Β΄ Τάξη (παλιά έτη)

«Ειρήνη – Πόλεμος» Ε.Ζ.

Τι σημαίνει για μένα ειρήνη και πόλεμος; Τι λέξεις μού έρχονται στο μυαλό; Δραστηριότητα με τη Β΄ τάξη στο πλαίσιο του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης!  

View page »

«Παιχνίδια με το νερό»

Για ακόμα μία φορά πήγαμε στο 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών για να λάβουμε μέρος σε δράσεις του σχολείου που έχουν σχέση με το νερό. Αφού μας μίλησαν για τις ιδιότητες και τα οφέλη του νερού, παίξαμε μαζί με τα παιδιά του σχολείου παιχνίδια σχετικά με το νερό, διασκεδάσαμε και αποκομίσαμε για ακόμα μία φορά …

View page »

Βιβλίο ενθυμίων…

Βιβλίο ενθυμίων… Τι θυμόμαστε και τι μάθαμε;

View page »

Δραστηριότητες ενσυναίσθησης…

Με τη Β’ τάξη κάνουμε δραστηριότητες ενσυναίσθησης. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές κλήθηκαν να γράψουν κάρτες προς άλλους για να τους ευχαριστήσουν για στιγμές που τους ένιωσαν κοντά τους, μεταφορικά και κυριολεκτικά! Υπάρχει ελπίδα για έναν κόσμο που σέβεται, βοηθά, υπολογίζει τον συνάνθρωπο! Αξίζει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό.

View page »

Επίσκεψη στο 3ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες επισκεφθήκαμε το 3ο Ειδικό Σχολείο Πατρών. Μας υποδέχτηκαν με μεΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες επισκεφθήκαμε το 3ο Ειδικό Σχολείο Πατρών. Μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά τα παιδιά του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου. Μαζί είδαμε δύο βιντεάκια που είχαν σχέση …

View page »

Ζαχαροπλάστες για μια μέρα!!!

Φτιάξαμε γλειφιτζούρια για το πασχαλινό μας παζάρι!

View page »

Ημέρα αθλητισμού μαζί με το 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 μας επισκέφθηκε το 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών. Καλωσορίσαμε τα παιδάκια, τα πήγαμε βόλτες και μιλήσαμε για τον αθλητισμό στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Είδαμε κάποια βιντεάκια με παραολυμπιακά αθλήματα όπως το borcii  όπου και στο τέλος παίξαμε κι εμείς…!

View page »

Κατασκευές!

Με τη Β’ τάξη δημιουργήσαμε! Κατασκευές ελεύθερες με φύλα εφημερίδων! Οι μαθητές έφτιαξαν ζώα, ρομπότ, το σχολείο μας!  

View page »

Μαθαίνω φτιάχνοντας ρολόγια…

«Μαθαίνουμε την ώρα φτιάχνοντας ρολόγια…»

View page »

Ξεκούραση μετά τη χριστουγεννιάτικη γιορτή!

Ο Δημήτρης μας είπε να μας ξεκουράσει από τη χθεσινή γιορτή και μας έκανε μάθημα για τον Καραγκιόζη! Όλοι τον απολαύσαμε!

View page »

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής θυμηθήκαμε με τη Β’ τάξη τη μεσογειακή διατροφή. Μιλήσαμε για τις υγιεινές και μη υγιεινές τροφές. Ζωγραφίσαμε και γελάσαμε πολύ!!!

View page »

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας στη 1 Οκτώβρη, θυμηθήκαμε πόσα πολλά χρωστάμε στους παππούδες και στις γιαγιάδες. Φτιάξαμε αρκτικόλεξα και ζωγραφιές να τους χαρίσουμε και μιλήσαμε για αυτούς που είναι δυστυχώς μόνοι…

View page »

Ταξίδια Φιλαναγνωσίας

Σήμερα, 24 Οκτωβρίου 2017, τέθηκαν οι βάσεις μιας συνεργασίας… Συνεργασίας μαγικής… συνεργασίας ταξιδιού και φαντασίας στον κόσμο του λογοτεχνικού βιβλίου. Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών με το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών ενώνουν τη θέληση, τη γνώση, την αγάπη και το αποτέλεσμα θα είναι, ελπίζουμε, μοναδικό!! Σας καλωσορίζουμε στον κόσμο της φιλαναγνωσίας!!! Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί!!!

View page »

Χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικες μπάλες… συμμετρικές!

View page »

 
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων