Επιστροφή σε Σύλλογος Γονέων

Μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο μας

 

Αγαπητοί γονείς

Για την διευκόλυνσή σας κατά την μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο μας, και για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εργασία των σχολικών τροχονόμων θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τις υποχρεώσεις των παιδιών μας, τις δικές μας και των σχολικών τροχονόμων απέναντί μας.

  • Οι σχολικοί τροχονόμοι, και κατά την ώρα εκτέλεσης των καθηκόντων τους, είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το προβλεπόμενο από τον νόμο φωσφορούχο γιλέκο και το ενδεικτικό σήμα STOP που τους έχει παραχωρηθεί από την υπηρεσία τους.
  • Οι σχολικοί τροχονόμοι οφείλουν να βοηθούν τους μαθητές και τους συνοδούς αυτών για την ασφαλή διέλευσή τους από τους δρόμους έως ότου φτάσουν στο σχολικό λεωφορείο.
  • Η αναχώρηση των σχολικών λεωφορείων από την στάση κάθε πρωί είναι στις 07:55, και από το σχολείο στις 13:15 και 15:00. Ο οδηγός και οι σχολικοί τροχονόμοι δεν φέρει καμία υποχρέωση σε περίπτωση αργοπορίας των μαθητών.
  • Σε περίπτωση αργοπορίας των σχολικών λεωφορείων ένας από τους γονείς κατόπιν συνεννόησης μεταξύ τους μπορεί να καλέσει στο τηλ:2610 623884, υπεύθυνος επικοινωνίας κ. Παπλάς ή ο  σταθμάρχης των ΚΤΕΛ και να ενημερωθεί για τους λόγους και την ακριβή ώρα της άφιξής τους. Οι σχολικές τροχονόμοι καθώς και η διεύθυνση του σχολείου δεν φέρουν καμία ευθύνη.
  • Σε περίπτωση που κάποιος από τους μαθητές είναι ασυνόδευτος στην στάση, οι σχολικοί τροχονόμοι δεν φέρουν καμία ευθύνη παρά μόνο οι κηδεμόνες του.
  • Κατά την είσοδο των μαθητών στο λεωφορείο και πριν αυτό ξεκινήσει, οι σχολικοί τροχονόμοι είναι υποχρεωμένοι να τοποθετήσουν τους μαθητές στις θέσεις τους και να ελέγξουν τις ζώνες ασφαλείας. Σε περίπτωση που ο μαθητής κατά την διαδρομή ή κατά την τοποθέτησή του αρνείται να την φορέσει ευθύνεται ο ίδιος.
  • Οι κηδεμόνες των μαθητών δεν έχουν την δικαιοδοσία να επεμβαίνουν στο έργο των σχολικών τροχονόμων και να τους υποδεικνύουν την δουλεία τους. Έχουν παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια για ότι αφορά το έργο το οποίο επιτελούν.
  • Κατά την διάρκεια της διαδρομής οι μαθητές απαγορεύονται να τρώνε και να προκαλούν ζημιές στο λεωφορείο. Σε περίπτωση μη υπακοής ο εκάστοτε κηδεμόνας θα ενημερωθεί και οφείλει να αποζημιώσει την ζημιά που έχει προκληθεί.
  • Κατά την παραλαβή των μαθητών στην στάση των σχολικών λεωφορείων οι κηδεμόνες  περιμένουν στο πεζοδρόμιο και αφού κατέβουν όλοι οι μαθητές από το σχολικό λεωφορείο με την βοήθεια των σχολικών τροχονόμων, τότε θα περιμένουν να ανοίξουν οι μπαγκαζιέρες του οχήματος και να παραλάβουν τις τσάντες των μαθητών από τα χέρια των σχολικών τροχονόμων. Κανένας κηδεμόνας δεν έχει δικαιοδοσία να ανοίξει την μπαγκαζιέρα του σχολικού λεωφορείου και να παραλάβει μόνος του την τσάντα του μαθητή.
  • Παρακαλούμε οι μαθητές να είναι περισσότερο υπεύθυνοι με τα προσωπικά τους αντικείμενα και να μην τα ξεχνούν μέσα στο σχολικό λεωφορείο.
  • Κατά την αποβίβαση των μαθητών απαγορεύεται η διέλευση αυτών και των κηδεμόνων μεταξύ των δύο λεωφορείων.
  • Σε περίπτωση αργοπορίας παραλαβής μαθητή από την στάση των σχολικών λεωφορείων οι σχολικοί τροχονόμοι οφείλουν να μεταφέρουν και να τον παραδώσουν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, ως έχουν υποχρέωση με βάση τον ισχύοντα κανονισμό.
  • Οι κηδεμόνες είναι καλό να επισημαίνουν στους μαθητές ανά τακτά χρονικά διαστήματα το σεβασμό και την υπακοή προς τους σχολικούς τροχονόμους καθώς και τους εκάστοτε οδηγούς  των σχολικών λεωφορείων.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία και για την πολύτιμη βοήθειά σας στο να καταφέρουμε να λειτουργεί το σχολείο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το όφελος όλων μας και κυρίως των παιδιών μας.

Ο Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων από την μεριά του έχει προγραμματίσει ραντεβού με την περιφέρεια και τον υπεύθυνο των σχολικών λεωφορείων για να επιτύχουμε την καθημερινή προσέλευση δύο λεωφορείων καθώς και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια αυτών στις ώρες άφιξης και αναχώρησης.

Βρισκόμαστε στην διάθεση όλων των γονέων και κηδεμόνων οι οποίοι θέλουν να καταθέσουν την σκέψη τους, την πρότασή τους και να κουβεντιάσουμε τον οποιοδήποτε προβληματισμό που αυτοί έχουν με απώτερο σκοπό την αρμονική συνεργασία όλων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας  και 6906571959 Κουτούζη Μαρία (Αναπληρώτρια Γραμματέας)  6974613325 Ζαφειροπούλου Κατερίνα (Πρόεδρος).

 

ΠΑΤΡΑ 24/10/2018

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση