Επιστροφή σε Καθήκοντα εβδομάδας 26/3 – 2/4

English

Αγαπημένοι μου μαθητές/τριες

Εύχομαι να είστε καλά και εσείς και η οικογένειά σας! Ελπίζω σύντομα να τελειώσει αυτή η δύσκολη περίοδος και να βρεθούμε από κοντά στο σχολείο μας! Μέχρι τότε μπορείτε με τη βοήθεια των γονέων σας να επισκέπτεστε συγκεκριμένα links που θα σας στέλνω ανά βδομάδα προκειμένου να θυμηθούμε ξανά όλα όσα είχαμε μάθει αυτή τη χρονιά στα Αγγλικά. Καλή διασκέδαση!

Φαντάζομαι ότι όλοι θυμάστε τα δύο αρκουδάκια,  τον Terry και τη Mary που μας μάθαιναν πολλά πράγματα στα Αγγλικά. Ένα απ’ αυτά ήταν το πώς θα χαιρετάμε στα Αγγλικά.

Έτσι λοιπόν λέμε  “Hi/Hello” που σημαίνει «γεια».

Επίσης μάθαμε πώς να παρουσιάζουμε τον εαυτό μας και τους φίλους μας λέγοντας “Hello, I’m Dimitra and this is my friend Anastasia”  που σημαίνει «Γεια, είμαι η Δήμητρα και αυτή είναι η φίλη μου Αναστασία”.

Μάθαμε κιόλας να απαντάμε στην ερώτηση “What’s your name?” που σημαίνει «Πώς σε λένε;» με απαντήσεις όπως “My name is George”, “My name is Dimitris” που σημαίνουν «Με λένε Γιώργο» και «Με λένε Δημήτρη» αντίστοιχα.

Η τελευταία ερώτηση στην οποία μάθαμε να απαντάμε από το πρώτο μάθημα ήταν “Who’s this?” που σημαίνει «Ποιος/Ποια είναι αυτός/αυτή;». Εδώ απαντούσαμε “It’s Nikos”, “It’s Vlassis” που σημαίνουν «Είναι ο Νίκος», «Είναι ο Βλάσης».

Παρακάτω σας παραθέτω ένα link με ένα υπέροχο τραγουδάκι σχετικό με την ερώτηση “ What’s your name?”  όπου οι πρωταγωνιστές αφού συστηθούν, απαντούν ευγενικά “Nice to meet you” που σημαίνει « Χάρηκα που σε γνώρισα» (κάτι που επίσης μάθαμε αν θυμάστε).

https://www.youtube.com/watch?v=95EFNsXgRhQ

Μην ξεχνάτε ότι η λέξη friend σημαίνει φίλος/φίλη!

 

Παρακάτω θα δείτε και θα ακούσετε τραγουδάκια που βρήκα στο Internet που μου άρεσαν πολύ! Ελπίζω να αρέσουν και σε εσάς.

https://www.youtube.com/watch?v=-NHSwUf4AQw&feature=related

                              https://www.youtube.com/watch?v=fxVMqaViVaA

Εδώ θα δείτε ένα βιντεάκι με ιστορίες και τραγουδάκια σχετικά με την ερώτηση “Who’s this?” αλλά και με την ερώτηση “Is it Konstantina?” που σημαίνει «Είναι η Κωνσταντίνα;». Στην τελευταία ερώτηση ενδεικτικές απαντήσεις όπως μάθαμε θα μπορούσαν να είναι “Yes, it is” ή “No, it isn’t” που σημαίνουν «Ναι αυτή είναι» ή «Όχι δεν είναι αυτή» αντίστοιχα.

https://www.youtube.com/watch?v=peHgnfePaRM

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε και ένα παιχνίδι μνήμης με χαιρετισμούς για την εξάσκηση σας.

https://matchthememory.com/greetingskill3

 

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ & ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΑΠΟ TO WORD ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ INTERNET BROWSER (π.χ. CHROME) ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ

Καλή διασκέδαση!

Have fun!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση