Αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων-Εφαρμογή τηλεκπαίδευσης

Αγαπητοί γονείς,

Στις 14 Νοεμβρίου 2020 ανακοινώθηκε από την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως η αναστολή δια ζώσης λειτουργίας  των Δημοτικών Σχολείων από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου έως και τις 27 Νοεμβρίου. Ωστόσο τα μαθήματα για τους μαθητές δε θα σταματήσουν, καθώς θα πραγματοποιούνται μέσω δύο εναλλακτικών μεθόδων, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση. Από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ. θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού (έχουμε ανακοινώσει το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης για Δευτέρα και Τρίτη δηλ. 16 και 17 Νοεμβρίου σε προηγούμενη ανάρτησή μας). Παράλληλα, προβλέπεται η υποχρεωτική εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου με τη χρήση της πλατφόρμας webex μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου, που υποστηρίζει τηλεδιασκέψεις. Το ακριβές πρόγραμμα των μαθημάτων θα ανακοινωθεί από Δευτέρα.

Για την απρόσκοπτη πραγματοποίηση αυτών των διαδικτυακών μαθημάτων είναι απαραίτητη από τη δική σας μεριά η προετοιμασία τόσο σε επίπεδο τεχνολογικού εξοπλισμού (με tablet/laptops, σταθερούς υπολογιστές-κάμερα-μικρόφωνο-ακουστικά ή ηχεία) όσο και σε επίπεδο εγκατάστασης της απαραίτητης εφαρμογής.

Ειδικότερα, για τη σύνδεση των μαθητών/τριών ακολουθούμε διαφορετικές οδηγίες ανάλογα το μέσο με το οποίο θα συνδεθούν:

  • Για όσους/όσες χρησιμοποιούν υπολογιστή μπορείτε να συνδεθείτε μέσω ενός φυλλομετρητή (Browser), π.χ. Chrome ή Mozilla και στη συνέχεια πατάτε Join.
  • Για όσους/όσες έχουν tablet ή κινητό υπάρχει η αντίστοιχη δωρεάν εφαρμογή cisco webex meetings (στο Google Play/App store). Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις δεν υπάρχει χρέωση δεδομένων από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την πρόσβαση και σε αυτή την πλατφόρμα.
Στην πλατφόρμα μπορούν να συνδεθούν ακόμα και μαθητές που δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο και να παρακολουθήσουν μαθήματα με αστική χρέωση μέσω σταθερού τηλεφώνου.

Επισημαίνεται ότι για να συνδεθείτε θα πρέπει πρώτα το σχολείο να σας στείλει στο email σας ένα μήνυμα με τους συνδέσμους των  ηλεκτρονικών τάξεων στο webex των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στα παιδιά σας καθώς και το πρόγραμμα διδασκαλίας ανά μέρα και τάξη.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση