Επιστροφή σε Δραστηριότητες από παλιότερα έτη

Β΄ Τάξη (παλιά έτη)

“Ειρήνη – Πόλεμος” Ε.Ζ.

Τι σημαίνει για μένα ειρήνη και πόλεμος; Τι λέξεις μού έρχονται στο μυαλό; Δραστηριότητα με τη Β΄ τάξη στο πλαίσιο του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης!  

“Παιχνίδια με το νερό”

Για ακόμα μία φορά πήγαμε στο 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών για να λάβουμε μέρος σε δράσεις του σχολείου που έχουν σχέση με το νερό. Αφού μας μίλησαν για τις ιδιότητες και τα οφέλη του νερού, παίξαμε μαζί με τα παιδιά του σχολείου παιχνίδια σχετικά με το νερό, διασκεδάσαμε και αποκομίσαμε για ακόμα μία φορά …

Βιβλίο ενθυμίων…

Βιβλίο ενθυμίων… Τι θυμόμαστε και τι μάθαμε;

Δραστηριότητες ενσυναίσθησης…

Με τη Β’ τάξη κάνουμε δραστηριότητες ενσυναίσθησης. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές κλήθηκαν να γράψουν κάρτες προς άλλους για να τους ευχαριστήσουν για στιγμές που τους ένιωσαν κοντά τους, μεταφορικά και κυριολεκτικά! Υπάρχει ελπίδα για έναν κόσμο που σέβεται, βοηθά, υπολογίζει τον συνάνθρωπο! Αξίζει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό.

Επίσκεψη στο 3ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες επισκεφθήκαμε το 3ο Ειδικό Σχολείο Πατρών. Μας υποδέχτηκαν με μεΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες επισκεφθήκαμε το 3ο Ειδικό Σχολείο Πατρών. Μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά τα παιδιά του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου. Μαζί είδαμε δύο βιντεάκια που είχαν σχέση …

Ζαχαροπλάστες για μια μέρα!!!

Φτιάξαμε γλειφιτζούρια για το πασχαλινό μας παζάρι!

Ημέρα αθλητισμού μαζί με το 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 μας επισκέφθηκε το 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών. Καλωσορίσαμε τα παιδάκια, τα πήγαμε βόλτες και μιλήσαμε για τον αθλητισμό στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Είδαμε κάποια βιντεάκια με παραολυμπιακά αθλήματα όπως το borcii  όπου και στο τέλος παίξαμε κι εμείς…!

Κατασκευές!

Με τη Β’ τάξη δημιουργήσαμε! Κατασκευές ελεύθερες με φύλα εφημερίδων! Οι μαθητές έφτιαξαν ζώα, ρομπότ, το σχολείο μας!  

Μαθαίνω φτιάχνοντας ρολόγια…

“Μαθαίνουμε την ώρα φτιάχνοντας ρολόγια…”

Ξεκούραση μετά τη χριστουγεννιάτικη γιορτή!

Ο Δημήτρης μας είπε να μας ξεκουράσει από τη χθεσινή γιορτή και μας έκανε μάθημα για τον Καραγκιόζη! Όλοι τον απολαύσαμε!

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής θυμηθήκαμε με τη Β’ τάξη τη μεσογειακή διατροφή. Μιλήσαμε για τις υγιεινές και μη υγιεινές τροφές. Ζωγραφίσαμε και γελάσαμε πολύ!!!

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας στη 1 Οκτώβρη, θυμηθήκαμε πόσα πολλά χρωστάμε στους παππούδες και στις γιαγιάδες. Φτιάξαμε αρκτικόλεξα και ζωγραφιές να τους χαρίσουμε και μιλήσαμε για αυτούς που είναι δυστυχώς μόνοι…

Ταξίδια Φιλαναγνωσίας

Σήμερα, 24 Οκτωβρίου 2017, τέθηκαν οι βάσεις μιας συνεργασίας… Συνεργασίας μαγικής… συνεργασίας ταξιδιού και φαντασίας στον κόσμο του λογοτεχνικού βιβλίου. Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών με το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών ενώνουν τη θέληση, τη γνώση, την αγάπη και το αποτέλεσμα θα είναι, ελπίζουμε, μοναδικό!! Σας καλωσορίζουμε στον κόσμο της φιλαναγνωσίας!!! Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί!!!

Χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικες μπάλες… συμμετρικές!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση