Επιστροφή σε Καθήκοντα εβδομάδας 26/3 – 2/4

Επιστολή

Αγαπητοί, μαθητές και γονείς,

επικοινωνούμε μετά από πολύ καιρό, εξαιτίας των εξαιρετικών συνθηκών που βιώνουμε από την πανδημία του κοροναϊού. Ελπίζω και εύχομαι να είστε όλοι καλά. Η ιδιαιτερότητες αυτής της περιόδου απαιτούν υπομονή, αντοχή και προσαρμογές από όλους μας. Από τα προαναφερόμενα δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί το σχολείο και η εκπαιδευτική διαδικασία.

Γι’ αυτό, έως και τη λήξη της προσωρινής διακοπής των μαθημάτων, η μαθησιακή διαδικασία θα συνεχιστεί μέσω κάθε πιθανής διαδικτυακής οδού. Κάνοντας την αρχή σήμερα, αναρτήθηκαν στο ιστολόγιο του σχολείου τα ακόλουθα:
• Επιστολή.
• Παρουσίαση, με επισημάνσεις αναφορικά με τη μελέτη των μαθητών.
• Ενδεικτικές ιστοσελίδες για μάθηση και ψυχαγωγία.

Θα ήθελα οι γονείς των μαθητών μας να μελετήσουν όλα τα παραπάνω. Ιδίως να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις επισημάνσεις της παρουσίασης. Στην παρούσα φάση απέφυγα τα Φύλλα Εργασίας σε μορφή Word ή pdf για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος: η αδυναμία πολλών παιδιών να εκτυπώσουν και να επεξεργαστούν το συγκεκριμένο υλικό.

Βρισκόμαστε στην τελική φάση της δημιουργίας εικονικής τάξης, σε σχετική εκπαιδευτική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας. Μέσω αυτής, θα επιδιώξουμε να λύσουμε αρκετά από τα προαναφερόμενα προβλήματα.
Σας χαιρετώ και εύχομαι υγεία σε όλους!

Ο Δάσκαλος της τάξης
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση