Επιστροφή σε Υλικό

Παιδικά Χωριά SOS

Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος

Αθανασίου Διάκου 70 (Ψηλά Αλώνια)

26222, Πάτρα                                                          ΠΡΟΣ: Τη Διεύθυνση

Τηλ. 2610-320 879                                                              Π.Ε. Αχαΐας

sospatra@sos-villages.gr                                                    Ερμού 70, 26221 Πάτρα

 

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος ενισχύουν και επεκτείνουν την κοινωνική τους δράση στο Δήμο Πατρέων προς όφελος των παιδιών ευάλωτων οικονομικά και ψυχοκοινωνικά οικογενειών της περιοχής.

Πλέον, εκτός του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας το οποίο λειτουργεί από το 2017 στην Πάτρα στην οδό Αθανασίου Διάκου 70, στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων ως ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας πρόληψης στην κοινότητα, τον Φεβρουάριο του 2019 πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στο ίδιο κτίριο το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΗΦ).

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΗΦ) απαντά στη διαπιστωμένη ανάγκη πολλών παιδιών -μαθητών για μαθησιακή υποστήριξη ( προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης μέρας) των οποίων οι οικογένειες για οικονομικούς ή /και άλλους λόγους, αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Συγκεκριμένα, το ΚΗΦ προσφέρει, σε καθημερινή βάση και μετά το σχολείο,  σε μαθητές της Δ’, της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού καθώς και σε μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • Μαθήματα Γλώσσας / Αριθμητικής για παιδιά του Δημοτικού
  • Φιλολογικά μαθήματα / Μαθηματικά / Φυσική για παιδιά του Γυμνασίου
  • Μαθήματα Αγγλικής γλώσσας
  • Εκμάθηση Η/Υ
  • Ψυχοπαιδαγωγικές δραστηριότητες (προσαρμοσμένες ηλικιακά)
  • Συμβουλευτική Γονέων (ομάδες)
  • Ελαφρύ γεύμα για τα παιδιά

Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες παρέχονται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (εκπαιδευτικούς και άλλες ειδικότητες) εντελώς δωρεάν και στο πρόγραμμα εντάσσονται παιδιά οικογενειών με τεκμηριωμένα  χαμηλό εισόδημα.

Για περισσότερες πληροφορίες – διευκρινήσεις, η κα Παπαθεοφίλου Κατερίνα, Υπεύθυνη του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, θα είναι στη διάθεσή σας στο τηλ 2610 320 879 και στο email sospatra@sos-villages.gr

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και παραμένουμε σε επικοινωνία

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση