνονται κάθε μέρα από τις 8:30 π.μ. έως τις 9:30 π.μ. στο γραφείο της Διεύθυνσης του σχολείου.

Δικαιολογητικά που θα προσκομίσουν οι γονείς για την εγγραφή του παιδιού τους:

 1. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια
 2. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή
 3. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή
 4. Βεβαίωση φοίτησης από το νηπιαγωγείο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016:

 • Οι εγγραφές στην Α΄Δημοτικού θα αρχίσουν την 1η Ιουνίου 2016 και θα λήξουν την 21η Ιουνίου 2016.  Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά από 8:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. στο γραφείο της Διεύθυνσης του σχολείου.  Οι γονείς θα προσκομίζουν τα εξής απαραίτητα δικαιολογητικά:
 1. Βιβλιάριο Υγείας του μαθητή
 2. Ατομικό Δελτίο Υγείας του μαθητή (ΑΔΥΜ).  Για να το εκτυπώσετε πατήστε εδώ.
 3. Αποδεικτικό στοιχείο κατοικίας (λογαριασμός ΔΕΚΟ στο όνομα του γονέα, μισθωτήριο οικίας)
 4. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του σχολείου.

Τρίτη 24 Μαΐου 2016:

 

 

2015-2016

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015:

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 08:30 Π.Μ. – 09:30 Π.Μ. ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

ΑΠΟ 08:30 Π.Μ. – 09:30 Π.Μ.

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να γράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2015-2016 μπορούν να εκτυπώσουν την ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 2015_16 και να την παραδώσουν στη Διευθύντρια με τα άλλα δικαιολογητικά εγγραφής. 

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Διαβάστε την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για τις εγγραφές της Α΄τάξης στα δημοτικά σχολεία εδώ: Εγγραφές μαθητών στις σχολικές μονάδες Π.Ε της χώρας.σχολικό έτος 2015_2016

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΑΔΥΜ (ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ)

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες,  

σας ενημερώνουμε ότι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που καταθέτει ο γονέας στο σχολείο για την εγγραφή του μαθητή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

 • Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια
 • Το Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή (ΑΔΥΜ)

Την ευθύνη συμπλήρωσης του ΑΔΥΜ έχουν οι παιδίατροι ή οι γενικοί γιατροί ή σε ειδικές περιπτώσεις οι παθολόγοι ανεξαρτήτων μονάδας ή φορέα που υπηρετούν ή συνεργάζονται, καθώς και ανεξάρτητοι ιδιώτες ιατροιί των ανωτέρω ειδικοτήτων.  Σε εξαιρετικές περιπτώσεις για λόγους προσβασιμότητας είναι δυνατή η συμπλήρωσή του και από άλλους ιατρούς.

Το ΑΔΥΜ συμπληρώνεται από τον υπεύθυνο ιατρό και συνοδεύει τον μαθητή καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησής του στις εκάστοτε σχολικές μονάδες που φοιτά.

Το ΑΔΥΜ συμπληρώνεται με την ευθύνη και τη φροντίδα των γονέων και κηδεμόνων που επισκέπτονται τους ιατρούς συνοδεύοντας τα παιδιά και προσκομίζοντας το Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού καθώς και άλλο στοιχείο που πιστοποιεί την κατάσταση της υγείας τους. 

Το Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης (Φ.Ι.Ε.) για το Ατομικό Δελτίου Υγείας Μαθητή φυλάσσεται αυστηρά και μόνο στο αρχείο της Μονάδας Υγείας όπου υπηρετεί ο ιατρός που συμπληρώνει το ΑΔΥΜ ή στο ιατρείο του ιδιώτη ιατρού και για κανένα λόγο δεν συνοδεύει το ΑΔΥΜ που κατατίθεται στη σχολική μονάδα διότι τα στοιχεία που φέρει είναι αξιοποιήσιμα μόνο από τον ιατρό.

Το ΑΔΥΜ καταρτίζεται και συμπληρώνεται από ιατρούς των οικείων Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Μονάδες Υγείας κλπ) ή των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσοκομείων ή των ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΠΥ ή τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα των γονέων και κηδεμόνων ή από ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία). Προτείνεται το ΑΔΥΜ να συμπληρώνεται κατά προτεραιότητα από τον παιδίατρο που παρακολουθεί τον μαθητή διαχρονικά εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Διάρκεια ισχύος

Το ΑΔΥΜ ισχύει για τρία (3) σχολικά έτη για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κατατίθεται ως δικαιολογητικό εγγραφής του μαθητή στην Α΄ τάξη του Δημοτικού και στην έναρξη φοίτησης για την Δ΄ τάξη.

Το ΑΔΥΜ δύνανται να προμηθεύονται οι γονείς ηλεκτρονικώς από τους ιστότοπους των συναρμόδιων Υπουργείων ή με φωτοαντίγραφο αυτού.  Το ΑΔΥΜ είναι δημόσιο έγγραφο και διανέμεται δωρεάν.

Το ΑΔΥΜ έχει χαρακτήρα ιατρικού πιστοποιητικού και αντικαθιστά κάθε είδους ιατρική βεβαίωση ή πιστοποιητικό υγείας που ορίζεται ως δικαιολογητικό εγγραφής στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Για να δείτε τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας εδώ.

 

Εκτυπώστε μόνο την πρώτη σελίδα του ΑΔΥΜ εδώ: ΕΝΤΥΠΟ ΑΔΥΜ