Επιστροφή σε Β΄ Τάξη (παλιά έτη)

Ταξίδια Φιλαναγνωσίας

Σήμερα, 24 Οκτωβρίου 2017, τέθηκαν οι βάσεις μιας συνεργασίας… Συνεργασίας μαγικής… συνεργασίας ταξιδιού και φαντασίας στον κόσμο του λογοτεχνικού βιβλίου. Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών με το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών ενώνουν τη θέληση, τη γνώση, την αγάπη και το αποτέλεσμα θα είναι, ελπίζουμε, μοναδικό!!

filanagnosia

Σας καλωσορίζουμε στον κόσμο της φιλαναγνωσίας!!!

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί!!!

Καλλιεργώντας τη φιλαναγνωσία

“Φεγγαροσκεπαστής”

“Φεγγαροσκεπαστής” με τη Β’ Δημοτικού. Η σημασία της συνεργασίας και της επιθυμίας, κυρίως, για αυτή!  

Διαβάζοντας την “Τυχερή μέρα της θείας Λίλης”…

Με τη Β’ τάξη διαβάσαμε, στο πλαίσιο του προγράμματος “Ταξίδια Φιλαναγνωσίας”, την “Τυχερή μέρα της θείας Λίλης”. Ακολούθησαν δράσεις γραπτού λόγου με αφόρμηση το ζάρι της ιστορίας!! Οι ιδέες των παιδιών τόσο πλούσιες που θα μπορούσαμε να γράψουμε άλλο βιβλίο!!!

Δρώμενα… με την “Τυχερή μέρα της θείας Λίλης”!

Στα “Ταξίδια Φιλαναγνωσίας” οι στιγμές είναι μοναδικές, πλημμυρίζουν αγάπη, συναισθήματα και δημιουργία. Τα παιδιά έκαναν θεατρικά δρώμενα με αφορμή το βιβλίο του Μ. Κοντολέων ” Η τυχερή μέρα της θείας Λίλης”.  

Δύο απολαυστικά βιβλία!

Αυτή την περίοδο μελετήσαμε και απολαύσαμε δύο μοναδικά βιβλία: “Η παράξενη αγάπη του αλόγου και της λεύκας” και “Ο Φεγγαροσκεπαστής”. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια… μόνο ενσυναίσθηση και θέληση να την κατακτήσουμε. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το πρώτο βιβλίο: “Το καθετί πάνω στη γη έχει τη γλώσσα του. Κι είναι γλώσσες που για να τις μάθεις …

Το ταξίδι συνεχίζεται

Και το ταξίδι συνεχίζεται. Φτιάξαμε δύο βαλίτσες, μία για τα συναισθήματα του Φοίβου και μία για τα πράγματα που θα παίρναμε εμείς σε ένα ταξίδι!!!  

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση