Επιστροφή σε Α΄ Τάξη (Ε.Δ.)

Θεματικός άξονας: «Ευ ζην»

20211108 084109

Αξιολόγηση προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής

Οι μαθητές απάντησαν σε ερωτηματολόγιο για την κυκλοφοριακή αγωγή: Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε και το ηλεκτρονικό μας βιβλίο Διαβάστε το βιβλίο στο StoryJumper

20211115 085607

Γερά δόντια!!!

Στο πλαίσιο του προγράμματος γερά δόντια, φτιάξαμε σελιδοδείκτες και μιλήσαμε για τις αρρώστιες των δοντιών!!!

20211126 082507

Διαδήλωση συναισθημάτων!!!

Διαδήλωση συναισθημάτων από τους μαθητές της Α’ Τάξης!  

20211025 083553 resized

Κυκλοφοριακή αγωγή

Οι μαθητές της Α’ Τάξης του σχολείου μας περπάτησαν στη γειτονιά, έμαθαν τις βασικές πινακίδες του ΚΟΚ και κυρίως έμαθαν να εφαρμόζουν το “ΣΤΑΚΑ”.

Κυκλοφορώ με ασφάλεια!!!

Την Πέμπτη  6.10.2021 με την Α τάξη επισκεφθήκαμε το Πάρκο Κυκλοφορικής Αγωγής. Εκεί τα παιδιά έμαθαν με ωραίο και παιγνιώδη τρόπο πώς να κυκλοφορούν με ασφάλεια στο δρόμο προσέχοντας τα σήματα, τις διαβάσεις και τηρώντας τον ΚΟΚ!!!

Μιμή η κουταλαυτού

Ασχοληθήκαμε με την ιστορία της Μίμης που οι συμμαθητές της την κορόιδευαν για τα μεγάλα αυτάκια. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, οι μαθητές μπήκαν στον ρόλο των ηρώων, σκέφτηκαν πως νιώθει η Μιμή και τα γράψαμε σε μια εικόνα. Στο τέλος οι μαθητές διαδραμάτισαν την ιστορία, βρήκαν μόνοι τους επιχειρήματα και εικονογράφησαν την ιστορία.

Όταν οι λέξεις μιλούν, τα μάτια μιλούν…. οι μάσκες δε στέκονται εμπόδιο!!!

Όταν οι λέξεις μιλούν, τα μάτια μιλούν…. οι μάσκες δε στέκονται εμπόδιο!!! Δραστηριότητα: διαλέγω έναν συμμαθητή μου που δεν κάνω πολλή παρέα και του λέω τα σημεία που που μου αρέσουν που τον αφορούν.

Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουν

Διαβάσαμε το βιβλίο “Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουν”. Σημειώσαμε τι μπορούμε να κάνουμε με τα χέρια μας, σχηματίσαμε τις παλάμες μας σε χαρτόνι, τις κόψαμε και φτιάξαμε τη σχετική αφίσα.

Φτιάχνω το δικό μου σύμβολο κατά της βίας!

Η ιδέα του Στέλιου απόλυτα συμβολική. Η κλεψύδρα που δείχνει τον χρόνο της βίας… που επιτέλους πρέπει να τελειώσει, όπως είπε!!!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση